PROGRAM 2021 "MARCA MONTANA" 

 

      TOATA GRECIA si 4 insule:KEFALONIA,Corfu,Evia,Eghina 8zile

Itinerar:Galati/Braila-Bucuresti-Giurgiu -Sandanski -Kulata- Salonic–Kalambaka- INSULA CORFU  –Patras-KEFALONIA-Zakynthos- Corint–Atena-INSULA EGHINA-Nea Makri-INSULA EVIA- Salonic

Early Booking : REDUCERE 50 euro/persoana ( plata avans, pana-n 15 februarie 2021)

 **Beneficiaza de reducere si cei care  provin dintr-o reprogramare, de pe orice alt program extern“

     In fiecare an, in luna august, in postul Adormirii Maicii Domnului, cand crestinii praznuiesc Schimbarea la Fata (6 august) si Adormirea Maicii Domnului (15 august), un numar insemnat de serpi mici apar in jurul bisericii si a clopotnitei din localitatea Markopoulo. In aceasta perioada, biserica inchinata Maicii Domnului „Langouvarda" este luata cu asalt de o specie unica de serpi mici, fiecare avand capul insemnat cu o cruce.Într-o zi, s-au apropiat de locul acela mai multe corăbii cu pirați. După ce au coborât pe uscat, pirații s-au îndreptat spre mănăstire cu scopul de a o prăda. Atunci monahiile s-au rugat Maicii Domnului ca să ocrotească mănăstirea și pe ele. Îndată s-a săvârșit minunea. Mănăstirea a fost înconjurată de șerpi, care i-au pus pe fugă pe pirați. Faptul acesta a fost considerat un semn de la Maica Domnului, prin care s-au izbăvit și monahiile și mănăstirea. De atunci în fiecare an se arată șerpii, chiar și în interiorul bisericii – stau agățați chiar și de icoane, de candele sau de strane, iar la 15 august . Dupa Sf Liturghie dispar miraculos in pustiul din zona si reapar in anul urmator, in aceeasi perioada.

  Plecare din Galati/Braila : 09 august 2021

 

Ziua 1 |09 august|: Catre Grecia, tara increstinata de Sfantul Apostol Pavel

Plecare ora 06:00 d,din fata Agentiei de Turism Montana,pe traseul Galati-Braila-Buzau-Bucuresti-Giurgiu-Sofia- Sandanski.Cazare Hotel Sv Nikola(Sf. Nicolae) 3* sau similar.

Ziua 2 |10 august|: Manastirile “suspendate” de la Meteora .

Mic dejun.Dimineata ne indreptam spre Kalambaka.Se viziteaza Complexul Monastic Meteora – maret fenomen geografic , unic in lume , unde suntem sedusi de priveliste :" paduri" de stanci , cu forme ciudate , pe varful carora se afla manastiri construite de calugari veniti de la Muntele Sfant Athos. Ne inchinam la Manastirea Marele Meteor (manastire de calugari)cu moastele Sf Atanasie Meteoritul si Manastirea Sf Stefan , inchinata Intaiului Martir si Arhidiacon Stefan. Tot aici se afla si capul Sf Ierarh Haralambie , un sfant iubit pretutindeni "grabnic ajutator" impotriva epidemiilor si protector al animalelor domestice.Popas la Magazinul de icoane bizantine Zindros , dupa care ne indreptam spre Insula Corfu.Cazare Hotel 3* zona Ioannina- Igoumenitsa.

Ziua 3 |11 august|: Sfantul Spiridon, ocrotitorul Insulei Corfu

Mic dejun. Se trece cu ferryboat-ul Igoumenitsa-Kerkyra(Corfu). Deplasare spre capitala insulei, Corfu Town , unde ne inchinam la Catedrala Sf Spiridon, cea mai cunoscuta si iubita biserica ortodoxa din insula(pastreaza cu mare evlavie moastele Sf Ierarh Spiridon ) si Mitropolia (care adaposteste moastele Sf Imparatese Teodora). Participare la Procesiunea Sf Spiridon , cand moastele Sfantului sunt scoase din racla orizontala si asezate in racla verticala , care va porni prin oras , pan ape malul marii. La 11 august 1716, dupa un asediu de 22 de zile , Sf Spiridon s-a aratat in chip minunat (imbracat in calugar, cu gluga pe cap, o facile aprinsa si o cruce in mana) , alungandu-i pe turci.Ne intoarcem cu ferryboat'ul pe continent si ne deplasam pe ruta Igoumenitsa-Patras-Rodini. Cina si cazare hotel 3* zona Patras.

Ziua 4 |12 august|: Kefalonia : Biserica Maicii Domnului cu serpisori

Dimineata devreme (aprox. Ora 05:45)ne indreptam spre Portul Killini si cu ferryboat-ul (imbarcare ora 08:00) accedem in Insula Kefalonia .Ne inchinam in Biserica Maicii Domnului cu serpi -in fiecare an incepand cu data de 06 august , o multime de serpi apar in sat, in jurul bisericilor, iar pe 15 august intra in biserica in timpul Sfintei Liturghii si se urca pe icoana Maicii Domnului.Serpii sunt mici si inofensivi ,blanzi si cu cruce in frunte, iar fenomenul este considerat o minune .Apoi ne inchinam in Manastirea Sf Gherasim de Kefalonia(ocrotitorul insulei si izgonitor de demoni) , cunoscut ca un mare vindicator.O alta minune ce se petrece an de an : crinii pusi la Icoana Maicii Domnului, desi complet uscati, inforesc pentru a2a oara , in chip minunat, astfel incat in perioada postului Sf Maria , acestia se afla complet infloriti , nevestejiti si frumos mirositori.Ne intoarcem cu ferryboat-ul pe continent.Cina si cazare hotel 3* zona Patras.

Ziua 5 |13 august|: Peloponez , patria Sfantului Andrei

Mic dejun. Coboram in Patras-Capitala Peloponezului, pentru a vizita Catedrala Sf Andrei (cea mai mare biserica din Balcani,cu interiorul imbracat cu frumoase icoane si picturi byzantine, cu o capacitate de 5500persoane) si pentru a ne inchina la moastele Sfantului si la o parte din crucea pe care a fost rastignit Sf Andrei. Ne indreptam spre Manastirea MegaSpileo (Marea Pestera).Putine agentii din Romania au in programele lor acest obiectiv spectaculos.Construita pe peretele salbatic si abrupt al unei stanci de 120m , pe locul pesterii unde a fost gasita cea mai veche icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul in brate , atribuita Sf. Ap. Luca.Tot aici se afla si mana Sf Haralambie (ce a iscat un mare scandal intre Grecia si Romania datorita tentativei de furt a unui grup din Satu Mare), aparator impotriva ciumei si foametei. Pelerinii care ajung aici se pot desfata,pe langa bucuriile duhovnicesti si cu o priveliste uluitoare , spre Golful Corint si Marea Ionica , de la o altitudine de peste 1000m. Ne continuam drumul prin Peloponez , cu oprire la Canalul Corint(leaga Marea Ionica de Marea Egee), lung de 6km . Constructia a fost inceputa de imparatul Nero, sec I d.Hr. si terminata in 1893 . Tur Atena, cu oprire la Stadionul Olimpic , Palatul Parlamentului cu schimbarea garzii la Mormantul Ostasului Necunoscut ,Piata Sintagma, Piata Omonia , Acropole. Urcam pe stanca Aeropagului unde a cuvantat Sf.Ap.Pavel catre atenieni. Cazare Hotel 2* - zona Atena.

Ziua 6 |14 august|: Insula Eghina,Nea Makri si Insula Evia,trei locuri sacre pentru ortodoxie.

Mic dejun. Se pleaca spre Portul Pireu, pentru imbarcare ferryboat, destinatia Eghina.Ne inchinam in Manastirea Sf Treime la moastele Sf Nectarie Taumaturgul .Mergem la vechea manastire ,chilia si mormantul Sf Nectarie.Ne intoarcem cu ferryboat-ul in Portul Pireu. Deplasare la Nea Makri si inchinare la moastele Sf Efrem cel Nou in manastirea ce-i poarta hramul.Tot aici se afla si copacul pe care a fost martirizat Sfantul. Cazare Hotel 2* - zona Atena.

Ziua 7 |15 august|: Braul Maicii Domnului,Sf Paraskevi si Sf.Dimitrie Izvoratorul de Mir (Salonic)

Mic dejun. Plecam spre  Insula Evia pe Podul Halkida si facem oprire in localitatea Prokopi,unde se afla Biserica Sf Ioan Rusu. Ne inchinam la moastele intregi ale Sfantului, ne incingem cu centura si punem pe cap basca sfantului pentru a scapa de dureri de coloana si de cap.Imbarcare pe ferryboat Agiokampos-Glyfa. BONUS : Manastirea Kato Xenia(cu maicute romance) care adaposteste icoana facatoare de minuni Kato Xenia si 2 parti din Braul Maicii Domnului(care ajuta femeile care doresc sa nasca prunci). Cazare Manastirea Sf Nectarie- Insula Eghina.  Traversam Valea Tembi , un defileu spectaculos sapat de Raul Pinios. Oprire la Schitul Sf Paraskevi , sapat in stanca, care gazduieste moastele Sf Paraskevi, considerata protectoarea nevazatorilor. In grota se afla Izvorul Tamaduirii , cu apa tamaduitoare , pentru cei ce au probleme cu ochii.Ne indreptam spre Salonic ,oras inaltat de Kassandru, in cinstea sotiei sale Tessaloniki (sora lui Alexandru Macedon).Tur de oras panoramic, cu autocarul: Turnul Alb,Arcul lui Galeriu,Catedrala Sf.Dimitrie Izvoratorul de Mir, cu moastele,Bulevardul Egnatia.Cina si azare Sv Nikola (Sf. Nicolae) 3* sau similar – Sandanski.

Ziua 8|16 august|: Spre Romania

Mic dejun..Plecam spre Romania, ora 08:00. Sosire Galati aprox. Ora 21:00, in functie de trafic si de procedurile vamale. 

          

                                                                                                                                                                               Grup minim 40 persoane

  Pret  475 euro/persoana (transport autocar + 7 nopti cazare cu 6  mic dejun+ 3 cine + TOATE EXCURSIILE din program (fara biletele de intrare)+ trecerile ferryboat in cele 4 insule)

  

        PRETUL INCLUDE:

 • Transport autocar clasificat international;
 • Cazare 7 nopti + 6 mic dejun si 3 cine. (Hoteluri 2*/3*, in camera cu 2 si 3 paturi)
 • Ferryboat Igoumenitsa- Corfu – Igoumenitsa (Insula Corfu),Ferryboat Kilini-Kefalonia-Kilini (Insula Kefalonia)
 • Ferryboat Pireu-Eghina-Pireu (Insula Eghina), Ferryboat Glyfa-Agiokampos (Insula Evia)
 • TOATE EXCURSIILE din program ;
 • Preot  si insotitor de grup din partea agentiei.

     

 PRETUL NU INCLUDE:

 • Biletele de intrare la obiectivele turistice si de cult si nici ghizii pentru acestea.( Manastirile Meteora – 3euro/persoana/manastire)
 • Asigurare medicala privata obligatorie. Recomandam Mondial Assistance ( indiferent de varsta, NU se percepe supliment de seniori ). Nu ezitati sa solicitati brosura in lb. romana.

 

      Conditii  de retragere: 

30% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;

100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 39-0 zile inainte de plecare/intrare.

 • Biletele emise sunt nerambursabile si nu pot fi modificate.In caz de anulare sau modificare penalizarea este de 100%.

 

ACTE NECESARE: carte de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni de la data sosirii in Romania;pentru copii minori neinsotiti de ambii parinti este necesar acordul legalizat al parintilor. Detalii : www.politiadefrontiera.ro

 

IMPORTANT :

1.Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single. Cei care doresc sa stea singuri in camera, suplimentul este de 210euro/ persoana.La inscriere se va achita un avans de 200 euro/persoana .Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii .Copii sub 12 ani (neimpliniti) cazati in camera cu 2 adulti ,au o reducere de 30 euro. In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.

2.Grup minim 40 persoane. Pentru grup 30-39 persoane, pretul creste cu 35 euro. Pentru grup mai mic de 30 persoane pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.

 3.Ofertele Speciale sunt valabile DOAR in perioada invocata.

 

OBSERVATII :

 1. Va rugam sa va asigurati ca documentul de calatorie ( CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL) , sa nu prezinte urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabil minim 6 luni de la intoarcerea in Romania.
 2. Conform noii legislații privind transportul de pasageri pe drumurile din țările Comunității Europene, timpul obligatoriu de staționare al autocarului este de 9-11 ore într-un interval de 24 ore și o zi întreagă la fiecare ciclu de 7 zile. Programul turistic în fiecare dintre zile va începe după consumarea timpului obligatoriu de odihnă al conducătorilor auto. Datorită restricțiilor de circulație în marile orașe, autocarele nu au voie să intre în incinta sau în apropierea anumitor obiective turistice.
 3. Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuită de oficialitățile locale. Ca atare, facilitățile comune și cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale. Distribuția camerelor la hoteluri se face de către recepțiile acestora. Problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.
 4. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 5. Deoarece Cardul European de Asigurări Sociale de Sănătate (CEASS) asigură numai accesul la tratamente medicale de urgență efectuate în sistemul public de sănătate din țările UE și Elveția trebuie încheiată asigurarea medicală (valabilă și în afara UE) deoarece:
  1. permite accesul și la serviciile clinicilor și spitalelor private (majoritare în comparație cu sistemul public);
  2. suportă cheltuielile de spitalizare, de repatriere medicală cu ambulanța terestră (aeriană) și de repatriere în caz de deces;
  3. asistă și ține legatura (24 ore din 24) în străinătate cu asiguratul.
  4. Asigurarile medicale private in cadrul programelor turistice sunt obligatorii incepand cu 01 martie 2016.
 6. Agenția de turism organizatoare își rezervă dreptul de a efectua modificări programului, în anumite condiții obiective (efectuându-l în integralitatea lui) și a serviciilor (autocar, hotel, restaurant etc.), oferind servicii similare.
 7. Grup minim 40 turisti. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de aproximativ 40 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional. Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure(pachetele cu
 8. avionul).Anularea excursiei datorită nerealizării grupului minim implică informarea turistului cu cel puțin 7 zile calendaristice înaintea plecării.
 9. Camerele cu 3 paturi (triple) se asigură pentru 2 adulți și un copil sau pentru un adult și doi copii și sunt:
  1. cu 3 paturi de același fel sau
  2. cu 2 paturi de același fel și unul pliant sau
  3. cu un pat matrimonial și unul normal sau pliant. Structura camerelor triple se știe numai la fața locului.
 10. Agenția de turism nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu.
 1. Copiii minori (sub 18 ani) pot ieși din țară dacă:
  1. sunt însoțiți de ambii părinți;
  2. sunt însoțiți de un părinte care are acordul notarial sau cerificatul de deces al celuilalt ori hotărâre judecatorească definitivă de încredințare a copilului etc.;
  3. sunt însoțiți de un însoțitor care are asupra sa propriul certificat de cazier judiciar și declarațiile notariale ale celor doi părinți în care să fie menționată și perioada excursiei.

ATENTIE: nerespectarea celor de mai  sus duce la oprirea în frontiera română a copiilor, caz în care agenția de turism nu răspunde de consecințe. Detalii pe www.politiadefrontiera.ro.

 1. Agenția de turism nu este răspunzătoare în cazurile de forță majoră sau în unele împrejurări pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situațiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite etc., nu obligă agenția de turism la despăgubiri sau compensații pentru serviciile nerealizate.
 2. Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regulă seara, putând aparea întârzieri datorită condițiilor de trafic, vreme etc. Orele de sosire la cazare variază de la o zi la alta, în funcție de programul turistic. Agenția nu se face răspunzătoare pentru nerespectarea sau întârzierea programului turistic datorită condițiilor de trafic (ambuteiaje, închiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a vămilor sau a indisciplinei anumitor turiști (întârzieri, atitudini ofensatoare sau ostile față de ghizi, conducătorii auto etc.).
 3. În prețul excursiei nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate, dacă nu este precizat altfel. Se recomandă ca la înscrierea în excursie să se încheie și asigurarea facultativă storno, care presupune rambursarea de către asigurator a sumelor avansate în cazul retragerii din anumite motive specificate în polița de asigurare.
 4. Conform legilor internaționale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor, așezămintelor de cult etc. Astfel, ghizii români vor oferi explicații turiștilor doar în afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizați locali, acolo unde nu sunt prevăzuți în program, putând fi posibil doar dacă grupul de turiști consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorită intereselor și gusturilor diferite ale turiștilor, se face individual, cu stabilirea în prealabil de către ghid a locului și orei de întâlnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse în program pot să-și modifice orarul de vizitare fără înștiințare prealabilă.
 5. Este foarte important să purtați îmbrăcăminte decentă în timpul vizitelor la monumentele religioase, altfel veți fi opriți la intrare - pantaloni lungi, bluze cu mânecă lungă sau eșarfe care să acopere decolteurile și mâinile. Încălțămintea trebuie să fie foarte comodă pentru că veți merge mult pe jos.
 6. Prezentul program și condițiile de participare la excursii, fac parte integrantă din Contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice. Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare

Tipărire   Email