PROGRAM 2021 "MARCA MONTANA"  

PRIMIM TICHETE/CARDURI DE VACANTA

 

            PASTE IN MARAMURES,locul unde traditiile se pastreaza cu sfintenie (5zile)

  Prejmer-Sighisoara-Mures-Salina Turda- Beclean- Viseul de Sus - Mocanita- Valea Izei - Sapanta - Barsana - Borsa - Pasul Prislop ( Carlibaba,Ciocanesti)- Vatra Dornei- Piatra Neamt 

GRATUIT:Excursie “Tara Bisericilor din lemn”incluse in Patrimoniul UNESCO ( pentru cei care achita avansul de 30%,pana-n 01 aprilie 2021)

             Maramuresul este un cuvant mirific,ce defineste o vatra cu rezonanta istorica,este leagan al descalecatorilor Dragos si Bogdan.Acest tinut desprins din povesti, cu frumusetea si puritatea naturii , cu datini stravechi , cu dansuri ,cantece si  portul taranesc , pastrate vii si curate ,cu sate uitate de lume si manastiri care iti aduc linistea,toate acestea iti creaza senzatia ca aici oamenii au oprit timpul,ca aici se afla  esenta vietii si leaganul intelepciunii strabune.  Miracolul intoarcerii in timp este posibil doar vizitand Maramuresul !

Plecare din Galati/Braila/Faurei/Buzau: 29 aprilie 2021

 

Ziua 1 |29 aprilie 2021|: Sighisoara, acasa la Dracula ( Casa Vlad Dracul)

Plecare din fata Agentiei de Turism Montana, ora 07:00,e pe traseul : GALATI/BRAILA- OITUZ- PREJMER- SIGHISOARA-TG.MURES.Scurta oprire (15min) la Marasesti.Se traverseaza Carpatii prin pasul Oituz .Popas Poiana Sarata 30minute. Oprire la Cetatea Taraneasca Prejmer, pentru a vizita Biserica Fortificata .Cetatea construită în sec. XV-XVI, în jurul bisericii din Prejmer (ale cărei începuturi sunt puse în legătură cu stăpânirea cavalerilor teutoni (1211-1225) în Țara Bârsei), este considerată cea mai puternică fortificație țărănească din Transilvania Medievală, fiind și cea mai bine conservată biserică-cetate medievală din Estul Europei.Cea mai valoroasă piesă care poate fi găsită în biserica din Prejmer este altarul poliptic ce datează din jurul anului 1450, acesta fiind cel mai vechi din Transilvania. Dupa vizita, plecam spre Sighisoara, oras medieval, unde vom vizita centrul istoric, inclus din 1999 in patrimoniul mondial UNESCO(aprox. 1ora ).Cetatea Sighisoara, inconjurata de un zid de 930m (din sec 15-17), este locuita si-n prezent.S-au pastrat 9 turnuri din cele 14, ce functionau ca sedii ale diferilor bresle mestesugaresti macelarilor, cojocarilor, tabacarilor , cositorilor,pescarilor,fierarilor etc.La doi pasi de turnul cu Ceas (fata in fata cu Casa Venetiana) se afla Casa Vlad Dracul(sau Casa cu Dragon) , una dintre cele mai vechi constructii civile din Cetatea Sighisoara. In cursul serii, ajungem la Tg. Mures. Cazare Hotel 3*- Tg Mures.

Ziua 2 |30 aprilie 2021|:Salina Turda, obiectul fascinatiei a sute de mii de turisti romani si straini ..

Mic dejun bufet suedez. Ora 08:00 plecare spre Salina Turda, cea mai frumoasa salina din Romania, una din cele mai interesante atractii turistice din Europa(timp de vizitare – 2 ore). Cina si cazare Hotel Gabriela 3* sup. – Viseul de Sus.

Ziua 3 |01 mai 2021|:Mocanita de pe Valea Vaserului,calatorie in timp cu trenul aminitirilor

Mic dejun.Trenul porneste din gara Viseul de Sus iar plimbarea dureaza aprox. 6ore (pachet tren Mocanita cu aburi : bilet calatorie dus-intors, o bautura calda si un produs de patiserie).Trenul merge cu o viteza aprox. 15km/ora si are de parcurs in total aprox. 44 km (dus-intors) pe Valea Vaserului, intr-o salbaticie fermecatoare,peste poduri si prin tunele.Mocanita de pe Vaser a fost desemnata “Obiectivul Turistic al anului 2013” in Romania.Plimbarea cu Mocanita este foarte frumoasa , dar trebuie sa va inarmati cu rabdare(Legenda spune ca mecanicul de pe mocanita, vazand o batrana la cules de ciuperci si fructe de padure, a invitat-o in tren fara sa-i ia bani, insa batrana l-a refuzat categoric spunandu-i “ Nu pot maica, ma grabesc!”).  Cina si cazare Gabriela 3* sup. – Viseul de Sus. 

          VENITI DE LUATI LUMINA!”    Participare la sarbatoarea Invierii Domnului la biserica din Viseul de Sus.

Ziua 4 |02 mai 2021|:”Tara bisericilor din lemn”,circuit inscris in Patrimoniul UNESCO:Bogdan Voda-Rozavlea-Barsana-Vadu Izei- Sapanta.

Mic dejun. Drumul pe Valea Izei te invita la poveste, e presarat cu case vopsite ca-n basme, cu oameni dintr-o bucata si manastiri din lemn.Oprire la Bogdan Voda,Rozavlea si Barsana, pentru a vizita bisericile  din lemn incluse pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.In continuare se   viziteaza Cimitirului Vesel de la Sapanta, cu zeci de cruci colorate, pe care sunt pictate naiv scene din viata celui decedat , insostite de epitafuri scrise la persoana I , in graiul popular.Aici, moartea este considerata mai frumoasa, gratie mesterului Ion Stan Patras (1907-1977) , care a reusit sa asocieze sculpturile zugravite si cuvantul. Mesterul popular coloreaza crucile  cu albastru de Sapanta , iar baladele compuse instantaneu povestesc viata celor dusi fara intoarcere, in diverse ipostaze ale vietii lor.  Incepand cu ora 14, pranz traditional morosan, cu ceterasi si mancare traditionala, la Pensiunea Ancuta din Deal , intr-un cadru rustic. Cazare Hotel Gabriela 3* sup. – Viseul de Sus.

Ziua 5 |03 mai  2021|:Borsa-Pasul Prislop (Carlibaba si Ciocanesti, sate muzeu in aer liber )-Vatra Dornei-Galati.

Mic dejun.Se pleaca spre Galati, trecand prin Pasul Prislop (Carlibaba si Ciocanesti-un sat unde localnicii respecta arhitectura traditionala). Satul Ciocăneşti este dovada vie că oamenii chiar pot sfinţi locul, iar rezultatele sunt spectaculoase.. Astfel, satul s-a transformat într-un muzeu viu, unic în ţară, cu peste 600de gospodării una mai frumoasă ca alta.Popas de 1 ora inVatra Dornei.Sosire in  Galati, aprox. Ora 22:00,in functie de trafic.

 Pret: 1250 lei/persoana      

    PRETUL INCLUDE:

  • Transport autocar clasificat international.
  • Cazare 1 noapte cu mic dejun – hotel 3* Tg. Mures
  • Cazare 3 nopti cu mic dejun bufet (Hotel Gabriela 3*sup),in camere cu 2 si 3 paturi + 2 CINE si access SPA.
  • 1 PRANZ TRADITIONAL MOROSAN, cu ceterasi, intr-un cadru rustic.
  • Vizite : Prejmer, Sighisoara,Salina Turda,Sapanta -Cimitirul Vesel,Barsana
  • Insotitor de grup din partea agentiei Montana.

  PRETUL NU INCLUDE:

  • biletele de intrare la obiectivele turistice si de cult (daca este cazul) si nici ghizii pentru acestea.
  • OPTIONAL:plimbare cu Mocanita (tren cu aburi) pe Valea Vaserului = 80lei/persoana(pensionari) 60lei ,pentru studenti si adulti = 90lei.Pachetul include: bilet dus-intors, o bautura calda si un produs de patiserie(pretul este informativ, acesta este pentru grup 40pax; poate suferi modificari in functie de numarul de participanti).
  • OPTIONAL: Excursie “Circuitul UNESCO ,in Tara bisericilor din lemn”= 50lei/persoana(GRATUIT, plata avans pana-n 01 aprilie 2021)

   

 IMPORTANT :

Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single.Cei care doresc sa stea singuri in camera, suplimentul este de 350 lei/persoana. Copiii sub 12 ani neîmpliniti in camera cu 2 adulti beneficiaza de o  reducere de 80 lei.La inscriere se va achita un avans de 300 lei/persoana .Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii (grup minim 35 platitori). In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.Locurile sunt atribuite in ordinea inscrierii.   

Conditii  de retragere: 

-30% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 30zile inainte de plecare/intrare;

-100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 29-0 zile inainte de plecare/intrare.