litoral-bulgaria

litoral-romania

litoral-grecia

sejur-paris

sejur-elvetia

sejur-turcia

sejur-israel

NEWSLETTER


Curs Valutar

18-Aug-2018
CHF CHF 4.1043
EUR EUR 4.6569
GBP GBP 5.1960
PLN PLN 1.0804
USD USD 4.0889
Convertor valutar
in
Rezultat
Valoare:
TVA

Conversia EUR/RON se face automat la cursul BNR zilnic.

PELERINAJ GRECIA SI 5 INSULE Plecare Galati: 24 septembrie

Pret : 495 euro/persoana
Plecare : 24 septembrie 2018
Durata : 9zile/8nopti cu mic dejun + 6 cine
Grecia
Contact

 NOU !                                                                                                         26 ani de experienta in turism!


      PELERINAJ TOATA GRECIA si 5 insule :Corfu,Zakynthos,Eghina,Tinos, Evia


Itinerar : Galati-Braila-Buzau-Bucuresti-Giurgiu-Kulata- Paralia Gritsa – Kalambaka-
INSULA CORFU - Patras – ZAKYNTHOS- Corint – Atena-INSULA TINOS(cel mai mare loc de pelerinaj din Grecia ) – INSULA EGHINA-INSULA EVIA- Salonic-Galati

Plecare din Galati/Braila/Bucuresti: 24 septembrie 2018

    Inchinare la cele mai importante biserici si manastiri din Grecia cu moaste sfinte:Complexul Monastic Meteora cu moastele Sf Atanasie Meteoritul , Insula Corfu cu moastele Sf Spiridon , Catedrala Sf Andrei din Patras cu moastele si crucea Sf Andrei , Insula Zakynthos, cu Catedrala Sf Dionisie si cu moastele sfinte, Manastirea Mega Spileo cu mana Sf Gherasim , Insula Tinos cu Biserica Maicii Domnului , unde se afla Icoana Buneivestiri (Megalohari) "cea plina de har" , Insula Eghina cu moastele Sf Nectarie , Manastirea Sf Efrem cel Nou din Nea Makri cu moastele Sfantului, Biserica Sf Ioan Rusu din Prokopi cu moastele Sfantului , Manastirea Katoxenia cu Braul Maicii Domnului , schitul sf Paraschevi din Valea Tembi , Manastirile Sf Efrem Siru si Sf Dyonissos de la Olimp , Catedrala Sf Dimitrie Izvoratorul de Mir cu moastele din Salonic.

Ziua I(24.09) : Catre Grecia, tara increstinata de Sf. Ap. Pavel
Plecare din Galati ora 04:30 pe traseul Galati-Braila-Buzau-Bucuresti-Giurgiu-Sofia-Paralia .Cina si cazare Hotel Yakinthos 3* sau similar.
Ziua a II a(25.09) : Manastirile suspendate de la Meteora
Mic dejun.Dimineata ne indreptam spre Kalambaka.Se viziteaza Complexul Monastic Meteora – maret fenomen geografic , unic in lume , unde suntem sedusi de priveliste :" paduri" de stanci , cu forme ciudate , pe varful carora se afla manastiri construite de calugari veniti de la Muntele Sfant Athos. Ne inchinam la Manastirea Marele Meteor (manastire de calugari)cu moastele Sf Atanasie Meteoritul si Manastirea Sf Stefan , inchinata Intaiului Martir si Arhidiacon Stefan. Tot aici se afla si capul Sf Ierarh Haralambie , un sfant iubit pretutindeni "grabnic ajutator" impotriva epidemiilor si protector al animalelor domestice.Popas la Magazinul de icoane bizantine Zindros , dupa care ne indreptam spre Insula Corfu.Se trece cu ferryboat-ul Igoumenitsa-Kerkyra(Corfu).Cina si cazare Hotel Telemachos 3* Dassia,sau similar
Ziua a III a(26.09): Sf Spiridon, ocrotitorul Insulei Corfu
Mic dejun. Deplasare spre capitala insulei, Corfu Town , unde ne inchinam la Catedrala Sf Spiridon, cea mai cunoscuta si iubita biserica ortodoxa din insula(pastreaza cu mare evlavie moastele Sf Ierarh Spiridon ) si Mitropolia (care adaposteste moastele Sf Imparatese Teodora). Ne intoarcem cu ferryboat'ul pe continent si ne deplasam pe ruta Igoumenitsa-Patras-Rodini. Cina si cazare Hotel Rodini Beach 3* sau similar.
Ziua aIV a(27.09):"Paradisul secret " al Greciei , Insula Zakynthos
Mic dejun. Timp liber:plaja si baie la Marea Ionica ;Optional excursie in Insula Zakynthos.Se trece cu ferry-boat-ul in insula Zakinthos.Turul insulei cu autocarul,unde va invitam sa descoperiti secretele ascunse ale acestei insule:sate traditionale,peisaje uluitoare,lagune cu ape de cristal in care inoata testoase uriase,pesteri unde odinioara se ascundeau piratii. Aici ne inchinam in Catedrala Sf Dionisie, cea mai importanta biserica de le Insula Zakynthos. Intr-o camera din dreapta altarului, se pastreaza moastele Sfantului Dionisie , intr-o racla de argint .Tot aici se afla si cele 2 icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului " Pantonhara" si respective " Talassomahousa". Ferry-boat Zakynthos-Patras.Cina si cazare Hotel Rodini Beach 3* sau similar.
Ziua aVa(28.09): Peloponez , patria Sf Andrei
Mic dejun. Coboram in Patras-Capitala Peloponezului, pentru a vizita Catedrala Sf Andrei (cea mai mare biserica din Balcani,cu interiorul imbracat cu frumoase icoane si picturi bizantine) si pentru a ne inchina la moastele Sfantului si la o parte din crucea pe care a fost rastignit Sf Andrei. Ne indreptam spre Manastirea MegaSpileo (Marea Pestera)..Construita pe peretele salbatic si abrupt al unei stanci de 120m , pe locul pesterii unde a fost gasita cea mai veche icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul in brate , atribuita Sf. Ap. Luca.Tot aici se afla si mana Sf Haralambie (ce a iscat un mare scandal intre Grecia si Romania datorita tentativei de furt a unui grup din Satu Mare), aparator impotriva ciumei si foametei. Pelerinii care ajung aici se pot desfata,pe langa bucuriile duhovnicesti si cu o priveliste uluitoare , spre Golful Corint si Marea Ionica , de la o altitudine de peste 1000m. Ne continuam drumul prin Peloponez , cu oprire la Canalul Corint(leaga Marea Ionica de Marea Egee), lung de 6km . Constructia a fost inceputa de imparatul Nero, sec I d.Hr. si terminata in 1893 . Tur Atena, cu oprire la Stadionul Olimpic , Palatul Parlamentului cu schimbarea garzii la Mormantul Ostasului Necunoscut ,Piata Sintagma, Piata Omonia , Acropole. Urcam pe stanca Aeropagului unde a cuvantat Sf. Ap. Pavel catre atenieni. Cazare Hotel Kavallari 2* sau similar , zona Atena.
Ziua aVI a(29.09): EGHINA, intalnire cu Sf Nectarie
Mic dejun.Se pleaca spre Portul Pireu , imbarcare pe ferryboat-ul Pireu-Eghina.Ne inchinam in Manastirea Sf Treime la moastele Sf Nectarie Taumaturgul.Tur insula.Timp liber pentru cumparaturi in port.Intoarcere in Atena, apoi ne deplasam catre localitatea Nea Makri si ne inchinam la moastele Sf Efrem cel Nou in manastirea care-i poarta hramul.Cina si cazare Hotel Attica Beach 3* sau similar -Mati
Ziua aVIIa(30.09): TINOS , insula sacra a Fecioarei Maria
Mic dejun.Se pleaca spre Portul Rafina , imbarcare pe ferryboat'ul Rafina-Insula Tinos, cel mai mare loc de pelerinaj din Grecia.Inchinare la impresionanta Catedrala a Buneivestiri , la icoana Maicii Domnului " Cea plina de har" (Megalohari), care este pictata de Sf Apostol si Evanghelist Luca.Seara revenim pe continent . Cina si cazare Hotel Attica Beach 3* sau similar -Mati
Ziua aVIII a(01.10):EVIA, acasa la Sf Ioan Rusu
Mic dejun.Traversarea Insulei Evia de la Sud la Nord cu oprire in localitatea Prokopi, unde se afla Biserica Sf Ioan Rusu cu moastele sfinte.Se trece cu ferryboat-ul pe continent Aghiokampo-Glifa. Oprire la Manastirea Kato Xenia (Maica Domnului Straina), aici se afla un fragment din Braul Maicii Domnului.Potrivit traditiei , Ap. Toma , nefiind present la inmormantarea Maicii Domnului , a primit Sfantul ei Brau , ca dovada a invierii si inaltarii ei cu trupul la cer. Acesta a fost tesut de insasi Maica Domnului.
In drum spre Paralia Gritsa traversam Valea Tembi, un defileu spectaculos de-a lungul raului Pinios. Oprim la schitul Sf Paraschevi , lacas mic , sapat in stanca, care gazduieste moastele Sf Paraschevi , considerata protectoarea nevazatorilor.In spatele grotei isi are sursa " Izvorul Tamaduirii", izvor cu apa tamaduitoare, pentru cei cu probleme la ochi.Cina si cazare Hotel Yakinthos 3* Paralia .
Ziua aIX a (02.10): Salonic
Mic dejun.Ne indreptam spre Salonic ,oras inaltat de Kassandru, in cinstea sotiei sale Tessaloniki (sora lui Alexandru Macedon), unde facem un tur de oras : Turnul Alb,Arcul lui Galeriu,Catedrala Sf.Dimitrie Izvoratorul de Mir, cu moastele,Bulevardul Egnatia.Plecam spre Romania.
Ziua aX a (03.10): Sosire Romania aprox. Ora 07:00 , in functie de trafic si formalitatile vamale.

Pret: 435 euro/persoana (transport autocar + 8nopti cazare in camera dubla sau tripla cu mic dejun bufet + TOATE EXCURSIILE din program  +      trecerile ferryboat in cele 5 insule) + 60 euro/persoana ( pachet 6cine - obligatoriu)
------------------------------------------------
TOTAL = 495 euro

PRETUL INCLUDE :
• Transport autocar clasificat international;
• Cazare 8 nopti cazare + mic dejun si pachet 6 cine.
• Ferryboat Igoumenitsa- Corfu – Igoumenitsa (Insula Corfu),
• Ferryboat Rafina-Tinos-Rafina (Insula Tinos)
• Ferryboat Pireu-Eghina-Pireu (Insula Eghina),
• Ferryboat Glyfa-Agiokampos (Insula Evia)
• Ferryboat Killini-Zante-Killini ( Insula Zakynthos)
• TOATE EXCURSIILE din program
• Preot si Insotitor de grup din partea agentiei.

PRETUL NU INCLUDE :
• Biletele la intrari obiective turistice si de cult
• Asigurare medicala privata obligatorie. Recomandam Mondial Assistance = 43 lei/pers ( indiferent de varsta, NU se percepe supliment de seniori ) .Nu ezitati sa solicitati brosura in lb. romana.

Conditii de retragere:
25% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
50% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 39-20 zile inainte de plecare/intrare;
100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 19-0 zile inainte de plecare/intrare.

ACTE NECESARE : carte de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni de la sosirea in Romania.

IMPORTANT :
1. Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener,NU vor plati diferenta de single.Cei care doresc sa stea singuri in camera, suplimentul este de 150euro/ persoana.La inscriere se va achita un avans de 200 euro/persoana .Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii .Copil sub 12 ani (neimpliniti) cazati in camera cu 2 adulti ,are o reducere de 30 euro. 2.Grup minim 40 persoane. Pentru grup 30-39 persoane, pretul creste cu 35 euro. Pentru grup mai mic de 30 persoane pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.
3.Ofertele Speciale sunt valabile DOAR in perioada invocata.

OBSERVATII :
• Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.
• Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita in mod oficial de Ministerul Turismului din Grecia, conform standardelor proprii; Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei. Documente necesare calatoriei: pasaport sau carte de identitate. Ambele categorii de documente trebuie sa fie valabile inca 6 luni de la data intrarii pe teritoriul Elvetiei. Toti copiii ce nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual.
• Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu. Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; • sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat;• adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera. Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua.Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de aproximativ 25 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional. Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora mentionata in programul detaliat.
• Conform noii legislatii privind transportul de pasageri pe drumurile din tarile Comunitatii Europene, timpul obligatoriu de stationare al autocarului este de 8-11 ore intr-un interval de 24 ore si o zi intreaga la fiecare ciclu de 7 zile. Programul turistic in fiecare dintre zile va incepe dupa consumarea timpului obligatoriu de odihna al conducatorilor auto. Datorita restrictiilor de circulatie in marile orase, autocarele nu au voie sa intre in incinta sau in apropierea anumitor obiective turistice. Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Buzunarul de plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti. Va rugam sa nu pastrati aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Sticlele de plastic, bagajele de mana sau alte obiecte voluminoase se depoziteaza in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.
• Deoarece Cardul European de Asigurari Sociale de Sanatate (CEASS) asigura numai accesul la tratamente medicale de urgenta efectuate in sistemul public de sanatate din tarile UE si Elvetia ( 95% din sistemul de sanatate este privat),trebuie incheiata asigurarea medicala (valabila si in afara UE) deoarece: a) permite accesul si la serviciile clinicilor si spitalelor private (majoritare in comparatie cu sistemul public); b) suporta cheltuielile de spitalizare, de repatriere medicala cu ambulanta terestra (aeriana) si de repatriere in caz de deces; c) asista si tine legatura (24 ore din 24) in strainatate cu asiguratul.Asigurarile medicale private in cadrul programelor turistice sunt obligatorii incepand cu 01 martie 2016.
• Agentia de turism nu este raspunzatoare in cazurile de forta majora sau in unele imprejurari pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situatiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite, etc. nu obliga agentia de turism la despagubiri sau compensatii pentru serviciile nerealizate.
• Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor, asezamintelor de cult etc. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizati locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, putand fi posibil doar daca grupul de turisti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorita intereselor si gusturilor diferite ale turistilor, se face individual, cu stabilirea in prealabil de catre ghid a locului si orei de intalnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse in program pot sa-si modifice orarul de vizitare fara instiintare prealabila.
• Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.
• Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

     RELATII SAU REZERVARI: MIHAI CONSTANTIN 0722 243240  Inapoi