litoral-bulgaria

litoral-romania

litoral-grecia

sejur-paris

sejur-elvetia

sejur-turcia

sejur-israel

NEWSLETTER


Curs Valutar

25-Jan-2020
Convertor valutar
in
Rezultat
Valoare:
TVA

Conversia EUR/RON se face automat la cursul BNR zilnic.

DRUMURILE CARE DUC SPRE CER: Transalpina-Transfagarasan 3zile Plecari Galati:13iulie,05august, 25august,01septembrie 2020

Pret : 600 lei/persoana
Plecare : 13iulie,05august, 25august,01septembrie 2020
Durata : 3zile/2nopti cu demipensiune
Romania
Contact

PRIMIM SI TICHETE DE VACANTA !! 

                                                                                                    28 ani de experienta in turism!

             

          DRUMURILE CARE DUC SPRE CER:


                  TRANSFAGARASAN si TRANSALPINA (3zile)


Transfagarasanul , prin maretia si frumusetea sa, este cel mai spectaculos drum montan, atat in tara noastra cat si de pe mapamond.El reprezinta visul Mesterului Manole transformat in realitate de urmasii sai.
Transalpina, numit si "Drumul Regelui" (Regele Carol alI-lea a inaugurat acest drum in 1935) este unic prin peisajele insolite cu ecosisteme unice, relieful alpin cu sei, pasuni si depresiuni intramontane din care se desprind vai adanci care, in unele zone devin chei marginite de stanci inalte. Aceste doua drumuri fascineaza pe fiecare calator si pentru prima data in Romania sunt prinse intr-un singur program turistic.

Plecari din Galati/Braila:13iulie,05august,25august,01septembrie 2020

10 MOTIVE PENTRU A ALEGE UN TRASEU UNIC, MARCA"MONTANA":
1.TRANSFAGARASANUL, cel mai frumos drum din lume (conform unor publicatii straine)
2. TRANSALPINA:"Drumul Regelui", cel mai spectaculos si mai inalt drum din Romania.
3. TROVANTII DE LA COSTESTI – misterul "pietrelor vii"(care cresc).
4. UNIC IN ROMANIA :Concentrarea celor 2 drumuri fascinante intr'un singur program turistic.
5.MANASTIREA CURTEA DE ARGES, perla manastirilor din Tara Romaneasca – necropola
regala (aici sunt ingropati regii Romaniei).
6. MANASTIREA HUREZI- ctitorie Constantin Brancoveanu (Patrimoniu UNESCO.)
7. TEMPLUL URSITELOR- locul unde se petrec fenomene paranormale,stari deosebite,unde
patrund "energii ciudate".
8. BALEA LAC (lac glaciar) si LACUL SI BARAJUL VIDRARU.
9. CASCADA BALEA , cea mai mare cascada in trepte din Romania.
10.ALBA IULIA , orasul care respira aerul istoriei.

Itinerar:Galati/Braila-Tecuci-Oituz-Sinca Veche (Templul Ursitelor)-Transfagarasanull(Balea Cascada-Balea Lac )- Curtea de Arges – Ramnicu Valcea- Horezu-Transalpina(Novaci- Ranca- Obarsia Lotrului)- Sebes-Alba Iulia- Sibiu- Intorsura Buzaului- Galati.(aprox. 1320km)

Ziua 1 |13iulie|05august|25august|01septembrie|:Galati/Braila/Tecuci- Pasul Oituz-Sinca Veche(Templul Ursitelor)- Fagaras-Transfagarasanul(Balea Cascada,Balea Lac)-Lacu Vidraru-Curtea de Arges.
Plecare din fata Agentiei de Turism Montana, ora 06:00.Scurta oprire la Marasesti (15min).Popas la Poiana Sarata (30minute), in Pasul Oituz. Urmatoarea oprire va fi la Sinca Veche,"Templul Ursitelor",locul unde dorintele se implinesc,daca ai inima curata,locul unde se petrec fenomene paranormale,vise premonitorii si tot felul de viziuni. Controversatul lacas de cult se banuieste ca ar avea o vechime de peste 7000 de ani si origini dacice,iar prin turla fara acoperis patrund energiile din cer direct pe altarul templului,creind "stari deosebite" si "energii ciudate" persoanelor care il viziteaza. Trecem din Transilvania in Tara Romaneasca pe Transfagarasan ,cel mai spectaculos drum montan din tara noastra si din lume ( dupa unele publicatii din strainatate ) Oprire 30 min la Cascada Balea , 30 min la Lacul glaciar Balea si 15min la Lacul Vidraru. Cina si cazare Pensiunea Belvedere 3* din Transfagarasan, sau similar.
Ziua 2 |14iulie|06august|26august|02septembrie|: Curtea de Arges-Manastirea Horezu-Transalpina( Novaci-Ranca-Obarsia Lotrului)-Sebes.
Mic dejun. Se viziteaza Manastirea Curtea de Arges, ctitoria lui Neagoe Basarab o adevarata capodopera a arhitecturii romanesti, unica prin frumusete , maretie si valoare artistica.Calatorul Paul de Alep, in 1654 considera biserica lui Neagoe Basarab " una din minunile lumii". Construita intre anii 1512-1517 de " 9 mesteri mari,calfe si zidari si Manole – 10 ,care-i si intrece ",cum spune balada populara ,Mesterul Manole,din 1914 este si necropola regala, aici fiind inmormantati regii si reginele Romaniei:Carol I, si Elisabeta, Ferdinand si Maria , precum si Carol al-II-lea si Regina Elena, care a fost adusa de la Laussane, Elvetia).Ei sunt ingropati in noua catedrala. Scurta oprire la Fantana lui Manole,care poarta peste timp povestea mesterului, care terminand biserica a fost lasat pe acoperis (i s-a luat scara) pentru a nu contrui o alta manastire mai frumoasa.Ca un alt Icar, si-a facut aripi din sindrila, a sarit de pe acoperisul Sfantului Lacas , la temelia caruia se spune ca zidise sotia , iar pe locul prabusirii a aparut un izvor limpede ca lacrima, care reprezinta sufletul Mesterului Manole.Oprire 15min la Rezervatia Naturala a Trovantilor de la Costesti, un fenomen care fascineaza o lume intreaga, unde natura a creat unele din cele mai surprinzatoare sculpturi de piatra.Formele bizare de pana la 4-5m continua sa iasa la iveala pe masura ce oamenii exploateaza nisipul din cariera.(Datorita aspectului neobisnuit, trovantii erau considerati de oameni simpli, oua de dinozaur, altii considerau ca ar fi marturii ale existentei unor civilizatii extraterestre. Ne continuam drumul spre Manastirea Horezu sau Hurezi,cea mai de seama ctitorie a lui Constantin Brancoveanu.Urmatoarea oprire va fi in Transalpina ( Drumul regelui) in cel mai inalt punct Pasul Urdele ( 2.145m).Timp de 30 min. vom fi cu " capul in nori "si vom admira imagini coplesitoare.Cina si cazare Hotel Fan 3* - Sebes sau similar.
Ziua 3 |15iulie|07august|27august|03septembrie|:Sebes-Alba Iulia- Intorsura Buzaului-Galati.
Mic dejun. Plecam spre Alba Iulia.Cetatea "Alba Carolina"este unica in Romania si a fost construita in stil Vauban(aspect stelar cu sapte colturi si sapte bastioane) de 20000iobagi din satele din imprejurimile orasului, la initiativa imparatului Carol al VI-lea de Habsbourg. Lucrarile au durat 23 ani, din 1775, pana-n 1738.Intram in cetate prin poarta aVIa, pe "Drumul Regelui ",traseul pe care regele Ferdinand I si regina Maria au intrat in Cetatea Marii Uniri si au fost incoronati in Catedrala Reintregirii Neamului.Scurt popas la Catedrala romano-catolica Sf Mihail, de aceeasi varsta cu Catedrala Notre-Damme din Paris (1247-1291).Aici este ingropat Iancu de Hunedoara.Continuam vizita cu o poza de grup la statuia ecvestra a lui Mihai Viteazul , cel care a unit pentru prima data cele 3 tari romane. Intram in Sala Unirii , unde la 1 Decembrie 1918, 1228 de delegati au semnat unirea Transilvaniei cu Romania. Scurta oprire la ruinele castrului roman unde era instalata Legiunea aXIII-a Gemina.Completam circuitul cu Dealul Furcilor unde este ridicat Obeliscul inchinat memoriei lui Horea,Closca , ce au fost trasi pe roata si Crisan, care s-a spanzurat cu nojitele de la opinci , dupa reprimarea Rascoalei de la 1784.Ne continuam drumul spre casa,prin Intorsura Buzaului .Sosire in Galati aprox. Ora 22:00, in functie de trafic.
Grup minim 40 persoane.

      Pret: 600 lei/persoana (2nopti cazare cu demipensiune:mic dejun+cina , transport , program turistic conform programului detaliat, insotitor de grup din partea agentiei).

PRETUL INCLUDE:
• transport autocar clasificat international sau microbuz (concept vip 8+1)
• 1 noapte cazare zona Transfagarasan cu demipensiune
• 1 noapte cazare zona Sebes cu demipensiune
• toate vizitele prevazute in program
• ghid insotitor din partea agentiei Montana.

PRETUL NU INCLUDE:
• biletele de intrare la obiectivele turistice si de cult (daca este cazul) si nici ghizii pentru acestea.

IMPORTANT :
-Locurile se atribuie in ordinea inscrierii.
-Cei care doresc in mod special sa stea singuri in camera, suplimentul este de 190 lei/persoana. Copiii sub 12 ani (neîmpliniti)in camera cu 2 adulti beneficiaza de o reducere de 50 lei.La inscriere se va achita un avans de 250lei/persoana . Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii . In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.
2. Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single

          RELATII SAU REZERVARI: 0236 469833 / 0236 469834Inapoi