PROGRAM 2020 "MARCA MONTANA"

                                

                             DELTA DUNARII 1 zi

 BONUS: PLIMBARE CU BARCA PE CANALE: BRATUL SF. GHEORGHE – DUNAREA VECHE – UZLINA SI CELE 3 LACURI: ISAC, ISACEL SI UZLINA.       

Plecari din Galati/Braila: 28iunie,19iulie,02august,06septembrie 2020

Viziteaza acest vast si complex mediu natural, alege sa te plimbi cu barca pe canale si lacuri, sa asculti freamatul stufului si zgomotele naturii si abia atunci iti vei da seama cat de bogati suntem cu un asemenea loc mirific supranumit Raiul pasarilor si a pestilor. Un loc pe care trebuie sa-l pastram si pentru generatiile urmatoare macar asa cum este el acum. Un tinut exotic, unde daca ai ocazia poti vedea peste 1830 de specii de copaci si plante, peste 2440 de specii de insecte, 91 de specii de moluste, 11 specii de reptile, 10 specii de amfibieni, 320 de specii de pasari ,133 specii de pesti si 44 de specii de mamifere, foarte multe dintre acestea fiind declarate specii unice si monumente ale naturii.

Itinerar : Galati- Cetatea Dinogetia – Manastirea Cocos – Murighiol(pranz traditional si plimbare cu barca)- Manastirea Saon – Galati.

Plecare din fata Agentiei de Turism Montana, ora 05:45 .Trecem cu bac-ul Dunarea, in Dobrogea, cunoscuta in timpul ocupatiei romane cu numele de Scitia Mica .Ajungem in Comuna Jijila ,la 4km in amonte de satul Garvan , unde pe partea stanga putem admira Cetatea Dinogetia,asezare geto-dacica, apoi fortareata romana mentionata de Ptolemeu, ridicata pe o fosta mica insula numita de localnici "Bisericuta" . Pe drum facem un popas pentru a vizita Manastirea Saon (Manastire de maici, cu Hramul "Inaltarea Domnului") ,ce a luat fiinta sub stapanire otomana in anul 1846, prin plecarea unor calugari de la Manastirea Celic-Dere.Complexul Manastirii Saon cuprinde vechea si noua biserica,chiliile si vechea clopotnita , iar cei ce doresc pot admira aici si paunii ,manastirea fiind renumita pentru acesti pauni. Intreaga zona fiind viticola,cei ce doresc pot cumpara de aici
si diferite soiuri de vin.
Ne continuam drumul spre Murighiol, cu oprire si la Manastirea Cocos,intemeiata la 1833 de catre calugari transilvaneni intorsi de la Muntele Athos , ce ii adaposteste pe martirii descoperiti in cripa de la Niculitel(Zotikos,Attalos,Kamasis si Philippos). Ajunsi la Murighiol, luam un pranz traditional pescaresc la Pensiunea" La Sorin " 3* Dupa-amiaza, plimbare cu salupa pe canale: Sf. Gheorghe ,Dunarea Veche, Uzlina si lacurile Isac,Isacel si Uzlina. Esti in una din cele mai frumoase zone din Romania, inclusa in Patrimoniul UNESCO.Plimbarea in acest colt de Rai , dureaza aprox. 3 ore. In cursul serii, plecam spre casa.

Pret : 195 lei/persoana


PRETUL INCLUDE:
• Transport cu autocar clasificat sau microbuz (in functie de nr de participanti).
• Pranz traditional cu specific pescaresc- Pensiunea "LA SORIN" 3* - Murighiol
• Plimbare cu barca pe canale, bratul Sf. Gheorghe ,Dunarea Veche, Uzlina si lacurile Isac,Isacel si Uzlina
• Insotitor de grup .

PRETUL NU INCLUDE:-
• Taxa de intrare in Delta ( cei ce au cupon de pensie, intra gratuit)

PREZENTARE Pensiunea " LA SORIN" 3* - Murighiol.
Pensiunea La Sorin este amplasata intr-o zona cu un peisaj care te va surprinde cu siguranta atat prin linistea desavarsita cat mai ales prin caracterul salbatec si inedit al florei si faunei Deltei Dunarii .

FACILITATI SERVICII:
• cazare in 38 de camere toate dotate cu baie proprie, aer conditionat, incalzire centrala.
• 90 de locuri de cazare si restaurant cu mancaruri traditionale si pescaresti
• televiziune prin satelit in fiecare camera ; internet gratuit
• gradina / curte / terasa / foisor si bar cu bauturi traditionale si piscina.
• barci de pescuit si de agrement spre inchiriere cu ghid
• Parcare SUPRAVEGHEATA VIDEO, cu o capacitate de 25 locuri
• Este interzisa prezenta animalelor

LA FATA LOCULUI SE POT ORGANIZA:
-organizarea de picnicuri în natură cu celebrul borş de peşte, nădirea si pregătirea anticipată a locurilor de pescuit
- stagii de iniţiere în pescuitul tradiţional, expediţii ornitologice pentru observarea şi fotografierea păsărilor cu sau fara fotograf profesionist , plimbări cu catamaranul/barca pana la mare.


Tipărire   Email