litoral-bulgaria

litoral-romania

litoral-grecia

sejur-paris

sejur-elvetia

sejur-turcia

sejur-israel

NEWSLETTER


Curs Valutar

20-Oct-2018
CHF CHF 4.0936
EUR EUR 4.6669
GBP GBP 5.3090
PLN PLN 1.0844
USD USD 4.0761
Convertor valutar
in
Rezultat
Valoare:
TVA

Conversia EUR/RON se face automat la cursul BNR zilnic.

1 DECEMBRIE : ALBA IULIA CENTENARUL MARII UNIRI (3zile) Plecare Galati: 30 noiembrie

Pret : 495 lei/persoana
Plecare : 30 noiembrie 2018
Durata : 3zile/2nopti cu demipensiune
Romania
Contact

PRIMIM SI TICHETE DE VACANTA                                      

                                                                                                                          26 ani de experienta in turism!


        CENTENARUL MARII UNIRI : ALBA IULIA
                  

                                un ciclu de programe unice, marca Agentia de Turism MONTANA

            SARBATORESTE ROMANESTE!

Alege sa sarbatoresti "1 Decembrie"intr-un cadru de poveste.Participa la Centenarul Marii Uniri- Alba Iulia

Marea Unire din 1 Decembrie 1918 a fost și rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei românești
Sărbătoarea aniversează Marea Adunare Națională de la Alba Iulia și unirea provinciilor Basarabia, Bucovina ,Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș și Sătmar cu Regatul României.

Itinerar:Galati/Braila-Sinaia(Manastirea)-Fagaras (Cetatea Fagaras)– Hunedoara (Castelul Huniazilor)- Alba Iulia ( participare Centenarul Marii Uniri )- Sibiu ( Centrul istoric) – Oituz – Galati.

Ziua I-(30.11) : Manastirea Sinaia , Cetatea Fagaras si Hunedoara.
Plecare ora 06:00, din fata Agentiei Montana, pe traseul Galati-Braila- -Sinaia-Hunedoara. Scurta oprire la Sinaia pentru a vizita Manastirea Sinaia,zidita in 1695 de marele spatar Mihai Cantacuzino , intors din pelerinajul de pe Muntele Sinai.In Sinaia a trait 12 ani parintele Arsenie Boca, unde a si trecut in nefiinta, inconjurat de maicile de la Prislop. Urmatoarea oprire va fi la Cetatea Fagaras, , constructie inceputa in sec al XIVlea, ce a fost pe rand resedinta nobiliara si princiara, garnizoana militara austriaca si romaneasca si inchisoare comunista intre anii 1948-1960.Intr-un top 10 al celor mai frumoase castele din lume , realizat de o publicatie americana, aceasta a fost situata pe locul 2.Ne continuam drumul spre Hunedoara unde vizitam : Castelul Corvinestilor,construit in sec. XIV, considerat cel mai important monument de arhitectura gotica din Transilvania.In 1409 a fost daruit de Sigismund de Luxemburg nobilului roman Voicu, tatal lui Iancu de Hunedoara. Iancu impreuna cu Matei Corvin(viitorul rege al Ungariei) au transformat castelul intr-o resedinta nobiliara.Cina si cazare Hotel Rusca 3* Hunedoara
Ziua aIIa-(01.12): "La multi ani, ROMANIA! " : Alba Iulia , orasul Marii Uniri .
Mic dejun. Ora 07:30 - Ne indreptam spre Alba Iulia,pentru a participa la festivitatile care au loc cu ocazia Sarbatoririi Centenarului Marii Uniri de la 1918. Marea Unire din 1 Decembrie 1918 a fost și ramane pagina cea mai sublime a istoriei romanesti , iar acum, la 100 ani de la momentul zero al crearii noastre ca natiune , ne vom afla aici, in Alba Iulia, de unde a inceput totul.
         Cetatea "Alba Carolina"este unica in Romania si a fost construita in stil Vauban(aspect stelar cu sapte colturi si sapte bastioane) de 20000iobagi din satele din imprejurimile orasului, la initiativa imparatului Carol al VI-lea de Habsbourg. Lucrarile au durat 23 ani, din 1775, pana-n 1738.Intram in cetate prin poarta aVIa, pe "Drumul Regelui ",traseul pe care regele Ferdinand I si regina Maria au intrat in Cetatea Marii Uniri si au fost incoronati in Catedrala Reintregirii Neamului.Scurt popas la Catedrala romano-catolica Sf Mihail, de aceeasi varsta cu Catedrala Notre-Damme din Paris (1247-1291).Aici este ingropat Iancu de Hunedoara.Continuam vizita cu o poza de grup la statuia ecvestra a lui Mihai Viteazul , cel care a unit pentru prima data cele 3 tari romane. Intram in Sala Unirii (doar daca este posibil), unde la 1 Decembrie 1918, 1228 de delegati au semnat unirea Transilvaniei cu Romania. Scurta oprire la ruinele castrului roman unde era instalata Legiunea aXIII-a Gemina.Completam circuitul cu Dealul Furcilor unde este ridicat Obeliscul inchinat memoriei lui Horea,Closca si Crisan, ce si-au pierdut viata in timpul Rascoalei de la 1784. Cina si cazare Hotel Rusca 3* Hunedoara.
Ziua aIIIa(02.12)-: Hunedoara-Sibiu-Oituz-Galati.
Mic dejun.Plecam spre Sibiu. Popas de 1ora in Cetatea Sibiului,vechiul Hermannstadt, un oras magic, unde "respirati aerul istoriei". Incepem plimbarea in Piata Mare cu cel mai reprezentativ edificiu al orasului, construit in stil baroc,Palatul Brukenthal, continuam cu Biserica Romano-Catolica "Sfanta Treime" construita de calugarii iezuiti intre anii 1726-1733 in stilul barocului vienez timpuriu.Intram in Piata Mica prin Turnul Sfatului , simbolul orasului, si ne indreptam spre Podul Minciunilor.Odata ce pasesti pe el, acesta devine " viu si simtitor".Cand cineva spune o minciuna , podul trezit din amorteala incepe sa trosneasca din toate incheieturile, aruncand mincinosul peste balustrada.Intram in Piata Huet , prima incinta fortificata a Sibiului , in centrul acesteia aflandu-se Biserica Evanghelica "Sf Maria", construia de sasii din Sibiu in 1320, un splendid monument de arhitectura gotica din Transilvania.Turul se incheie in fata Primariei Sibiului. Ne continuam drumul spre casa. Sosire aprox. Ora 22:00 , in functie de trafic.

Pret: 495 lei/persoana (2nopti cazare + mic dejun + cina+transport autocar+ excursiile din program)

PRETUL INCLUDE :
- transport autocar sau microbuz,(in functie de numarul de persoane) clasificat international minim 2* sau categoria I.
-2nopti cazare cu demipensiune – Hotel Rusca 3*
- toate vizitele prevazute in program
- insotitor de grup din partea Agentiei Montana.

PRETUL NU INCLUDE :
- biletele de intrare la obiectivele turistice si de cult (daca este cazul) si nici ghizii pentru acestea.
- supliment – 5 lei (pentru cei ce achita cu tichete de vacanta,taxa de transmitere si decontare tichete).

IMPORTANT :
1.CAZAREA ESTE LA HOTEL 3*, CU DEMIPENSIUNE.
2.Cei care doresc in mod special sa stea singuri in camera, suplimentul este de 150 lei/persoana
La inscriere se va achita un avans de minim 200lei/persoana Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii .
Reducere importanta la muzee pentru pensionari ( cupon de pensie)
3.Locurile se atribuie in ordinea inscrierii.

Conditii de retragere:

  • 25% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
  • 50% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 39-20 zile inainte de plecare/intrare;
  • 100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 19-0 zile inainte de plecare/intrare.

      RELATII SAU REZERVARI: MIHAI CONSTANTIN 0722 243240  Inapoi