PROGRAM 2024 "MARCA MONTANA"                   

                    CIRCUIT TURCIA:COASTA LICIEI  (8zile,avion)

 Antalya-MYRA(Sf Nicolae)- Croaziera Delta Dalyan-Orasul antic Efes-Pamukkalle(zbor balon)-Orasul antic Hierapolis-Cascada Karpuzjaldiran- Croaziera Kekova, deasupra orasului scufundat – SIRINGE (Biserica Sf. Maria)

Plecare (grup organizat):  25 octombrie  2024 

Ziua 1 |:Catre Turcia , paradisul oriental  

Sosire in Antalya.Zbor spre Antalya. Veti fi intampinati la sosire de catre ghidul dumneavoastra, care va va conduce la hotel, unde veti avea parte de o primire calduroasa si de bauturi racoritoare. Veti innopta in zona Antalya.

 Ziua 2 |:MYRA , Biserica Sf. Nicolae

Mic-dejun. Aceasta excursie va va purta de-a lungul drumului de coasta care ofera vederi splendide asupra marii, asupra padurilor de pin si asupra varfurilor stancoase ale muntilor Taurus. In scurt timp, veti ajunge in Myra, unde veti vizita fascinantele morminte de piatra care fac parte din cele mai deosebite atractii ale Turciei. Mormintele si sarcofagele dateaza din secolul IV i.Hr. In Myra veti vizita, de asemenea, si biserica Sfantul Nicolae, unde a fost ingropat Sfantul Nicolae. Aveti posibilitatea de a participa la excursia optionala Croaziera Orasul Scufundat. Veti innopta in zona Mugla.

Ziua 3 |:LICIA

Mic-dejun. Optional, puteti participa la o croaziera ce o sa va poarte prin decorul de stuf din Dalyan. La capatul lagunei, se afla plaja Iztuzu numita si Plaja Testoaselor, accesibila numai pe mare. Aici ne vom opri, vom inota, dupa care ne vom intoarce pe coasta, de unde vom continua calatoria cu autocarul pana in zona Kusadasi/Izmir, unde veti petrece urmatoarele doua nopti.

Ziua 4|:ORASUL ANTIC EFES.

Mic-dejun. Astazi veti vizita Efes, unul dintre cele mai mari situri arheologice din lume. Starea de conservare a cetatii este exceptionala. Oras antic fondat in sec XI i.Hr. de catre ionieni;aici a fost unul din primele  centre ale crestinismului si a avut loc al III-lea Sinod Ecumenic, unde s-a stabilit ca Iisus este Fiul lui Dumnezeu,criticand dualitatea divina si umana. Timp de aprox. 2h strabatem acest obiectiv turistic coplesitor, unul dintre cele mai bine conservate orase antice : Odeonul, Baile Romane, Fantana lui Traian, Biblioteca lui Celsius, Templul lui Hadrian, Pryntaneionul,Templul lui Domitian, Latrinele, Casa Amorului ,Agora comerciala si Poarta Mazeus- Mithridates , Teatrul Mare.Ne intoarcem la hotel in zona Kusadasi.

Ziua 5|:PAMUKKALE (Castelul de bumbac) si Orasul Antic Hierapolis

Mic-dejun. Excursie prin minunata vale cu meandre spre Pamukkale. Terasele albe ca zapada vizibile in departare din travertin au luat nastere din depozitele apei termale care curge spre aval. Acest spectacol fascinant al naturii a dus la atribuirea unui efect curativ acestui izvor, inca din Antichitate.  Tot aici se afla si ruinele magnificului oras Hieropolis, care a inflorit in perioada Imperiului Roman. Aici sunt temeliile Templului lui Apollo din secolul II d.Hr. In apropiere se afla impunatorul si somptuosul Teatru Roman cu cele 50 de trepte de Travertine ( detalii vizita, ordine obiective si timp acordat, se stabileste cu ghidul local). Ne continuam vizita spre hotel. Dupa sosire, veti avea posibilitatea de a face o baie termala la hotelul dumneavoastra. Veti innopta in Pamukkale

Ziua 6 |:Zborul cu balonul – Antalya.

Dimineata,zbor cu balonul cu aer cald (optional, se achita la fata locului) la sosire in Antalya. Plimbarea cu balonul cu aer cald la Pamukkale este o modalitate excelenta de a explora Pamukkale si zonele inconjuratoare. Veti admira privelisti uluitoare, in lumina rasaritului de soare, in timp ce zburati calm peste terasele de travertin de un alb pur, la bordul balonului cu aer cald. Mic dejun. Dupa micul dejun, veti calatori de-a lungul peisajului pitoresc si minunat al Muntilor Taurus catre Antalya. Pe drum veti vizita un atelier de tesut covoare, unde veti cunoaste intregul proces de productie al covoarelor (de la productia materiei prime; matase, bumbac si lana pana la produsul innodat finit). Cazare 2 nopti in regiunea Antalya.

Ziua 7 |:ANTALYA, Cascada Karpuzkaldin si Shopping.

Mic-dejun. Astazi veti vizita Antalya, unul dintre cele mai frumoase orase de pe Riviera Turceasca. Protejat de peisajul montan magnific al muntilor Taurus, prospera aici o vegetatie bogata. Printre altele, veti vedea simbolul orasului, Yivli Minaret, minaretul canelat. Pe Kalekapisi, poarta cetatii, se afla turnul cu ceas pe un turn vechi al fortificatiei. In timpul plimbarii in jurul orasului vi se ofera sansa de a face cumparaturi, in special bijuterii si articole din piele. Sfarsitul este incununat de vizita noastra la cascada Karpuzkaldiran . Cazare  in regiunea Antalya

Ziua 8 |:Spre casa..

Mic-dejun.Intoarcerea in Bucuresti.Autocarul va va conduce la aeroport, in functie de orarul de zbor. 

   Programul poate suferi modificari in functie de orarul de zbor/ora de plecare , de evenimentele locale sau de orice alte circumstante externe.

              Pret: 339euro/persoana 

        SERVICII INCLUSE :

- Transport autocar clasificat international  , in Turcia.

- Zbor dus-intors  Bucuresti- Antalya + 1 bagaj cala inclus (pana in 20kg) + 1 bagaj de mana inclus (pana in 7kg)

- Taxe de aeroport si combustibil,  la pret curent = 110 euro/persoana

- Transfer hotel-aeroport-hotel

- Cazare 7 nopti cu mic dejun , la hoteluri de 4* si 5*:

  • 1 noapte regiunea Antalya, 1 noapte zona Mugla, 2 nopti Kusadasi/Izmir , 1 noapte Pamukkale, 2 nopti regiunea Antalya

- Ghid vorbitor de limba romana.

    SERVICII NEINCLUSE :

- PACHET COMBO: cina tip bufet sau a la carte pentru 7 seri (fara bauturi) + ghid  si bilete de intrare la obiectivele mentionate in program = 109 euro/persoana (obligatoriu, se achita la agentie deoarece necesita programare)

- Bacsisuri pentru ghizi si soferi.

- Asigurare medicala privata ( nu este obligatorie, dar este recomandata).

- la cerere ** transfer Galati/Braila – aeroport Otopeni si retur.

 

 ACTE NECESARE : pasaport valabil minim 6 luni de la data sosirii in Romania; pentru copii minori neinsotiti de ambii parinti este necesar acordul legalizat al parintilor. Detalii la www.politiadefrontiera.ro

 

La fata locului, ghidul local va sta la dispozitie si cu alte posibilitati de vizite optionale:

  • Vizita sat Siringe, Biserica Sf. Maria (prânz inclus) – 50 euro/persoana;
  • Croaziera pe Mare , deasupra orasului scufundat Kekova (prânz inclus) – 50 euro/persoana;
  • Croaziera delta Dalyan (prânz inclus) – 40 euro/persoana 
  • Zbor cu balonul la Pamukkale - aprox.150 euro/persoana ( daca vremea permite)
  • Masa de prânz -15 euro/persoana             Numar minim de participanti 20 persoane.

 (Preturile au caracter informativ, acestea pot suferi mici modificari, in functie de sezon/majorari taxe locale etc.)

Programul circuitului poate suferi modificari in functie de ora de plecare, de evenimentele locale sau de orice alte circumstante externe.

Conditii  de retragere: 

In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile determinate de pandemia Covid, in caz de retragere/renuntare, se aplica penalizari de 100% din valoarea achitata conform pragurilor din contract.In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un voucher pentru intreaga suma achitata. Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni, integral/partial la efectuarea unei noi rezervari pentru un produs similar al organizatorului. Turistul nu poate primi contravaloarea in bani a voucherului.. Pentru schimbarea de nume, penalizarea este de 100% ( pachetul implica bilete de avion,cu o politica stricta) ; in acest caz va recomandam sa incheiat asigurarea STORNO.

IMPORTANT :

1.Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single. Cei care doresc sa stea singuri in camera, suplimentul este de 195 euro/persoana.La inscriere se va achita un avans de 150 euro/persoana .Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii . In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.

2.Grup minim 40 persoane. Pentru grup 30-39 persoane, pretul creste cu 35 euro. Pentru grup mai mic de 30 persoane pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.

3.Ofertele Speciale sunt valabile DOAR in perioada invocata.


Tipărire   Email