PROGRAM 2021 "MARCA MONTANA"  

 

                     CAPITALELE MOLDOVEI : IASI-CHISINAU  (3zile)

 Castelul Sturdza(Miclauseni)-Palatul Cuza(Ruginoasa)- IASI -Cetatea Soroca- Orheiul Vechi- CHISINAU- Manastirea Capriana ā€“ Manastirea Hincu


        Plecari din Galati/Braila: 19aprilie,  21mai si 22octombrie 2021   

 

Ziua 1 |: Galati/Braila-Castelul Sturdza (Miclauseni)-PalatulCuza (Ruginoasa)- IASI

Ora 05:00 plecare din Galati, din fata Agentiei de Turism Montana, spre Castelul Sturdza, cladire ridicata la sfarsitul sec. XIX, pe locul unui conac boieresc,  in stil neogotic cu elemente baroc.Vizitam complexul, o adevarata bijuterie , Castelul adapostea o colectie valoroasa de carti,costume medieval,arme iar cladirea alcatuita din etaj si mansarda era impodobita cu scari centrale din marmura de Dalmatia,mobilier din lemn de trandafir minutios sculptat,parchet cu intarsia din esente de paltin, mahon , stejar si abanos ,busturi din marmura de Carrara, tablouri , argintarie .Ne continuam drumul spre Palatul Cuza de la Ruginoasa, construit in stilneogotic in 1804 , ce in prezent este muzeu memorial dedicate ā€œDomnului Uniriiā€.In palat au fost reconstruite si date spre vizitare: biblioteca ( cu carti aduse de la Paris),un cabinet de lucru al domnitorului , o sufragerie in stil gotic , un salon pentru oaspeti (cu piese stil Ludovic al15lea ) , salonul Elenei Cuza (cu mobile stil Louis Philippe),camera copiilor, dormitorul domnitorului si cel al Elenei Cuza , cu piese de mobil stil Renastere.Dupa terminarea vizitei, ne intreptam spre Iasi , ā€œCapitala istorica a Romanieiā€.Tur pietonal in centrul istoric:Palatul Culturii,Biserica ā€œTrei Ierarhiā€, Catedrala Mitropilitana ( unde se afla moastele Sfintei Parascheva), Teatrul National ā€œVasile Alecsandriā€ , Palatul Roznovanu ( actual Primarie) ,Casa Dosoftei si Piata Unirii. De asemenea vom merge cu autocarul in Parcul Copou unde vom vedea Teiul lui Eminescu , precum si Bustul lui Eminescu, Bustul lui Ion Creanga si Obeliscul cu Lei. Cazare Hotel 3* - Iasi.

Ziua 2 |: Iasi-Balti-Cetatea Soroca-OrheiulVechi- Chisinau ( aprox. 310km)

Mic dejun.Pornim spre Soroca,considerate capital neoficiala a romilor. In raionul Soroca locuiesc peste 10mii de romi,iar casele construite de ei pe ā€žDealul Tiganilorā€seamana cu niste castele.Unele imita constructii celebre din intreagalume:Teatrul Mare din Moscova(Balshoi Theatre),Capitoliu din Washington si altele.Vizitam Cetatea Soroca,o cetate moldoveneasca din sec al XV-lea,construita din lemn, de Stefan cel Mare si reconstruita din piatra de PetruRares.Dupa vizita, plecam spre complexul medieval Orheiul Vechi, unul din cele mai vizitate obiective turistice din Republica Moldova, alcatuit din grote,un amfiteatru natural vechi de peste 40mii de ani,fortificatii antice,manastiri rupestre cu calugari sihastrisi o priveliste superba asupra canionului format de raul REUT. A fost unul din principalele orase ale Hoardei de Aur, in sec XIV.Ne inchinam la Biserica Sf.Maria si la Crucea de piatra (cei ce pot urca pana acolo) din sec XVIII cu efecte tamaduitoare pentru suflet (se spune ca daca o atingisi o inconjori de 3 oriti se indeplinesc dorintele).Plecam spre Chisinau ,centrul principal administrativ, economic, științific și cultural al Republicii Moldova. Așezat pe un loc pitoresc, pe cele șapte coline,orasul are un aer european,cu bulevarde largi si cladiri impunatoare. Tur panoramic Chisinau: Bulevardul Stefan celMare,Arcul de Triumf,Parlamentul, CatedralaMitropolitana.Cazare Hotel 4* - Chisinau .

Ziua 3 |: Chisinau-ManastireaCapriana- ManastireaHancu- Leuseni-Tecuci ā€“ Braila/Galati.

Mic dejun.Prima oprire este la Manastirea Capriana,manastire domneasca care s-a bucurat de grija mai multor domnitori moldoveni: Alexandru cel Bun, Stefan cel Mare, Petru Rares si Alexandru Lapusneanu.Urmatoarea oprire o vom face la Manastirea Hincu,formata din doua biserici de piatra:biserica de vara cu hramulā€CuvioasaParaschevaā€ si biserica de iarna cu hramul ā€žAdormirea Maicii Domnuluiā€. In jurulmanastirii sunt izvoare cu apa minerala.Sosire Galati aprox ora 22:00,in functie de trafic si de procedurile vamale.

     In situatia in care turistii nu pot calatori din cauza unor situatii de forta majora: stare de urgent,carantina la  domiciliu/spitalizare,inchidere granite,rezervarile vor fi anulate FARA PENALIZARI, iar avansul VA FI RESTITUIT INTEGRAL.

    

           Pret: 125 euro/persoana

PRETUL INCLUDE:

 • Transport cu autocar clasificat international
 • 1 noapte cazare Hotel 3* cu mic dejunā€“ Iasi.
 • 1 noaptecazare Hotel 4* cu mic dejunā€“ Chisinau.
 • Tur pietonal Iasi
 • Tur pietonal Chisinau
 • Vizita : Castelul Sturdza , Palatul Cuza, Cetatea Soroca , OrheiulVechi, Manastirea Capriana, Manastirea Hincu( inclus transport autocar, parcari si ghid insotitor ; nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice).
 • Taxele de oras
 • Ghid insotitor din parteaagentiei Montana

PRETUL NU INCLUDE:

 • Biletele de intrare la obiective turistice si nici ghizii locali pentru acestea.
 • Asigurare storno si Asigurare medicala privata .Recomandam Mondial Assistance ( indiferent de varsta, NU se percepesupliment de seniori) Nu ezitatisasolicitatibrosura in limbaromana.

Conditii deretragere: 

 • 30 % dinpreÅ£ulpachetului, dacărenunÅ£area se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
 • 100% dinpreÅ£ulpachetului, dacărenunÅ£area se face in intervalul 39-0 zileinainte de plecare/intrare.
 • Bileteleemise sunt nerambursabilesi nu pot fi modificate.Incaz de anularesaumodificarepenalizareaeste de 100%.

ACTE NECESARE :CARTE DE IDENTITATE , valabila minim 6 luni de la intoarcerea in Romania.

 • Pentru copii minori neinsotiti de ambii parinti este necesar acordul legalizat al parintilor. Detalii la www.politiadefrontiera.ro

 

IMPORTANT :

1.Cei care doresc sa stea singuri in camera, suplimentul este de 60 euro/persoana.La inscriere se va achita un avansminim de 50 euro/persoana .Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii . In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.

2.Grup minim 40 persoane. Pentru grup 30-39 persoane, pretul creste cu 20 euro. Pentru grup mai mic de 30 persoane pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.

3.Ofertele Specialesuntvalabile DOAR in perioadainvocata.


Tipărire   Email