PROGRAM 2020 "MARCA MONTANA"                

           INSULA EVIA, paradisul verde al Greciei 8zile

                   Meteora –Insula Evia –Sf Ioan Rusu –Atena –Valea Tembi –Salonic

În Nordul Eviei, se află faimosul oraș balnear Edipsos. Un oraș cunoscut pentru izvoarele sale termale, care atrage vizitatori din toată Grecia și din străinătate. Se spune că Edipsos era locul preferat al scriitorului Plutarh, dar și al filosofului Aristotel.Stațiunea a fost frecventată des de oameni celebri precum actorii Anthony Quinn, Sophia Loren, Marcello Mastroiani, Marlon Brando, Greta Garbo, Omar Sharif, cîntăreața de operă Maria Callas și afaceriști precum Aristotel Onassis. Proprietățile terapeutice ale acestor ape au fost o sursă de inspirație pentru mitologie. Se spune că zeița Atena i-a cerut fratelui său, meșterul Hafaistos să creeze ape termale în Aidipsos, Evia, pentru ca eroul și protejatul ei preferat, Hercule, să se relaxeze după fiecare din cele 12 sarcini supraomenești la care era supus. Se mai spune că în povestea asta și-a băgat coada și zeița Hera, care era protectoarea căminului, și a cerut ca aceste ape să fie calde pentru a fi procreați copii sănătoși. Tot Hera i-a sfătuit pe Deucalion (fiul lui Prometeu) și pe soția acestuia Pyrrha să se scalde în apele din Edipsou pentru a avea copii sănătoși. Așa s-a născut poporul elen, după denumirea primei progenituri a cuplului, Helena.
Astfel că, e de ajuns să te scalzi o singură dată în apele zeilor ca să-ți revigorezi sănătatea.

Plecare din Galati/Braila/Slobozia/Bucuresti/Giurgiu: 27 iunie 2020


Ziua 1 |27iunie|:Catre patria lui Homer..
Plecare din Galati ora 07:00 pe traseul Galati-Braila-Buzau-Bucuresti-Giurgiu-Sofia-Sandanski .Cazare Hotel 3* Sveti Nikola – Sandanski
Ziua 2 |28iunie|: Manastirile suspendate de la Meteora si Insula Evia
Mic dejun. Dimineata ne indreptam spre Kalambaka. Se viziteaza Complexul Monahal Meteora(Meteora, in traducere- suspendat intre cer si pamant) maret fenomen geografic unic in lume, unde suntem sedusi de privelistea de ,,paduri'' de stanci, cu forme ciudate, pe varful carora se afla manastir.Ne inchinam la manastirile : Marele Meteor sau Varlaam (manastiri de calugari)si Sf Stefan sau Rusanu(manastiri de maici), in functie de cum vor fi deschise. Popas la Zindros-centru de confectionare si comercializare a icoanelor si altor obiecte de cult religios.Plecam spre Insula Evia, insula cu un farmec authentic al unei insule grecesti de legenda. Se trece in insula Evia cu ferry-boat-ul.Cina si cazare Hotel Lito 3* - Edipsos. ( Loutra Edipsou).
Ziua 3 |29iunie|: Insula Evia,relaxare, plaja si baie in apele zeilor, la Marea Egee.
Mic dejun.Timp liber pentru relaxare, bai de soare ,plimbare in Edipsos.Insula Evia are un farmec aparte, neintinat de lanturile hoteliere si mase de turisti; cu un relier placut, ce amesteca cu gratie munti mareti spintecati de rauri si izvoare, stanci abrupt, vegetatie luxurianta si numeroase plaje discrete; la toate acestea adaugandu-se o istorie bogata, situri arheologice remarcabile si multe alte locuri de interes (atat turistic, cat si religios).
Cina si cazare Hotel Lito 3* - Edipsos.
Ziua 4 |30iunie|:Atena, orasul Zeilor si Sf Ioan Rusu, protectorul Insulei Evia
Mic dejun. OPTIONAL: Ne indreptam spre Atena. Traversam insula de la nord la sud , si poposim in satul Prokopi, unde se afla Manastirea Sf Ioan
Rusu , manastire ortodoxa ce adaposteste cu mare bucurie , mult cinstitele Moaste ale Sf. Ioan Rusu , sfant cunoscut si iubit in intreaga lume, protectorul insulei Evia.Dupa ce ne inchinam, ne continuam drumul spre Atena, capital Greciei.
Orasul domina regiunea Attica si este unul dintre cele mai vechi asezari urmare din lume, a carei istorie se intinde pe aprox. 3400 ani. Aici au functionat Academia lui Platon, Liceumul lui Aristotel si multe alte institutii de arta si cultura ale lumii antice; Atena ajungand sa fie considerate de multi istorici ca fiind leaganul civilizatiei Apusene si locul de nastere al democratiei.Atunci cand te gandesti la acest oras, iti vin in minte cuvintele : cultura, istorie, democratie, filosofie, zei, legende,Acropole.
Incepem vizita cu un tur de oras cu autocarul,cu opriri la Palatul Parlamentului(schimbarea garzii la mormantul ostasului necunoscut),Complexul Acropole (Parthenonul,Templul Atenei Nike, Erechtionul, Karyatidele,Odeonul,Teatrul lui Dionysos,Stadionul Olimpic).
Urcam pe Stanca Aeropagus , locul unde Sf. Apostol Pavel a rostit faimoasa predica catre atenieni.Turul se incheie cu parcurgerea Pietei Sintagma si Omonia.Seara, revenim in Edipsos. Cina si cazare Hotel Lito 3* ..
Ziua 5 |01iulie|:Edipsos, plaja si relaxare la Marea Egee
Mic dejun.Timp liber pentru plimbare, relaxare, bai de soare in Statiunea Edipsos. Cina si cazare Hotel Lito 3* .
Ziua 6 |02iulie|:Edipsos, plaja si relaxare la Marea Egee
Mic dejun.Timp liber pentru plimbare, relaxare, bai de soare in Statiunea Edipsos. Cina si cazare Hotel Lito 3*
Ziua 7 |03iulie|: Evia– Valea Tembi– Salonic– Sandanski.
Mic dejun. Dimineata, se pleaca spre Salonic. In drum poposim in Valea Tembi,unde se afla Schitul Sf. Paraschevi, (cu ,,Izvorul Tamaduirii'', loc sfant pentru alinarea durerilor – izvor cu apa tamaduitoare pentru cei cu probleme la ochi ) si izvorul Afroditei.Dupa aceasta oprire, ne indreptam spre Salonic ,oras inaltat de Kassandru, in cinstea sotiei sale Tessaloniki (sora lui Alexandru Macedon). Facem un tur panoramic, cu autocarul :
• Promenada , cu Piata Aristotel pe partea stanga.
• Turnul Alb – monument bizantin impunator, fosta inchisoare turceasca si loc de executie , astazi este unul dintre simbolurile orasului si gazduieste Muzeul Bizantin.
• Via Egnatia-
• Arcul lui Galeriu – monument antic , chiar pe Via Egnatia, ridicat din 204 d. Hr, impodobit cu basoreliefuri ( scene de batalie, imparati si zei) ce au supravietuit timpului.
• Rotonda – monument inclus in Patrimoniul Unesco , care a fost pe rand biserica in sec 5, catedrala in sec 15 si moschee in sec 16 ; constructie ridicata cu scopul de a fi mausoleul lui Galeriu.
         Poposim la Catedrala Sf Dimitrie Izvoratorul de Mir, patronul orasului Salonic.Ne inchinam la moastele acestuia si admiram interiorul catedralei, loc cu o incarcatura istorica impresionanta si cu o arhitectura demna de toata admiratia (Catedrala este renumita si pentru cele 6 panouri de mozaic ce dateaza inca din perioada politicii iconoclaste). Dupa terminarea vizitei, plecam spre Sandanski. Ajungem in cursul serii. Cazare Hotel 3* Sv. Nikola sau similar.
Ziua 8 |04iulie|:Spre casa..
Mic dejun. Plecare spre Romania. Sosire in Galati, aprox. Ora 20:00,in functie de trafic si procedurile vamale.

       Pret: 295euro/persoana

PRETUL INCLUDE:
• Transport autocar clasificat international;
• Cazare -7 nopti Hotel 3* + 7 mic dejun si 5cine.
• Ferryboat : Insula Evia .
Excursie Salonic( evaluata la 20 euro/persoana, de catre alte agentii de turism)
Manastirile suspendate de la Meteora ( evaluata la 25 euro/persoana, de catre alte agentii de turism)
 Pretul include : transport autocar, taxe drumuri si parcari, ghid insotitor.
Valea Tembi , cu Schitul Sf. Paraschevi.
• Tur panoramic cu autocarul Salonic si vizita Catedrala Sf Dimitrie Izvoratorul de Mir.
• Insotitor de grup din partea agentiei.

PRETUL NU INCLUDE:
• Biletele la intrari obiective turistice si de cult si nici ghizii pentru acestea.
• OPTIONAL: ATENA,orasul zeilor si Sf Ioan Rusu, protectorul Insulei Evia -35euro/persoana,daca se achita in Romania(45euro,,in Grecia).
 Pachetul include : transport autocar , taxa pod, autostrazi, parcari , insotitor de grup si vizite conform programului detaliat
Conditie de realizare a excursiei , grup minim 30 persoane.
• Asigurare medicala privata obligatorie. Recomandam Mondial Assistance .Nu ezitati sa solicitati brosura in lb. romana.

Conditii de retragere:
25% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
50% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 39-20 zile inainte de plecare/intrare;
100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 19-0 zile inainte de plecare/intrare.

ACTE NECESARE: carte de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni de la data sosirii in Romania;
pentru copii minori neinsotiti de ambii parinti este necesar acordul legalizat al parintilor. Detalii : www.politiadefrontiera.ro

Hotel Lito 3* este situat in centrul orasului Loutra Edipsos, in apropierea locatiei se gasesc numeroase magazine, restaurante, taverne.
Facilitati hotel: receptie, restaurant, internet Wi-Fi, snack bar, terasa, masaj (la cerere), parcare publica.
Facilitati camere: aer conditionat, TV, minibar, uscator de par, baie privata, balcon, internet Wi-Fi.
Oaspeții pot savura o băutură de seară la barul hotelului, pe acorduri de muzică lounge. Restaurantul servește preparate din bucătăria grecească și internațională într-o sală de mese elegantă. În apropiere, oaspeții pot vizita izvoarele termale din Edipsos, renumite pentru proprietățile lor curative. Lângă hotel există o parcare publică gratuită.

IMPORTANT :
1. Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single. Cei care doresc sa stea singuri in camera, suplimentul este de 110euro/ persoana.La inscriere se va achita un avans de 100 euro/persoana .Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii .Copii sub 12 ani (neimpliniti) cazati in camera cu 2 adulti ,au o reducere de 30 euro. In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.
2.Grup minim 40 persoane. Pentru grup 30-39 persoane, pretul creste cu 35 euro. Pentru grup mai mic de 30 persoane pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.
3.Ofertele Speciale sunt valabile DOAR in perioada invocata.

OBSERVATII :
1. Va rugam sa va asigurati ca documentul de calatorie ( CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL) , sa nu prezinte urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabil minim 6 luni de la intoarcerea in Romania.
2. Conform noii legislații privind transportul de pasageri pe drumurile din țările Comunității Europene, timpul obligatoriu de staționare al autocarului este de 9-11 ore într-un interval de 24 ore și o zi întreagă la fiecare ciclu de 7 zile. Programul turistic în fiecare dintre zile va începe după consumarea timpului obligatoriu de odihnă al conducătorilor auto. Datorită restricțiilor de circulație în marile orașe, autocarele nu au voie să intre în incinta sau în apropierea anumitor obiective turistice.
3. Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuită de oficialitățile locale. Ca atare, facilitățile comune și cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale. Distribuția camerelor la hoteluri se face de către recepțiile acestora. Problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.
4. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
5. Deoarece Cardul European de Asigurări Sociale de Sănătate (CEASS) asigură numai accesul la tratamente medicale de urgență efectuate în sistemul public de sănătate din țările UE și Elveția trebuie încheiată asigurarea medicală (valabilă și în afara UE) deoarece:
a. permite accesul și la serviciile clinicilor și spitalelor private (majoritare în comparație cu sistemul public);
b. suportă cheltuielile de spitalizare, de repatriere medicală cu ambulanța terestră (aeriană) și de repatriere în caz de deces;
c. asistă și ține legatura (24 ore din 24) în străinătate cu asiguratul.
d. Asigurarile medicale private in cadrul programelor turistice sunt obligatorii incepand cu 01 martie 2016.
6. Agenția de turism organizatoare își rezervă dreptul de a efectua modificări programului, în anumite condiții obiective (efectuându-l în integralitatea lui) și a serviciilor (autocar, hotel, restaurant etc.), oferind servicii similare.
7. Grup minim 40 turisti. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de aproximativ 40 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional. Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure(pachetele cu avionul).Anularea excursiei datorită nerealizării grupului minim implică informarea turistului cu cel puțin 7 zile calendaristice înaintea plecării..
8. Agenția de turism nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu.
9. Copiii minori (sub 18 ani) pot ieși din țară dacă:
a. sunt însoțiți de ambii părinți;
b. sunt însoțiți de un părinte care are acordul notarial sau cerificatul de deces al celuilalt ori hotărâre judecatorească definitivă de încredințare a copilului etc.;
c. sunt însoțiți de un însoțitor care are asupra sa propriul certificat de cazier judiciar și declarațiile notariale ale celor doi părinți în care să fie menționată și perioada excursiei.
10. Agenția de turism nu este răspunzătoare în cazurile de forță majoră sau în unele împrejurări pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situațiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite etc., nu obligă agenția de turism la despăgubiri sau compensații pentru serviciile nerealizate.
11. Conform legilor internaționale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor, așezămintelor de cult etc. Astfel, ghizii români vor oferi explicații turiștilor doar în afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizați locali, acolo unde nu sunt prevăzuți în program, putând fi posibil doar dacă grupul de turiști consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorită intereselor și gusturilor diferite ale turiștilor, se face individual, cu stabilirea în prealabil de către ghid a locului și orei de întâlnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse în program pot să-și modifice orarul de vizitare fără înștiințare prealabilă.


Tipărire   Email