PROGRAM 2020 "MARCA MONTANA"                

              "MAMA RUSIA" (7zile)

           SANKT PETERSBURG-MOSCOVA-Capitalele Imperiale

GRATIS: Excursie ERMITAJ+Vizita Petropavlovsk(evaluate la 70euro,includ transfer autocar, ghid local vorbitor de limba romana, biletele de intrare si insotitor Montana)
( pentru cei ce achita avans minim 300euro/persoana, pana-n data de 15 martie )

BONUS : transfer autocar Galati/Braila-Chisinau si retur+1 cazare Hotel 3* Chisinau

Plecare: 10 septembrie 2020

Ziua 1 | 10septembrie|: Chisinau
Ora 07:00 , plecare din fata Agentiei Montana, spre Chisinau,cu trecere prin vama Albita-Leuseni-Manastirea Hancu-Manastirea Capriana-Chisinau. Prima oprire in Republica Moldova, va fi la Manastirea Hincu,formata din doua biserici de piatra:biserica de vara cu hramul"Cuvioasa Parascheva" si biserica de iarna cu hramul „Adormirea Maicii Domnului". In jurul manastirii sunt izvoare cu apa minerala.Urmatoarea oprire va fi la Manastirea Capriana,manastire domneasca care s-a bucurat de grija mai multor domnitori moldoveni:Alexandru cel Bun, Stefan cel Mare, Petru Rares si Alexandru Lapusneanu. Tur panoramic Chisinau: Bulevardul Stefan cel Mare,Arcul de Triumf,Parlamentul, Catedrala Mitropolitana. Cazare Chisinau Hotel 3*.
Ziua 2 | 11septembrie|:Spre "Mama Rusia"
Dimineata devreme,ne indreptam catre Aeroportul din Chisinau, pentru zbor Compania AirMoldova- decolare ora 07:00.Aterizare Moscova ora 08:50. Simtim pulsul orasului printr-un tur panoramic cu autocarul , acompaniati si de un ghid local (aprox. 3-4 ore): Piata Rosie,Arcul de Triumf, Podul Bagration, faleza raului Moscova, unde vom admira de la inaltimea Dealului Vorobiev , cea mai spectaculoasa priveliste a orasului, monumentala catedrala "Hristos Mantuitorul" etc. Capitala Rusiei este un mixt de culoare, istorie si modernism , cladit pe maretia sistemului sovietic. Vizitam Catedrala "Hristos Mantuitorul " ( bilet inclus).Transfer la Hotel Delta 4* sau similar – Moscova.
Ziua 3 | 12septembrie|:MOSCOVA - Piata Rosie cu Kremlinul, simbolul Rusiei.
Mic dejun .Deplasare cu metroul spre punctul zero al Moscovei, Piata Rosie.Metroul moscovit este o atractie turistica insolita,inaugurat in 1935, pe atunci avand o lungime totala de 11 km s 13 statii, a reusit in prezent sa aiba nu mai putin de 203 statii.Dar ceea ce atrage nu este numarul de statii ci frumusetea lor- arhitectura si pictura din fiecare statie sunt realmente impresonante. Acesta a fost unul dintre cele mai extravagante proiecte arhitecturale ale URSS, cu intentia de a construi palate pentru oameni. Construit cand Stalin era la putere, artistii si arhitectii metroului au inceput sa proiecteze statii care urmau sa reprezinte cuvantul rusesc "svet", ceea ce inseamna lumina si stralucire si "svetloe budushchee" – un viitor luminos. Acest proiect a fost folosit pentru a prezenta puterea tarii. Cu peretii fascinanti din marmura, tavane inalte si candelabre grandioase, multe dintre statiile de metrou din Moscova sunt asemanatoare cu palatele europene celebre.
           Tur Pietonal in Piata Rosie(Patrimoniul Unesco): Catedrala Sf Vasile Blajinul (exterior)- simbol al arhitecturii rusesti traditionale, contruita de Ivan cel Groaznic , parca desprinsa din basme – designul e bazat pe elemente florare, geometrice, culori vii, cupole uriase (interiorul este impodobit cu peste 400 icoane) , Turnul cu ceas Spassky, schimbarea barzii la Kremlin, necropola ,Mausoleul lui Lenin,Flacara vesnica, strada si Piata Arbat etc. Timp liber pentru pranz (posibilitati de masa nenumarate, in Piata Rosie).Intram in Kremlin(bilet inclus), fosta resedinta a tarilor, fondata in 1156 de printul Iuri Dolgoruki,astazi resedinta oficiala a presedintelui Federatiei Ruse, Vladimir Putin. Facem o plimbare in Kremlin,admiram Palatul Congreselor, Piata Senatului, Clopotul Tar si Turnul Tar (simboluri ale puterii tarilor,care au condus Rusia timp de secole, din Kremlin),Catedrala Adormirea Maicii Domnului (sec 15, locul de incoronare a tarilor Rusiei), Catedrala Buna Vestire (sec 15,edificiu cu noua cupole aurite),Catedrala Arhanghelului Mihail (sec 15,necropola tarilor Rusiei). Din cele 3 catedrale, vizitam interiorul Catedralei Bunavestire (bilet inclus). Intoarcere la hotel cu metroul (bilet dus-intors, achitat de agentie), un adevarat muzeu subteran.Cazare Hotel Delta 4* sau similar – Moscova.
Ziua 4 | 13septembrie|: SANKT PETERSBURG, orasul tarului Petru cel Mare si a lui Putin.
Mic dejun matinal.Transfer la Gara Centrala din Moscova, unde ne vom imbarca in trenul de mare viteza "Soimul Calator" ( am ales aceasta varianta cu trenul, fiind mai spectaculoasa fata de cea cu avionul), cu care vom parcurge 1000km in doar 4 ore. Plecare 09:40 Moscova – sosire 13:20 Sankt Petersburg (in tren exista vagon de restaurant, pentru masa – gustari ).
            Tur panoramic cu autocarul Sankt Petersburg(oras la Marea Baltica, fondat de tarul Petru cel Mare, in 1703, ca o "fereastra catre Europa") cu ghid local, unde vom admira cele mai importante monumente ale orasului , cu o bogata istorie si o arhitectura originala :Catedrala Sfintei Fecioare din Kazan(maret lacas de cult,ce gazduieste Icoana Maicii Domnului - Kazanskaya , icoana facatoare de minuni infatisand pe Maica Domnului cu Pruncul – unica prin faptul ca in ea este reprezentata o singura mana, cea a lui Hristos care binecuvanteaza, foarte cunoscuta in Biserica Ortodoxa Rusa , ce a fost considerata de-a lungul veacurilor ocrotitoare a poporului rus.)Palatul de Iarna (Ermitajul),Catedrala Sf Isaac cu Domul aurit(Sfantul Isaac a fost ocrotitorul familiei Romanov), Bulevardul Nevsky cu frumoasele sale poduri, Insula Vasilievsky .
(GRATIS, PENTRU CEI CE ACHITA AVANSUL ):Intram in Cetatea Petropavlovsk ( Petru si Pavel),intemeiata de Petru cel Mare in 1703 si construita dupla planurile lui Domenico Trezzini cea mai inalta catedrala din centrul orasului – 122m.In interior se afla necropola tarilor ditastiei Romanov de la Petru cel Mare, la Nicolae al-2lea.Transfer la hotel. Timp liber.Cazare Hotel Art Nuvo Palace 4* -Sankt.Petersburg.
Ziua 5 | 14septembrie|: ERMITAJ(Palatul de iarna), inima orasului Sankt Petersburg.
Mic dejun. (GRATIS, PENTRU CEI CE ACHITA AVANSUL ).Ne indreptam spre Piata Palatului pentru a incepe vizita Palatului de iarna –resedinta romanovilor, in cadrul caruia se afla celebrul muzeu Ermitaj , cu un fond de peste 3 milioane de piese, renumit nu doar in Rusia, ci si in intreaga lume. Istoria muzeului dateaza din 1764, atunci cand Ecaterina a II-a a inceput sa puna la expozitie colectiile sale private de pictura, fiind si foarte valoroase, obtinute la Berlin.Iubitoare de arta, tarina spunea despre sine ca nu se pricepe prea mult la pictura, dar ii placea sa colectioneze tablouri. Achizitionarea de tablouri pentru palat a fost continuata in diverse orase din strainatate (Dresda, Paris, Roma) din diferite colectii particulare. Pentru a reuni o colectie capabila sa rivalizeze cu cele ale suveranilor sau inaltilor demnitari, Ecaterina a II-a i-a imputernicit pe ambasadorii ei sa participe la licitatii in ateliere din toata Europa. Astazi,in colectia muzeului gasim tablouri de Leonardo Da Vinci, Raphael, Titian,El Greco, ,Rubens,Picasso si multi alti artisti. O fotografie de grup la Columna lui Alexandru din Piata Palatului.
OPTIONAL : Seara Folclorica cu cina ( cina + program mixt : folcloric si muzica contemporana )= 60euro/persoana
Cazare Hotel Art Nuvo Palace 4* sau similar – Sankt.Petersburg.
Ziua 6 | 15septembrie|:Complexul Peterhof , "Versailles-ul Rusiei.
Mic dejun. OPTIONAL: vizita Complex Peterhof ( Palatul si Gradinile Peterhof), cunoscut ca Versailles-ul Rusiei. Localizat in afara orasului Sankt Petersburg, resedinta oficiala de vara a tarului Petru cel Mare, este de fapt un ansamblu grandios de palate si gradini . Imbinate intr-un mod armonios, palatele, gradinile si fantanile arteziene creeaza un cadru unic in care te poti relaxa, poti vizita palatele fastuoase incarcate de bogatie arhitecturala, poti admira in voie jocurile vesele de apa ale fantanilor arteziene sau pur si simplu te poti plimba sau te poti odihni in gradinile superbe. Piesa principala este ansamblul statuar ce il infatiseaza pe Samson, personajul biblic care invinge leul. Indiferent ce iti doresti sa faci cand vizitezi Peterhoful, luxul, bogatia si opulenta tipica Imperiului Rus iti vor ramane intiparite in minte pentru totdeauna. Transfer la Hotel (aprox. ora 16:00). Timp liber. In apropierea hotelului ( aprox. 800m) se afla Cimitirul Smolenka si Mormantul Sfintei Xenia, cea nebuna pentru Hristos, in care se afla amenajat un paraclis.Cimitirul Smolensk este cel mai vechi cimitir functional din Sankt Petersburg. Cimitirul ortodox este atestat inca din anul 1738, insa recunoasterea oficiala a acestuia a avut loc in anul 1758. La sfarsitul secolului al XVIII-lea, intre anii 1786-1790, in cimitirul ortodox a fost ridicata o biserica ortodoxa, din piatra, in cinstea icoanei Maicii Domnului din Smolensk. Cel mai de pret obiect de cult al bisericii ramane si astazi icoana Maicii Domnului Indrumatoarea, o icoana facatoare de minuni, care a insotit armata rusa, de la Smolensk, la Moscova, in anul 1812. Biserica a fost inchisa pentru savarsirea slujbelor, de catre bolsevici, mai intai intre anii 1940-1946, iar mai apoi intre anii 1960-1987. In jurul anului 1803, la mormantul Sfintei Xenia au inceput sa aiba loc tamaduiri minunate, vindecari si implinirea unor rugaciuni deosebite. Datorita vitregiei vremurilor, canonizarea sfintei a intarziat mult, aceasta avand loc abia in data de 6 februarie 1988.Cazare Hotel Art Nuvo Palace 4* sau similar – Sankt.Petersburg.
Ziua 7 | 16septembrie|: Tsarskoe Selo, orasul lui Puschin.
Mic dejun. OPTIONAL: La 25 km de Sankt Petersburg ( in traducere "Satul Regal", denumire ce ascunde adevaratele proportii ale palatelor pe care ne gazduieste) s-a aflat resedinta de vara oficiala a celor 3 tarine :Ekaterina I, Elisaveta Petrovna si Ekaterina aIIa. Vizitam Palatul Ekaterinei I , in care se afla misterioasa Camera de Chihlimbar , o incapere decorata , integral din chihlimbar, prelucrat foarte atent si fin.( bilet inclus).Timp liber. Cazare Hotel Art Nuvo Palace 4* sau similar – Sankt.Petersburg.
Ziua 8 | 17septembrie|:
Mic dejun. Dimineata ,OPTIONAL: facem o croaziera pe Neva, nu de ramas bun, ci de "Pe Curand ", cu siguranta Sankt. Petersburg este un oras la care sa te intorci iar si iar .Plimbarea dureaza 1h30, insotiti de ghid vorbitor de limba romana. Dupa terminarea croazierei, ne indreptam spre zona centrala , unde vom avea timp liber la magazinele de suveniruri ,masa si in bazar.Ne intoarcem hotel unde ne odihnim si ne pregatim de plecare.( avem late checkout achitat de agentie, eliberarea camerei se va face in jurul orei 19:00).Transfer aeroport. Imbarcare avion Air Moldova , decolare ora 23:30. Sosire Chisinau ora 01:45. Transfer autocar Chisinau-Galati.

            Pret: 895 euro/persoana

PACHETUL INCLUDE :
• 1noapte cazare hotel de 3* Chisinau
• 2 nopti cazare cu mic dejun Moscova – hotel 4*.
• 4nopti cu mic dejun Sankt Petersburg – hotel 4*.
• Transfer autocar Galati –Chisinau(hotel ,aeroport) – Galati.
• Program turistic in prima zi – Republica Moldova: Manastirea Capriana, Manastirea Hancu,Chisinau.
• Transferuri conform programului detaliat, in Rusia.
• EXCURSIE KREMLIN ( inclus transfer ,bilet de intrare , ghid insotitor vorbitor de limba romana, insotitor din partea agentiei)
• Vizita Catedrala BunaVestire (Moscova) – inclus bilet de intrare, ghid insotitor vorbitor de limba romana )
• Bilete Metrou dus-intors ( Moscova ), un atractie turistica insolita, cu arhitectura deosebita , ce impodobeste fiecare statie.
• Transport tren de mare viteza Moscova – Sankt Petersburg( durata aprox. 4 ore)
• Taxa de late check-out ( pentru odihna, eliberarea camerei se va face in jurul orei 19:00)
• Tur panoramic cu autocarul – St Petersburg ( cu ghid vorbitor de limba romana, opriri foto)
• Tur pietonal pe malul Fluviului Neva si vizitarea Muzeului Ermitaj.
• Tur pietonal Piata Rosie(Moscova) , cu ghid local vorbitor de limba romana.
• Insotitor de grup din partea agentiei
*In cazul in care obiectivul obliga purtarea castilor pentru a asculta explicatiile ghidului, costul acestora este suportat Agentia Montana
** Obiectivele turistice sunt aglomerate,iar vizitele se fac pe baza de programare. In cazul in care turistul nu se prezinta in timp util la plecare, pierde vizita din ziua respectiva.

PACHETUL NU INCLUDE :
• EXCURSIE ERMITAJ + Vizita Cetatea Petropavlovsk = 70 euro/persoana(inclus transfer, bilete de intrare, ghizi insotitori vorbitori de limba romana, insotitor din partea Agentiei Montana)( GRATIS, PENTRU CEI CE ACHITA AVANS minim 300 euro,pana-n 15 martie)
• Seara folclorica cu cina ( cina + program mixt : folcloric si muzica contemporana )= 60euro/persoana
• Excursie "Complex Peterhof, Versailles-ul Rusiei" = 70euro/persoana ( Pretul include: transfer autocar + Palatul Petrodvorets si Parcul superior ,cu ghid vorbitor de limba romana si bilete de intrare).
• Croaziera Neva = 30 euro/persoana ( inclus transfer , ghid insotitor vorbitor de limba romana si bilet)
• Excursie Tsarkoe Selo & Camera de Chihlimbar = 70 euro/persoana ( Pretul include: intrarea in Palatul Ecaterinei +transfer autocar +vizitarea Parcului Mare, ghid vorbitor de limba romana si bilet de intrare).
** Excursiile optionale pot fi achizitionate DOAR din Romania, deoarece acestea necesita programare si emitere bilete .
***Acestea au fost calculate la un minim de 20 participanti. Sub 20 participanti, pretul se recalculeaza.
• Taxa consulara , viza support si taxa de procesare a centrului de viza =75 Euro/persoana (se achita in agentie din timp, se poate modifica pana la momentul aplicarii, in functie de legile in vigoare).
• Asigurarea medicala obligatorie, aceasta trebuie atasata la dosarul de viza . (se achita in agentie,odata cu taxa de viza).
• Asigurarea storno .
• Bacsisuri soferi si ghizi locali: 25 Euro/per sejur/per turist ( practicat in Rusia, pentru ghid local si sofer).

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

ACTE NECESARE PENTRU OBTINEREA VIZEI:
• pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii din calatorie, cu minim 2 pagini libere;
copie pasaport
• fotografie color tip pasaport 3,5 x 4,5 cm (pe fundal alb); la centrul foto unde realizati fotografia, solicitati sa vi-o trimita si-n format electronic , pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. (este necesara atasarea acesteia,la formularul de viza ,electronic).
• formular tipizat, completat electronic prin intermediul site-ului http://visa.kdmid.ru (se va completa de catre turist sau de
catre agentul care efectueaza inscrierea);
• copie asigurare medicala.
Polita de asigurare medicala trebuie sa contina numele si prenumele titularului, valabilitatea pentru toata durata calatoriei, sa indice acoperirea zonei geografice la nivel global/inclusiv Rusia si sa acopere cheltuielile medicale si de repatriere. De asemenea, polita trebuie sa contina logo-ul, stampila si semnatura asiguratorului sau sa indice numele si datele de contact ale acestuia. Suma minima asigurata trebuie sa fie de 30.000 euro.
Termen limita de transmitere a actelor catre agentie: 4 saptamani inainte de data plecarii. Durata de procesare a vizelor pentru grupuri este de aproximativ 2 saptamani de la data depunerii dosarului la sediul Centrului Rus de Vize. Consulatul isi rezerva dreptul de a solicita prezenta personala a aplicantilor in vederea acordarii vizelor turistice.
IN CAZUL NEOBTINERII VIZEI se aplica penalizarile stipulate in conditiile de retragere aferente zilei in care se efectueaza retragerea.

Important: avand in vedere ca pe aceasta destinatie sunt foarte multe plecari si procesarea vizei dureaza, documentele necesare obtinerii acesteia se depun inca de la inscriere ! PASAPORTUL TREBUIE SA FIE VALABIL MINIM 6 LUNI DE LA INTOARCEREA IN ROMANIA.

Atentie ! Polita de asigurare medicala trebuie sa contina: ( in cazul in care asigurarea o face Agentia Montana, ignorati acest paragraf)
» data incheierii contractului;
» numarul politei;
» numele si prenumele asiguratului;
» datele asiguratorului;
» termenul de valabilitate al politei trebuie sa acopere intreaga perioada de sedere pe teritoriul Rusiei;
» enumerarea serviciilor medicale și transport medical, inclusiv repatrierea in caz de deces;
» aria de acoperire – intreaga lume sau Federatia Rusa; Europa, inclusiv Rusia;
» semnatura asiguratorului;
» asiguratorul trebuie sa acopere, obligatoriu, suma minima de 30 000 de euro.

De retinut: Ordinea desfasurarii programului si a excursiilor optionale poate suferi modificari, in functie de datele de plecare si de orarul obiectivelor turistice dar si a evenimentelor politice care pot avea loc in timpul desfasurarii excursiei. Tarifele la excursiile optionale vor fi publicate in martie 2020, dupa ce muzeele isi vor face publice tarífele si conditiile valabile pentru anul 2020.

IMPORTANT :
1.Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single.
Suplimet single 380euro/pers. La inscriere se achita minim 250euro..Excursia trebuie achitata integral cu cel putin 25zile inaintea plecarii.
2. Grup minim 30 persoane.
• Pentru un grup de 20 – 25 persoane, pretul se majoreaza cu 30 EURO/ persoana.

Conditii de retragere:
25% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
50% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 39-20 zile inainte de plecare/intrare;
100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 19-0 zile inainte de plecare/intrare.

OBSERVATII :
• DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC SAU TEMPORAR VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;
• ACEST PROGRAM NECESITA OBTINEREA VIZEI TURISTICE DE CATRE CETATENII ROMANI;
• nu sunt necesare vaccinari speciale pentru aceasta destinatie;
• clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
• conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
• persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
• agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
• tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
• distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
• hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
• pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
• in ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica fara bani cash (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii;
• persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
• agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana;
• agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;
• in situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion;
• conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
• conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
• politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii
• suplimentare cu privire la acest aspect;
• agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
• excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor; in situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza;
• bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala si nu sunt obligatorii;
• acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa;
• in situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului;
• nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate cel tarziu cu o saptamana inaintea plecarii in calatorie;
• asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;
• prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.


Tipărire   Email