PROGRAM 2024 "MARCA MONTANA"                   

                                 CIRCUIT TURCIA-CAPADOCIA  (9zile)

             Dardanele-Troia-Bisericile Apocalipsei-Efes-Drumul Matasii-Capadocia-Ankara-Istanbul

Plecari din Galati/Braila: 10 mai si 11octombrie 2024 

 

Ziua 1 |:Catre Turcia , paradisul oriental  

Plecare din Galati ora 5:00 pe traseul:Galati -Braila-Constanta-Vama Veche-Varna -Stramtoarea Dardanele.Cazare Hotel 3*  Kesan/Canakkale.

Ziua 2 |:Incursiune in istorie : Troia, Pergamon(Bergama,una dintre cele 7 Biserici Ale Apocalipsei)

Mic Dejun.Se viziteaza  TROIA (aprox. 1h), locul orasului legendar ,unde s-a desfasurat Razboiul Troian, descris in Iliada.Situl arheologic Troia a fost inscris in anul 1998 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Ne continuam drumul spre Pergam , de-a lungul tarmului Marii Egee, trecand printr-o salba de statiuni turistice de interes local si livezi de maslin. Sosim in PERGAMON (Bergama), vechi oras antic grecesc, capitala Regatului Pergam in timpul perioadei elenistice (sub conducerea dinastiei Attalide 281-133 i.Hr), cunoscut ca un oras cultural (fiindca aici a functionat o mare biblioteca in care au fost adunate peste 200 000 volume),renumit pentru inventarea pergamentului ,renumit centru commercial ( s-a numarat printer orasele importante de pe tarmul Marii Egee, prin care treceau caravanele postale si comerciale) , vestit centru medical (aici functiona Asclepionul, un sanatoriu in care bolnavii erau tratati cu ape vindecatoare) si un puternic centru religios ( aici se afla una dintre cele 7 Biserici ale Apocalipsei, Basilica Rosie). Vizitam Basilica Rosie ( aprox. 1h), initial un templu pagan ; in anul 92 d.Hr aici a fost martirizat Sf Antipa, primul arhiepiscop al Pergamului.  Dupa vizita ,ne continuam drumul spre Statiunea Kusadasi , traversand centura orasului  Izmir (aici a existat o alta biserica a Apocalipsei -Smyrna, nu se stie locatia exacta insa se spune ca pe ruinele acestei biserici s-a ridicat orasul Izmir de astazi).Cina si cazare Hotel  4* Statiunea Kusadasi .

Ziua 3 |:Orasul antic Efes, Casa Fecioarei Maria si Biserica din Efes(una dintre cele 7 Bis. Ale Apocalipsei)

Mic Dejun.OPTIONAL:  EXCURSIE : Casa Fecioarei Maria –Orasul Antic Efes – Biserica din Efes (Mormantul Sf Ioan Evanghelistul).Incepem ziua cu vizita CASA FECIOAREI MARIA (aprox. 1h), de pe muntele Privighetorii .Conform traditiei crestine, Maica Domnului a fost adusa in Efes de catre Sfantul Apostol Ioan Evanghelistul, la scurt timp dupa Inviere ; aici urmand a locui pana la Adormirea ei. Sf.Ap. Ioan este cel caruia Hristos, aflat pe Cruce ii zice sa aiba grija de Maica Sa. In aceasta privinta, Sfanta Scriptura marturiseste urmatoarele: "Iar Iisus, vazand pe mama Sa si pe ucenicul pe care Il iubea stand alaturi, a zis mamei Sale: Femeie, iata fiul tau! Apoi a zis ucenicului: Iata mama ta! Si din ceasul acela ucenicul a luat-o la sine." (Ioan 19, 26-27).Izvorul care curge pe sub podeauna acestei case se crede ca este vindecator, multime de vizitatori sustinand ca au fost vindecati de anumite suferinte, doar venind aici, cu credinta in suflet.Continuam cu EFES , oras antic fondat in sec XI i.Hr. de catre ionieni.Aici a fost unul din primele  centre ale crestinismului si a avut loc al III-lea Sinod Ecumenic, unde s-a stabilit ca Iisus este Fiul lui Dumnezeu,criticand dualitatea divina si umana. Timp de aprox. 2h strabatem acest obiectiv turistic coplesitor, unul dintre cele mai bine conservate orase antice : Odeonul, Baile Romane, Fantana lui Traian, Biblioteca lui Celsius, Templul lui Hadrian, Pryntaneionul,Templul lui Domitian, Latrinele, Casa Amorului ,Agora comerciala si Poarta Mazeus- Mithridates , Teatrul Mare.Dupa aceasta  experienta inedita, incheiem ziua intr-un mod deosebit, vizitam ruinele impresionantei biserici bizantine, inchinate Sf. Ioan Teologul , BISERICA DIN EFES, una dintre cele 7 Biserici ale Apocalipsei. Intram pe “Poarta Persecutiei”, vizitam curtea interioara, biserica in forma de cruce realizata din piatra si caramida, baptisteriul octagonal ,”camera comorii” ( folosita sa adaposteasca obiecte de valoare ale bisericii precum si pe cele liturgice),naosul si mormantul Sf. Ap. Ioan aflat sub marmura si mozaicul pavimentar al altarului bisericii.Pe coloanele din cadrul ansamblului inca se mai pastreaza monogramele Imparatului Iustinian si ale sotiei sale Teodora.Ne intoarcem in Statiunea Kusadasi . Timp liber pentru relaxare, plimbari pe malul marii , shopping. Cina si cazare  Hotel 4* Kusadasi.

Ziua 4 |:Pamukkale ( Castelul  de bumbac) si Piscina Cleopatrei.

 Mic dejun.Se pleaca spre PAMUKKALE (Castelul de bumbac),avand ocazia sa vizitam renumitele cascade si izvoare termale bogate in minerale cu puteri miraculoase de vindecare inca din antichitate si totodata ruinele orasului antic Hierapolis,fondat in anul 190 I.Hr.( se observa cel mai bine zidul orasului dinspre partea cascadelor de calcar).Celor ce doresc sa faca o baie , le recomandam sa iti pregateasca o imbracaminte comoda, papuci si prosop). Cina si cazare Hotel 4* -Pamukkale.

Ziua 5 |:Drumul matasii : Konya-Sultanhan-Aksaray-Capadocia

 Mic dejun. Se pleaca spre Capadocia, prin KONYA (orasul dervisilor zburatori ) -Sultanhan-AKSARAY- CAPADOCIA, pe vechiul  “Drum al Matasii”.Capadocia (“Tinutul cailor frumosi “) este impanzit de minuni create de natura si de om, in milenii: vai adanci cu pereti abrupti, in care au fost sapate cu migala biserici, impodobite cu coloane si bolti sculptate direct in stanca; cetati intregi subterane; dealuri strapunse, ca niste furnicare, de locuinte rupestre, unele folosite pana in zilele noastre. Ca niste degete ridicate spre cer strajuiesc ace de stanca nenumarate, cu forme si mai ciudate in varf, ca niste degete mai mici (numite de localnici "hornurile zanelor", aceste din urma minunatii naturale s-au format, de-a lungul mileniilor, datorita eruptilor vulcanilor din regiune - muntii Hasan, Gollu si Erciyes. Cenusile vulcanice au dat nastere unui strat gros de tuf, deasupra caruia s-a intins o crusta subtire bazaltica dura. Cina si cazare Hotel 4* Capadocia.

Ziua 6 |: Capadocia 1 zi : Pasa Bagi,Rezervatia Goreme , orasul subteran.

OPTIONAL: dimineata, devreme - zbor cu balonul, deasupra Capadociei.  Mic dejun. EXCURSIE 1zi – Capadocia.CAPADOCIA este  si locul unde au trait unii dintre cei mai importanti preoti si teologi ai bisericii crestine: Sf. Vasile cel Mare,Sf Ioan Gura de Aur (Hrisostomul) sau Sf.Grigorie de Nazianz (Teologul), numiti si Sfintii Trei Ierarhi. Datorita izolarii sale,aceasta regiune a fost vreme indelungata loc de refugiu pentru crestinii persecutati de legiunile romane,iar intre secolele X si XV, a devenit loc de pusnicie pentru multi monahi. Asa au luat nastere peste 3000 de biserici sapate in spectaculoasele formatiuni, rezultate ca urmare a unor eruptii  vulcanice. Incepem vizita cu PASA BAGI (chilia Sf.Simeon Stalpnicul) , apoi continuam cu o experienta  inedita, coboram intr-un un oras subteran(orasele subterane din Cappadocia si-au atins apogeul in epoca bizantina, secolele VI - VII, cand crestinii din regiune au fost nevoiti sa se ascunda in subteran perioade lungi de timp pentru a scapa de arabi si invadatorii persani ), asezamintele monahale din Valea Goreme. Incheiem ziua cu REZERVATIA  GOREME  ,sit arheologic rupestru faimos in special pentru frumusetea incomparabila a sanctuarelor crestine, ale caror caracteristici fac din Cappadocia unul din cele mai bune exemple ale artei bizantine post-iconoclastice.Turistii sunt rugati sa pastreze biletul de intrare deoarece vizitam  si cea mai importanta biserica in stanca din Goreme:Biserica Sf.Vasile cel Mare, ce se afla inafara complexului. Tot aici au aparut si primele manastiri pentru care Sf.Vasile a scris ,,Reguli mari si mici”,reguli ce sunt respectate si astazi in toate bisericile ortodoxe din lume.Cina si cazare Hotel 4* Capadocia

   OPTIONAL: Seara traditional turceasca , in Capadocia, intr-un restaurant-pestera = 40 euro/persoana (pretul include : transfer hotel-restaurant-hotel ,aperitive(covrigei/alune/naut),un pahar de suc/bautura alcoolica locala si program artistic traditional– bellydance,dansuri traditionale din diferite regiuni ale Turciei .Nu rata o experienta inedita !! Traditii, distractie, muzica si dans.

Ziua 7 |: Istanbul , metropola intinsa pe 2 continente ( Europa si Asia ).

Mic dejun.Se pleaca spre Istanbul. Oprire in  ANKARA aprox. 1h(capitala Turciei,fosta Ancyra,cetate increstinata de catre Sf Apostol Pavel) unde se viziteaza Mausoleul lui Attaturk (fondatorul Turciei Moderne). Sub Mausoleu se afla si Muzeul Razboiului de Independenta .Cei ce doresc, il pot vizita, intrarea este gratuita.Se trece stramtoarea Bosfor pe pod.Ajungem la cazare in cursul serii.Cazare Hotel 3*-Istanbul

Ziua 8 |:Istanbul, “acasa la Suleyman Magnificul “

Mic dejun.Dimineata ,ne bucuram pret de o jumatate de ora, de o prezentare de moda – colectie haine de piele si de blana .Dupa momentul de destindere , ne deplasam  spre centrul istoric pentru vizita pietonala  ( aprox3 ore ) : MOSCHEEA SF. SOFIA , MOSCHEEA ALBASTRA, HIPODROMUL si FANTANA GERMANA , OBELISCUL EGIPTEAN , COLOANA SERPUITA ,PALATUL TOPKAPI ,unde se afla moastele Sf.Ioan Botezatorul (mana dreapta si o parte din capul sfantului,sabia Sf.Domnitor Stefan cel Mare,Sabia Regelui David,Turbanul lui Iosif,Toiagul lui Moise ,Sala tezaurului si Sala haremului sultanilor.Se viziteaza “Palatul care se scufunda” sau Biserica Cisterna, un impresionant oras subteran construit in timpul Imparatului Iustinian I. Dupa-amiaza patrundem in lumea fabuloasa a magazinelor din MARELE BAZAR ,,Baiazid Ildirim”,intr-o revarsare de aur,marfuri orientale,haine de toate felurile, la preturi cu disccount ,un adevarat “corn al abundentei”.

    Seara , OPTIONAL : Moscheea Camlica + plimbare pe Bosfor , cu transfer inclus + Tur de Istanbul = 35 euro/persoana

·        MOSCHEEA Camlica ( cea mai noua moschee din Istanbul -inaugurata in 2019 in districtul Uskudar, cu participarea presedintelui Recep Tayyip Erdogan,ce depastete ca dimensiune pe cele din perioada clasica otomana , inclusive Moscheea Sf. Sofia. Construita in partea asiatica , rivalizeaza cu Moscheea Suleymania din partea Europeana, sala de rugaciune avand capacitatea de 63.000 de persoane , zona de rugaciune destinata exclusive femeilor de aprox. 600 locuri, domul de 72 m simbolizand cele 72 de grupuri entice traditionale din Turcia.Cele 6 minarete simbolizeaza cele 6 articole de credinta islamice:credinta in Allah, in ingeri, in profeti, in cartile sfinte  , in Ziua Judecatii si in destin.)

·        plimbare pe Bosfor, cu transfer inclus . TRASEU CROAZIERA :Podul si Turnul Galata, Cornul de Aur, Castelul Fecioarei, Moscheea si Palatul Dolmabahce,Palatul Topkapi,Podul Bosfor,Palatul Cirigan ,Palatul Beylerbeyi,Podul  Fatih, fortaretele Rumeli si Anatolia ).

·        TUR  PANORAMIC de ISTANBUL, cu autocarul :   Partea Asiatica (districtul Uskudar) – Turnul si Podul Galata – Podurile peste Bosfor – Cornul de Aur – Gara Orient Expres – Locul decapitarii martirilor Brancoveni etc.                                                                                                                                                                  Cazare Hotel  3* Istanbul.

Ziua 9 |:Istanbul,pe urmele Martirilor Brancoveni.

Mic dejun.Dimineata, facem un popas la un magazin din lantul BabaOgul, pentru  a face ultimele cumparaturi si a cheltui lirele turcesti ramase (mirodenii,ceai,baclavale, rahat,suveniruri, cafea, condiment si produse cosmetic bio). Dupa aceasta oprire, mergem la PATRIARHIA ECUMENICA A CONSTANTINOPOLULUI (aici se afla moastele Sf.Ierarh Ioan Gura de Aur,Sf.Ierarh Grigorie Teologul si Sf. Ierarh Vasile cel Mare (Sfinti Capadocieni),moastele Sfintei Mucenite Eufimia,ale Sf.Cuvioasei Teofana si ale Sfintei Cuvioase Solomoni. Tot aici se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului ,,Ocrotirea Bizantului” si unul din cuiele care au fost batute in trupul Domnului Iisus. Plecam spre  spre Romania.
Ziua 10 |:Spre casa.. Sosire in Braila/Galati in cursul diminetii, in functie de trafic si procedurile vamale.          

                                                                                                                                                               Grup minim 40persoane

   

      Pret: 495 euro/persoana 

 

 SERVICII INCLUSE :

-Transport autocar clasificat international  ,cu toate facilitatile

- Taxa trecere  pod  Canakkale (peste Stramtoarea Dardanele, dat in folosinta in 2022) si  taxa trecere pod peste Stramtoarea Bosfor ( Istanbul).

-Ghid escorta  turc  (obligatoriu pe teritoriul Turciei) si TURSAB – 2,5euro/persoana/zi  X 4 zile = 10 euro/persoana. (Zilele 2,6,8,9)

-1 noapte cazare + mic dejun -Hotel 3*- Canakkale.

-2 nopti cazare + DEMIPENSIUNE (mic dejun+cina)  – Hotel 4* - Kusadasi .

-1 noapte cazare + DEMIPENSIUNE (mic dejun+cina)   -Hotel 4*- zona  Pamukkalle.

-2 nopti cazare + DEMIPENSIUNE (mic dejun+cina)  -Hotel 4* - Capadocia.

-2 nopti cazare + mic dejun -Hotel 3*/4* -Istanbul.

 -VIZITE : Troia , Pergam ( Bergama, una dintre cele 7 Biserici ale Apocalipsei),Kusadasi, Istanbul ( centrul istoric) si Patriarhia Ecumenica .

( nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice, acolo unde acestea exista).

-EXCURSIE 1 zi – CAPADOCIA : Valea Goreme , Valea Imaginatiei, Orasul subteran, Valea cu Porumbei , Pasa Bagi .

-Vizita ANKARA -  :Mausoleul lui  Attaturk Kemal . (include vizita  1h , parcare, intrarea este  libera).

- ghid insotitor din partea agentiei.

 

    SERVICII NEINCLUSE :

- Nu sunt incluse biletele de intrare in muzee/orase subterane etc si nici ghizii locali pentru acestea (se achita individual, la fata locului- aprox. 110euro/persoana, in cazul in care doriti sa intrati la TOATE obiectivele turistice si religioase).

- Seara traditional turceasca , in Capadocia, intr-un restaurant-pestera = 40 euro/persoana (pretul include : transfer hotel-restaurant-hotel , program artistic , aperitive(alune/porumb/pepene/naut) sucuri   si bauturi alcoolice  locale ( vin rosu, vin alb, vodka, raki) NELIMITAT  si program artistic traditional. – SE ACHITA IN TIMPUL EXCURSIEI.

- EXCURSIE : Orasul Antic Efes – Casa Fecioarei Maria – Biserica din Efes (Mormantul Sf Ioan Evanghelistul). = 20 euro/persoana

  • Pretul include ghid local turc ( obligatoriu in Turcia) , transfer autocar, licenta -si placuta turistica turca  ( TURSAB) si parcarile. 
  • Pretul nu include: bilet intrare la obiectivele turistice si de cult . acestea se achita individual, la fata locului.

 -EXCURSIE : Moscheea Camlica  + plimbare pe Bosfor , cu transfer inclus + Tur de Istanbul = 35 euro/persoana

-Plimbarea cu Balonul , in Capadocia, o experienta unica ! ! Pret = aprox. 150-280 euro/persoana ( pretul include si transferul). Inscririle cu minim 5 saptamani inaintea plecarii; pretul poate suferi modificari, in functie de festivaluri,congrese/concursuri internationale/nr mare de solicitari.

** Excursiile optionale se achita DOAR in timpul excursiei.

-Asigurare medicala privata ( nu este obligatorie, dar este recomandata).

 ACTE NECESARE: pasaport valabil minim 6 luni de la data sosirii in Romania; pentru copii minori neinsotiti de ambii parinti este necesar acordul legalizat al parintilor. Detalii la www.politiadefrontiera.ro

Conditii  de retragere: 

  • 40 % din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
  • 100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 39-0 zile inainte de plecare/intrare.

In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile determinate de pandemia Covid, in caz de retragere/renuntare, se aplica penalizari de 100% din valoarea achitata conform pragurilor din contract.In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un voucher pentru intreaga suma achitata. Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni, integral/partial la efectuarea unei noi rezervari pentru un produs similar al organizatorului. Turistul nu poate primi contravaloarea in bani a voucherului.

 

IMPORTANT : Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single. Cei care doresc sa stea singuri in camera, suplimentul este de 295 euro/persoana.La inscrierese va achita un avans de 150 euro/persoana .Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii . In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.

2.Grup minim 40 persoane. Pentru grup 30-39 persoane, pretul creste cu 35 euro. Pentru grup mai mic de 30 persoane pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.

3.Ofertele Speciale sunt valabile DOAR in perioada invocata.

 

          ATENTIE : Toate intrarile la obiectivele turistice se achita in moneda nationala : lira turceasca.

 

*Pentru a descuraja deplasarea in alt scop decat cel turistic (comerciantii) si a evita eventualele  situatii neplacute in vama , se va percepe taxa  pentru al2lea bagaj de 20 euro ; maxim 2 !!

OBSERVATII :

  1. Va rugam sa va asigurati ca documentul de calatorie ( PASAPORTUL) , sa nu prezinte urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabil minim 6 luni de la intoarcerea in Romania.
  2. Conform noii legislații privind transportul de pasageri pe drumurile din țările Comunității Europene, timpul obligatoriu de staționare al autocarului este de 9-11 ore într-un interval de 24 ore și o zi întreagă la fiecare ciclu de 7 zile. Programul turistic în fiecare dintre zile va începe după consumarea timpului obligatoriu de odihnă al conducătorilor auto. Datorită restricțiilor de circulație în marile orașe, autocarele nu au voie să intre în incinta sau în apropierea anumitor obiective turistice.
  3. Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuită de oficialitățile locale. Ca atare, facilitățile comune și cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale. Distribuția camerelor la hoteluri se face de către recepțiile acestora. Problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.
  4. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
  5. Deoarece Cardul European de Asigurări Sociale de Sănătate (CEASS) asigură numai accesul la tratamente medicale de urgență efectuate în sistemul public de sănătate din țările UE și Elveția trebuie încheiată asigurarea medicală (valabilă și în afara UE) deoarece:
    1. permite accesul și la serviciile clinicilor și spitalelor private (majoritare în comparație cu sistemul public);
    2. suportă cheltuielile de spitalizare, de repatriere medicală cu ambulanța terestră (aeriană) și de repatriere în caz de deces;
    3. asistă și ține legatura (24 ore din 24) în străinătate cu asiguratul.
    4. Asigurarile medicale private in cadrul programelor turistice sunt obligatorii incepand cu 01 martie 2016.
  6. Agenția de turism organizatoare își rezervă dreptul de a efectua modificări programului, în anumite condiții obiective (efectuându-l în integralitatea lui) și a serviciilor (autocar, hotel, restaurant etc.), oferind servicii similare.
  7. Grup minim 40 turisti. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de aproximativ 40 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional. Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure(pachetele cu avionul).Anularea excursiei datorită nerealizării grupului minim implică informarea turistului cu cel puțin 7 zile calendaristice înaintea plecării.
  8. Camerele cu 3 paturi (triple) se asigură pentru 2 adulți și un copil sau pentru un adult și doi copii și sunt:
    1. cu 3 paturi de același fel sau // b. cu 2 paturi de același fel și unul pliant sau cu un pat matrimonial și unul normal sau pliant.
    2. Structura camerelor triple se știe numai la fața locului.
  9. Agenția de turism nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu.
  10. Copiii minori (sub 18 ani) pot ieși din țară dacă:
    1. sunt însoțiți de ambii părinți;
    2. sunt însoțiți de un părinte care are acordul notarial sau cerificatul de deces al celuilalt ori hotărâre judecatorească definitivă de încredințare a copilului etc.;
    3. sunt însoțiți de un însoțitor care are asupra sa propriul certificat de cazier judiciar și declarațiile notariale ale celor doi părinți în care să fie menționată și perioada excursiei. ATENTIE: nerespectarea celor de mai  sus duce la oprirea în frontiera română a copiilor, caz în care agenția de turism nu răspunde de consecințe. Detalii pe politiadefrontiera.ro.
  11. Agenția de turism nu este răspunzătoare în cazurile de forță majoră sau în unele împrejurări pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situațiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite etc., nu obligă agenția de turism la despăgubiri sau compensații pentru serviciile nerealizate.
  12. Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regulă seara, putând aparea întârzieri datorită condițiilor de trafic, vreme etc. Orele de sosire la cazare variază de la o zi la alta, în funcție de programul turistic. Agenția nu se face răspunzătoare pentru nerespectarea sau întârzierea programului turistic datorită condițiilor de trafic (ambuteiaje, închiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a vămilor sau a indisciplinei anumitor turiști (întârzieri, atitudini ofensatoare sau ostile față de ghizi, conducătorii auto etc.).
  13. În prețul excursiei nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate, dacă nu este precizat altfel. Se recomandă ca la înscrierea în excursie să se încheie și asigurarea facultativă storno, care presupune rambursarea de către asigurator a sumelor avansate în cazul retragerii din anumite motive specificate în polița de asigurare.
  14. Conform legilor internaționale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor, așezămintelor de cult etc. Astfel, ghizii români vor oferi explicații turiștilor doar în afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizați locali, acolo unde nu sunt prevăzuți în program, putând fi posibil doar dacă grupul de turiști consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorită intereselor și gusturilor diferite ale turiștilor, se face individual, cu stabilirea în prealabil de către ghid a locului și orei de întâlnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse în program pot să-și modifice orarul de vizitare fără înștiințare prealabilă.
  15. Este foarte important să purtați îmbrăcăminte decentă în timpul vizitelor la monumentele religioase, altfel veți fi opriți la intrare - pantaloni lungi, bluze cu mânecă lungă sau eșarfe care să acopere decolteurile și mâinile. Încălțămintea trebuie să fie foarte comodă pentru că veți merge mult pe jos.
  16. Prezentul program și condițiile de participare la excursii, fac parte integrantă din Contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice. Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.

Tipărire   Email