litoral-bulgaria

litoral-romania

litoral-grecia

sejur-paris

sejur-elvetia

sejur-turcia

sejur-israel

NEWSLETTER


Curs Valutar

20-Nov-2018
CHF CHF 4.0980
EUR EUR 4.6650
GBP GBP 5.2540
PLN PLN 1.0788
USD USD 4.0855
Convertor valutar
in
Rezultat
Valoare:
TVA

Conversia EUR/RON se face automat la cursul BNR zilnic.

grup ISRAEL-IORDANIA 7zile Plecare : 22 octombrie 2018

Pret : 720euro/persoana
Plecare : 22 octombrie 2018
Durata : 7zile/6nopti cu demipensiune
Israel
Contact

                                                                                                                     26 ani de experienta in turism!


       ISRAEL ,leaganul crestinismului & IORDANIA,mister si aura mistica in "orasul pierdut",PETRA (7zile)


Fiecare crestin trebuie sa viziteze macar o singura data Tara Sfanta.Preotul roman Anatolie , de la Biserica Mormantul Maicii Domnului din Ierusalim , indeamna pelerinii : "Veniti in Tara Sfanta cat mai aveti posibilitatea!", datorita problemelor din Orientul Mijlociu.Poti face acum pelerinajul vietii in cele mai bune conditii,si la cel mai bun pret,prin Agentia de Turism Montana.

Plecare : 22 octombrie 2018

PRET : 720 euro/persoana
(Se poate plati si USD , la paritatea BNR, sau lei – curs BNR din ziua platii + 2% marja risc valutar)

PRETUL NOSTRU INCLUDE :
- Bilet avion EL-AL,Compania Nationala a Israelului(cursa de linie, cu masa in avion si bauturi) si Taxa de aeroport.
- Transfer aeroport-hotel-aeroport.
- Transport autocar modern in Israel si Iordania
- Cazare Hotel 3/4* - 6 nopti cu mic dejun si cina
- Intrarile la obiectivele religioase si turistice din program,
- Ghid local , vorbitor de limba romana
- Preot insotitor si insotitor de grup din partea Agentiei Montana.
- TOATE EXCURSIILE ce apar ca optionale , la unele agentii de turism.
• 10euro/persoana -taxi Muntele Tabor
• 10 euro /persoana-taxi Manastirea Sf Sava, Sf Teodosie, Campul Pastorilor
• 55 euro -taxa intrare in Petra (Iordania) , inclusiv transport cu calut, la cerere , prin orasul antic Petra-minunea din piatra a pustiului Iordaniei.
• 40 euro/persoana- Raul Iordan, Marea Moarta
• 50 euro/persoana – Haiffa, Nazaret , Marea Galileii si Cana.

Ziua I. IERUSALIM –ORASUL SFANT
Intalnire cu delegatul Agentiei Montana , la Aeroportul Henri Coanda(Otopeni), la ora 10:00 . Decolare spre Tel-Aviv(masa in avion),ora 13:10-Compania ElAL. Sosire ,ora 15:45 aeroportul Ben Gurion.Formalitatile vamale. Plecam spre Ierusalim.Scurt popas in orasul Lod
( vechea cetate Lida),unde ne vom inchina la Biserica Sf Mucenic Gheorghe (aici se afla mormantul si lanturile cu care a fost legat Sfantul). Urcam pe Muntele Sion,la locul unde acum mai bine de 2000 ani s-a petrecut Cina cea de Taina(aici Mantuitorul a oficiat cea dintai Sf. Liturghie a lumii), apoi vom rosti Psalmul 50 la Mormantul Regelui-Profet David. Ne oprim la Biserica Adormirii Maicii Domnului, construita pe locul casei Sf Apostol si Evanghelist, Ioan, in care a trait si Sf Fecioara Maria de la Rastignirea Domnului pana la Adormirea ei.( aprox. 11 ani). Traversam Cartierul Evreiesc,Cardo si ne indreptam spre singura marturie vie din Templul lui Solomon ,pe care o gasim in inima Ierusalimului Vechi, Zidul Plangerii sau Zidul de Vest. Este,de fapt, peretele vestic de sustinere a celui de-al 2lea Templu al Ierusalimului si este cel mai sfant loc pentru evreii din toata lumea. Cina si cazare Hotel Bethleem 4* ( sau similar) -Bethleem
Ziua a-II-a. BETHLEEM- LOCUL NASTERII DOMNULUI.
Mic dejun. In Bethleem,cu emotie pasim in Biserica Ortodoxa a Sfintei Nasteri, ridicata de Imparateasa Elena.Ne inchinam la Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului "Maica Domnului Betleemita",apoi intram in Pestera Nasterii lui Hristos O stea din aur pe pardoseala grotei,indica locul ieslei,unde s-a nascut Iisus. Pe ea scrie in latina ,,Aici a nascut Fecioara Maria,pe Iisus Hristos".Vom vizita Biserica Romano-Catolica Sf.Ieronim (de aici se transmite in lumea crestina,slujba anuala de Craciun).Ne indreptam spre Pustiul Iudeii si ne inchinam la Manastirile : Sf Sava(moastele Sf Sava) si Pestera Sf. Ioan Damaschin , Manastirea Sf Teodosie (aici se afla Pestera Magilor) si Manastirea Campul Pastorilor.
Ziua aIII-a. NAZARET – LOCUL COPILARIEI LUI IISUS
Mic dejun. Plecare spre Nazaret. ".Oprire in Haifa,al treilea oras ca marime din Israel, situat pe malul Marii Mediterane,la poalele Muntelui Carmel. Admiram Templul Cultului Bahai( sit Patrimoniu Unesco),cu gradinile sale superb etajate. Incantati de atata frumusete, poposim la Biserica Stella Maris, (Steaua Marii) ,unde sub altar coboram in ,,Pestera Sf.Ilie" .Aici dupa traditie obisnuia sa se roage marele proroc. Ne inchinam la Biserica greco-ortodoxa Sf. Arh.Gavriil a Bunei Vestiri(pictata de fratii Morosan) , unde in altarul mic si intunecos se aude susurul ,,Izvorului Maicii Domnului".Aici Arhanghelul Gavriil i-a spus Mariei ca va naste pe Fiul Domnului. Urcam pe Muntele Tabor si ne inchinam la biserica ortodoxa(aici sunt 3 maicute romance)ridicata de calugarii vranceni Irinarh Rosetti si Nectarie Banul , pe locul unde s-a petrecut,,Schimbarea la Fata" a lui Iisus:,,chipul ii stralucea ca soarele,iar vesmintele s-au facut albe precum lumina.Oprim in satul Cana,ne inchinam la Biserica greco-ortodoxa a Primei Minuni sau a Nuntii,ridicata pe locul unde Iisus a facut primul miracol, transformand apa in vin,in casa lui Simion Cananitul, la Nunta din Cana Galileii. Aici se pastreaza doua vase originale din piatra, din cele sase cate au existat,moastele Sf.Simon Zelotul,mirele nuntii din Cana si ale Sf.Bartolomeu Cananitul Poposim pe Muntele Fericirilor, unde Mantuitorul a tinut Predica de pe Munte. Cina si cazare Hotel Bethleem 4* ( sau similar) * -Bethleem
Ziua aIV-a IERUSALIM –ORASUL SFANT(moartea,invierea,inaltarea)
Mic dejun. Ne indreptam spre Ierusalim,centru religios si cultural a 3 religii monoteiste: crestinismul cu Biserica Sf Mormant, iudaismul cu Zidul Plangerii si islamismul cu Moscheile Omar si El Aqsa.Tur oras Ierusalim: Intram in ,,Cetatea Sfanta" Ierusalim prin Poarta Sf.Stefan (Poarta Leilor). Se viziteaza casa in care a locuit Maria,in Cetatea Antonia si Scaldatoarea Oilor (Bitezda),unde Iisus a vindecat slabanogul, bolnav de 38 de ani.
Parcurgerea pe jos a Drumului Crucii (Via Dolorosa) cu cele 14statii, in care s-a oprit Iisus,pana la Sf. Mormant. Coboram pe adevaratul Drum al Crucii,care se afla la 3 metri sub pamant, putin lateral dreapta spre directia Mormantului Sfant. Aveti posibilitatea sa atingeti dalele de piatra pe care a calcat Mantuitorul. Coboram in celula in care a fost inchis Mantuitorul ,se poate vizita si celula talharul Barabas. Ne inchinam in Biserica Sfantului Mormant ,i se spune astfel ,deoarece in interiorul ei se afla Mormantul Datator de viata al Mantuitorului, Biserica Sfintei Invieri,Piatra Ungerii si Golgota . Continuam pelerinajul pe Muntele Maslinilor, Biserica Inaltarii de pe Muntele Eleon,unde vrajiti de magia momentului ,vedem Locul Inaltarii Mantuitorului,Biserica "Aflarea Capului Sf.Ioan Botezatorul". Oprire la Biserica Tatal Nostru , construita peste pestera in care Domnul a invatat ucenicii rugaciunea "TATAL NOSTRU".Pe zidurile din curte si pana la altar sunt placi de ceramica cu rugaciunea in 102limbi. Spre mandria noastra, chiar langa altar, in dreapta, este placa in limba romana.Ajungem pe espladada bisericii " Domnul a plans", unde Mantuitorul a stat cu ucenicii sai si a plans Ierusalimul.Privim spre Valea Iosafat presarata cu mormintele celor care doresc sa invieze primii si Poarta de Aur,prin care va intra Mantuitorul la cea de a doua venire.Trecem tulburati prin Gradina Ghetsimani, locul unde Mantuitorul a fost vandut de Iuda,cu maslini batrani de peste 2000de ani,poate martori ai tradarii.Pe locul prinderii Domnului s-a construit Biserica Natiunilor (Biserica Agoniei , cu altarul chiar pe Piatra Originala a Prinderii , unde Domnul se ruga in noaptea din Joia Mare). La 100m de Gradina Ghetsimani se afla Biserica Mormantului Maicii Domnului(lacas ortodox , unde avem bucuria sa-l reintalnim pe preotul roman Anatoli).In spatele mormantului gol (Sf Trup al Fecioarei Maria a fost ridicat la ceruri de Fiul sau) se afla icoana facatoare de minuni a Sf. Fecioare , numita si Ierusalimita.Alaturi de Mormantul Maicii Domnului este Pestera Ghetsimani , unde s-a rugat Mantuitorul si Apostolii , inainte de prindere. Cina si cazare Hotel Bethleem 4* ( sau similar) -Bethleem
Ziua a V-a. "IORDAN, BOTEZUL DOMNULUI..."
Mic dejun. . Se pleaca spre Hozeva. Ne inchinam la Manastirea Ortodoxa Sf. Gheorghe cu Pestera Sf.Prooroc Ilie Tezviteanul. Aici se afla moastele intregi ale Sf.Ioan Iacob Romanul de la Neamt (Hozevitul) Vizitam Asezamantul Romanesc din Ierihon, unde suntem intampinati de maica stareta Evghenia. In apropiere este Biserica greco-ortodoxa "Dudul lui Zaheu " (vamesul Zaheu l-a intampinat pe Iisus,urcat intr-un dud).
Privire catre Manastirea Carantania ,construita pe Muntele Ispitirii".Coboram pe valea raului Iordan, pana la locul numit Qasr el Yahud,situat intre Ierihon si Ierusalim.Acesta este adevaratul loc de botez a lui Iisus(Matei, 3:13-17)si tot aici este locul pe unde "copiii" Israelului au traversat Iordanul, cand au intrat in Canaan, "Tara Promisa". Simulare ritual de botez in Iordan,in camasi albe si lungi.Intram in Apele Sfinte ale Iordanului ,pentru curatirea trupeasca si sufleteasca. Ne indreptam spre Ierihon(cel mai vechi oras din lume, fiind populat inca din anul 9000 i.Hr), pe valea raului Iordan (aflat la 390m sub nivelul marii). Shopping la magazinul cu produse cosmetice fabricate din minerale de la Marea Moarta.Se trece din Israel in Regatul Iordaniei pe Podul Allenby( taxa viza 50 euro/persoana – se achita la fata locului de fiecare pelerin).Ne indreptam spre Amman , capital Iordaniei , numita in antichitate si Philadelphia- unul din cele 10 orase ale Decapolisului, unde Iisus a facut miracole.Ne oprim la Jerash(anticul Gerasa), important oras din timpul ocupatiei romane.Intram pe poarta lui Hadrian si pasim pe strazi cu arce si coloane in stil Doric si ionic, foarte bine conservate. Vizitam Forumul Oval, Amfiteatrul,Templul lui Zeus , Aleea Cardo etc. Cina si cazare Hotel Rum3* sau similar- Amman.
Ziua aVI-a. IORDANIA, mister si aura mistica in fascinantul "oras pierdut", Petra.
Mic dejun. Deplasare la Petra , extraordinara capitala a enigmaticului trib al nabateenilor ( se recomanda incaltaminte comoda pentru mers pe jos , sau cu calutul, aprox. 4km ). Petra este unul din cele mai cunoscute si vizitate situri arheologice din lume,datorita templelor sapate direct in stanca rosie, cu o inaltime de 42 m.Drumul serpuieste printr-un canion ingust , dezvaluind incredibilul oras antic,cu o vechime de 2000ani. Ne vom opri in special pentru a vizita Tezaurul Alkhazanek si Amfiteatrul.In anul 1985 , Petra a fost inclusa in Patrimoniul UNESCO si 2 miliarde de oameni l-au votat drept una din "Cele 7 Noi Minuni ale Lumii". Aici s-a turnat partea finala a filmului Indiana Jones. Petra este locul in care Moise a facut apa sa tasneasca din stanca.Oprire la Izvorul lui Moise.Petra a fascinat si continua sa o faca prin splendoarea constructiilor inconjurate de o aura mistica . Parasim Petra si , trecand prin Valea lui Moise, revenim la Amman. Cina si cazare in Hotel Rum3* sau similar
Ziua a-VII-a."PAMANTUL FAGADUINTEI"
Mic dejun. Se pleaca spre Muntele Nebo – de unde Moise a vazut Pamantul Fagaduintei . Oprire Madaba-orasul mozaicurilor, pentru o vizita Biserica Ortodoxa ,Sf Gheorghe ,unde se afla cea mai veche harta a Tarii Sfinte din mozaic.Revenim in Israel tot pe Podul Allenby (taxa viza 15euro/persoana, se achita la fata locului de fiecare pelerin).Daca trecerea frontierei nu dureaza prea mult , avem posibilitatea sa facem un tur panoramic cu autocarul al orasului TelAviv , cu o oprire in cartierul Jaffa.
Transfer aeroport Ben Gurion .Decolare spre Bucuresti ora 18:00-Compania ElAL(masa in avion). Sosire pe Aeroportul Henri Coanda la ora 20:50 .

SERVICII INCLUSE :
- Bilet avion dus-intors, Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti;
- Asistenta (la Tel Aviv) in aeroport la sosire si plecare, transfer aeroport-hotel si retur cu autocarul.
- 6nopti/7zile cazare la hotel 3/4* ( 4 nopti Israel + 4nopti Iordania), conform programului (camere cu grup sanitar propriu, aer conditionat, telefon,TV )
- 2 mese pe zi, tip bufet suedez ( mic dejun +cina )
- Dejun avion( la dus) si cina avion ( la intors).
- Transport autocar modern (aer conditionat), pentru executarea programului in Israel si Iordania.
- Taxe aeroport = 160 euro/persoana.
- TOATE EXCURSIILE (ce apar ca optionale la alte agentii): taxi Muntele Tabor = 10 euro,Manastirile Sf.Sava,,Sf.Teodosie,Campul Pastorilor=10 euro, Excursie Petra = 55 euro.
- Asistenta Montana,preot insotitor si ghizi locali de notorietate, vorbitori de limba romana, pe toata durata programului

SERVICII NEINCLUSE :
- Tips (bacsis oficial pentru ghid si sofer in Israel) = 5euro/zi/persoana -> 35 euro/persoana.
- Taxa viza Israel - Iordania = aprox. 50euro (dus) + 15 euro (intors). ( obligatorie – se achita in Romania).
- Asigurare medicala privata obligatorie. Recomandam Mondial Assistance = 66lei/pers ( indiferent de varsta, NU se percepe supliment de seniori – Israel nu este in UE) singura asigurare cu actiune "pe loc",in caz de necesitate. Nu ezitati sa solicitati brosura in lb. romana.

IMPORTANT :
1. Am inclus in pret TOATE EXCURSIILE pentru ca d-voastra sa stiti suma reala a programului.
2. Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single. Cei care doresc totusi sa stea singuri in camera, suplimentul este de 175 euro/persoana.
La inscriere se va achita un avans de 300 euro/persoana.Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii .
3. Conducatorul de grup isi rezerva dreptul de a modifica ordinea obiectivelor din program, in functie de anumite situatii obiective din Israel.

ACTE NECESARE : pasaport valabil minim 6 luni de la data plecarii.

OBSERVATII :
Deoarece taxele de aeroport pot fi modificate de catre compania aeriana in orice moment, valoarea acestora va fi comunicata in momentul emiterii biletului de avion.Taxele de aeroport si taxele de combustibil pot fi modificate de catre compania aeriana in orice moment, valoarea acestora va fi comunicata in momentul emiterii biletului de avion.
- Turistii au obligatia de a achita aceste taxe suplimentare anuntate, inainte de inceperea programului turistic.
Compania Aeriana, fara a cere acordul agentiei de turism care deruleaza programul, poate modifica orele de zbor. Prin urmare, agentia tour-operatoare, nu este raspunzatoare pentru decolarea / aterizarea avioanelor la o alta ora decat cea inscrisa in programul initial al excursiei.
- Categoria Hotelurilor corespunde cu standardul Hotelurilor din Zona de Autoritate Palestiniana/Israeliana.
- La fel ca oriunde in lume Turistii sunt rugati sa nu lase nesupravegheate in camerele de Hotel:acte (Pasaport),obiecte de valoare (bijuterii) Majoritatea Hotelurilor pun la dispozitie in mod gratuit safe-uri in acest scop.
- Conducatorul de grup ( tour-leader) poate modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul
excursiei (sa schimbe ordinea de vizitare a unor obiective sau sa le inlocuiasca partial).
- La vizitarea obiectivelor monahale, se recomanda imbracaminte decenta (doamnele cu fuste, rochii, bluze cu manecuta, domnii pantaloni lungi, camasi).La vizitarea obiectivelor religioase, se recomanda respectarea unei conduite vestimentare la nivel bisericesc ( umerii si gambele acoperite ), /tricouri care acopera umerTuristii se vor prezenta la aeroport cu 3 ore inainte de plecare.
- Greutatea maxima admisa gratuit la bagajul de cala este de 23 kg (1 singur bagaj
- Bagaje de mana 8 kg (fara obiecte ascutite si taioase, lichide, cosmetice, spray sau parfum ; nici un fel de aparatura radio, nimic electric , cu fire si contacte). Puteti pune in poseta telefonul mobil si aparatul foto.
- Viza Israeliana se obtine la intrarea in Israel.
- Autoritatile Israeliene de Frontiera isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care din punctul lor de vedere nu prezinta suficienta incredere, chiar daca acesta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. In aceasta situatie agentia de turism este exonerata de orice responsabilitate.
- Pentru turistii care doresc sa viziteze tari Arabe cu care Israelul nu are relatii diplomatice (exceptie fac Egiptul si Iordania ) si care nu doresc ca Pasaportul lor sa fie stampilat cu Viza Israeliana, ajunsi in fata Ghiseului de Frontiera pot cere, INAINTE de a inmana Pasaportul unuia dintre reprezentantii personalului de granita, ca viza sa se puna pe un document separat de cel al Pasaportului.
- Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii. Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

      Petra ( in antichitate a purtat numele Rekem), denumit "orasul de piatra" este un uimitor sit arheologic situat in sud-vestul Iordaniei, in regiunea desertica inalta dintre Marea Moarta si Marea Rosie. Orasul se intinde de-a lungul poalelor Muntelui Hor, strabatand un lung defileu, numit As Siq.Orasul este renumit pentru arhitectura acestuia, sapata jumatate in peretii canionului si jumatate construit in piatra. Cu toate acestea nu putem sa fim impasibili in fata exploziei de culoare si forme pe care o intalnim la gresia canionului in care au fost sapate cladirile de tot felul – isi merita pe deplin supranumele de "Orasul Trandafiriu". Uimirea ne este cu atat mai mare cu cat nu pricepem cu ce unelte rudimentare au reusit sa ridice si sculpteze asemenea constructii monumentale.
        De la descoperirea sa, in anul 1812, a captat atentia intregii lumii, fiind declarat monument mondial UNESCO si una dintre cele 7 minuni noi ale lumii.Conform traditiei arabe, orasul Petra este locul in care Moise, in timpul calatoriei prin pustiu, a lovit cu toiagul stanca din care a iesit apa pentru poporul insetat.

         RELATII SAU REZERVARI: MIHAI CONSTANTIN 0722 243240  Inapoi