SEJUR RIO DE JANEIRO, cu ghid 

 

 ATENTIE : Pachetul turistic se vinde DOAR per camera dubla sau in regim de camera single.

- DATORITA SCHIMBARILOR FRECVENTE DE ORAR, DATA DE PLECARE  POATE SUFERI MODIFICARI DE 1-2 ZILE .

- LA MOMENTUL SOLICITARII  D-VOASTRA , SE VA VERIFICA SISTEMUL ONLINE PENTRU A  STABILI DACA EXISTA SAU NU MODIFICARI PE ACEST PACHET.(pret/orar avion/data de plecare). RELATII SAU REZERVARI : 0236469833  sau via email : Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

 

Plecari:  09 iulie, 25 noiembrie, 30 noiembrie si 03 decembrie  2024 . Pret: de la 1499 euro/persoana 

 

Ziua 1. Bucuresti – Rio de Janeiro

Check-in si imbarcare pe aeroportul din Bucuresti Otopeni pentru zborul cu destinatia Rio de Janeiro. Transfer si cazare la Hotel South American Copacabana 4* sau similar in zona Rio de Janeiro.

Ziua 2. Rio de Janeiro

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala la Muntele Corcovado si urcare cu trenul la Statuia lui Iisus*, una din cele 7 minuni ale lumii moderne. Platforma care serveste drept baza statuii ofera o vedere panoramica a intregii regiuni. De aici se pot admira centrul istoric, plaja Copacabana, plaja Ipanema, gradina botanica, Stadionul Maracana si Muntele Sugar Loaf. Seara, cazare la Hotel South American Copacabana 4* sau similar in zona Rio de Janeiro.

Ziua 3. Rio de Janeiro – Petropolis* – Rio de Janeiro

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala* la Petropolis intreaga zi (fara pranz). Turul include vizite la Muzeul Palatului Imperial,Catedrala Sao Pedro de Alcantara, Palatul de Cristal, Casa Santos Dumont. Seara, cazare la Hotel South American Copacabana 4* sau similar in zona Rio de Janeiro.

Ziua 4. Rio de Janeiro

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau optional* tur pietonal in Orasul Vechi, ce include vizite exterioare la Catedrala San Sebastian, Teatrul Municipal, Libraria Nationala, celebra scara Selaron din cartierul Lapa. Dupa amiaza, turul continua cu vizitarea Muzelui Niteroi si traversarea golfului cu feribotul.

Ziua 5. Rio de Janeiro

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau optional* tur de oras panoramic, ce include admirarea Stadionului Maracana, Museu do Amanha, Teatrului Municipal, Librariei Nationale si a plajelor Copacabana si Ipanema. Dupa-amiaza, turul continua cu urcare cu telecabina pe Sugarloaf. Seara, cazare la Hotel South American Copacabana 4* sau similar in zona Rio de Janeiro.

Ziua 6-7. Rio de Janeiro

Mic dejun. Zile libere pentru a descoperi orasul pe cont propriu. Seara, cazare la Hotel South American Copacabana 4* sau similar in zona Rio de Janeiro.

Ziua 8. Rio de Janeiro - Bucuresti

Mic dejun. Transfer la aeroportul din Rio de Janeiro pentru imbarcare pe cursa cu destinatia Bucuresti Otopeni.

***Nota: ordinea excursiilor optionale poate diferi in functie de zilele de operare a anumitor obiective, de conditiile de trafic sau anumite evenimente ce se pot desfasura in zona fara atentionare in prealabil.

*Servicii optionale neincluse in pret:

  • Tur de oras panoramic, inclusiv urcare cu telecabina pe Sugarloaf: 80 Euro/ persoana

  • Excursie la Muntele Corcovado si urcare cu trenul la statuia lui Iisus: 70 Euro/ persoana

  • Excursie la Petropolis intreaga zi (fara pranz): 65 Euro/ persoana

  • Tur pietonal in Orasul Vechi, Cartierul Lapa, vizitarea Muzelui Niteroi si traversarea golfului cu feribotul: 65 Euro/ persoana

  • Pachet 4 excursii: 249 Euro/ persoana (se poate rezerva doar inainte de plecare)

Conditii de inscriere:
- Pentru efectuarea unei rezervari pe produsele MONTANA TRAVEL este nevoie de copie CI a titularului de contract, pe numele caruia urmeaza sa se emita toate documentele de calatorie.
- Asigurarea storno (optionala) se poate incheia doar in aceeasi zi cu contractul de prestari servicii.
- Pentru pachetele cu reducere de Early Booking, modificarile de nume nu sunt permise.
- Documentele de calatorie (vouchere, bilete de avion, etc) sunt transmise catre turisti dupa efectuarea platii integrale si nu mai tarziu de 3 zile inainte de data plecarii.
- Infantii platesc doar taxele de aeroport si nu beneficiaza de loc in avion.

Conditii de inscriere:
- La inscriere se achita un avans minim de 20% din valoarea totala a pachetului, nerambursabil in caz de anulare;
- Diferenta de 80% se achita cu pana la 30 de zile inainte de data inceperii excursiei.

Conditii de anulare:
- 20% penalizare pentru anularea cu mai mult de 30 de zile inainte de plecare;
- 100% penalizare pentru anularea cu 29 – 0 zile inainte de plecare sau no-show.

DOCUMENTE DE CALATORIE:

  • PASAPORT valabil minim 6 luni de la intoarcerea in tara (va rugam sa va asigurati ca nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta). Pasaportul sa contina minim o fila libera pentru aplicarea stampilelor la sosire;
  • certificatul de vaccinare printat si electronic sau testul Covid molecular tip PCR cu rezultat negativ efectuat cu 24 ore inainte de imbarcare (printat) pentru pasagerii nevaccinati, nevaccinati cu schema completa sau nu au varsta eligibila pentru vaccinare. Detalii mai jos in conditii de calatorie.
  • asigurare medicala pe toata perioada calatoriei cu acoperire Covid (recomandata)

CONDITII DE CALATORIE PENTRU INTRAREA IN BRAZILIA

Cetatenii straini nevaccinati sau care nu sunt complet vaccinati trebuie sa prezinte companiei aeriene, inainte de imbarcare, un test negativ antigen sau RT-PCR, efectuat cu 24  de ore inainte de momentul imbarcarii.

Minorii cu varsta sub 12 ani nu trebuie sa prezinte dovada vaccinarii impotriva COVID-19 si nu trebuie sa se testeze.

Minorilor cu varsta de peste 12 ani li se aplica masurile prevazute cetatenilor majori (prezentarea dovezii vaccinului anti-COVID-19 sau a rezultatului negativ al unui test RT-PCR, efectuat cu 24  de ore inainte de momentul imbarcarii).

Informatii cu privire la dovada vaccinarii:

-trebuie tiparite sau prezentate electronic (nu vor fi acceptate dovezile care sunt exclusiv in format QR-Code); trebuie sa contina numele calatorului, denumirea comerciala sau numele producatorului vaccinului, numarul (numerele) lotului(lor) dozei(lor) aplicate si data(le) de aplicare a dozei(lor);

-sunt valabile vaccinurile aprobate de Anvisa, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) sau de autoritatea tarii in care calatorul a fost imunizat;

-aplicarea dozei unice sau a ultimei doze din schema de vaccinare trebuie sa fi avut loc cu cel putin 14 zile inainte de data plecarii.

-documentele eliberate in strainatate trebuie sa fie prezentate in limba portugheza, spaniola sau engleza.

CONDITII DE INTRARE

Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Brazilia nu au nevoie de viza de intrare. Perioada legala de sedere este de 90 de zile. Nu este nevoie de viza de tranzit.

Cetatenii romani care doresc sa ramana in Brazilia pentru o perioada mai mare de 90 de zile trebuie sa obtina, in prealabil, viza de intrare corespunzatoare. 

Observatii

  • Companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii turistice pot aduce modificari pana la momentul plecarii si dupa momentul plecarii. In cazul unor modificari, agentia organizatoare va informa turistii.
  • Pasagerii sunt rugati ca inainte de predarea bagajelor la ghiseu sa-si asigure personal inchiderea (incuierea) acestora.
  • Eventualele lipsuri/furturi de obiecte personale din bagaje se vor reclama pe loc la ghiseul specializat din aeroport.
  • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
  • Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, inainte de a depune o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.

Coordonatele Ambasadei României în Brazilia:

Adresa: SEN 6 - Asa Norte, Avenida das Naçes, Quadra 801, Lote 06, Brasilia DF, CEP: 70.800-917, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Telefon call-center (informații consulare pentru cetățeni români): +55 61 3225 8992

Telefon de urgență: +55 61 984 108 699

Exclusiv pentru cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar). La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

La numărul de telefon 0040/21.431.2059 se oferă informații și se preiau solicitări de asistență consulară în contextul epidemiei COVID-19. Acesta este un număr de telefon mobil de România cu tarif normal.

Informatii cazare

  • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile de resort locale.
  • Distributia si tipul camerelor la hoteluri se va face de catre receptiile acestora.
  • Problemele legate de amplasarea, aspectul camerei sau orice cerinta speciala a turistului se va rezolva direct la receptia hotelului in functie de disponibilitati.
  • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (seif, minibar, internet etc.). La receptia hotelurilor se achita taxele de oras ( acolo unde se percep), individual.
  • Apa de la robinet nu este posabila. Va recomandam sa folositi doar apa imbuteliata

Moneda nationala & Paritate

Moneda oficiala in Brazilia este real Brazilian – BRL (1 USD = aprox 5.24 BRL)

Puteti sa schimbati in aeroport bani doar cat sa ajungeti in centrul orasului, unde veti gasi cursuri mai bune.

Majoritatea hotelurilor si restaurantelor mari accepta cartile de credit principale (Visa, Mastercard, Maestro, etc).

Puteti schimba relativ facil euro sau dolari la majoritatea caselor de schimb valutar sau banci.

Va recomandam sa aveti la dumneavoastra USD pentru schimburile valutare, fiind o valuta cunoscuta de majoritatea localnicilor.

In piete si bazaruri platile se fac in moneda locala. La magazine de souveniruri unde costurile sunt mici (magneti, mici amintiri, etc), recomandam sa se evite platile cu bancnote mari, deoarece vanzatorii nu pot oferi intotdeauna rest pentru sume mari. 

Bacsisul              

Bacsisul pentru orice serviciu este o practica frecventa.

Bacsisul pentru ghizii si soferii locali este de 5 USD/zi.

LISTA BAGAJE

-          Documentele de calatorie: pasaport, vouchere, bilete de avion, certificate de vaccinare sau test Covid, asigurarea de calatorie (daca este cazul).

-          Copii ale principalelor pagini din pasaport.

-          Aparat foto si carduri de memorie / filme foto, baterii reincarcabile de schimb, incarcator pentru acumulator si telefon.

-          Medicamente de urgenta si medicatia dumneavoastra curenta in cazul in care aveti diferite afectiuni pentru care urmati un tratament permanent.

-          Rucsac mic sau o gentuta incapatoare in care sa luati si o sticla de apa pentru excursiile de o zi.

-         Servetele nazale/ hartie igienica. Uneori nu veti gasi hartie igientica la toaletele publice.

-         Crema de protective solara (ideal SPF 50), strugurel pentru buze, vantul si soarele va vor crea probleme

-         Incaltaminte confortabila pentru mersul pe jos in timpul vizitelor. Pentru zonele de munte, incaltamintea sa fie impermeabila

-         Spray impotriva tantarilor. Va recomandam Autan tropical fiind potrivit pentru aceasta destinatie.

-         Nota referitoare la continutul bagajului de mana (valabil pentru orice calatorie cu avionul): sa NU contina nici un fel de pulverizatori, (spray-uri, parfumuri, deodorante), apa/sucuri/ lichide in recipiente mai mari de 100ml, obiecte ascutite (pile metalice sau/si unghiere, bricege, cutite, foarfeci de orice fel, arme etc) pt ca vor fi imediat confiscate inainte de imbarcare. Fac exceptie: medicamentele pe care trebuie sa le luati in timpul zborului.

PRIZE & ELECTRICITATE

Curentul electric furnizat este de 220 V. In majoritatea hotelurilor, prizele sunt cu 3 pini plati. Insa din ce in ce mai multe hoteluri au prizele adaptate pentru aparatura electrica europeana (cu 2 pini rotunzi).

La receptia hotelurilor puteti gasi adaptoare, insa sunt destul de limitate. Astfel ca va recomandam sa aveti cu dumneavoastra adaptor de priza (tip englezesc). 

Roaming telefonie & Internet:

  • Inainte de deplasare va recomandam sa va activati roaming-ul la telefoanele mobile.          
  • Pentru a apela un numar de telefon din Romania se formeaza mai intai codul national +40 urmat de numarul de telefon dorit (+407XXXXXXXX)

Securitate:

  • Va recomandam sa lasati obiectele de valoare si documentele de calatorie in locuri special amenajate.
  • Persoanele care fac parte din grupuri turistice nu trebuie sa se desparta de grup si trebuie sa urmeze sfaturile conducatorului grupului.
  • Respectati obiceiurile si traditiile locale si manifestati intelegere si acceptare fata de acestea.
  • In cazul in care doriti sa calatoriti cu taxiul, va recomandam sa folositi numai firmele autorizate in domeniu si numai in baza unei comenzi telefonice.

Reglementări vamale

La intrarea sau la ieșirea din Brazilia, este obligatorie declararea sumelor mai mari de 10.000 de reali brazilieni (sau echivalentul în monedă străină, circa 2.500 USD). Este necesar să se declare doar sumele în numerar, indiferent de monedă, nu şi cardurile de credit, cecurile sau cecurile de călătorie.

Fotografii

  • Cereti permisiunea localnicilor pentru a-i fotografia sau filma. Evitati efectuarea de fotografii in apropierea obiectivelor militare.

TELEFONIE

Prefixul telefonic in Brazilia este +55

Telefoanele: se pot cumpara cartele locale (cu mentiunea ca doriti sa sunati in Romania/ Europa) de la diversele chioscuri din zonele turistice.

Recomandam instalarea aplicatiilor Whatsapp si / sau Viber cu care puteti vorbi si trimite mesaje gratuit, oriunde in lume, in incintele cu internet wi-fi (hotel si alte obiective turistice).


Tipărire   Email