litoral-bulgaria

litoral-romania

litoral-grecia

sejur-paris

sejur-elvetia

sejur-turcia

sejur-israel

Curs Valutar

26-May-2018
CHF CHF 3.9799
EUR EUR 4.6288
GBP GBP 5.2780
USD USD 3.9524
Convertor valutar
in
Rezultat
Valoare:
TVA

Conversia EUR/RON se face automat la cursul BNR zilnic.

Newsletter


PELERINAJ GRECIA (Hram Sf Ioan) Meteora-Evia-Eghina-Almiros Plecare Galati : 25 mai 2018

Pret : 345 euro/persoana
Plecare : 25 mai 2018
Durata : 6zile/5nopti cu mic dejun + 4 cine
Grecia
Contact

                                                                                                                     26 ani de experienta in turism!
2018: "Pelerin ,la Hramul Sf. Ioan Rusu(Evia)"

                            PELERINAJ GRECIA 6zile


CU INCHINARE LA : MOASTELE SF. DIMITRIE IZVORATORUL DE MIR (Salonic), SF IOAN RUSU ( Insula Evia),SF EFREM CEL NOU (Nea Makri) , SF. NECTARIE ( Insula Eghina),BRAUL MAICII DOMNULUI (Almiros), MANASTIRILE DE LA METEORA , SF. PARASCHEVI (Valea Tembi)-SF. EFREM SIRU (Olimp )

Plecare din Galati/Braila/Buzau/Bucuresti/Giurgiu : 25 mai 2018


Ziua I(25.05) : Catre GRECIA, tara increstinata de Sf Ap. Pavel
Plecare din Galati ora 05:00, pe traseul Galati-Braila-Buzau-Bucuresti -Giurgiu-Sofia-Paralia . Hotel 3*
Ziua a II a METEORA, al doilea Munte Athos
Mic dejun. Plecare spre Kalambaka.Popas la Zindros-centru de confectionare si comercializare a icoanelor si altor obiecte de cult religios.Se viziteaza Complexul Monahal Meteora(Meteora, in traducere- suspendat intre cer si pamant) maret fenomen geografic unic in lume, unde suntem sedusi de privelistea de ,,paduri'' de stanci, cu forme ciudate, pe varful carora se afla manastiri.Ne inchinam la manastirile : Marele Meteor si Sf Stefan. Se trece cu ferryboat-ul in insula Evia , prin punctele Glyfa-Aghiocampos. Cazare Hotel 3* Evia.
Ziua a III a:INSULA EVIA – Sfanta LITURGHIE de Hramul Sf Ioan Rusu
Mic dejun. Se pleaca spre localitatea Prokopi unde se afla Biserica Sf Ioan Rusu. Inchinare la moastele sfinte. Ne incingem cu cureaua Sfantului ( pentru dureri de spate si coloana) si punem pe cap basca Sfantului ( dureri de cap). Participam la Sfanta Liturghie , dupa care se pleaca cu moastele acestuia in procesiune , prin localitate. In final toti pelerinii trec pe sus racla Sfantului, ating racla si moastele , iar procesiunea se incheie. Ne indreptam spre Atena , cu oprire si inchinare la Sf Efrem cel Nou si la moastele acestuia, sfinte.Tot aici se afla si copacul pe care a fost martirizat Sfantul. Cazare Hotel 2* - zona Atena.
Ziua aIV a: INSULA EGHINA(Sf Nectarie) si ATENA(orasul zeilor).
Mic dejun.Se pleaca in portul Pireu,imbarcare pe ferry-boat cu destinatia Eghina.Tur Insula Eghina, Inchinare la Moastele Sf. Nectarie Taumaturgul in Manastirea Sf. Treime,inchinare la mormantul si chilia Sfantului.Timp liber pentru cumparaturi (aprox.1ora).Intoarcere in Atena,aprox. ora 15:45 .Tur de oras Atena cu autocarul,cu opriri la Palatul Parlamentului(schimbarea garzii la mormantul ostasului necunoscut),Complexul Acropole(Parthenonul,Templul Atenei Nike,Erechtionul,Karyatidele, Odeonul, Teatrul lui Dionysos). ). Urcam pe Stanca Aeropagus, locul unde Sf Apostol Pavel a rostit faimoasa predica catre atenieni .Este un loc sacru, de unde privelistea catre Atena este fascinanta. Urmatoarea oprire este la Stadionul Olimpic si turul se incheie cu parcurgerea Pietei Sintagma si Omonia. Cazare Hotel Attica Beach 3* sau similar – zona Mati.
Ziua aV a: Braul Maicii Domnului si Sfanta Paraschevi.
Mic dejun.Se pleaca spre Paralia.Oprim in localitatea Almiros, in munti,la Manastirea Kato Xenia(Maica Domnului Straina) –unde suntem intampinati de maicute romance(aici se afla o parte din Braul Maicii Domnului).Tot aici se afla si o icoana facatoare de minuni « Maica Domnului Straina ».A fost gasita intr-o barca, pe tarmul marii Egee, langa localitatea Almiros.Se presupune ca niste calugari din Constantinopol, in timpul unui asediu turcesc,pentru a salva icoana au pus-o intr-o barca si i-au dat drumul pe mare.Vantul a purtat-o in Grecia,in zona Volos.In valea raului Tembi, oprim la schitul construit in stanca al Sf Paraschevi, unde se afla « Izvorul Tamaduirii », loc sfant pentru alinarea durerilor ( izvor cu apa tamaduitoare pentru cei cu probleme la ochi).Cazare Paralia – Hotel 3*.
ZIUA a-VI-a: SALONIC, ( Sfantul Dimitrie , Izvoratorul de Mir)
Mic dejun. Se pleaca spre Salonic .Oprire la Manastirea Kontariotissa-inchinare la moastele sfantului Efrem Siru (mana dreapta a sfantului).Sosire la Salonic, oras inaltat de Kassandru, in cinstea sotiei sale Tessaloniki (sora lui Alexandru Macedon) Tur oras :Turnul Alb,Arcul lui Galeriu, Catedrala Sf.Dimitrie Izvoratorul de Mir, cu moastele,Catedrala Grigore Palama cu moastele,Bulevardul Egnatia, s.a.Plecare spre Romania ora 14:00
ZIUA a-VII-a: Sosire in Galati.                                                                           Grup minim 40 platitori.

Pret:345euro/loc in dubla/tripla (cazare cu demipensiune + transport autocar + ferryboat)
**Dupa reducere, pretul devine 295 euro/persoana.
(reducerea este valabila pentru cei ce achita 50%, pana-n 15 aprilie 2018)

PRETUL INCLUDE :
-Transport autocar clasificat international .
-5 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3* +  4 cine.
-Excursie Salonic( evaluata la 15 euro/persoana, de catre alte agentii de turism)
- Excursie Manastirea Sf Efrem Siru + Sf Efrem cel Nou
-Excursie Meteora ( evaluata la 25 euro/persoana, de catre alte agentii de turism)
- Ferryboat Insula Eghina : Pireu-Eghina-Pireu si Insula Evia :AghioKampos-Glifa = 25euro/pers ( dus-intors+autocar)
-insotitor grup din partea agentiei.

PRETUL NU INCLUDE :
- bilete de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice si nici ghizi pentru acestea ; (Meteora = 3euro/manastire)
-Asigurare medicala obligatorie. Recomandam Mondial Assistance = 43 lei/pers ( indiferent de varsta, NU se percepe supliment de seniori). Nu ezitati sa solicitati brosura in limba romana.

Acte necesare: carte de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni de la intoarcerea in Romania.

Conditii de retragere:
25% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
50% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 39-20 zile inainte de plecare/intrare;
100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 19-0 zile inainte de plecare/intrare.

IMPORTANT :
1.Pentru cei care locuiesc pe traseul indicat la inceputul programului,pot achita un avans de 300 lei/pers la orice Banca Transilvania,fara costuri suplimentare,(detalii la telefon - 0722 243 240 ) iar diferenta o puteti achita la plecare,in momentul cand va luam din localitatea d-voastra.
2. Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single. Cei care doresc sa stea singuri in camera, suplimentul este de 120euro/persoana.La inscriere se va achita un avans de minim 100euro/persoana .Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii .Copii sub 12 ani in camera cu 2 adulti , au o reducere de 25 euro.
3.Grup minim 40 persoane. Pentru grup 30-39 persoane, pretul creste cu 200lei. Pentru grup mai mic de 30 persoane pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.
4.Ofertele Speciale sunt valabile DOAR in perioada invocata.

OBSERVATII :
• Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.
• Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita in mod oficial de Ministerul Turismului din Grecia, conform standardelor proprii; Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei. Documente necesare calatoriei: pasaport sau carte de identitate. Ambele categorii de documente trebuie sa fie valabile inca 6 luni de la data intrarii pe teritoriul Elvetiei. Toti copiii ce nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual.
• Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu. Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera,hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; • sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; • adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera. Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua.Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de aproximativ 25 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional. Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora mentionata in programul detaliat.
• Conform noii legislatii privind transportul de pasageri pe drumurile din tarile Comunitatii Europene, timpul obligatoriu de stationare al autocarului este de 8-11 ore intr-un interval de 24 ore si o zi intreaga la fiecare ciclu de 7 zile. Programul turistic in fiecare dintre zile va incepe dupa consumarea timpului obligatoriu de odihna al conducatorilor auto. Datorita restrictiilor de circulatie in marile orase, autocarele nu au voie sa intre in incinta sau in apropierea anumitor obiective turistice. Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Buzunarul de plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti. Va rugam sa nu pastrati aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Sticlele de plastic, bagajele de mana sau alte obiecte voluminoase se depoziteaza in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.
• Deoarece Cardul European de Asigurari Sociale de Sanatate (CEASS) asigura numai accesul la tratamente medicale de urgenta efectuate in sistemul public de sanatate din tarile UE si Elvetia ( 95% din sistemul de sanatate este privat),trebuie incheiata asigurarea medicala (valabila si in afara UE) deoarece: a) permite accesul si la serviciile clinicilor si spitalelor private (majoritare in comparatie cu sistemul public); b) suporta cheltuielile de spitalizare, de repatriere medicala cu ambulanta terestra (aeriana) si de repatriere in caz de deces; c) asista si tine legatura (24 ore din 24) in strainatate cu asiguratul.Asigurarile medicale private in cadrul programelor turistice sunt obligatorii incepand cu 01 martie 2016.
• Agentia de turism nu este raspunzatoare in cazurile de forta majora sau in unele imprejurari pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situatiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite, etc. nu obliga agentia de turism la despagubiri sau compensatii pentru serviciile nerealizate.
• Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor, asezamintelor de cult etc. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizati locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, putand fi posibil doar daca grupul de turisti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorita intereselor si gusturilor diferite ale turistilor, se face individual, cu stabilirea in prealabil de catre ghid a locului si orei de intalnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse in program pot sa-si modifice orarul de vizitare fara instiintare prealabila.
• Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.
• Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

ANEXA :

Sfântul Nectarie a fost de buna seama un carturar si un intelept ierarh, un teolog erudit si un dascal al Bisericii. Dumnezeu insa, daruindu-i harul tamaduirii, care aprinde mai ales evlavia poporului, a dorit ca el sa fie un sfânt popular potrivit cu vremea noastra, dar si un instrument al innoirii credintei secatuite din inimile multora. Dumnezeu a voit ca unora sa le dovedeasca prin el si prin semne exterioare ca exista, iar altora a voit sa le arate ca Sfântul este o lumina a Ortodoxiei, de vreme ce, cum am spus, " inima acestui popor s-a invârtosat " si in loc sa-L caute in inimile lor pe Dumnezeu, traind in traditia duhovniceasca, ei " cer semne". Si in nesfarsita Sa iubire de oameni Dumnezeu le da "semne". Poporul va fi intotdeauna popor. Pe Sfantul Nectarie il durea suferinta semenilor si de aceea a cerut de la Domnul Harul tamaduirii. Vindecandu-i insa pe cei ce sufereau de boli fara leac, atat Dumnezeu cat si Sfântul nostru Parinte doreau de la dansii ca dupa tamaduire sa se caiasca si sa-si schimbe viata si sa urmeze voia lui Dumnezeu; acelasi lucru il cereau si de la cei ce aflau ca exista Dumnezeu si ca El ii iubeste pe oameni. Sfântul Nectarie nu este doar un sfânt facator de minuni. Nu este doar un doctor fara de arginti. Este si un dascal al celor care vor sa fie izbaviti de necazuri. Este un dascal al rugaciunii, un frate mai mare care vrea sa mergem pe drumul batatorit pe care au mers si altii inaintea noastra. Si au ajuns la lumina...
Sfântul Nectarie a ramas in inimile crestinilor ca unul dintre marii eroi care au dus crucea suferintei. Prigonit ca episcop de catre alti slujitori ai altarului, el a ramas cu aceeasi inima tânara, cu aceeasi inima plina de nadejde in Dumnezeu: suferintele nu l-au ocolit pâna la sfârsitul vietii. Insa, cu rabdare le-a biruit pe toate. Si mucenicia nesângeroasa a suferintei l-a transformat intr-un stâlp al Bisericii, l-a transformat intr-un prieten si intr-un ajutor al tuturor credinciosilor care poartà crucea suferintei.

Manastirea Sfanta Treime din insula Eghina este cunoscuta mai ales pentru pastrarea in mareata ei biserica a Moastelor Sfantului Ierarh Nectarie Taumaturgul. Recent canonizat de catre Biserica Ortodoxa a Greciei, Sfantul Nectarie a fost episcop de Pentapole si ctitor al Manastirii "Sfanta Treime" din insula Eghina. Manastirea a fost ridicata pe ruinele unei manastiri bizantine mai vechi. Inceputul lucrarilor de ridicare a manastirii a fost rezultatul cerintelor cu credinta ale maicilor din zona.Sfantul Nectarie, protectorul insulei Eghina, a ajutat la ridicarea acestei manastiri intre anii 1904-1910. Cu toate ca in acel moment, Sfantul Nectarie era mitropolit de Eghina, el a lucrat si la ridicarea manastirii, carand pietre, aranjand gradinile si facand si alte asemenea munci. La acel moment, manastirea a fost inchinata Sfintei Treimi, insa dupa moartea Sfantului Nectarie, odata cu canonizarea acestuia, manastirea a primit si un al doilea hram - cel al ocrotitorului si binefacatorului ei, Sfantul Ierarh Nectarie Taumaturgul. Moastele acestuia se pastreaza astazi in interiorul manastirii, fiind puse spre inchinarea pelerinilor ce vin cu credinta la acestea.

Meteora este in totalitate pamant sfant, loc sfant zidit si pazit de Dumnezeu, pentru ca aici s-a sfintit fiecare stanca, fiecare pestera, fiecare piatra, pentru ca o multime de cuviosi ascetici si martiri s-au rugat si s-au indumnezeit pe stancile si vaile acestui loc. Pentru marturia ei crestina, istorica, arhitectonica, artistica si geografica, Meteora este recunoscuta si ocrotita de UNESCO si de alte organizatii internationale. Prin Legea nr. 2531/11.10.1995 si Hotararea Sfantului Sinod al Bisericii Greciei, teritoriul Sfintei Meteora a fost proclamat, din octombrie 1995, "loc sfant, imuabil si inviolabil", ceea ce-i asigura protectia si-i garanteaza autenticitatea. Simbol al puterii de rugaciune si jertfa al intregii Ortodoxii, Meteora este unul din acele locuri unde prezenta harului este vie si lucratoare, iar binecuvantarea divina se revarsa din plin in sufletele pelerinilor. In anul 1334, Sfantul Atanasie, alungat din Sfantul Munte Athos, in urma invaziilor piratilor, strange cu sine 14 calugari si pleaca la Veria, in hotarele fostei Valahii Mari, prima mare asezare politica romaneasca din sudul Dunarii. In noua locatie, pe una dintre stancile cele mai mari, inalta de 613 metri fata de nivelul marii, incepe, cu o munca titanica, ridicarea unei manastiri. Aceasta manastire poarta si astazi denumirea de "Marea Meteora" (Megalo Meteora); ea parta hramul "Schimbarea la Fata".Cu timpul, mai toate stancile Meteore au fost cuprinse de manastiri, unele dintre ele rezistand pana astazi : Manastirea Marea Meteora (Schimbarea la Fata), Manastirea Varlaam (1350), Manastirea Sfanta Treime (1458-1476), Manastirea Sfantul Stefan (1350), Manastirea de la Rusanu (1380) si Manastirea Sfantul Nicolae Anapafsa (1527).

         RELATII SAU REZERVARI: MIHAI CONSTANTIN 0722 243240  Inapoi