PROGRAM 2021 "MARCA MONTANA"                

            

                     CIRCUIT TURCIA-CAPADOCIA 9zile                              

                  Dardanele-Troia-Bisericile Apocalipsei-Efes-Drumul Matasii-Capadocia-Ankara-Istanbul 

    

Early Booking : REDUCERE 30euro/persoana (pentru cei ce achita avansul pana-n 01decembrie 2020)

Plecari din Galati/Braila : 11 mai si 12 octombrie 2021

 

Ziua 1 |11mai|12octombrie|:Catre Turcia , paradisul oriental  

Plecare din Galati ora 5:00 pe traseul:Galati -Braila-Constanta-Vama Veche-Varna -Edirne-Stramtoarea Dardanele (ferryboat)-Canakkale.Cazare Hotel   3* in Canakkale.

Ziua 2 |12mai|13octombrie|:Incursiune in istorie : Troia, Pergamon si Smyrna

Mic Dejun. Daca timpul ne permite, deplasare pe faleza , pentru fotografie de grup la Calul Troian,donat de realizatorii filmului  “Troia”cu Brad Pitt.Se viziteaza situl arheologic Troia, unde se afla legendara  cetate a Troiei si Calul Troian. Se  continua cu prima biserica a Apocalipsei-Pergam (Basilica Rosie).Trecem pe centura orasului  Izmir (aici exista o alta biserica a Apocalipsei -Smyrna, nu se stie locatia exacta insa se spune ca pe ruinele acestei biserici s-a ridicat orasul Izmir de astazi).Cina si cazare Hotel Dabaklar 4* Kusadasi sau similar


Ziua 3 |13mai|14octombrie|:Cetatea Efes si Templul Zeitei Artemis (una dintre cele 7minuni ale lumii) .

Mic Dejun.Timp liber. OPTIONAL : Se viziteaza cetatea antica Efes,(cu Biblioteca lui Celsius,teatru unde a predicat Sf   Apostol  Pavel) cu Templul Artemisei (una din cele 7 minuni ale lumii).Cetatea Efes care a fost fondata in sec XI i.Hr. de catre ionieni.Aici a fost unul din primele  centre ale crestinismului si a avut loc al III-lea Sinod Ecumenic, unde s-a stabilit ca Iisus este Fiul lui Dumnezeu,criticand dualitatea divina si umana. Se viziteaza Biserica Efes (alta biserica a Apocalipsei) , Mormantul Sf. Ioan Evanghelistul si  Casa Fecioarei Maria de pe muntele Privighetorii (locul unde a trait si a murit Fecioara Maria, dupa surghiunul din Ierusalim).Cina si cazare  Hotel Dabaklar 4* sau similar.

Ziua 4 |14mai|15octombrie|:Pamukkale ( Castelul  de bumbac) si Piscina Cleopatrei.

 Mic dejun.Se pleaca spre Pamukkale(Castelul de bumbac),avand ocazia sa vizitam renumitele cascade si izvoare termale bogate in minerale cu puteri miraculoase de vindecare inca din antichitate si totodata ruinele orasului antic Hierapolis,fondat in anul 190 I.Hr.( se observa cel mai bine zidul orasului dinspre partea cascadelor de calcar).Celor ce doresc sa faca o baie , le recomandam sa iti pregateasca o imbracaminte comoda, papuci si prosop). Cina si cazare Hotel 3* -Pamukkale.


Ziua 5 |15mai|16octombrie|:Drumul matasii : Konya-Sultanhan-Aksaray-Goreme
.

 Mic dejun. Se pleaca spre Capadocia, prin Konya(orasul dervisilor zburatori ) -Sultanhan-Aksaray-Goreme,pe vechiul  drum al matasii.Cappadocia este locul unde au trait unii dintre cei mai importanti preoti si teologi ai bisericii crestine:Sf. Vasile cel Mare,Sf Ioan Gura de Aur(Hrisostomul) sau Sf.Grigorie de Nazianz (Teologul), numiti si Sfintii Trei Ierarhi. Datorita izolarii sale,Capadocia a fost vreme indelungata loc de refugiu pentru crestinii persecutati de legiunile romane,iar intre secolele X si XV, a devenit loc de pusnicie pentru multi monahi. Asa au luat nastere peste 3000 de biserici sapate in spectaculoasele formatiuni, rezultate ca urmare a unor eruptii  vulcanice. Cina si cazare Hotel 4*

Ziua 6 |16mai|17octombrie|:Goreme , parc national in aer liber si orasul subteran Kaymakly .

Mic dejun.Se viziteaza :Cavusin(Biserica imparatului Nikifor Fokas), Pasa Bagi (chilia Sf.Simeon Stalpnicul) si orasul subteran Kaymakly, asezamintele monahale din Valea Goreme. Incheiem ziua cu Parcul National  Goreme ,sit arheologic rupestru faimos in special pentru frumusetea incomparabila a sanctuarelor crestine, ale caror caracteristici fac din Cappadocia unul din cele mai bune exemple ale artei bizantine post-iconoclastice.Turistii sunt rugati sa pastreze biletul de intrare deoarece vizitam  si cea mai importanta biserica in stanca din Goreme:Biserica Sf.Vasile cel Mare, ce se afla inafara complexului. Tot aici au aparut si primele manastiri pentru care Sf.Vasile a scris ,,Reguli mari si mici”,reguli ce sunt respectate si astazi in toate bisericile ortodoxe din lume. Cina si cazare Hotel 4*

Ziua 7 |17mai|18octombrie|: Istanbul , metropola intinsa pe 2 continente ( Europa si Asia ).

Mic dejun.Se pleaca spre Istanbul.OPTIONAL: excursie Ankara (capitala Turciei,fosta Ancyra,cetate increstinata de catre Sf Apostol Pavel) unde se viziteaza Mausoleul lui Attaturk(fondatorul Turciei Moderne).( conditia este sa participe tot grupul ). Se trece stramtoarea Bosfor pe pod. Ajungem la cazare in cursul serii. Cazare Hotel 3* - Istanbul

Ziua 8 |18mai|19octombrie|:Istanbul, “acasa la Suleyman Magnificul “

Mic dejun.Dimineata ,deplasare pietonala pentru vizitare( 3 ore ) : Catedrala Sf. Sofia, ,Moscheea Albastra, Hipodromul si Fantana Germana,Obeliscul Egiptean, Coloana Serpuita,Palatul Topkapi,unde se afla moastele Sf.Ioan Botezatorul(mana dreapta si o parte din capul sfantului,sabia Sf.Domnitor Stefan cel Mare,Sabia Regelui David,Turbanul lui Iosif,Toiagul lui Moise ,Sala tezaurului si Sala haremului sultanilor.Se viziteaza “Palatul care se scufunda” sau Biserica Cisterna, un impresionant oras subteran construit in timpul Imparatului Iustinian I. Dupa-amiaza patrundem in lumea fabuloasa a magazinelor din Marele Bazar ,,Baiazid Ildirim”,intr-o revarsare de aur,marfuri orientale,haine de toate felurile, la preturi cu disccount ,un adevarat “corn al abundentei”.

    OPTIONAL :Seara,bazarul egiptean de mirodenii (face parte din  grupul de stucturi al Moscheei Noi si este un obiectiv emblematic pentru oras)  +croaziera pe Bosfor(cand ziua se ingana cu noaptea – se vad din plimbare, pe maluri : Fortareata Anatolia, Fortareata Rumelia, Podul si Turnul Galata, Podul Attaturk si Podul Fatih, Palatul Dolmabahce, Palatul Beylerbeyi, Cartierul Taksim cu zgarienori, Moscheea Ortakoy).Cazare Hotel  3*

Ziua 9 |19mai|20octombrie|:Istanbul,pe urmele Martirilor Brancoveni

Mic dejun.Dimineata se merge la Biserica Vlahernelor, unde s-a cantat intaia oara ,,Aparatoare Doamna” atunci cand Maica Domnului a salvat cetatea Bizantului. Aceasta este biserica Vesmantului Sfintei Fecioare Maria. In continuare se merge la Patriarhia Ecumenica a Constantinopolului (aici se afla moastele Sf.Ierarh Ioan Gura de Aur,Sf.Ierarh Grigorie Teologul si Sf. Ierarh Vasile cel Mare (Sfinti Capadocieni),moastele ,Sfintei Mucenite Eufimia,ale Sf.Cuvioasei Teofana si ale Sfintei Cuvioase Solomoni. Tot aici se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului ,,Ocrotirea Bizantului” si unul din cuiele care au fost batute in trupul Domnului Iisus.In drumul nostru, trecem de-a lungul Fortaretei  Yedikule(Fortareata celor 7 turnuri, unde a fost inchis Brancoveanu si cei 4 fii ai sai) si piata unde a fost esafodul pregatit pentru decapitarea Brancovenilor, intre Moscheea Yeni Camii si Gara Orient Express. Dupa-amiaza ne indreptam spre Romania.


Ziua 10 |20mai|21octombrie|:Spre casa.. Sosire in Galati in cursul diminetii, in functie de trafic si procedurile vamale.              Grup minim 40persoane

   

  Pret: 430 euro/persoana  in camera dubla sau tripla  (8nopti cazare hotel -camera cu 2/3paturi +transport autocar +pachet 5 cine- bufet suedez +Excursie Troia +Excursie Pergam + Excursie Valea Goreme , Cavusin si Orasul subteran Kaymakly + vizita Istanbul – centrul istoric + Ghizii locali escorta,obligatorii in Turcia ) + Excursie Ankara (Mausoleul lui Attaturk Kemal si Muzeul Razboiului de Independenta si program turistic in Istanbul, conform programului detaliat )

 

  PRETUL INCLUDE:

-Transport autocar clasificat international 3* ,cu toate facilitatile, Ferry-boat Dardanele si pod Bosfor ( Istanbul).

-1 noapte cazare + mic dejun Canakkale Hotel 3*

-2 nopti cazare + demipensiune (bufet suedez) Kusadasi Hotel Dabaklar 4*) sau similar.

-1 noapte cazare + demipensiune Pamukkale -Hotel 3*

-2 nopti cazare + demipensiune (bufet suedez) Capadocia –Hotel 4*

-2 nopti cazare + mic dejun (bufet suedez) hotel 3* Istanbul

- Pachet excursii : Troia, Pergam, Valea Goreme, Orasul subteran si vizita pietonala  Istanbul (include insotitor de grup, transport si parcari, alte taxe de drum ; pretul NU include intrarea la obiectiv turistic sau de cult).

- Excursie Ankara :Mausoleul lui  Attaturk Kemal + Muzeul Razboiului de Independenta (include vizita  1h , parcare, intrare libera).

-Asistenta turistica din partea agentiei.

 

   PRETUL NU INCLUDE:

- Nu sunt incluse biletele de intrare in muzee,biserici,etc si nici ghizii locali pentru acestea (se achita individual, la fata locului- aprox. 70euro/persoana, in cazul in care doriti sa intrati la TOATE obiectivele turistice).

- OPTIONAL –Pachet Bazarul egiptean + Croaziera Bosfor = 25 euro/persoana (pretul include biletul la croaziera)

- OPTIONAL-  Pachet excursii : Efes +  Casa Fecioarei Maria + Mormantul Sf Ioan Evanghelistul = 20euro/persoana

 • Pretul include ghid local , transfer autocar, licenta si placuta turistica turca si parcarile.
 • Pretul nu include: bilet intrare la obiectivele turistice si de cult . acestea se achita individual, la fata locului.

-la cerere :  - Plimbarea cu Balonul , in Capadocia, o experienta unica ! Pret = aprox. 150 euro/persoana ( pretul include si transferul). Inscririle cu minim 5 saptamani inaintea plecarii.

-la cerere : Seara traditional turceasca , in Capadocia, intr-un restaurant-pestera = 30 euro/persoana (pretul include : transfer hotel-restaurant-hotel , program artistic , aperitive(covrigei/alune/naut),un pahar de suc/bautura alcoolica si program artistic traditional. – SE ACHITA IN TIMPUL EXCURSIEI.

-Asigurare medicala privata este obligatorie. Recomandam  Mondial Assistance = 66lei/pers ( indiferent de varsta, NU se percepe supliment de seniori ) .Nu ezitati sa solicitati brosura detaliata, in lb. romana.

  ACTE NECESARE : PASAPORT valabil minim 6 luni de la data sosirii in Romania; pentru copii minori neinsotiti de ambii parinti este necesar acordul legalizat al parintilor. Detalii la www.politiadefrontiera.ro

Conditii  de retragere: 

 • 50 % din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
 • 100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 39-0 zile inainte de plecare/intrare.
 • Biletele emise sunt nerambursabile si nu pot fi modificate.In caz de anulare sau modificare penalizarea este de 100%.

IMPORTANT :

1.Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single. Cei care doresc sa stea singuri in camera, suplimentul este de 195 euro/persoana.La inscriere se va achita un avans de 150 euro/persoana .Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii . In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.

2.Grup minim 40 persoane. Pentru grup 30-39 persoane, pretul creste cu 35 euro. Pentru grup mai mic de 30 persoane pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.

3.Ofertele Speciale sunt valabile DOAR in perioada invocata.

          ATENTIE : Toate intrarile la obiectivele turistice se achita in moneda nationala : lira turceasca.

 

OBSERVATII :

 1. Va rugam sa va asigurati ca documentul de calatorie ( PASAPORTUL) , sa nu prezinte urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabil minim 6 luni de la intoarcerea in Romania.
 2. Conform noii legislații privind transportul de pasageri pe drumurile din țările Comunității Europene, timpul obligatoriu de staționare al autocarului este de 9-11 ore într-un interval de 24 ore și o zi întreagă la fiecare ciclu de 7 zile. Programul turistic în fiecare dintre zile va începe după consumarea timpului obligatoriu de odihnă al conducătorilor auto. Datorită restricțiilor de circulație în marile orașe, autocarele nu au voie să intre în incinta sau în apropierea anumitor obiective turistice.
 3. Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuită de oficialitățile locale. Ca atare, facilitățile comune și cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale. Distribuția camerelor la hoteluri se face de către recepțiile acestora. Problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.
 4. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 5. Deoarece Cardul European de Asigurări Sociale de Sănătate (CEASS) asigură numai accesul la tratamente medicale de urgență efectuate în sistemul public de sănătate din țările UE și Elveția trebuie încheiată asigurarea medicală (valabilă și în afara UE) deoarece:
  1. permite accesul și la serviciile clinicilor și spitalelor private (majoritare în comparație cu sistemul public);
  2. suportă cheltuielile de spitalizare, de repatriere medicală cu ambulanța terestră (aeriană) și de repatriere în caz de deces;
  3. asistă și ține legatura (24 ore din 24) în străinătate cu asiguratul.
  4. Asigurarile medicale private in cadrul programelor turistice sunt obligatorii incepand cu 01 martie 2016.
 6. Agenția de turism organizatoare își rezervă dreptul de a efectua modificări programului, în anumite condiții obiective (efectuându-l în integralitatea lui) și a serviciilor (autocar, hotel, restaurant etc.), oferind servicii similare.
 7. Grup minim 40 turisti. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de aproximativ 40 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional. Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure(pachetele cu avionul).Anularea excursiei datorită nerealizării grupului minim implică informarea turistului cu cel puțin 7 zile calendaristice înaintea plecării.
 8. Camerele cu 3 paturi (triple) se asigură pentru 2 adulți și un copil sau pentru un adult și doi copii și sunt:
  1. cu 3 paturi de același fel sau // b. cu 2 paturi de același fel și unul pliant sau cu un pat matrimonial și unul normal sau pliant.
  2. Structura camerelor triple se știe numai la fața locului.
 9. Agenția de turism nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu.
 10. Copiii minori (sub 18 ani) pot ieși din țară dacă:
  1. sunt însoțiți de ambii părinți;
  2. sunt însoțiți de un părinte care are acordul notarial sau cerificatul de deces al celuilalt ori hotărâre judecatorească definitivă de încredințare a copilului etc.;
  3. sunt însoțiți de un însoțitor care are asupra sa propriul certificat de cazier judiciar și declarațiile notariale ale celor doi părinți în care să fie menționată și perioada excursiei.

ATENTIE: nerespectarea celor de mai  sus duce la oprirea în frontiera română a copiilor, caz în care agenția de turism nu răspunde de consecințe. Detalii pe www.politiadefrontiera.ro.

 1. Agenția de turism nu este răspunzătoare în cazurile de forță majoră sau în unele împrejurări pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situațiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite etc., nu obligă agenția de turism la despăgubiri sau compensații pentru serviciile nerealizate.
 2. Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regulă seara, putând aparea întârzieri datorită condițiilor de trafic, vreme etc. Orele de sosire la cazare variază de la o zi la alta, în funcție de programul turistic. Agenția nu se face răspunzătoare pentru nerespectarea sau întârzierea programului turistic datorită condițiilor de trafic (ambuteiaje, închiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a vămilor sau a indisciplinei anumitor turiști (întârzieri, atitudini ofensatoare sau ostile față de ghizi, conducătorii auto etc.).
 3. În prețul excursiei nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate, dacă nu este precizat altfel. Se recomandă ca la înscrierea în excursie să se încheie și asigurarea facultativă storno, care presupune rambursarea de către asigurator a sumelor avansate în cazul retragerii din anumite motive specificate în polița de asigurare.
 4. Conform legilor internaționale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor, așezămintelor de cult etc. Astfel, ghizii români vor oferi explicații turiștilor doar în afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizați locali, acolo unde nu sunt prevăzuți în program, putând fi posibil doar dacă grupul de turiști consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorită intereselor și gusturilor diferite ale turiștilor, se face individual, cu stabilirea în prealabil de către ghid a locului și orei de întâlnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse în program pot să-și modifice orarul de vizitare fără înștiințare prealabilă.
 5. Este foarte important să purtați îmbrăcăminte decentă în timpul vizitelor la monumentele religioase, altfel veți fi opriți la intrare - pantaloni lungi, bluze cu mânecă lungă sau eșarfe care să acopere decolteurile și mâinile. Încălțămintea trebuie să fie foarte comodă pentru că veți merge mult pe jos.
 6. Prezentul program și condițiile de participare la excursii, fac parte integrantă din Contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice. Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.

 

 


Tipărire   Email