litoral-bulgaria

litoral-romania

litoral-grecia

sejur-paris

sejur-elvetia

sejur-turcia

sejur-israel

Curs Valutar

21-Apr-2018
CHF CHF 3.8902
EUR EUR 4.6606
GBP GBP 5.3294
USD USD 3.7886
Convertor valutar
in
Rezultat
Valoare:
TVA

Conversia EUR/RON se face automat la cursul BNR zilnic.

Newsletter


grup PASTE IN INSULA CORFU Plecare Galati: 04aprilie 2018

Pret : 295 euro/persoana
Plecare : 04aprilie 2018
Durata : 7zile/6nopti cu mic dejun + 4 cine
Grecia
Contact

                                                                                                     26 ani de experienta in turism !

     PASTE 2018 , in paradisul verde al Greciei Insula Nimfelor : CORFU (7zile)

BONUS:EXCURSIE ½ zi in capitala insulei,Corfu Town


Plecare din Galati/Braila : 04 aprilie 2018

Ziua I (04.04): - Catre patria lui Homer
Plecare din Galati ora 05 :00 din fata Agentiei de Turism Montanape traseul Galati-Braila -Buzau –Bucuresti(gura Metrou Nicolae Teclu) -Giurgiu-Sofia-Salonic -Paralia .Cazare Hotel Orea Eleni 3* - Paralia Katerini sau similar.
Ziua aIIa-(05.04):METEORA, paradis pe pamant
Mic dejun . Ora 8 :00,plecare spre Kalambaka.Pe drum, in Valea Tembi, oprim la schitul Sf. Parascheva, unde se afla si ,,Izvorul Tamaduirii'', loc sfant pentru alinarea durerilor . La Kalambaka, se viziteaza Complexul Monahal Meteora. Meteore, (in traducere)= suspendat, intre cer si pamant, maret fenomen geografic, unic in lume, unde suntem sedusi de privelistea de ,,paduri'' de stanci cu forme ciudate, pe varful carora se afla manastiri. Vom vizita Manastirile Marele Meteor si ,Manastirea de maici Sf. Stefan. Popas la Zindros-centru de comercializare si confectionare a icoanelor si altor obiecte de cult religios. Se pleaca spre Corfu traversind Muntii Pindului.Se trece cu ferry-boat-ul in insula Corfu. Cazare si cina Hotel Telemahos 3*, statiunea Dassia sau similar.
Ziua a III a-(06.04) : Sidari-Canal D'amour –Paleokastritsa
Mic dejun. Se pleaca spre statiunea Sidari, nordul insulei, cu oprire in statiune , unde se viziteaza Canalul indragostitilor (Canal D'amour.Se spune ca acei indragostiti care inoata de-a lungul canalului,raman impreuna pe veci).Ne indreptam spre statiunea Paleokastritsa-un paradis in miniatura cu apele sale de cristal, golfuri incantatoare si vegetatie luxurianta.Cazare si cina Hotel Telemahos 3*sau similar.
Ziua a IV a -(07.04) : Corfu Town - Procesiunea Sf Spiridon
Mic dejun. Deplasare spre capitala insulei, Corfu Town ,unde influentele europene se imbina armonios cu elementele musulmane . Aici se pot vizita : Esplanada, Palatul Regal,Vechea Fortareata ,Noua Fortareata ,Catedrala Sf Spiridon(adaposteste moastele intregi ale Sf Ierarh Spiridon) celebra pentru valoroasele sale icoane si gravuri in aur si argint,Biserica Sf Teodora (adaposteste moastele intregi ale Sf Imparatese Teodora). Procesiunea din Sambata Mare incepe din fata Bisericii Sf Spiridon, cand moastele Sfantului sunt scoase din racla orizontala si asezate in racla verticala, pentru a fi purtata prin oras.Este cea de-a doua procesiune din ciclul de patru procesiuni anuale, si este considerata cea mai veche din insula. Acest obicei a inceput in vremea dominatiei venetiene cand, din motive de siguranta, procesiunea cu Sfantul Epitaf a fost interzisa, doar cea cu Moastele Sfantului avand voie sa aibe loc. Aceasta procesiune a inceput in anul 1550, cand Sfantul Spiridon a salvat insula de la foamete. Aceasta procesiune incepe la ora 09.00, in Sambata Mare, in acelasi timp cu procesiunea cu Sfantul Epitaf, pornind de la Biserica Sfantul Spiridon. Orchestra filarmonica din Corfu canta anumite cantari speciale, printre care: „Cande Lacrime" alui Michelli, „Hamlet" a lui Faccio si „Marsul funebru" din Simfonia Eroica, a lui Bethoven.Cand slujba de la Catedrala Metropolis se termina, clopotele tuturor bisericilor din Corfu incep sa bata,iar zeci de vase ceramice,umplute cu apa, sunt aruncate de la balcoanele ce au vedere la strazile din vechiul oras. Atat turistii cat si localnicii aduna cioburile pentru ca traditia spune : ele aduc noroc si feresc de rau .
       Dupa minunatul spectacol , ne intoarcem spre hotel avand timp liber pana la cina. Dupa cina, in jurul orei 23:00 asistam la Sfanta Slujba de la biserica din statiune. Dupa slujba, toata lumea isi strange mainile si ureaza fiecarui din jur
" Xristos Anesthi! " sau
                               HRISTOS A INVIAT !!
Ziua aVa -(08.04) : Corfu Town – Gastouri –Palatul Achillion :
Mic dejun. Optional : Se viziteaza Palatul Achillion cu frumoasele sale gradini,construit in stil neoclasic , in anul 1890 in satul Gastouri.Aici se relaxa imparateasa Elisabeta a Austriei (Sisi),pe timpul iernii,datorita climei blande.Imparateasa a decis sa numeasca palatul Achilion, in onoarea lui Ahile,renumitul erou mitic din Razboiul Troian.Timp liber pentru plimbare si shopping in CorfuTown Cina cu spectacol traditional corfiot (muzica si dansuri traditionale).Cazare Hotel Telemahos 3*statiunea Dasia , sau similar.
Ziua aVI a -(09.04) :Corfu-Igoumenita-Veria-Paralia Katerini.
Mic dejun.Se pleaca cu autocarul din Corfu se trece cu ferryboat-ul pe continent.Scurta oprire la Veria la altarul unde Sf.Apostol Pavel s-a adresat locuitorilor Salonicului.Cazare Hotel Orea Eleni 3* sau similar -Paralia Katerini.
Ziua a VII a-(10.04) : Paralia Katerini-Salonic-Bucuresti -Galati :
Mic dejun.Plecare spre Salonic, oras inaltat de Kassandru, in cinstea sotiei sale, Tessaloniki-sora lui Alexandru Macedon. TUR Oras Salonic : Turnul Alb, Arcul lui Galeriu, Rotanda, Catedrala Sf Dumitru cu moastele, Timp liber.Plecare spre Romania ora 13 :00
Ziua a VIII a-(11.04) : Sosire in Romania.

      Pret: 295 euro (servicii Grecia + transport autocar)


PRETUL INCLUDE :
- Transportul cu autocar clasificat international minim 2* .
- 4 nopti cazare hotel 3* cu demipensiune (4 mic dejun+4 cine,din care 1 este Cina Pascala) in Corfu .
- 2nopti cazare hotel 3* cu mic dejun in Paralia Katerinii
- Taxele locale (de statiune).
- Insotitor de grup din partea Agentiei Montana.

ALTE EXCURSII BONUS :(Pentru toate aceste bonusuri NU aveti nevoie de CARD seniori ).
- Complexul Monahal Meteora ( nu sunt incluse biletele la obiectivele turistice si de cult aprox. 3euro/persoana/manastire)
- Schitul Sf Paraschevi cu "Izvorul Tamaduirii"
- Vizita Salonic ( tur de oras si vizita Catedrala Sf Dumitru cu moastele-3ore)

PRETUL NU INCLUDE :
- Intrarile la obiectivele turistice nici ghizii pentru acestea
- Tichet ferryboat Igoumenitsa-Kerkyra(Corfu) pentru persoane si autocar = 25euro/persoana -obligatoriu- ( gratis ,pentru cei ce achita 50% din valoarea excursiei, pana in data de 01 februarie 2018).
-Excursii : Sidari-Canal D'Amour-Paleokastrita ½ zi (Optional)=20 euro/persoana daca se achita in Romania (30 euro/pers. in Grecia)
-Excursie Corfu Town – Gastouri –Palatul Achillion = 15 euro/persoana daca se achita in Romania sau 25euro/persoana daca se achita in Grecia ( nu este inclus biletul de intrare la obiectivul turistic)
- Asigurare medicala privata este obligatorie. Recomandam Mondial Assistance = 39lei/pers ( indiferent de varsta, NU se percepe supliment de seniori ). Nu ezitati sa solicitati brosura in lb. romana.
- Asigurarea storno ( optionala )

Pentru confortul turistilor nostrii, pe langa mic dejun , am inclus si masa de seara ( cina) in pret deoarece posibilitatile sunt limitate si scumpe in insula, pe cont propriu.

ACTE NECESARE : - Carte de identitate sau pasaport valabil inca 6 luni de la data sosirii in Romania.

IMPORTANT :
1.Pentru cei care locuiesc pe traseul indicat la inceputul programului,pot achita un avans de 100 euro/pers la orice Banca Transilvania,fara costuri suplimentare,(detalii la telefon - 0722 243 240 ) iar diferenta o puteti achita la plecare,in momentul cand va luam din localitatea d-voastra.
2. Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single. Cei care doresc sa stea singuri in camera, suplimentul este de 110 euro/persoana.La inscriere se va achita un avans de 100 euro/persoana .Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii .Copii sub 12 ani in tripla = -30 euro.
3.Grup minim 40 persoane. Pentru grup 30-39 persoane, pretul creste cu 40 euro. Pentru grup mai mic de 30 persoane pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.
4.Ofertele Speciale sunt valabile DOAR in perioada invocata.

Conditii de retragere:
25% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
50% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 39-20 zile inainte de plecare/intrare;
100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 19-0 zile inainte de plecare/intrare.

OBSERVATII :
• Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.
• Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita in mod oficial de Ministerul Turismului din Elvetia conform standardelor proprii;
• Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei.
• Documente necesare calatoriei: pasaport sau carte de identitate. Ambele categorii de documente trebuie sa fie valabile inca 6 luni de la data intrarii pe teritoriul Elvetiei. Toti copiii ce nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual.
• Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
• Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
• Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate
• Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
• Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; • sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; • adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.
• Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de aproximativ 25 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional.
• Agentia nu obliga persoanele inscrise singure sa achite supliment de camera single.Acestea vor primi partaj in camera dubla sau tripla.
• Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua.
• Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora mentionata in programul detaliat.
• Conform noii legislatii privind transportul de pasageri pe drumurile din tarile Comunitatii Europene, timpul obligatoriu de stationare al autocarului este de 8-11 ore intr-un interval de 24 ore si o zi intreaga la fiecare ciclu de 7 zile. Programul turistic in fiecare dintre zile va incepe dupa consumarea timpului obligatoriu de odihna al conducatorilor auto. Datorita restrictiilor de circulatie in marile orase, autocarele nu au voie sa intre in incinta sau in apropierea anumitor obiective turistice.
• Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Buzunarul de plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti. Va rugam sa nu pastrati aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Sticlele de plastic, bagajele de mana sau alte obiecte voluminoase se depoziteaza in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.
• Deoarece Cardul European de Asigurari Sociale de Sanatate (CEASS) asigura numai accesul la tratamente medicale de urgenta efectuate in sistemul public de sanatate din tarile UE si Elvetia ( 95% din sistemul de sanatate este privat),trebuie incheiata asigurarea medicala (valabila si in afara UE) deoarece: a) permite accesul si la serviciile clinicilor si spitalelor private (majoritare in comparatie cu sistemul public); b) suporta cheltuielile de spitalizare, de repatriere medicala cu ambulanta terestra (aeriana) si de repatriere in caz de deces; c) asista si tine legatura (24 ore din 24) in strainatate cu asiguratul.Asigurarile medicale private in cadrul programelor turistice sunt obligatorii incepand cu 01 martie 2016.
• Agentia de turism nu este raspunzatoare in cazurile de forta majora sau in unele imprejurari pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situatiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite, etc. nu obliga agentia de turism la despagubiri sau compensatii pentru serviciile nerealizate.
• Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor, asezamintelor de cult etc. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizati locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, putand fi posibil doar daca grupul de turisti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorita intereselor si gusturilor diferite ale turistilor, se face individual, cu stabilirea in prealabil de catre ghid a locului si orei de intalnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse in program pot sa-si modifice orarul de vizitare fara instiintare prealabila.
• Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.
• Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

     RELATII SAU REZERVARI: MIHAI CONSTANTIN 0722 243240  

Anexa:

        Catedrala Sf Spiridon din Corfu si Legenda Sfantului Spiridon

Catedrala Sfantul Spiridon este cea mai renumita biserica ortodoxa din Insula Corfu, Grecia. Aceasta biserica pastreaza, cu mare evlavie, Moastele Sfantului Ierarh Spiridon al Trimitundei, cinstit si ca ocrotitor al insulei. Insula Corfu, avand o suprafata de 600 de kilometri patrati, o lungime de 63 de kilometri si cu o latime de 28 de kilometri, este asezata pe coasta vestica a Greciei, in nordul Marii Ionice. Insula se afla la numai doi kilometri distanta de tarmul Albaniei.Dintre cele 37 de biserici aflate in zona, cele mai importante sunt: Biserica inchinata Maicii Domnului din Pestera; Catedrala Sfantul Spiridon, care adaposteste Moastele sfantului; Biserica Sfintii Iason si Sosipatru, aceasta fiind si cea mai veche biserica din intreaga insula.
         Catedrala Sfantul Spiridon din Insula Corfu:
Avand cel mai inalt turn din oras, Biserica Sfantul Spiridon poate fi vazuta de aproape oriunde ar fi privit orasul. Biserica a fost construita in anul 1596, ea inlocuind vechea Biserica Sorokos, daramata in urma zidirii zidurilor orasului vechi. Moastele Sfantului Spiridon au fost asezate in aceasta localitate in anul 1453.Biserica este o basilica cu o singura nava centrala, avand un turn clopotnita foarte inalt. Ceasul de pe clopotnita aminteste de cel de la Biserica Sfantul Gheorghe, din Venetia. Doua bucati mari de marmura alba, lucrate in Venetia, in anul 1852, dupa cum se marturiseste in pisania bisericii, scrisa in limba latina, despart nava centrala de Sfantul Altar.Tavanul bisericii, deosebit de valoros, fusese initial alcatuit din placi de lemn, aurite si sculptate de catre artistul P. Doxaras, care a lucrat la ele pana in anul 1727. Lipsa de grija si de conditii favorabile au dus la avarierea tavanului, reparatiile si inlocuirea acestuia fiind opera lui Nicolae Aspiotis.Nascut in insula Cipru, in anul 270, Sfantul Spiridon a fost fiul unei familii sarace si simple. Crescand in dreapta credinta si ducand o viata de nevointa, Sfantul Spiridon a fost hirotonit episcop de Trimitunda. Sfantul Spiridon a luat parte la Sinodul I Ecumenic de la Niceea, unde a aparat dogma Sfintei Treimi prin prefacerea unei carmizi in pamant, apa si foc.Sfantul a trait si a murit in Cipru, de-a lungul vietii sale el savarsind nenumarate minuni. El a fost prins si omorat in vremea persecutiei lui Maximin, in anul 350. Dupa adormirea in Domnul a sfantului, cand saracinii au atacat insula Cipru, localnicii i-au deschis mormantul, spre a lua trupul sau in Constantinopol, spre a nu fi profanat. Trupul sau era neputrezit si frumos mirositor.Dupa cucerirea Constantinopolului, in anul 1453, preotul Gheorghe Kalohairetis, din Corfu, a luat Moastele Sfantului Spiridon cu sine, pe meleagurile natale. Acestea au ramas, pentru o vreme, in familia lui. Facand parte din zestrea nepoatei sale, Asemina, Moastele Sfantului au ajuns in posesia familiei Voulgaris, care le-au asezat in capela personala.Moastele Sfantului Spiridon au fost asezate in actuala locatie in anul 1590, cand biserica cea veche din Sorokos a fost daramata, spre a fi zidite zidurile cele fortificate ale orasului. Anual, in oras au loc patru mari procesiuni cu Moastele Sfantului Spiridon.Prima procesiune are loc in Duminica Floriilor, zi in care localitatea Corfu a fost izbavita de o plaga cumplita, in anul 1630. Incepand cu ora 11.00, Moastele Sfantului Spiridon sunt purtate, cu mare fast, pe marile bulevarde ale orasului, precedate de toate orchestrele filarmonice din insula Corfu. Traseul are in vedere vechile ziduri ale orasului, de unde sfantul a alungat plaga.Cea de-a doua procesiune este si cea mai veche din insula. Acest obicei a inceput in vremea dominatiei venetiene cand, din motive de siguranta, procesiunea cu Sfantul Epitaf a fost interzisa, doar cea cu Moastele Sfantului avand voie sa aibe loc. Aceasta procesiune a inceput in anul 1550, cand Sfantul Spiridon a salvat insula de la foamete. Aceasta procesiune incepe la ora 09.00, in Sambata Mare, in acelasi timp cu procesiunea cu Sfantul Epitaf, pornind de la Biserica Sfantul Spiridon. Orchestra filarmonica din Corfu canta anumite cantari speciale, printre care: „Cande Lacrime" alui Michelli, „Hamlet" a lui Faccio si „Marsul funebru" din Simfonia Eroica, a lui Bethoven.Cea de-a treia procesiune are loc in prima duminica din luna noiembrie, aducand aminte de cea de-a doua izbavire a localitatii Corfu de molima, tot de catre Sfantul Spiridon, in anul 1673.Cea de-a patra procesiune aminteste eliberarea orasului Corfu de sub asediul turcilor otomani, dupa mai bine de o luna de presiuni militare. Procesiunea din ziua de 11 august aminteste izbavirea orasului din mana turcilor, din anul 1716. Localnicii spun ca Sfantul Spiridon s-a apropiat de armata otomana avand in mana o torta aprinsa si o cruce. Speriindu-se groaznic, turcii au lasat in paca localitatea si au fugit din insula.Contele venetian Schulenburg a fost cinstit de venetieni, pentru puterea lui de a gestiona asediul si a apara localitatea Corfu. Cu toate acestea, cu totii au recunoscut ajutorul primit de la Sfantul Spiridon. Cu aceasta ocazie, venetienii au legalizat slujba si pomenirea Sfantului Spiridon in ziua de 11 august, ca aducere aminte de ajutorul primit din partea sfantului.
Sfantul Spiridon face mari minuni si astazi, cea mai vadita dintre ele fiind aceea ca papucii din picioarele sfintelor sale Moaste, in racla, se tocesc in timp, nimeni umbland la ei. Papucii Sfantului Spiridon trebuie schimbati periodic. Acesta este semnul ca Sfantul umbla neincetat prin lume, spre a asculta si implini rugaciunile celor ce il cheama in ajutor.

         Manastirile suspendate de la Meteora

La Meteora am fost de mai multe ori de-a lungul timpului și de fiecare dată am fost încântați. Este un puternic și important centru monahal încă din secolul al XI-lea, dar și un obiectiv turistic ce atrage o mulțime de vizitatori din toată lumea datorită unicii păduri de stânci ce există acolo.Meteora este o zonă formată din stânci în vârful cărora se află mănăstiri, schituri și chilii. Este situată în centrul Greciei și se înalță deasupra orașului Kalambaka.Peisajul unic în lume este greu de descris în cuvinte sau de imaginat, așa că fotografiile sper să vă ajute! Există acolo peste 1000 de stânci înălțătoare, foarte abrupte, care își au istoria cu peste 60.000.000 de ani în urmă.
Viața monahală a început la Meteora în jurul secolului al IX-lea. Sfântul Atanasie fiind nevoit să plece de pe Sfântul Munte Athos, vine aici în anul 1334 cu alți călugări și începe să ridice pe o stâncă la 613 m altitudine o mănăstire. Este vorba de Mănăstirea Marele Meteor care poate fi vizitată și astăzi.
        În timp, pe mai multe stânci din zonă au fost înălțate lăcașe de cult de o importantă valoare spirituală care au apărat ortodoxia și în vremuri mai puțin blânde. Chiar nu îmi pot imagina cum au fost construite aceste mănăstiri în vremea în care nu existau scări sau căi de acces ușoare. Chiar și așa, în secolul XVII erau construite peste 20 de mănăstiri. Din păcate, astăzi doar șase mai sunt locuite. Călugării și maicile păstrează cu mare dragoste și grijă obiecte de cult, importante icoane, opere de artă, fresce de mare valoare, moaște ale sfinților etc. Aceștia se roagă încontinuu, țin posturile și se luptă pentru supraviețuire. Atunci când ajungeți la Meteora încercați să vă gândiți și la modul de viață al monahilor, nu numai la peisajele care oricum vă vor tăia respirația.Inapoi