PROGRAM 2020 "MARCA MONTANA"  

PRIMIM TICHETE DE VACANTA

    

         1DECEMBRIE,LA ALBA IULIA  3zile

       SARBATORESTE ROMANESTE! ( Sf.Andrei si 1 DECEMBRIE)

         Marea Unire din 1 Decembrie 1918 a fost și rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei românești.Sarbatoarea aniversează Marea Adunare Națională de la Alba Iulia și unirea provinciilor Basarabia, Bucovina ,Transilvania, Banat, Crisana, Maramures și Satmar cu Regatul României.

                                               

      Itinerar:Galati/Braila-Focsani(Tisita)-Marasesti-Adjud-Onesti-Pasul Oituz-Fagaras (Cetatea Fagaras)–Sibiu( Centrul istoric)- Deva (Cetatea Devei)- Prislop (Pr.Arsenie Boca)- Hunedoara ( Castelul Corvinilor)-Alba Iulia, orasul Marii Uniri - retur.

 Plecare din Galati/Braila: 29 noiembrie 2020

Ziua 1 |29 noiembrie|: Galati/Braila/Tecuci-Oituz- Fagaras-Sibiu- Sebes

Plecare din fata Agentiei de Turism Montana, ora 06:00. (30min. Pauza)-Brasov –Fagaras. La Fagaras se viziteaza Cetatea Fagaras, constructie inceputa in sec al XIVlea, ce a fost pe rand resedinta nobiliara si princiara, garnizoana militara austriaca si romaneasca si inchisoare comunista intre anii 1948-1960.Intr-un top 10 al celor mai frumoase castele din lume , realizat de o publicatie americana, aceasta a fost situata pe locul 2.Ne continuam drumul spre Sibiu.Popas  de 2ore  in Cetatea Sibiului,vechiul Hermannstadt, un oras magic, unde “respirati aerul istoriei”. Incepem plimbarea in Piata Mare cu cel mai reprezentativ edificiu al orasului, construit in stil baroc,Palatul Brukenthal, continuam cu Biserica Romano-Catolica “Sfanta Treime” construita de calugarii iezuiti intre anii 1726-1733 in stilul barocului vienez timpuriu.Intram in Piata Mica prin Turnul Sfatului , simbolul orasului, si ne indreptam spre Podul Minciunilor.Odata ce pasesti pe el, acesta devine “ viu si simtitor”.Cand cineva spune o minciuna , podul trezit din amorteala incepe sa trosneasca din toate incheieturile, aruncand mincinosul peste balustrada.Intram in Piata Huet , prima incinta fortificata a Sibiului , in centrul acesteia aflandu-se Biserica Evanghelica “Sf Maria”, construia de sasii din Sibiu in 1320, un splendid  monument de arhitectura gotica din Transilvania.Turul se incheie in fata Primariei Sibiului. Ne continuam drumul spre hotel. Cina si Cazare Hotel Fan 3* - Sebes.

Ziua 2 |30 octombrie|:Pr. Arsenie Boca – Hunedoara (Castelul Huniazilor) – Deva (Cetatea Devei)

Mic dejun. Dimineata, plecare aprox. Ora 07:00 spre Manastirea Prislop, ridicata in a doua jumatate a secolului XIV- de Sfantul Nicodim . Biserica actuala a Manastirii  Prislop dateaza de la sfarsitul secolului al XIV-lea si a fost construita din piatra, in plan triconic, cu turla pe naos, arhitectura specifica bisericilor din Tara Romaneasca.Ne inchinam si ne rugam la Mormantul Parintelui Arsenie Boca,  locul unde florile nu se ofilesc niciodata.Suferinta Parintelui e rascumparata deplin de iubirea profunda pe care i-o arata pelerinii. Ne continuam drumul spre Hunedoara,unde vizitam Castelul Corvinestilor,construit in sec. XIV, considerat cel mai important monument de arhitectura gotica din Transilvania. In 1409 a fost daruit de Sigismund de Luxemburg nobilului roman Voicu, tatal lui Iancu de Hunedoara.Iancu impreuna cu fiul sau,Matei  Corvin(cel mai mare rege al Ungariei),au transformat castelul intr-o resedinta nobiliara.Urmatoarea oprire este la Deva, pentru a vizita Cetatea Devei. Aceasta este considerată una dintre cele mai importante fortificaţii medivale din Transilvania. a fost construită la mijlocul secolului al XIII-lea pe Dealul Cetății, pe un con vulcanic la altitudinea de 378 m.) A fost stăpânită de voievozi, de principi, de conti şi de ducese,afost dată în dar, vândută sau bombardată, iar fiecare eveniment  si-a pus amprenta.. Astăzi, ruinele cetatii sunt vizibile de la depărtare, graţie poziţionării sale strategice, pe un vârf de deal care domină Valea Mureşului şi principala arteră de legătură a României cu centrul şi vestul Europei. Cetatea a fost ridicată în secolul al XIII-lea, dar urmele de locuire sunt mult mai vechi: există descoperiri care datează din neolitic sau epoca bronzului. In cursul  serii , ne indreptam spre hotel.Cina si Cazare Hotel Fan 3* - Sebes.

Ziua 3 |01 decembrie|: “La multi ani, ROMANIA! “:  Alba Iulia,orasul Marii Uniri .

Mic dejun. Ora 07:30 - Ne indreptam spre Alba Iulia, orasul Marii Uniri din 1 Decembrie 1918 , ce a fost și ramane pagina cea  mai sublime a istoriei romanesti , iar acum, la 101 ani de la momentul zero al crearii noastre ca natiune , ne vom afla aici, in Alba Iulia, de unde a inceput totul.  Cetatea “Alba Carolina”este unica in Romania si a fost construita in stil Vauban(aspect stelar cu sapte colturi si sapte bastioane) de 20000iobagi din satele din imprejurimile orasului, la initiativa imparatului Carol al VI-lea de Habsbourg. Lucrarile au durat 23 ani, din 1775, pana-n 1738.Intram in cetate prin poarta aVIa, pe “Drumul Regelui “,traseul pe care regele Ferdinand I  si regina Maria au intrat in Cetatea Marii Uniri si au fost incoronati in Catedrala Reintregirii Neamului.Scurt popas la Catedrala romano-catolica Sf Mihail, de aceeasi varsta  cu Catedrala Notre-Damme din Paris (1247-1291).Aici este ingropat Iancu de Hunedoara.Continuam vizita cu o poza de grup la statuia ecvestra a lui Mihai Viteazul , cel care a unit pentru prima data cele 3 tari romane. Intram in Sala Unirii (doar daca este posibil) , unde la 1 Decembrie 1918, 1228 de delegati au semnat unirea Transilvaniei cu Romania. Scurta oprire la ruinele castrului roman unde era instalata Legiunea aXIII-a Gemina.Completam circuitul cu Dealul Furcilor unde este ridicat Obeliscul inchinat memoriei lui Horea,Closca si Crisan, ce si-au pierdut viata in timpul Rascoalei de la 1784. Plecam catre casa, sosire aprox. Ora 23:00, in functie de trafic.

  Pret: 550 lei/persoana (2nopti cazare+2mic dejun+2cina+transport autocar+excursiile din program)

 

     PRETUL INCLUDE :

- transport autocar clasificat international

-2 nopti cazare cu demipensiune (mic dejun + cina) – Hotel Fan 3*- Sebes. 

- toate vizitele prevazute in program

- insotitor de grup  din partea Agentiei Montana.

 

 PRETUL NU INCLUDE :

- biletele de intrare la obiectivele turistice si de cult (muzee, cetati) si nici ghizii pentru acestea.

 

   IMPORTANT :

1.Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single.  

Cei care doresc in mod special sa stea singuri in camera, suplimentul este de 220 lei/persoana.La inscriere se va achita un avans de minim 200lei/persoana . Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii . In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.

2.Locurile in autocar se atribuie in ordinea inscrierii.                                                  

 

Conditii  de retragere: 

-30% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 30zile inainte de plecare/intrare;

-100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 29-0 zile inainte de plecare/intrare


Tipărire   Email