litoral-bulgaria

litoral-romania

litoral-grecia

sejur-paris

sejur-elvetia

sejur-turcia

sejur-israel

NEWSLETTER


Curs Valutar

18-Aug-2018
CHF CHF 4.1043
EUR EUR 4.6569
GBP GBP 5.1960
PLN PLN 1.0804
USD USD 4.0889
Convertor valutar
in
Rezultat
Valoare:
TVA

Conversia EUR/RON se face automat la cursul BNR zilnic.

TOATA GRECIA SI 4 INSULE 7zile Plecare Galati: 09 august 2018

Pret : 425 euro/persoana
Plecare : 09 august 2018
Durata : 7zile/6nopti cu mic dejun + 4 cine
Grecia
Contact

                                                                                                                     26 ani de experienta in turism!

                                                                                    PELERINAJ KEFALONIA, Maica Domnului cu serpisori
      

 TOATA GRECIA si 4 insule : Corfu,Kefalonia,Eghina,Evia


Itinerar : Galati-Braila-Buzau-Bucuresti-Giurgiu-Rila-Sandanski -Kulata- Salonic – Kalambaka-INSULA CORFU - Patras – KEFALONIA- Corint –Atena-– INSULA EGHINA- Nea MakriINSULA EVIA- Salonic-Galati

Plecare din Galati/Braila/Bucuresti: 09 august 2018

In fiecare an, in luna august, in postul Adormirii Maicii Domnului, cand crestinii praznuiesc Schimbarea la Fata (6 august) si Adormirea Maicii Domnului (15 august), un numar insemnat de serpi mici apar in jurul bisericii si a clopotnitei din localitatea Markopoulo. In aceasta perioada, biserica inchinata Maicii Domnului „Langouvarda" este luata cu asalt de o specie unica de serpi mici, fiecare avand capul insemnat cu o cruce. Într-o zi, s-au apropiat de locul acela mai multe corăbii cu pirați. După ce au coborât pe uscat, pirații s-au îndreptat spre mănăstire cu scopul de a o prăda. Atunci monahiile s-au rugat Maicii Domnului ca să ocrotească mănăstirea și pe ele. Îndată s-a săvârșit minunea. Mănăstirea a fost înconjurată de șerpi, care i-au pus pe fugă pe pirați. Faptul acesta a fost considerat un semn de la Maica Domnului, prin care s-au izbăvit și monahiile și mănăstirea. De atunci în fiecare an se arată șerpii, chiar și în interiorul bisericii – stau agățați chiar și de icoane, de candele sau de strane, iar la 15 august . Dupa Sf Liturghie dispar miraculos in pustiul din zona si reapar in anul urmator, in aceeasi perioada.

Ziua I (09 august 2018): Catre Grecia, tara increstinata de Sf. Ap. Pavel
Plecare din Galati ora 06:00 prezentarea.La ora 08:00 este plecarea pe traseul Galati-Braila-Buzau-Bucuresti-Giurgiu-Sofia- Sandanski – Oprire la Manastirea Rila ( inchinare la moastele Sf Ioan de Rila).Hotel Sv Nikola (Sf. Nicolae) 3* sau similar.
Ziua a II a (10 august 2018):: Manastirile "suspendate" de la Meteora
Mic dejun.Dimineata ne indreptam spre Kalambaka.Se viziteaza Complexul Monastic Meteora – maret fenomen geografic , unic in lume , unde suntem sedusi de priveliste :" paduri" de stanci , cu forme ciudate , pe varful carora se afla manastiri construite de calugari veniti de la Muntele Sfant Athos. Ne inchinam la Manastirea Marele Meteor (manastire de calugari)cu moastele Sf Atanasie Meteoritul si Manastirea Sf Stefan , inchinata Intaiului Martir si Arhidiacon Stefan. Tot aici se afla si capul Sf Ierarh Haralambie , un sfant iubit pretutindeni "grabnic ajutator" impotriva epidemiilor si protector al animalelor domestice.Popas la Magazinul de icoane bizantine Zindros , dupa care ne indreptam spre Insula Corfu.Cazare zona Ioannina- Igoumenitsa.
Ziua a III a(11 august 2018):: Sf Spiridon, ocrotitorul Insulei Corfu
Mic dejun. Se trece cu ferryboat-ul Igoumenitsa-Kerkyra(Corfu). Deplasare spre capitala insulei, Corfu Town , unde ne inchinam la Catedrala Sf Spiridon, cea mai cunoscuta si iubita biserica ortodoxa din insula(pastreaza cu mare evlavie moastele Sf Ierarh Spiridon ) si Mitropolia (care adaposteste moastele Sf Imparatese Teodora). Participare la Procesiunea Sf Spiridon , cand moastele Sfantului sunt scoase din racla orizontala si asezate in racla verticala , care va porni prin oras , pan ape malul marii. La 11 august 1716, dupa un asediu de 22 de zile , Sf Spiridon s-a aratat in chip minunat (imbracat in calugar, cu gluga pe cap, o facile aprinsa si o cruce in mana) , alungandu-i pe turci.Ne intoarcem cu ferryboat'ul pe continent si ne deplasam pe ruta Igoumenitsa-Patras-Rodini. Cina si cazare hotel 3* zona Patras.
Ziua aIV a(12 august 2018):: Kefalonia : Biserica Maicii Domnului cu serpisori
Mic dejun.Dimineata devreme (aprox. Ora 06:00)ne indreptam spre Portul Killini si cu ferryboat-ul (imbarcare ora 08:00) accedem in Insula Kefalonia .Ne inchinam in Biserica Maicii Domnului cu serpi -in fiecare an incepand cu data de 06 august , o multime de serpi apar in sat, in jurul bisericilor, iar pe 15 august intra in biserica in timpul Sfintei Liturghii si se urca pe icoana Maicii Domnului.Serpii sunt mici si inofensivi ,blanzi si cu cruce in frunte, iar fenomenul este considerat o minune .Apoi ne inchinam in Manastirea Sf Gherasim de Kefalonia(ocrotitorul insulei si izgonitor de demoni) , cunoscut ca un mare vindicator.O alta minune ce se petrece an de an : crinii pusi la Icoana Maicii Domnului, desi complet uscati, inforesc pentru a2a oara , in chip minunat, astfel incat in perioada postului Sf Maria , acestia se afla complet infloriti , nevestejiti si frumos mirositori.Ne intoarcem cu ferryboat-ul pe continent.Cina si cazare hotel 3* zona Patras.
Ziua aVa: (13 august 2018): Peloponez , patria Sf Andrei
Mic dejun. Coboram in Patras-Capitala Peloponezului, pentru a vizita Catedrala Sf Andrei (cea mai mare biserica din Balcani,cu interiorul imbracat cu frumoase icoane si picturi byzantine, cu o capacitate de 5500persoane) si pentru a ne inchina la moastele Sfantului si la o parte din crucea pe care a fost rastignit Sf Andrei. Ne indreptam spre Manastirea MegaSpileo (Marea Pestera).Putine agentii din Romania au in programele lor acest obiectiv spectaculos.Construita pe peretele salbatic si abrupt al unei stanci de 120m , pe locul pesterii unde a fost gasita cea mai veche icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul in brate , atribuita Sf. Ap. Luca.Tot aici se afla si mana Sf Haralambie (ce a iscat un mare scandal intre Grecia si Romania datorita tentativei de furt a unui grup din Satu Mare), aparator impotriva ciumei si foametei. Pelerinii care ajung aici se pot desfata,pe langa bucuriile duhovnicesti si cu o priveliste uluitoare , spre Golful Corint si Marea Ionica , de la o altitudine de peste 1000m. Ne continuam drumul prin Peloponez , cu oprire la Canalul Corint(leaga Marea Ionica de Marea Egee), lung de 6km . Constructia a fost inceputa de imparatul Nero, sec I d.Hr. si terminata in 1893 . Tur Atena, cu oprire la Stadionul Olimpic , Palatul Parlamentului cu schimbarea garzii la Mormantul Ostasului Necunoscut ,Piata Sintagma, Piata Omonia , Acropole. Urcam pe stanca Aeropagului unde a cuvantat Sf.Ap.Pavel catre atenieni. Cazare Manastirea Sf Nectarie- Insula Eghina.
Ziua aVI a(14 august 2018):: Insula Eghina,Nea Makri si Insula Evia,trei locuri sacre pentru ortodoxie.
Dimineata ne inchinam in Manastirea Sf Treime la moastele Sf Nectarie Taumaturgul .Continuam inchinarea la vechea manastire ,chilia si mormantul Sf Nectarie.Traversare cu ferryboat-ul Eghina-Pireu.Deplasare la Nea Makri si inchinare la moastele Sf Efrem cel Nou in manastirea ce-i poarta hramul.Tot aici se afla si copacul pe care a fost martirizat Sfantul. Intram in Insula Evia pe Podul Halkida si facem oprire in localitatea Prokopi,unde se afla Biserica Sf Ioan Rusu. Ne inchinam la moastele intregi ale Sfantului, ne incingem cu centura si punem pe cap basca sfantului pentru a scapa de dureri de coloana si de cap.Imbarcare pe ferryboat Agiokampos-Glyfa. BONUS : Manastirea Kato Xenia(cu maicute romance) care adaposteste icoana facatoare de minuni Kato Xenia si 2 parti din Braul Maicii Domnului(care ajuta femeile care doresc sa nasca prunci). Traversam Valea Tembi , un defileu spectaculos sapat de Raul Pinios. Oprire la Schitul Sf Paraskevi , sapat in stanca, care gazduieste moastele Sf Paraskevi, considerata protectoarea nevazatorilor. In grota se afla Izvorul Tamaduirii , cu apa tamaduitoare , pentru cei ce au probleme cu ochii.Cina si cazare Hotel 3* - Paralia Katerini.
Ziua aVII a : Sf.Dimitrie Izvoratorul de Mir , protectorul orasului Salonic
Mic dejun.Ne indreptam spre Salonic ,oras inaltat de Kassandru, in cinstea sotiei sale Tessaloniki (sora lui Alexandru Macedon). In drum spre Salonic ne inchinam la Manastirea Kontariotissa , la moastele Sf Efrem Siru (Lira Duhului Sfant) de la Muntele Olimp.Ne continuam drumul spre Salonic.In Salonic facem un tur de oras : Turnul Alb,Arcul lui Galeriu,Catedrala Sf.Dimitrie Izvoratorul de Mir, cu moastele,Catedrala Mitropolitana din Salonic ,Grigore Palama ,unde se afla moastele Sf Grigore Palama,,Bulevardul Egnatia.Plecam spre Romania.

                                                                                                                                                                                               Grup minim 40 persoane.

Pret: 385 euro/persoana (transport autocar + 6nopti cazare cu 5 mic dejun+ TOATE EXCURSIILE din program + trecerile ferryboat in cele 4 insule)
             40 euro/persoana ( pachet 4cine Obligatorii)
------------------------------------------------
TOTAL = 425 euro/persoana,in camera dubla sau tripla


PRETUL INCLUDE :
• Transport autocar clasificat international;
• Cazare 5 nopti + mic dejun si 4 cine. (Hoteluri 2*/3*, in camera cu 2 si 3 paturi)
• Cazare 1 noapte la Manastirea Sf Nectarie – Insula Eghina.- camere cu 4-8 paturi, renovate , cu baie.(cazarea este oferita gratis, de manastire, pelerinilor din grupul nostru).
• Ferryboat Igoumenitsa- Corfu – Igoumenitsa (Insula Corfu),Ferryboat Kilini-Kefalonia-Kilini (Insula Kefalonia)
• Ferryboat Pireu-Eghina-Pireu (Insula Eghina), Ferryboat Glyfa-Agiokampos (Insula Evia)
TOATE EXCURSIILE din program ; Preot si insotitor de grup din partea agentiei.

PRETUL NU INCLUDE :
• Biletele la intrari obiective turistice si de cult ( Manastirile Meteora – 3euro/persoana/manastire)
• Asigurare medicala privata obligatorie. Recomandam Mondial Assistance = 43 lei/pers ( indiferent de varsta, NU se percepe supliment de seniori ) singura asigurare cu actiune "pe loc",in caz de necesitate. Nu ezitati sa solicitati brosura in lb. romana.

Conditii de retragere:
25% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
50% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 39-20 zile inainte de plecare/intrare;
100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 19-0 zile inainte de plecare/intrare.
• Biletele emise sunt nerambursabile si nu pot fi modificate.In caz de anulare sau modificare penalizarea este de 100%.

ACTE NECESARE : carte de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni de la sosirea in Romania.

IMPORTANT :
1. Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener,NU vor plati diferenta de single.Cei care doresc sa stea singuri in camera, suplimentul este de 150euro/ persoana.La inscriere se va achita un avans de 200 euro/persoana .Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii .Copii sub 12 ani (neimpliniti) cazati in camera cu 2 adulti ,au o reducere de 30 euro.
2.Grup minim 40 persoane. Pentru grup 30-39 persoane, pretul creste cu 35 euro. Pentru grup mai mic de 30 persoane pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.
3.Ofertele Speciale sunt valabile DOAR in perioada invocata.

OBSERVATII :
• Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.
• Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita in mod oficial de Ministerul Turismului din Grecia, conform standardelor proprii; Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei. Documente necesare calatoriei: pasaport sau carte de identitate. Ambele categorii de documente trebuie sa fie valabile inca 6 luni de la data intrarii pe teritoriul Elvetiei. Toti copiii ce nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual.
• Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu. Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; • sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; • adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera. Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua.Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de aproximativ 25 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional. Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora mentionata in programul detaliat.
• Conform noii legislatii privind transportul de pasageri pe drumurile din tarile Comunitatii Europene, timpul obligatoriu de stationare al autocarului este de 8-11 ore intr-un interval de 24 ore si o zi intreaga la fiecare ciclu de 7 zile. Programul turistic in fiecare dintre zile va incepe dupa consumarea timpului obligatoriu de odihna al conducatorilor auto. Datorita restrictiilor de circulatie in marile orase, autocarele nu au voie sa intre in incinta sau in apropierea anumitor obiective turistice. Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Buzunarul de plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti. Va rugam sa nu pastrati aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Sticlele de plastic, bagajele de mana sau alte obiecte voluminoase se depoziteaza in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.
• Deoarece Cardul European de Asigurari Sociale de Sanatate (CEASS) asigura numai accesul la tratamente medicale de urgenta efectuate in sistemul public de sanatate din tarile UE si Elvetia ( 95% din sistemul de sanatate este privat),trebuie incheiata asigurarea medicala (valabila si in afara UE) deoarece: a) permite accesul si la serviciile clinicilor si spitalelor private (majoritare in comparatie cu sistemul public); b) suporta cheltuielile de spitalizare, de repatriere medicala cu ambulanta terestra (aeriana) si de repatriere in caz de deces; c) asista si tine legatura (24 ore din 24) in strainatate cu asiguratul.Asigurarile medicale private in cadrul programelor turistice sunt obligatorii incepand cu 01 martie 2016.
• Agentia de turism nu este raspunzatoare in cazurile de forta majora sau in unele imprejurari pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situatiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite, etc. nu obliga agentia de turism la despagubiri sau compensatii pentru serviciile nerealizate.
• Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor, asezamintelor de cult etc. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizati locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, putand fi posibil doar daca grupul de turisti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorita intereselor si gusturilor diferite ale turistilor, se face individual, cu stabilirea in prealabil de catre ghid a locului si orei de intalnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse in program pot sa-si modifice orarul de vizitare fara instiintare prealabila.
• Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.
• Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

      RELATII SAU REZERVARI: MIHAI CONSTANTIN 0722 243240  Inapoi