PROGRAM 2021 "MARCA MONTANA"                

              CIRCUIT UCRAINA : CERNAUTI-KIEV 6zile

Itinerar turistic : Cernauti- Kiev(Lavra Pecerska,Piata Independentei,Catedrala Sf Mihail, Opera Nationala, Poarta de Aur,Strada Kreschatik,Catedrala Sf Sofia,Sf Sofia,Parlamentul)-Manastirea Banceni

Early Booking: REDUCERE 25 euro/persoana (pentru cei ce achita avansul pana-n 01decembrie 2020)

Plecari din Galati/Braila/Tecuci : 16septembrie 2021       

 

Ziua 1 | 16septembrie|: Spre Cernauti ..

Ora 05:00 plecare din Galati, din fata Agentiei de Turism Montana, spre Cernauti pe traseul Galati/Braila-Tecuci-Bacau - Falticeni - Suceava - Siret - Cernauti. Când Austro-Ungaria s-a dezmembrat, în 1918, oraşul Cernauti a devenit parte din Romania. În iunie 1940 a fost ocupat de Armata Roșie a URSS, împreună cu Bucovina de Nord, în urma pactului Molotov-Ribbentrop și alocat Republicii Sovietice Socialiste Ucrainene. După destrămarea URSS, Cernauti a devenit parte a Ucrainei independente.Tur de oras. Vizitam: Mitropolia, Teatrul, Universitatea, daca timpul ne permite : timp liber pe artera pietonala Olga Kobileanska.In Cernauti şi-au petrecut o parte din viaţă personalități proeminente ale culturii românești precum poetul Mihai Eminescu, compozitorul Ciprian Porumbescu, medicul Octavian Gheorghian, fost director la Maternităţii din Cernăuţi, medicul Ion Ţurcanu, fost director al Spitalului de Psihiatrie, profesorul universitar, fondator al Academiei Române, Ion Gheorghe Sbierea (cel care a fost şi profesorul lui Mihai Eminescu la gimnaziul german din Cernauti). Cazare Hotel 3*  Cernauti.

Ziua 2 |17septembrie|: Cernauti - Kiev

Mic dejun. Ne deplasam spre Kiev, capitala Ucrainei, denumit si Mama a tuturor oraselor slave, este una dintre cele mai vechi asezari din Europa. Ridicat pe colinele care marginesc Fluviul Nipru, Kiev-ul este un oras prosper si atractiv, plin de farmecul parcurilor nesfarsite si a monumentelor istorice impresionante. Cazare  Hotel 3* Kiev.

Ziua 3 |18septembrie|:Kiev,”Mama a tuturor oraselor slave”.

Mic dejun. Tur de oras (autocar + pietonal) impreuna cu ghidul local:

 • Catedrala Sf. Vladimir –monument religios impresionant,sediul Bisericii Ortodoxe Ucrainene, unde se afla moastele Sf . Varvara
 • Opera Nationala- cladire ce dateaza din anul 1867, fiind construita in stilul architectural gotic de catre Ferdinand Berger ; renovate in stil neo renascentist.
 • Poarta de Aur- unul dintre principalele simboluri ale capitalei, veche poarta de intrare in oras.
 • Catedrala Sf. Mihail ( Manastirea Sf Mihail, cu cupole aurii)
 • Catedralei Sf. Sofia - cea mai veche biserica a orasului, care a fost construita intre anii 1017-1031 in onoarea victoriei in lupta a Printului Yaroslav.
 • Biserica Sf. Andrei - construita intre anii 1746-1761, reprezinta o reusita interpretare in stil baroc a traditionalei constructii in forma de cruce cu 5 domuri a lui Rastrelli, arhitectul italian care a proiectat multe dintre cele mai renumite cladiri din Sankt Petersburg.
 • Strada Kreschatik - artera principala a orasului.
 • Piata Independentei( sau Maidanul)- locul unde s-a desfasurat Revolutia Portocalie, piata dominata de o coloana uriasa, ce simbolizeaza independent Ucrainei.
 • Parcul Mariinskii, Podul indragostitilor, Parlamentul. Timp liber pentru plimbare, cumparaturi. Cazare hotel  3* Kiev.

Ziua 4 | 19septembrie|: Kiev – LAVRA PECERSKA

Mic dejun. Vom vizita cel mai mare complex monastic din Ucraina - Lavra Pecerska - careia ii dedicam aproximativ 3 ore. Fondata in 1051, Manastirea din Pesteri a fost pentru multa vreme cea mai faimoasa manastire din tinuturile slave.Lavra Pecerska este cea mai veche manastire ruseasca, intinzandu-se pe doua coline inverzite, pe malul drept al Niprului.Astazi, Lavra este cel mai mare complex monastic din Ucraina cu o suprafata de peste 30 de hectare, 100 de constructii - dintre care 42 se considera a  fi unice in lume ca arhitectura, 23 de temple, fortificatii si grote, muzee, ateliere de pictura si croitorie. Pecherska Lavra a fost aproape distrusa de tatari in 1240, dar a fost refacuta de-a lungul secolelor si reconstruita in secolul 18 in stil ucrainian baroc.Dupa-amiaza timp liber pentru shopping (bomboane, vin, produse alimentare); recomandam servirea celebrului bors  ucrainean, a puiului Kiev si a placintei Pampushky. Cazare hotel 3* Kiev.

Ziua 5 | 20septembrie|: Kiev - Banceni - Cernauti

Mic dejun. Parasim frumoasa capitala ucraineana si calatorim spre Manastirea Banceni - sfant lacas de inchinaciune al romanilor din Ucraina, unde gasim moastele Sfintei Mari Mucenite Varvara si moaste ale Sfantului Serafim si unde se slujeste in limba romana. Zidita incepand cu 1994, manastirea impresioneaza prin arhitectura sa si prin cadrul natural ce imprejmuieste locatia. Ne imbarcam spre Cernauti, unde vom avea ultima noapte de cazare.Cazare hotel 3* Cernauti.

Ziua 6 | 21septembrie|: Spre casa...

Mic dejun. Ne deplasam spre Romania .Sosire in Galati/Braila in functi de trafic si de procedurile vamale.

  Pret:  295 euro/persoana

       PRETUL INCLUDE:

 • Transport cu autocar licentiate
 • Cazare 5 nopti cu mic dejun în hoteluri 3* Cernauti si Kiev, camere cu 2 paturi (la cerere 3 paturi), baie proprie, tv
 • Ghid insotitor din partea agentiei
 • Ghid local in Cernauti
 • Tur de oras cu autocarul Cernauti si Kiev                                                                                                  

     PRETUL NU INCLUDE:

 • Biletele de intrare la obiectivele turistice si de cult si nici ghizii pentru acestea.
 • Alte servicii decat cele mentionate in programul excursiei.
 • Asigurare medicala privata(obligatorie ).Recomandam Mondial Assistance ( indiferent de varsta, NU se percepe supliment de seniori)- Nu ezitati sa solicitati in agentie,brosura in limba romana.

Conditii  de retragere: 

 • 30 % din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
 • 100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 39-0 zile inainte de plecare/intrare.
 • Biletele emise sunt nerambursabile si nu pot fi modificate.In caz de anulare sau modificare penalizarea este de 100%.

ACTE NECESARE : PASAPORT  valabil  minim 6 luni de la data sosirii in Romania; pentru copii minori neinsotiti de ambii parinti este necesar acordul legalizat al parintilor. Detalii la www.politiadefrontiera.ro

IMPORTANT :

 1. Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single.
 2. Cei care doresc sa stea singuri in camera, suplimentul este de 150 euro/persoana.La inscriere se va achita un avans de 100 euro/persoana .Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii . In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.
 3. Grup minim 40 persoane. Pentru grup 30-39 persoane, pretul creste cu 35 euro. Pentru grup mai mic de 30 persoane pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.
 4. Ofertele Speciale sunt valabile DOAR in perioada invocata.

 

OBSERVATII :

 1. Va rugam sa va asigurati ca documentul de calatorie (PASAPORTUL) , sa nu prezinte urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabil minim 6 luni de la intoarcerea in Romania.
 2. Conform noii legislații privind transportul de pasageri pe drumurile din țările Comunității Europene, timpul obligatoriu de staționare al autocarului este de 9-11 ore într-un interval de 24 ore și o zi întreagă la fiecare ciclu de 7 zile. Programul turistic în fiecare dintre zile va începe după consumarea timpului obligatoriu de odihnă al conducătorilor auto. Datorită restricțiilor de circulație în marile orașe, autocarele nu au voie să intre în incinta sau în apropierea anumitor obiective turistice.
 3. Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuită de oficialitățile locale. Ca atare, facilitățile comune și cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale. Distribuția camerelor la hoteluri se face de către recepțiile acestora. Problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.
 4. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 5. Deoarece Cardul European de Asigurări Sociale de Sănătate (CEASS) asigură numai accesul la tratamente medicale de urgență efectuate în sistemul public de sănătate din țările UE și Elveția trebuie încheiată asigurarea medicală (valabilă și în afara UE) deoarece: ( UCRAINA NU FACE PARTE DIN UE, Cardul European NU este recunoscut pe teritoriul tarii).
  1. permite accesul și la serviciile clinicilor și spitalelor private (majoritare în comparație cu sistemul public);
  2. suportă cheltuielile de spitalizare, de repatriere medicală cu ambulanța terestră (aeriană) și de repatriere în caz de deces;
  3. asistă și ține legatura (24 ore din 24) în străinătate cu asiguratul.
  4. Asigurarile medicale private in cadrul programelor turistice sunt obligatorii incepand cu 01 martie 2016.
 6. Agenția de turism organizatoare își rezervă dreptul de a efectua modificări programului, în anumite condiții obiective (efectuându-l în integralitatea lui) și a serviciilor (autocar, hotel, restaurant etc.), oferind servicii similare.
 7. Grup minim 40 turisti. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de aproximativ 40 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional. Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure(pachetele cu avionul).Anularea excursiei datorită nerealizării grupului minim implică informarea turistului cu cel puțin 7 zile calendaristice înaintea plecării.
 8. Camerele cu 3 paturi (triple) se asigură pentru 2 adulți și un copil sau pentru un adult și doi copii și sunt:
  1. cu 3 paturi de același fel sau
  2. cu 2 paturi de același fel și unul pliant sau
  3. cu un pat matrimonial și unul normal sau pliant. Structura camerelor triple se știe numai la fața locului.
 9. Agenția de turism nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu.
 10. Copiii minori (sub 18 ani) pot ieși din țară dacă:
  1. sunt însoțiți de ambii părinți;
  2. sunt însoțiți de un părinte care are acordul notarial sau cerificatul de deces al celuilalt ori hotărâre judecatorească definitivă de încredințare a copilului etc.;
  3. sunt însoțiți de un însoțitor care are asupra sa propriul certificat de cazier judiciar și declarațiile notariale ale celor doi părinți în care să fie menționată și perioada excursiei. ATENTIE: nerespectarea celor de mai  sus duce la oprirea în frontiera română a copiilor, caz în care agenția de turism nu răspunde de consecințe. Detalii pe politiadefrontiera.ro.
 11. Agenția de turism nu este răspunzătoare în cazurile de forță majoră sau în unele împrejurări pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situațiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite etc., nu obligă agenția de turism la despăgubiri sau compensații pentru serviciile nerealizate.
 12. Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regulă seara, putând aparea întârzieri datorită condițiilor de trafic, vreme etc. Orele de sosire la cazare variază de la o zi la alta, în funcție de programul turistic. Agenția nu se face răspunzătoare pentru nerespectarea sau întârzierea programului turistic datorită condițiilor de trafic (ambuteiaje, închiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a vămilor sau a indisciplinei anumitor turiști (întârzieri, atitudini ofensatoare sau ostile față de ghizi, conducătorii auto etc.).
 13. În prețul excursiei nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate, dacă nu este precizat altfel. Se recomandă ca la înscrierea în excursie să se încheie și asigurarea facultativă storno, care presupune rambursarea de către asigurator a sumelor avansate în cazul retragerii din anumite motive specificate în polița de asigurare.
 14. Conform legilor internaționale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor, așezămintelor de cult etc. Astfel, ghizii români vor oferi explicații turiștilor doar în afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizați locali, acolo unde nu sunt prevăzuți în program, putând fi posibil doar dacă grupul de turiști consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorită intereselor și gusturilor diferite ale turiștilor, se face individual, cu stabilirea în prealabil de către ghid a locului și orei de întâlnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse în program pot să-și modifice orarul de vizitare fără înștiințare prealabilă.
 15. Este foarte important să purtați îmbrăcăminte decentă în timpul vizitelor la monumentele religioase, altfel veți fi opriți la intrare - pantaloni lungi, bluze cu mânecă lungă sau eșarfe care să acopere decolteurile și mâinile. Încălțămintea trebuie să fie foarte comodă pentru că veți merge mult pe jos.
 16. Prezentul program și condițiile de participare la excursii, fac parte integrantă din Contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice. Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.