PROGRAM 2020 "MARCA MONTANA"  

PRIMIM TICHETE DE VACANTA

    

         NEAMT- BUCOVINA-MARAMURES 4zile

       SARBATORESTE ROMANESTE! ( Sf.Andrei si 1 DECEMBRIE)

     Bucovina este tinutul unde natura si-a lasat amprentele faurind un loc mirific si binecuvantat. Aici, timpul parca nu are timp, iar traditiile sunt pastrate din mosi stramosi, ajungand astazi la fel de pure ca odinioara.Tinutul Bucovinei este cunoscut, in primul rand, pentru manastirile sale, datate de cateva secole, care te vor fascina prin spiritualitate, cultura si istorie. Mestesugul incondeierii oualor, binecunoscut aici, dateaza din perioada precrestina,fiind o arta impresionanta atat prin tehnicile de lucru folosite,cat si prin multitudinea de semne si simboluri cu diverse semnificatii. Vei pasi pe un meleag bogat in culoare si pictat cu straduinta,un meleag unde natura dainuie intr-un echilibru perfect cu omul si care te reincarca cu energia si sensibilitarea sa.

GRATIS : Excursie "TURUL BUCOVINEI (valoare 50lei) (pentru cei ce achita 50% pana-n 15octombrie)

GRATIS : Excursie MARAMURES 1zi (valoare 60lei) (pentru cei ce achita 50% pana-n 15octombrie)

( Excursia cuprinde: Manastirea Barsana, Cimitirul Vesel de la Sapanta si Biserica din lemn Peri,cea mai inalta biserica din lemn)

   

  Plecare din Galati/Braila : 28 noiembrie 2020

 

“Neamt,tinut de poveste”

Ziua 1 |:Galati/Braila-Bacau-P.Neamt-Manastirea Varatec-Manastirea Agapia –Humulesti-G.Humorului

Plecare din fata Agentiei de Turism Montana, ora 07:00.Ne indreptam spre Manastirea Varatec.Scurt popas (15minute)zona Marasesti. Ne inchinam la Manastirii Varatec,apoi vizitam si mormantul poetei Veronica Micle,prietena lui Mihai Eminescu.Trecem pe langa “Padurea de Argint”,strabatem “ Codrii de arama” si ajungem la Manastirea Agapia, celebra prin icoanele dar si prin pictura murala realizata de Nicolae Grigorescu ( cand avea doar 20de ani)  intre anii 1858-1961,intr-un stil laic, realist,inspirat din compozitiile vestitilor pictori ai Renasterii : Rembrandt,Murillo sau Leonardo da Vinci. Se viziteaza Casa Memoriala Ion Creanga din Humulesti. Cazare si cina Hotel Simeria Class 3* Gura Humorului.

Ziua 2 |:”MARAMURES, plai cu flori”:Manastirea Brasana, Cimitirul Vesel de la Sapanta, Biserica Peri

Mic dejun.(Optional) Ora 09:00 plecare spre Maramures , prin Pasul Mestecanis  si Pasul Prislop, pe unde au descalecat in Moldova voievozii Dragosnsi Bogdan, venind din Maramures. Trecem prin localitatea Ciocanesti, urcand “din vale-n munte” prin Pasul Prislop. Aceasta localitate este dovada vie că oamenii chiar pot sfinţi locul, iar rezultatele sunt spectaculoase.. Astfel, satul s-a transformat într-un muzeu viu, unic în ţară, cu peste 600 de gospodării una mai frumoasă ca altaDrumul pe Valea Izei te invita la poveste, e presarat cu case vopsite ca-n basme, cu oameni dintr-o bucata si manastiri din lemn.Oprire la Barsana, pentru a vizita biserica  din lemn .

-Optional: pranz traditional maramuresean, cu ceterasi -la Complex Teleptean Ancuta 3*

    In continuare se   viziteaza Sapanta, cu Biserica Peri ( cea mai inalta biserica din lemn ,78m) si Cimitirului Vesel de la Sapanta, cu zeci de cruci colorate, pe care sunt pictate naiv scene din viata celui decedat , insostite de epitafuri scrise la persoana I , in graiul popular.Aici, moartea este considerata mai frumoasa, gratie mesterului Ion Stan Patras (1907-1977) , care a reusit sa asocieze sculpturile zugravite si cuvantul. Mesterul popular coloreaza crucile  cu albastru de Sapanta , iar baladele compuse instantaneu povestesc viata celor dusi fara intoarcere, in diverse ipostaze ale vietii lor.Revenim la Gura Humorului. Cina si cazare Hotel Simeria Class 3*-Gura Humorului.

    “PUTNA, Ierusalimul neamului romanesc”,

Ziua 3 |:Gura Humorului-Salina Cacica-Manastirea Putna-Chilia lui Daniel Sihastru-Marginea-Gura H.

Mic dejun.Optional:Ora 08:00 plecare spre” Turul  Bucovinei”.Prima oprire va fi la  salina Cacica,comoara alba a Bucovinei.Urmatoarea oprire este Manastirea Putna “ Ierusalimul Neamului Romanesc “ cum il numea Mihai Eminescu.Ne inchinam la mormantul lui Stefan cel Mare si  Sfant”,altar al constiintei nationale ( M. Eminescu),apoi ne deplasam spre Chilia lui Daniel Sihastru.La intoarcere ne oprim in comuna Marginea pentru a admira si cumpara obiecte din ceramica neagra. Seara, cina traditionala bucovineana ( Sf Andrei ). Cazare Hotel Simeria Class 3*  

    “ JUDECATA DE APOI, la Voronet”

Ziua 4 |:Gura Humorului-Manastirea Voronet- Suceava- Hanul Ancutei- P.Neamt-Bacau-Braila/Galati.

Mic dejun. Ne indreptam spre celebra Manastire Voronet , ctitoria lui Stefan cel Mare. Frescele exterioare ale manastirii sunt considerate cel mai reusit ansamblu de pictura medievala moldoveneasca (albastru de Voronet).Cea mai valoroasa compozitie este considerata “Judecata de Apoi”, unde impresioneaza expresiile personajelor din grupul pacatosilor Plecam spre Suceava unde vizitam cetatea  Sucevei.Scurta oprire la Hanul Ancutei, loc de poveste si de voie buna.Asemenea pasarii Pheonix, acest han a renascut, pastrand parfumul de odinioara. ( Imaginea hanului a fost frumos surprinsa de catre Mihail Sadoveanu , in romanul “Hanul Ancutei” ).

                    Pret: 795 lei/persoana                                                                                                                                                                        Grup minim 40 persoane

     PRETUL INCLUDE:

  • 3nopti cazare cu demipensiune (mic dejun bufet + 2 cine + 1 cina traditionala bucovineana, de Sf Andrei ).
  • Toate excursiile prevazute in programul detaliat ( ce nu-s considerate excursii optionale)
  • Transport autocar clasificat international.
  • Insotitor de grup din partea agentiei

  PRETUL NU INCLUDE:

-Biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee , asezaminte de cult, etc.) si  nici ghizii pentru acestea

-Excursie Turul Bucovinei – 50 lei/persoana ( GRATIS, pentru cei ce achita 50% , pana-n 15 octombrie 2020)

-Excursie  “Maramures, plai cu flori “ – 60 lei/persoana. ( GRATIS, pentru cei ce achita 50% , pana-n 15 octombrie 2020)

-Optional: pranz traditional maramuresean, cu ceterasi = 60lei/persoana ( stropit cu horinca de maramu` si afinata)

- Pentru cei ce achita cu tichete de vacanta – 5lei/persoana ( taxa curierat , trimitere spre decontare).

                                                             

     IMPORTANT :

1.Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single.La inscriere se va achita un avans de 300lei /persoana . Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii . In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.  

2.Locurile in autocar se atribuie in ordinea inscrierii.

3.Pentru a se realiza excursiile optionale, este nevoie de un minim 30 participanti.

Conditii  de retragere: 

  • 50% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
  • 100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 39-0 zile inainte de plecare/intrare;

Tipărire   Email