litoral-bulgaria

litoral-romania

litoral-grecia

sejur-paris

sejur-elvetia

sejur-turcia

sejur-israel

NEWSLETTER


Curs Valutar

19-Dec-2018
CHF CHF 4.1177
EUR EUR 4.6478
GBP GBP 5.1631
PLN PLN 1.0846
USD USD 4.0820
Convertor valutar
in
Rezultat
Valoare:
TVA

Conversia EUR/RON se face automat la cursul BNR zilnic.

CRACIUN LA VIENA (autocar) Plecare Galati/Braila: 22 dec. BONUS: Slujba Craciun Melk

Pret : 295 euro/persoana
Plecare : 22 decembrie 2018
Durata : 6zile/5nopti cu mic dejun
Austria
Contact

                                                                                                    26 ani de experienta in turism !


   CRACIUN VIENA-BUDAPESTA-ABATIA MELK

NU RATA: Concert Extraordinar de Craciun la Palatul Imperial HOFBURG al celebrei orchestre „Wiener Hofburg Orchester

Pret: 295 euro

Plecare din Galati/Braila : 22 decembrie 2018

BONUS: Excursie Abatia Melk (pentru cei ce achita avansul , pana-n 01 noiembrie 2018)

Ziua I:La drum:
Plecare la ora 05:00 din fata Agentiei Montana.Deplasare pe traseul : Galati/Braila-Focsani-Brasov-Sibiu-Deva-Arad-Szeged. Cazare Hotel Novotel 4* sau similar  zona Szeged/Hodmezovasarhely
Ziua aIIa:Budapesta-Viena,cele doua orase imperiale
Mic dejun.Plecare spre Budapesta. Tur panoramic oras (cu autocarul): Bastionul Pescarilor,Biserica Mattyas,Palatul Rega, Opera, Parlamentul, Catedrala, Podul cu Lanturi ,Podul Margareta,Podul Elisabeta,Insula Margareta.BONUS : Vom merge cu autocarul in Piata Eroilor, monument aflat in Patrimoniul UNESCO.Sosire in cursul serii la Viena.Cazare Viena Hotel 3*
Ziua aIIIa:Viena,sub magia Ajunului
Mic dejun.Dimineata tur panoramic cu autocarul , de-a lungul celebrului Ring Vienez : Opera de Stat, Muzeul de Arte Frumoase , Muzeul National de Istorie,Ministerul de razboi , MAK- Muzeul de arta contemporana,Palatul Hofbourg –fosta resedinta de iarna a dinastiei Habsburgilor,Piata Maria Thereza,Parlamentul, Primaria si Burgtheater. Tur pietonal in centrul istoric : Palatul Hofbourg ,Scoala de Calarie , Monumentul Pestei , Domul Sf Stefan ; timp liber .Dupa-amiaza : timp liber pentru cumparaturi si Piata de Craciun ( deschisa zilnic intre orele 9 :00 -21 :00).Cazare Viena Hotel 3*.
Ziua aIVa:Viena – Abatia Melk ( cea mai frumoasa abatie in stil baroc, mentionata si in celebrul roman « In numele trandafirului » de Umberto Eco.)
Mic dejun. OPTIONAL : Excursie la Melk, unde se afla celebra Abatie Melk, uluitor monument in stil baroc, cu o vechime de peste 900 ani si de o importanta culturala aparte ( biblioteca Abatiei Melk detine o impresionanta colectie de manuscrise medievale, de o valoare incomensurabila).Participare la slujba de Craciun in fastuoasa Abatie Melk (va fi o experienta unica ).Dupa-amiaza : se merge in Piata de Craciun din fata Primariei pentru a petrece Craciunul intr-o atmosfera de sarbatoare , inconjurati de brazi incarcati cu daruri ;aici puteti sa gustati si traditionalele castane.
OPTIONAL : Seara , sunteti invitati la Concertul de Craciun , la Palatul Imperial Hofbourg .Cazare Viena
Ziua 5:Viena – Szeged/Hodmezovasarhely
Mic dejun.In cursul diminetii BONUS transport pentru vizita unul dintre cele mai importante monumente culturale din tara, Palatul Schonbrunn, fosta resedinta imperiala de vara a familiei Habsburg.Palatul si gradinile ilustreaza gusturile , interesele si asporatiile acestora. Cei ce aleg sa viziteze (nu este inclus biletul de intrare la obiectiv si nici ghidul pentru acesta) au posibilitatea de a admira minunatele camere mobilate in stil roccocco,impodobite cu boeme candelabre :biroul, camera de zi, dormitoarele, camerele de joaca, sala rotunda chinezeasca, Salonul Albastru ,Sala Oglinzilor etc.Cei ce nu doresc sa viziteze interiorul palatului, pot sa isi petreaca timpul in Piata de Craciun amplasata in apropierea intrarii. Dupa amiaza ,ne indreptam spre Szeged. Cazare Hotel Novotel 4* sau similar zona Szeged/Hodmezovasarhely.
Ziua 6:Spre casa ...
Mic dejun.Plecam spre Romania. Sosire Galati aprox. Ora 23 :00,in functie de conditiile de trafic si de formalitatile vamale.
Grup minim 40 persoane.

ACTE NECESARE : - C.I ( carte de identitate) sau pasaport valabil minim 6 luni de la data plecarii .

PRETUL INCLUDE :
• Transport autocar clasificat international
• 2 nopti cazare cu mic dejun bufet suedez– zona Szeged
• 3 nopti cazare cu mic dejun bufet suedez Hotel Ibis /Austrian Trend 3* sau similar ( posibilitate de demipensiune , la cerere)
• Tur panoramic Budapesta (cu autocarul).
• BONUS – Monumentul Eroilor din Budapesta.
• Tur oras Viena – panoramic (cu autocarul) si pietonal .
• BONUS- Transport vizita Schonbrunn ( biletul de intrare la obiectiv si ghidul local se achita la fata locului )
• Ghid insotitor din partea agentiei Montana

PRETUL NU INCLUDE :
• Biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice(muzee,asezaminte de cult, etc.) si nici ghizii pentru acestea
• Masa de Craciun , se poate organiza (la cerere - o masa cu specific vienez )
• Pachet : Bilet la Concertul Extraordinar de Craciun de la Viena,la Palatul Imperial Hofbourg + transport autocar hotel-Palatul Imperial Hofbourg – hotel. ( aprox.55 euro/persoana – categoria B.)
• Excursie la Abatia Melk – 20 euro/adult ;10 euro/copil ( 6-11,9 ani ) daca se achita in Ro.( 30euro/adult daca se achita in Viena).
• Aigurarea storno (optionala)
• Asigurare medicala privata obligatorie. Recomandam Mondial Assistance = 43 lei/pers ( indiferent de varsta, NU se percepe supliment de seniori ) . Nu ezitati sa solicitati brosura in limba romana.

Concert Extraordinar de Craciun la Palatul Imperial HOFBURG al celebrei orchestre„Wiener Hofburg Orchester" .

Peste 40 de muzicieni si 4 solisti de opera va vor fascina cu faimoasa muzica a lui Mozart si Strauss intr-o „atmosfera imperiala" la celebra sala de concerte si festivitati „FESTSAAL" a Palatului Imperial „Hofburg"
(Transferul la si de la concert este asigurat - cu autocarul, fiind inclus in pretul pachetului.)


NOTA: pentru participarea la Concertul de Craciun - Palatul Imperial Hofbourg este necesara rezervarea prealabila, asadar optiunea pentru acest program trebuie exprimata cu cel putin 1 luna inaintea plecarii( plata bilet concert- pana-n 01 decembrie). Tinuta pentru concert este obligatorie – una festiva , eleganta ( rochie/costum sau bluza festiva, NU tinuta de strada – trening/adidasi).

IMPORTANT :
1.Pentru cei care locuiesc pe traseul indicat la inceputul programului,pot achita un avans de 50 euro/pers la orice Banca TRANSILVANIA ,fara costuri suplimentare,(detalii la telefon - 0722 243 240 ) iar diferenta o puteti achita la plecare,in momentul cand va luam din localitatea d-voastra.
2. Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU
vor plati diferenta de single.Cei care doresc sa stea singuri in camera, suplimentul este de 120 euro/persoana.La inscriere
se va achita un avans de 150 euro/persoana . Excursia se achita integral cu 30 zile inaintea plecarii . Copii sub 12 ani (neimpliniti) cazati in camera cu parintii au o reducere de 30 euro.
• Excursiile optionale ( excursiile vor avea loc cu un nr minim de 25 turisti ).
• Grup minim 40 persoane, pentru grup intre 30 -39 persoane pretul creste cu 20euro/persoana. Pentru grup mai mic de 30 persoane excursia se reprogrameaza sau se anuleaza ( cu minim 14 zile inaintea plecarii).
4.Ofertele Speciale sunt valabile DOAR in perioada invocata.

Conditii de retragere:
25% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
50% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 39-20 zile inainte de plecare/intrare;
100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 19-0 zile inainte de plecare/intrare.
• Biletele emise sunt nerambursabile si nu pot fi modificate.In caz de anulare sau modificare penalizarea este de 100%.

OBSERVATII :

• Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.
• Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita in mod oficial de Ministerul Turismului din tara respectiva, conform standardelor proprii;
• Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei.
• Documente necesare calatoriei: pasaport sau carte de identitate. Ambele categorii de documente trebuie sa fie valabile inca 6 luni de la data intrarii pe teritoriul Elvetiei. Toti copiii ce nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual.
• Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
• Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
• Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate
• Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
• Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; • sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; • adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.
• Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de aproximativ 25 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional.
• Agentia nu obliga persoanele inscrise singure sa achite supliment de camera single.Acestea vor primi partaj in camera dubla sau tripla.
• Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua.
• Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora mentionata in programul detaliat.
• Conform noii legislatii privind transportul de pasageri pe drumurile din tarile Comunitatii Europene, timpul obligatoriu de stationare al autocarului este de 8-11 ore intr-un interval de 24 ore si o zi intreaga la fiecare ciclu de 7 zile. Programul turistic in fiecare dintre zile va incepe dupa consumarea timpului obligatoriu de odihna al conducatorilor auto. Datorita restrictiilor de circulatie in marile orase, autocarele nu au voie sa intre in incinta sau in apropierea anumitor obiective turistice.
• Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Buzunarul de plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti. Va rugam sa nu pastrati aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Sticlele de plastic, bagajele de mana sau alte obiecte voluminoase se depoziteaza in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.
• Deoarece Cardul European de Asigurari Sociale de Sanatate (CEASS) asigura numai accesul la tratamente medicale de urgenta efectuate in sistemul public de sanatate din tarile UE si Elvetia ( 95% din sistemul de sanatate este privat),trebuie incheiata asigurarea medicala (valabila si in afara UE) deoarece: a) permite accesul si la serviciile clinicilor si spitalelor private (majoritare in comparatie cu sistemul public); b) suporta cheltuielile de spitalizare, de repatriere medicala cu ambulanta terestra (aeriana) si de repatriere in caz de deces; c) asista si tine legatura (24 ore din 24) in strainatate cu asiguratul.Asigurarile medicale private in cadrul programelor turistice sunt obligatorii incepand cu 01 martie 2016.
• Agentia de turism nu este raspunzatoare in cazurile de forta majora sau in unele imprejurari pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situatiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite, etc. nu obliga agentia de turism la despagubiri sau compensatii pentru serviciile nerealizate.
• Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor, asezamintelor de cult etc. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizati locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, putand fi posibil doar daca grupul de turisti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorita intereselor si gusturilor diferite ale turistilor, se face individual, cu stabilirea in prealabil de catre ghid a locului si orei de intalnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse in program pot sa-si modifice orarul de vizitare fara instiintare prealabila.
• Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.
• Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

         Povestea targului de Craciun..

Targul de Craciun din Viena are o traditie veche de peste 700 de ani. In anul 1296, Imparatul Albrecht I si-a dat acordul
pentru deschiderea unei piete speciale, care sa functioneze pe toata durata lunii decembrie.
Cel mai mare Targ de Craciun de la Viena se desfasoara in fiecare iarna in piata din fata Primariei, dar acesta mai are alti "frati" mai mici in diferite locuri spectaculoase din oras.
         Prin traditionalul farmec vienez al Adventului, Piata Primariei Rathausplatz se transforma intr-un taram de poveste. Cele aproximativ 150 de standuri de vanzare ofera cadouri de Craciun, decoratiuni pentru brad, dulciuri si bauturi calde. Iar pomii din parcul ce inconjoara Primaria sunt impodobiti de sarbatoare si stralucesc intr-o mare de lumina. Aici gasiti multe lucruri pentru copii. Nu foarte departe de aici se afla Satul de Craciun din Maria-Theresien-Platz, intre Muzeul de istoria artei si
Muzeul de stiintele naturii. In perioada Adventului, aici se gasesc peste 60 standuri cu articole de arta populara traditional
si cu idei originale de cadouri. Si romanticul Sat de Craciun din Alten AKH este un loc de intalnire preferat pana la Craciun,
in special pentru publicul mai tanar.
         Piata de Craciun din vechea Viena, de pe Freyung, din centrul istoric, este o traditie in sine. Inca din 1772, in acest loc s-a organizat o piata de Craciun, astazi aici veti putea cumpara articole de arta populara, decoratiuni din sticla, iesle traditionale
de Craciun si obiecte de ceramica. Incepand cu orele 16.30, in piata rasuna muzica festiva de Advent. Cativa pasi mai departe
se afla Targul de Craciun din Piata Am Hof, de unde puteti cumpara de asemenea articole de artizanat de calitate superioara.
Piata culturala din curtea de onoare din fata Palatului Schönbrunn inspira romantism pe fundal imperial si, dupa Craciun, devine piata de Anul Nou. Aceasta piata animata prezinta mestesuguri traditionale, decoratiuni artizanale si multe lucruri
pentru copii, cum ar fi atelierul de Craciun. Tot in ambianta imperiala se desfasoara in fata Palatului Belvedere piata din
postul Craciunului. La piata de Craciun din Karlsplatz, printre numeroasele produse artizanale se gaseste sigur si cate un cadou.Si la piata de Craciun din Spittelberg descoperim multe lucruri frumoase pe stradute idilice. Targul de iarna din Riesenradplatz este plin de viata. Pana pe 6 ianuarie se organizeaza plimbari pentru copii, reprezentatii muzicale si spectacole distractive.
Pietele de Craciun din Viena sunt deschise in perioada 17 noiembrie- 24 decembrie 2016

    Intra in atmosfera de poveste a capitalei regale, imbracata in straie de sarbatoare. Participa la Concertul Extraordinar de Craciun la Palatul Imperial HOFBURG al celebrei orchestre "Wiener Horburg Orchestra " .
Simte magia Craciunului :sclipiri de argint,povesti cu printese si palate fastuoase care te vor fermeca in acest oras mirific !!

        RELATII SAU REZERVARI: MIHAI CONSTANTIN 0722 243 240   Inapoi