litoral-bulgaria

litoral-romania

litoral-grecia

sejur-paris

sejur-elvetia

sejur-turcia

sejur-israel

NEWSLETTER


Curs Valutar

16-Sep-2019
Convertor valutar
in
Rezultat
Valoare:
TVA

Conversia EUR/RON se face automat la cursul BNR zilnic.

NOU: CIRCUIT UCRAINA 8zile CERNAUTI-TERNOPIL-RIVNE M.POCEAEV-KIEV-CHISINAU Plecare Galati/Braila:19august

Pret : 399 euro/persoana
Plecare : 19 august 2019
Durata : 8zile/7nopti cu mic dejun + 5 cine
Ucraina
Contact

                                                                                             27 ani de experienta in turism!

               

                            CIRCUIT UCRAINA  (8zile)


Manastirea Banceni–Cernauti- Manastirea Boian – Cetatea Hotin – Lavra POCEAEV- Manastirea Koret- KIEV –Lavra Pecerska-Chisinau-Manastirea Capriana-Manastirea Hancu .

Plecare din Galati/Braila/Focsani/Bacau : 19 august 2019

Ziua 1|GALATI-CERNAUTI (430km).
Plecam din Galati din fata Agentiei de Turism Montana , la ora 05:00 , pe traseul: Galati/Braila- Marasesti -Bacau-Suceava-Cernauti. Poposim la Manastirea Banceni (Catedrala cu 7 altare), sfant lacas de inchinaciune al romanilor din Ucraina, unde se afla moastele Sfintei Mari Mucenite Varvara ,Schitul Sf Serafim de Sarov , Mormantul lui Petru Movila, Piatra sf Serafim si Icoana Izvoratoare de Mir.Ajungem in cursul serii in Cernauti. Cazare Cernauti hotel 3*.
Ziua 2| CERNAUTI-TERNOPIL (235km).
Mic dejun. Dimineata , tur de oras.Vizitam :Mitropolia,Teatrul,Universitatea si mormantul lui Aron Pumnul.Ne indreptam apoi spre marginea de nord a orasului ,unde pe malul abrupt al Nistrului se inalta Cetatea Hotin a Sfantului Stefan cel Mare, fortareata declarata de statul ucrainean ca fiind una dintre cele 7 minuni a Ucrainei.
Dupaamiaza , ne indreptam spre Manastirea Boian , manastire de maici, unde se afla Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului, de la Boian , care a lacrimat.
***În seara zilei de 18 decembrie 1993, spre sărbătoarea Sfântului Nicolae, pe când se slujea în biserica din Boian utrenia, la chemarea preotului în faţa iconostasului: „Pe Născătoarea de Dumnezeu şi Maica Luminii, întru cântări cinstindu-o să o mărim", din ochii Maicii Domnului de pe icoana iconostasului a început să izvorască lacrimi. O săptămână întreagă a plâns, iar mai apoi de câteva ori pe săptămână. Cu un an mai târziu a început să plângă şi Pruncul.
Ajungem in cursul serii la Ternopil. Cina si cazare Ternopil Hotel 3*.
Ziua 3|TERNOPIL – POCEAEV – RIVNE (aprox. 170km).
Mic dejun.Ne indreptam spre Lavra Poceaev (istoria Lavrei Poceaev a inceput in secolul al XIII-lea, cand, cativa calugari, goniti de invazia tataro-mongola, au venit aici de pe malul rauletului Poceaev si au construit manastire. In secolul al XVII-lea, localitatea care s-a dezvoltat in preajma manastirii a capatat si ea acelasi nume) pentru a ne inchina la bisericile lavrei, la icoana Maicii Domnului , la moastele Cuviosilor Iov si Amfilohie (in pestera Cuviosului Iov) si la locul numit "Talpa Maicii Domnului (se afla in Catedrala Adormirii Maicii Domnului din Lavra Pochaev .Se spune ca Maica Domnului s-a aratat aici intr-o para de foc in anul 1240 si ca, in locul in care a pasit, a ramas pe stanca amprenta talpii piciorului drept. In acel loc a aparut un izvor facator de minuni.
** Sfantul Iov de la Poceaev a trait exact 100 de ani (1551-1651), dintre care, in acest spatiu minuscul, in pamant, el a petrecut 40 de ani. Se spune ca sfantul se ruga acolo impreuna cu ingerii si uneori din pestera sa iesea o lumina intensa. Cu o saptamana inainte si-a cunoscut exact ziua trecerii la cele vesnice. Moaste Sfantului Iov, aflate alaturi de racla de marmura a Sfantului Amfilohie, sunt depuse intr-o racla de argint, daruita manastirii de contesa Anna Orlova Cismenskaia.
Seara,sosim in Rivne.Cina si cazare Rivne Hotel 3*.
Ziua 4| RIVNE-JITOMIR-KIEV , "Mama a tuturor oraselor slave" (330km)
Mic dejun. Ne indreptam spre Kiev, capitala Ucrainei, oras denumit si "Mama a tuturor oraselor slave", considerate si una dintre cele mai vechi asezari din Europa. In drum,se viziteaza Manastirea Koret (inchinare la Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului "Sprijinitoarea pacatosilor". Lacul Sfintei Ana – tamaduitor , in special pentru femei (se recomanda camasa alba pentru cei care doresc sa faca baie in lac).Cina si cazare Kiev – Hotel 3*.
Ziua 5|"KIEV,oras etern.Roma Nordului"(Balzac).
Dimineata, cunoastem acest oras milenar , cu un patrimoniu artistic , architectural si cultural de prim rang.
Vizitam :
• Catedrala Sf Vladimir (Sf Volodymyr) – constructive traditional in 3 abside , incununate de 7 cupole , cu un interior impodobit cu fresce dar si cu mozaicuri executate de maestrii venetieni.
• Opera Nationala,vechea intrare a orasului-Poartile de Aur, Catedrala Cupolelor Aurite (Sf Mihail)- exterior
• Biserica Sf Andrei – una dintre cele mai frumoase biserici, construita in stil baroc , de Bartolomeo Rastrelli.
• Catedrala Sf Sofia, cu impesionanta colectie de mozaicuri bizantine si fresce,ce dateaza inca de la intemeierea sa (sec11)
• Piata Independentei , Parlamentul , Podul Indragostitilor. Cina si cazare Hotel 3* - Kiev.
Ziua 6| KIEV- LAVRA PECERSKA (56km)
Mic dejun.Dimineata vom vizita timp de aprox. 2-3 ore , cel mai mare complex monastic din Ucraina – Lavra Pecerska . Ansamblulce se intinde pe malul drept al Nistrului ( pe 2 coline) este un loc de pelerinaj cunoscut in intreaga lume, cuprinzand peste 100 de edificii : o Academie, un Seminar Teologic, biserici de suprafata si subterane, 2 pesteri cu moaste sfinte,clopotnite , fortificatii, grote, muzee, chilii , ateliere – toate inscrise in Patrimoniul UNESCO.
Dupa amiaza , vizitam Manastirea Goloseevo (cu inchinare la moastele Cuviosului Alexie , mormantul Cuvioasei Alipia) ; Manastirea Kitaevo , cu mormantul si pestera Cuvioasei Dositea (inchinare la moastele Cuviosului Teofil) ; Manastirea Sf Pantelimon "Teofania"( cu izvorul Maicii Domnului si al Sf Pantelimon) ; Manastirea Florovski ( cu inchinare la moastele Sf Elena si la icoana Cuviosului Serafim de Sarov).Cina si cazare Hotel 3*-Kiev
Ziua 7| KIEV- CHISINAU (475km)
Mic dejun.Ajungem in cursul serii in Chisinau . Tur panoramic cu autocarul: Bulevardul Stefan cel Mare,Arcul de Triumf,Parlamentul, Catedrala Mitropolitana.Cazare Chisinau Hotel 3*.
Ziua 8|CHISINAU- Manastirea Capriana- Manastirea Hancu- Galati(230km)
Mic dejun. Plecam spre Romania .Prima oprire va fi la Manastirea Capriana,manastire domneasca care s-a bucurat de grija mai multor domnitori moldoveni:Alexandru cel Bun, Stefan cel Mare, Petru Rares si Alexandru Lapusneanu.
Apoi, vizita Manastirea Hincu,formata din doua biserici de piatra:biserica de vara cu hramul"Cuvioasa Parascheva" si biserica de iarna cu hramul „Adormirea Maicii Domnului". In jurul manastirii sunt izvoare cu apa minerala.
Sosire Galati/Braila in cursul serii, in functie de formalitatile vamale si de trafic.

Pret : 399 euro/persoana

SERVICII INCLUSE:
 Transport autocar clasificat international
 Cazare 7 nopti Hotel 3* cu mic dejun si 5 cine
 Tur oras Cernauti si Cetatea Hotin
 Acest program are in plus 1 zi KIEV : tur oras cu ghid insotitor.
 Vizita Lavra Percevska si Poceaev (optionale la alte agentii de turism, inclus transport autocar si preot insotitor ; nu-s incluse intrarile la obiectivele turistice - muzee sau de cult )
 Insotitor de grup din partea Agentiei Montana si preot.

NU SUNT INCLUSE:
 Biletele de intrare la obiective turistic si de cult si nici ghizii pentru acestea.
 Asigurare storno (optionala)
 Asigurare medicala privata.(obligatorie). Recomandam Mondial Assistance.

ACTE NECESARE :
 Pasaport valabil minim 6 luni de la intoarcerea in tara.

Conditii de retragere:
25% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
50% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 39-20 zile inainte de plecare/intrare;
100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 19-0 zile inainte de plecare/intrare.


OBSERVATII :
• Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita in mod oficial de Ministerul Turismului din Ucrainaconform standardelor proprii;
• Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei. Documente necesare calatoriei: PASAPORT VALABIL MINIM 6 LUNI !!!
• Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
• Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
• Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate
• Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
• Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; • sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; • adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.
• Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de aproximativ 25 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional. Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
• Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua.
• Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora mentionata in programul detaliat.
• Conform noii legislatii privind transportul de pasageri pe drumurile din tarile Comunitatii Europene, timpul obligatoriu de stationare al autocarului este de 8-11 ore intr-un interval de 24 ore si o zi intreaga la fiecare ciclu de 7 zile. Programul turistic in fiecare dintre zile va incepe dupa consumarea timpului obligatoriu de odihna al conducatorilor auto. Datorita restrictiilor de circulatie in marile orase, autocarele nu au voie sa intre in incinta sau in apropierea anumitor obiective turistice.
• Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Buzunarul de plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti. Va rugam sa nu pastrati aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Sticlele de plastic, bagajele de mana sau alte obiecte voluminoase se depoziteaza in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.
• Deoarece Cardul European de Asigurari Sociale de Sanatate (CEASS) asigura numai accesul la tratamente medicale de urgenta efectuate in sistemul public de sanatate din tarile UE si Elvetia ( 95% din sistemul de sanatate este privat),trebuie incheiata asigurarea medicala (valabila si in afara UE) deoarece: a) permite accesul si la serviciile clinicilor si spitalelor private (majoritare in comparatie cu sistemul public); b) suporta cheltuielile de spitalizare, de repatriere medicala cu ambulanta terestra (aeriana) si de repatriere in caz de deces; c) asista si tine legatura (24 ore din 24) in strainatate cu asiguratul.Asigurarile medicale private in cadrul programelor turistice sunt obligatorii incepand cu 01 martie 2016.
• Agentia de turism nu este raspunzatoare in cazurile de forta majora sau in unele imprejurari pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situatiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite, etc. nu obliga agentia de turism la despagubiri sau compensatii pentru serviciile nerealizate.
• Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor, asezamintelor de cult etc. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizati locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, putand fi posibil doar daca grupul de turisti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorita intereselor si gusturilor diferite ale turistilor, se face individual, cu stabilirea in prealabil de catre ghid a locului si orei de intalnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse in program pot sa-si modifice orarul de vizitare fara instiintare prealabila.
• Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.
• Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

RELATII SAU REZERVARI: 0236 469833 / 0236 469834Inapoi