litoral-bulgaria

litoral-romania

litoral-grecia

sejur-paris

sejur-elvetia

sejur-turcia

sejur-israel

Curs Valutar

23-Feb-2018
CHF CHF 4.0377
EUR EUR 4.6539
GBP GBP 5.2607
USD USD 3.7867
Convertor valutar
in
Rezultat
Valoare:
TVA

Conversia EUR/RON se face automat la cursul BNR zilnic.

Newsletter


grup PASTE IN MARAMURES Agapia-Varatec-Voronesti-Humor -Sapanta- Barsana- Lacu Rosu Plecare Galati : 05 aprilie 2018

Pret : 995 lei/pachet/persoana
Plecare : 05 aprilie 2018
Durata : 5zile/4nopti cu mic dejun + 4 cine
Romania
Contact

                                                                                                         26 ani de experienta in turism!

               

           "Paste magic in MARAMURES", (5zile)

     Locul traditiilor pastrate cu sfintenie

Acest tinut desprins din povesti, cu frumusetea si puritatea naturii , cu datini stravechi , cu dansuri ,cantece si portul taranesc , pastrate vii si curate , iti creaza senzatia ca aici oamenii au oprit timpul,ca aici se afla esenta vietii si leaganul intelepciunii strabune.Miracolul intoarcerii in timp este posibil doar vizitand Maramuresul !

Plecare din Galati/Braila: 05 aprilie 2018

10 MOTIVE PENTRU A VIZITA MARAMURESUL SI BUCOVINA :
1.Portile monumentale " Maramuresul din lemn"
2."Tara Bisericilor din lemn" , incluse in Patrimoniul UNESCO
3. Manastirea Barsana, bijuteria manastirilor maramuresene.
4. Obiceiuri , traditii si costume nationale unice, de cand lumea.
5.Cimitirul Vesel de la Sapanta,o carte a vietii si mortii.
6.Muzica Morosanului acompaniata de cetera, doba si zongora(chitara).
7."Horinca de la Maramu'" ,un elixir cu puteri tamaduitoare
8.Frumoasa Bucovina, un dar dumnezeiesc.
9.Picturile lui Nicolae Grigorescu de la Manastirea Agapia.
10. Voronet, perla manastirilor medievale din Moldova.

Itinerar:Galati/Braila-Tecuci-Adjud-Bacau-P.Neamt –Agapia-Varatec-Humulesti-Voronet- Gura Humorului-Pasul Prislop-Borsa-Bogdan Voda-Sieu-Suior-Sighetul Marmatiei-Sapanta-Manastirea Barsana-Toplita-Lacu Rosu-Cheile Bicazului-Piatra Neamt – Bacau-Galati.

Ziua I.(05.04): DULCEA SI FRUMOASA BUCOVINA
Plecare din fata Agentiei de Turism Montana, ora 07:00.Ne indreptam spre Manastirea Varatec.Scurta oprire (15minute) la Mausoleul de
la Marasesti.Ne inchinam la Manastirea Varatec,apoi vizitam si mormantul poetei Veronica Micle, prietena lui Mihai Eminescu.
Trecem pe langa " Padurea de Argint",strabatem " Codrii de arama" si ajungem la Manastirea Agapia, celebra prin icoanele dar si prin
pictura murala realizata de Nicolae Grigorescu ( cand avea doar 20 de ani) intre anii 1858-1961,intr-un stil laic, realist,inspirat din
compozitiile vestitilor pictori ai Renasterii : Rembrandt,Murillo sau Leonardo da Vinci. Se viziteaza Casa Memoriala Ion Creanga din Humulesti.Oprire la Manastirea Voronet, una din ctitoriile lui Stefan cel Mare. Cina si cazare Hotel Simeria Class 3* Gura Humorului
Ziua aIIa(06.04) :MARAMURES , plai cu flori
Mic dejun .Se pleaca spre Maramures prin Pasul Prislop, care incepe din "Dulcea Bucovina" si se termina in "Maramu'".Prin acest pas , cel mai inalt din Romania (1413m), au "descalecat "atat Dragos si Bogdan I in Moldova. Oprire la Bogdan Voda , Rozavlea si Barsana , pentru a vizita bisericile din lemn incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO.Cina si cazare Complex Suior Baza 3* sau similar.
Ziua aIIIa (07.04) : BAIA MARE, centrul istoric.
Mic dejun. Ne indreptam spre Baia Mare ,oras atestat documentar incepand cu 1319,intrat in proprietatea familiei lui Iancu de Hunedoara (in 1446) si fortificat in timpul domniei regelui maghiar Matei Corvin (1469) , astfel incat centrul istoric este foarte bine conservat. Timp liber aprox. 2 ore , in care puteti vizita :
• Centrul istoric Baia Mare. Fosta Piață Centrală (Circulus fori), în prezent Piața Libertății. Obiective: Casa Iancu de Hunedoara din Baia Mare, Localul Monetăriei Imperiale, Vechiul han Vulturul Negru din Baia Mare, Casa Lendvay etc.
• Turnul Ștefan este o anexă a Catedralei "Sfântul Ștefan", ridicată de Iancu de Hunedoara pe parcursul secolului XV. Construit în stil gotic turnul are 40 m înălțime. Turnul a fost folosit pentru supravegherea eventualelor posibile incendii și supravegherea strategică a orașului.
• Casa Iancu de Hunedoara, sau Casa Elisabeta ridicată în 1446, este parte a vechiului castel medieval ridicat de Iancu pentru soția sa Elisabeta.
• Monetăria din Baia Mare, edificiu ridicat între anii 1734 și 1737. În prezent clădirea slujește drept sediu al Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș.
• Turnul Măcelarilor a fost construit în secolul al XV-lea. Există o legendă, conform căreia din acest turn ar fi fost împușcat Pintea Viteazul.
• Biserica de lemn din Chechiș, a fost construită în anul 1630; din 1939, a fost mutată în Baia Mare, pe Dealul Florilor. În jurul acestui obictiv a fost amenajat Muzeul Satului, secție în aer liber a Muzeului de Etnografie și Artă Populară Baia Mare.
• Vechiul han Vulturul Negru, construit înainte de 1790, amplasat în centrul istoric al municipiului Baia Mare (în prezent Piața Libertății). În 1880 a devenit sediu al Primăriei. Din 1950 până în 1999 clădirea a fost ocupată de Judecătoria Baia Mare și de Oficiul de Carte Funciară. În prezent imobilul este cuprins în proiectul „Centrul de Afaceri Millennium III", fiind reabilitat. Obiectivul este cunoscut sub denumirea de M1.
• Biserica Sfânta Treime este un lăcaș de cult ridicat între anii 1717-1720.
• Catedrala Adormirea Maicii Domnului, edificată între anii 1905-1911 ca biserică parohială greco-catolică, ridicată în anul 1930 la rangul de catedrală.
Cina si cazare Complex Suior Baza 3* sau similar. La miezul noptii, participare la Slujba de Inviere la o biserica din zona.
                            " VENITI DE LUATI LUMINA !"

Masa traditionala dupa “ Inviere” aprox. Ora 01:30(pascute cu branza , oua rosii, drob de miel, cozonac, slaninuta afumata etc)- bufet suedez (bauturi alcoolice si nealcoolice incluse).

Ziua aIVa (08.04): PASTE IN MARAMU'
Mic dejun ora 10:00. Ne indreptam spre Sapanta,unde vom vizita Cimitirului Vesel de la Sapanta, cu zeci de cruci colorate, pe care sunt pictate naiv scene din viata celui decedat , insostite de epitafuri scrise la persoana I , in graiul popular.Aici, moartea este considerata mai frumoasa, gratie mesterului Ion Stan Patras (1907-1977) , care a reusit sa asocieze sculpturile zugravite si cuvantul. Mesterul popular coloreaza crucile cu albastru de Sapanta , iar baladele compuse instantaneu povestesc viata celor dusi fara intoarcere, in diverse ipostaze ale vietii lor.In continuare, mergem la Manastirea Barsana, una din cele mai frumoase manastiri din Romania , considerata bijuteria manastirilor de lemn maramuresene. Cina maramureseana cu program folcloric live (bauturi alcoolice si nonalcoolice incluse ).Cazare Complex Suior Baza 3* sau similar.
Ziua aVa: (09.04)SPRE CASA...
Mic dejun.Se pleaca spre Galati pe traseul Suior-Beclean-Toplita-Lacu Rosu-Cheile Bicazului. Popas de 1 ora la Lacu Rosu.Sosire Galati, aprox. Ora 22:00.

           Pret: 995 lei/pachet/persoana

PRETUL INCLUDE :
- transport autocar clasificat international minim 2*
- 4 cazari hoteluri 3* cu mic dejun bufet suedez , in camere cu 2 si 3 paturi
-4 cine, din care una este cina  maramureseana

- Masa traditionala dupa “ Inviere” aprox. Ora 01:30(pascute cu branza , oua rosii, drob de miel, cozonac, slaninuta afumata etc)- bufet suedez (bauturi alcoolice si nealcoolice incluse).
- toate excursiile prevazute in program,fara intrari la muzee si obiective turistice
- acces la Centrul SPA , jacuzzi , fitness , biliard , tenis de masa
- in data de 07.04 – plimbare cu telescaunul la Cota 1000 , pentru SESIUNE FOTO HAIOASA , in straie maramuresene.
- 5 urcari la Cota 1000 incluse , respectand programul de functionare.
- ghid insotitor din partea agentiei Montana.

PRETUL NU INCLUDE :
- biletele de intrare la obiectivele turistice si de cult (daca este cazul) si nici ghizii pentru acestea.

IMPORTANT :
1.Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single.
Cei care doresc sa stea singuri in camera, suplimentul este de 230 lei/persoana.Reduceri copii: 4-6.99 in camera cu 2 adulti, fara pat suplimentar, beneficiaza de o reducere de 400lei . Pentru copil 7-13.99 ani , in camera cu 2 adulti , fara pat suplimentar, beneficiaza de o reducere de 290 lei. Indiferent de varsta (peste 3 ani), copilul are inclus in pret si locul in autocar. La inscriere se va achita un avans de 250lei/persoana . Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii .
2.Locurile in autocar se atribuie in ordinea inscrierii.

        RELATII SAU REZERVARI: MIHAI CONSTANTIN 0722 243240  

             Complex Suior Baza 3*

IZA, MARA, IGNIȘ, cele 3 minihoteluri din Șuior Bază au o capacitate de 99 locuri de cazare în camere cu un pat, cu două paturi și în apartamente. Sunt în total 53 de camere în toate cele trei corpuri având următoarea dispunere:
• 7 camere cu un pat;
• 24 camere cu două paturi (twin);
• 14 camere cu pat matrimonial;
• 8 apartamente.
Decorul camerelor este conceput pe patru culori: bordo, bej, verde și albastru, fiecare culoare dându-i camerei personalitate și farmec propriu. Dotările sunt la nivelul de 3* stele, adică acestea au:
• mobilier elegant;
• minibar;
• televizor color;
• televiziune prin satelit;
• telefon;
• internet prin sistem wireless;
• baie proprie dotată cu cabină de duș și uscător.Inapoi