litoral-bulgaria

litoral-romania

litoral-grecia

sejur-paris

sejur-elvetia

sejur-turcia

sejur-israel

NEWSLETTER


Curs Valutar

23-Jul-2018
CHF CHF 4.0019
EUR EUR 4.6562
GBP GBP 5.2019
PLN PLN 1.0765
USD USD 3.9954
Convertor valutar
in
Rezultat
Valoare:
TVA

Conversia EUR/RON se face automat la cursul BNR zilnic.

grup TARA MOTILOR (7zile) Plecare Galati: 15 iulie 2018

Pret : 795lei+150lei
Plecare : 15 iulie 2018
Durata : 7zile/6nopti cu mic dejun + 5 cine
Romania
Contact

PRIMIM TICHETE DE VACANTA !                                                26 ani de experienta in turism!

                         

                                 TARA MOTILOR  (7zile)
   

    Pentru lumea civilizata "viata la tara" este acum chiar un deziderat.O viata bucolica in fata fiecarui calator : vacile se mulg, inca, manual, gainile se urca pe prispa casei,gastele se leagana pe ulite, alaturi de cirezile ce se intorc seara de la pascut,femeile lucreaza inca in stravechiul razboi de tesut,mesterii lemnari fac porti monumentale,ciubere,butoaie. "Acasa " la Avram Iancu , satul sta la marginea padurii, aproape de caprioare, iepuri si alte jivine, unde basmul se transforma in realitatea veacului XXI , punand imaginatia calatorului la intrebari si infiorari misterioase. Tara Motilor este renumita pentru peisaje, legende si traditii stravechi.
Plecare din Galati/Braila: 15 iulie 2018

10 Motive pentru care sa alegi traseul unic, marca " MONTANA".
1.CASCADE: Balea, Pisoaia
2. PESTERI: Scarisoara,Ursilor,Poarta lui Ionele
3.SALINE: Turda.
4. OAMENI DE LEGENDA:Mihai Viteazu, Avram Iancu, Horia , Closca si Crisan,Andrei Muresianu (a scris versurile "Desteapta-te romane!" )si Regele Ferdinand.Carol I, Carol al II-lea s.a
5.GHETARI: Uriasul de gheata de la Scarisoara.
6. CHEI: Cheile Bicazului.
7. SOSELE UNICE: Transfagarasanul si Transalpina ( "Drumul Regelui").
8. DRUMUL MOTILOR: Campeni, Albac, Vadu Motilor, Vidra, Avram Iancu.
9.LACURI: Vidraru, Lacu Rosu, Balea
10.PLECARE ORGANIZATA, DIN ORASUL GALATI /BRAILA!! Preluam si din Focsani !

Ziua I .TRANSFAGARASANUL, drumul care urca spre cer : Galati-Tecuci-Focsani-Lepsa-Brasov-Sinca Veche(Templul Ursitelor)–Transfagarasanul(Balea Cascada- Balea Lac )– Curtea de Arges ( 495km)
Plecare din fata Agentiei de Turism Montana, ora 06:00.Oprire Lepsa.Urmatoarea oprire va fii la Sinca Veche,"Templul Ursitelor",locul unde dorintele se implinesc,daca ai inima curata,locul unde se petrec fenomene paranormale,vise premonitorii si tot felul de viziuni.Controversatul lacas de cult se banuieste ca ar avea o vechime de peste 7000 de ani si origini dacice,iar prin turla fara acoperis patrund energiile din cer direct pe altarul templului,creind "stari deosebite" si "energii ciudate" persoanelor care il viziteaza. Trecem din Transilvania in Tara Romaneasca pe Transfagarasan ,cel mai spectaculos drum montan din tara noastra si din lume ( dupa unele publicatii din strainatate ) Oprire 15 min. La Cascada Balea si 30 min. La Lacul glaciar Balea Cina si cazare Hotel Posada 2* zona Curtea de Arges sau similar.
Ziua II.TRANSALPINA, "Drumul regelui" : Curtea de Arges-Manastirea Horezu-Transalpina (Novaci-Ranca-Obarsia Lotrului)-Hunedoara. (320km)
Mic dejun. Se viziteaza Manastirea Curtea de Arges, ctitoria lui Neagoe Basarab construita intre anii 1512-1517 de " 9 mesteri mari,calfe si zidari si Manole – 10 ,care-i si intrece ",cum spune balada populara ,Mesterul Manole. Scurt popas la Rezervatia Naturala a Trovantilor de la Costesti, un fenomen care fascineaza o lume intreaga, unde natura a creat unele din cele mai surprinzatoare sculpturi de piatra.Formele bizare de pana la 4-5m continua sa iasa la iveala pe masura ce oamenii exploateaza nisipul din cariera. (Datorita aspectului neobisnuit, trovantii erau considerati de oameni simpli, oua de dinozaur, altii considerau ca ar fi marturii ale existentei unor civilizatii extraterestre. Oprire la Manastirea Horezu sau Hurezi,cea mai de seama ctitorie a lui Constantin Brancoveanu.Urmatoarea oprire va fi in Transalpina ( Drumul regelui) in cel mai inalt punct Pasul Urdele ( 2.145m).Timp de 30 min. vom fi cu " capul in nori "si vom admira imagini coplesitoare.Cina si cazare Hotel 2/3* - zona Hunedoara.
Ziua III .DRUMUL MOTILOR: Alba Iulia -Zlatna-Abrud-Rosia Montana – Albac- Arieseni (325km)
Mic dejun. Se viziteaza Castelul Huniazilor care a apartinut familiei Corvinestilor. Ne deplasam spre Alba-Iulia, numita in antichitate Apulum,fiind populata de tribul dac al apulilor.In timpul ocupatiei romane, aici a fost sediul Legiunii aXIIIa Gemina. Obiective turistice: Catedrala Medievala,cea mai mare din Transilvania , construita intre anii 1714-1741, prin truda a 20.000 de iobagi, este locul unde au fost inchisi Horea,Closca si Crisan, conducatorii rascoalei de la 1784.
Catedrala Romani-Catolica Sf. Mihail, considerat cel mai valorous monument de arhitectura medieval din Transilvania, construita in etape,intre sex XIII-XVII, adaposteste mormintele lui Iancu de Hunedoara si principelui Ioan Sigismund.
Catedrala Reintregirii , construita intre anii 1921-1922. Cina si cazare Pensiunea Onelia 3* -Arieseni sau similar.
Ziua IV . Optional:Arieseni- Pestera Ursilor- Arieseni ( 200km)
Mic dejun. Se viziteaza cea mai frumoasa si spectaculoasa pestera din Muntii Apuseni –Pestera Ursilor.Cina si cazare Pensiunea Onelia 3* - Arieseni sau similar.
Ziua V. TARGUL DE FETE,de pe Muntele Gaina: Avram Iancu- Dealul cu melci-Cascada Pisoaia – Pestera lui Ionele – Pestera Scarisoara-Arieseni (200km)
Mic dejun.Se pleaca spre Vidra de Sus(Avram Iancu) cu scurta oprire la Dealul cu melci si Cascada Pisoaia.Participam la "Targul de fete" de pe Muntele Gaina, cea mai mare sarbatoare traditionala romaneasca in aer liber, in care tinerii joaca, petrec, canta, fac cunostinta feciorii cu fetele din locuri departate, pentru ca apoi, multi dintre ei sa se casatoreasca. Participam la un ceremonial solemn la "Crucea Iancului" de pe Muntele Gaina, ridicata si sfintita in 1924 , in prezenta regelui Romaniei, Ferdinand I. Vizitam Pestera lui Ionele ,Pestera si ghetarul Scarisoara .Cina si cazare Pensiunea Onelia 3* - Arieseni.
Ziua VI. SALINA TURDA,cel mai fascinant loc subteran din lume :Arieseni-Salina Turda-Tg Mures.( 280km)
Mic dejun.Plecare spre Salina Turda –cea mai frumoasa salina din Romania,modernizata cu fonduri europene, o adevarata oaza de liniste si agrement.Cazare zona Targu Mures – hotel 2/3*.
Ziua VII .BIJUTERII NATURALE: Lacu Rosu- Cheile Bicazului ( 375km)
Mic dejun. Ne indreptam spre casa, cu oprire de 1ora in Statiunea Sovata. Oprire 30 min. la Lacul Rosu.Parcurgem pe jos o portiune de aprox.300m prin Cheile Bicazului.Sosire in Galati aprox. Ora 21:00.
                                                                                                                        Grup minim 40 persoane

  Pret:795 lei/pers.(cazare+mic dejun+transport autocar+excursiile din program)+150lei/persoana (pachet 5cine)

PRETUL INCLUDE :
- transport autocar sau microbuz,(in functie de numarul de persoane) clasificat international minim 2* sau categoria I.
- 1 noapte cazare zona Curtea de Arges, cu demipensiune
-1 noapte cazare zona Hunedoara cu demipensiune
-3 nopti cazare cu mic dejun cu demipensiune- zona Arieseni – Pensiunea Onelia 3* ( www.onelia.ro)
-1 noapte cazare cu mic dejun zona Targu Mures – hotel 2/3*.
- toate vizitele prevazute in program si insotitor de grup din partea agentiei Montana.

PRETUL NU INCLUDE :
-Excursie Pestera Ursilor (ziua aVa) = 40lei/persoana ( pretul nu include biletul de intrare la obiectiv. )
- biletele de intrare la obiectivele turistice si de cult (daca este cazul) si nici ghizii pentru acestea.

IMPORTANT :
1.Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single.
Cei care doresc in mod special sa stea singuri in camera, suplimentul este de 190 lei/persoana.
Copiii sub 12 ani (neîmpliniti)in camera cu 2 adulti beneficiaza de o reducere de 50 lei.
La inscriere se va achita un avans de 300lei/persoana . Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii .
2.Locurile in autocar se atribuie in ordinea inscrierii.

        RELATII SAU REZERVARI: MIHAI CONSTANTIN 0722 243240  Inapoi