PROGRAM 2020 "MARCA MONTANA"

  PRIMIM TICHETE DE VACANTA!

                                

                             DELTA DUNARII 3zile

 BONUS: PLIMBARE CU BARCA PE CANALE: BRATUL SF. GHEORGHE – DUNAREA VECHE – UZLINA SI CELE 3 LACURI: ISAC, ISACEL SI UZLINA.

Plecare din Galati/Braila: 04 octombrie  2020

Viziteaza acest vast si complex mediu natural, alege sa te plimbi cu barca pe canale si lacuri, sa asculti freamatul stufului si zgomotele naturii si abia atunci iti vei da seama cat de bogati suntem cu un asemenea loc mirific supranumit Raiul pasarilor si a pestilor. Un loc pe care trebuie sa-l pastram si pentru generatiile urmatoare macar asa cum este el acum.Un tinut exotic, unde daca ai ocazia poti vedea peste 1830 de specii de copaci si plante, peste 2440 de specii de insecte, 91 de specii de moluste, 11 specii de reptile, 10 specii de amfibieni, 320 de specii de pasari ,133 specii de pesti si 44 de specii de mamifere, foarte multe dintre acestea fiind declarate specii unice si monumente ale naturii.


Ziua 1 | Galati- Cetatea Dinogetia – Manastirea Cocos – Tulcea- Murighiol.
Plecare din fata Agentiei de Turism Montana, ora 07:30 .Trecem cu bac-ul Dunarea, in Dobrogea, cunoscuta in timpul ocupatiei romane cu numele de Scitia Mica .Ajungem in Comuna Jijila ,la 4km in amonte de satul Garvan , unde pe partea stanga putem admira Cetatea Dinogetia,asezare geto-dacica, apoi fortareata romana mentionata de Ptolemeu, ridicata pe o fosta mica insula numita de localnici "Bisericuta" . Ne continuam drumul spre Tulcea, cu oprire la Manastirea Cocos,intemeiata la 1833 de catre calugari transilvaneni intorsi de la Muntele Athos , ce ii adaposteste pe martirii descoperiti in cripa de la Niculitel(Zotikos,Attalos,Kamasis si Philippos). Dupa-amiaza ajungem la " POARTA DE INTRARE" in Delta Dunarii, Tulcea,oras situat pe 7 coline, pe o vatra populata continuu incepand din perioada culturii Gumelnita (2900-2200 i. Hr) . Aici vizitam :
• Centrul Muzeul Ecoturistic Delta Dunarii - unde sunt prezentate aspecte reprezentative pentru Delta Dunarii : istoricul formarii si etapele de locuire, flora, fauna si peisajele care ii dau unicitate, traseele si zona locuita. Aici se afla si Acvariul, ce prezinta atat specii de nevertebrate si pesti din delta si din Marea Neagra.
• Monumentul Independentei (ridicat intre anii 1879-1904) – piatra de temelie a fost pusa cu prilejul vizitei la Tulcea a Domnului Carol I insotit de Mihail Kogalniceanu.La baza fundatiei au fost ingropate atunci un pergament si decoratiile lui Carol Davila. Statuia
dorobantului si vulturul au fost turnate in bronz in Venetia, iar obeliscul, inalte de 22 m a fost lucrat in granit.
Seara ajungem la Murighiol.Cina si Cazare Pensiunea" La Sorin " 3* - Murighiol.
Ziua 2 | Relaxare, plimbari cu barca.
Mic dejun.Dimineata, plimbare cu barca pe canale: Sf. Gheorghe ,Dunarea Veche, Uzlina si lacurile Isac,Isacel si Uzlina. Ne intoarcem la pensiune pentru a servi pranzul, cu specific pescaresc. Timp liber pentru plaja, baie in piscina pensiunii. Cina cu specific pescaresc. Cazare Pensiunea" La Sorin " 3* - Murighiol.
Ziua 3 | Manastirea Saon – Galati.
Mic dejun.Dimineata timp liber. Luam masa de pranz (OPTIONAL) aprox. Ora 12:00, dupa care plecam spre casa.Pe drum facem un popas pentru a vizita Manastirea Saon (Manastire de maici, cu Hramul "Inaltarea Domnului") ,ce a luat fiinta sub stapanire otomana in anul 1846, prin plecarea unor calugari de la Manastirea Celic-Dere.Complexul Manastirii Saon cuprinde vechea si noua biserica,chiliile si vechea clopotnita , iar cei ce doresc pot admira aici si paunii ,manastirea fiind renumita pentru acesti pauni. Intreaga zona fiind viticola,cei ce doresc pot cumpara de aici si diferite soiuri de vin.Ne continuam drumul spre casa. Sosire in Galati aprox. Ora .18:00

    PRET : 420 LEI/persoana/pachet (TRANSPORT INCLUS !)

PRETUL INCLUDE :
• Transport cu autocar clasificat ,dotat cu aer conditionat pe toata perioada circuitului sau microbuz (concept VIP 8+1).
• Cazare 2 nopti Pensiunea "LA SORIN" 3* - Murighiol
• Masa cu specific pescaresc.– o pensiune complete (cina +mic dejun+ pranz) + o demipensiune ( cina + mic dejun) *Se intra cu cina in prima zi si se iese cu mic dejun, in ultima zi
• Insotitor de grup din partea agentiei. Se intra cu cina in prima zi, si se iese cu mic dejun in ultima zi.

PRETUL NU INCLUDE:
• Eventualele excursii optionale si nici biletele de intrare la obiectivele turistice si ghizii pentru acestea.
• Taxa de intrare in Delta ( cei ce au cupon de pensie, intra gratuit).Camera single: se mai adauga suma de 110lei
• Pranz optional , in ultima zi, la plecare = 40lei/persoana
*Informativ: biletul de intrare la Muzeul Delta Dunarii ( Tulcea ) – aprox. 15lei/persoana.


PREZENTARE Pensiunea " LA SORIN" 3* - Murighiol.

FACILITATI SERVICII:
• cazare in 38 de camere toate dotate cu baie proprie, aer conditionat, incalzire centrala.
• 90 de locuri de cazare si restaurant cu mancaruri traditionale si pescaresti
• televiziune prin satelit in fiecare camera ; internet gratuit
• gradina / curte / terasa / foisor si bar cu bauturi traditionale si piscina.
• barci de pescuit si de agrement spre inchiriere cu ghid
• Parcare SUPRAVEGHEATA VIDEO, cu o capacitate de 25 locuri
• Este interzisa prezenta animalelor

LA FATA LOCULUI SE POT ORGANIZA:
-organizarea de picnicuri în natură cu celebrul borş de peşte, nădirea si pregătirea anticipată a locurilor de pescuit
- stagii de iniţiere în pescuitul tradiţional, expediţii ornitologice pentru observarea şi fotografierea păsărilor cu sau fara fotograf profesionist , plimbări cu catamaranul/barca pana la mare.

   
 

Tipărire   Email