litoral-bulgaria

litoral-romania

litoral-grecia

sejur-paris

sejur-elvetia

sejur-turcia

sejur-israel

NEWSLETTER


Curs Valutar

26-Sep-2018
CHF CHF 4.0997
EUR EUR 4.6603
GBP GBP 5.2120
PLN PLN 1.0865
USD USD 3.9613
Convertor valutar
in
Rezultat
Valoare:
TVA

Conversia EUR/RON se face automat la cursul BNR zilnic.

FRUMUSETILE STRANII DIN M-TII BUZAULUI: Vulcanii noroiosi - Comoara de la Colti si Biserica rupestra Alunis. Plecari Galati: 10,24iunie,01iulie, 8august

Pret : 95lei/persoana
Plecare : 01 mai, 02iunie si 23 iunie 2018
Durata : 1zi
Romania
Contact


                                                                                                           26 ani de experienta in turism !

                                                     UN PROGRAM UNIC , MARCA MONTANA, DIN CICLU "CALATOR IN TARA MEA"


       FRUMUSETILE STRANII DIN MUNTII BUZAULUI:
1. Vulcanii noroiosi, un peisaj selenar
2. Comoara din Muntii Buzaului – Chihlimbarul de la Colti
3. Biserica rupestra de la Alunis

Pret: 95lei/persoana
Plecari din Galati/Braila :01 mai, 02 iunie si 23 iunie 2018

Itinerar: Galati-Braila-Buzau-Paclele Mici-Vulcanii Noroiosi-Colti-Alunis-Magura-M.Ciolanu-retur (aprox. 500km)

1.Vulcanii noroiosi sunt , de fapt, doua platouri unice, cu aspect selenar , extrem de spectaculoase , care se intend pe cateva zeci de hectare. Ei reprezinta formatiuni create de gazele naturale, provenind de la peste 3000m adancime, care trec printr-un sol argilos, in combinative cu apa din panza freatica. Gazele imping spre suprafata apa amestecata cu argila, iar namolul format de acestea iese , formand aceste structuri conice, de culoare gri-pamantii. Acest fenomen rar este intalnit in putine locuri din lume si a devenit obiectiv turistic vizitat intens,Romania avand privilegiul sa se enumere printre acestea.
Zona extraordinar de spectaculoasa este situatata intre Paclele Mari si Paclele Mici fiind considerata arie protejata, de interes national.
2. Chihlimbarul este o piatra formata prin fosilizarea rasinii unor anumite specii de pin.Ambra, cum i se spune, se gaseste in multe variante in Tarile Baltice , Sicilia etc , dar cea de la Colti este unica prin culoarea sa neagra-verde .Dintre cele 162 de nuante existente in lume, cea de la Colti este cea mai valoroasa datorita varstei de peste 1 milion de ani. Din ambra de la Colti s-a facut o pipa pentru Stalin si bijuterii pentru Elena Ceausescu.Amuleta de chihlimbar are proprietati terapeutice , dar se spune ca protejeaza si atrage norocul.
3. Biserica de la Alunis a fost sapata in stanca intre anii 1274-1275 de doi ciobani, Vlad si Simion , in urma unui vis pe care l-a avut unul dintre ei , in care era indemnat sa sape intr-un anumit loc si unde va gasi Icoana Sf Fecioare Maria. A sapat si visul s-a adeverit, gasind aceasta icoana.

PRETUL INCLUDE :
- Transportul cu autocar sau microbuz nou. (Locurile se atribuie in ordinea inscrierii)
- vizita conform programului si insotitor de grup din partea agentiei.

    PROGRAM:
Plecare din fata Agentiei de Turism Montana , ora 07:00 , pe traseul : Galati-Braila-Buzau-Manastirea Ciolanu-Tabara de Sculptura Magura – Vulcanii noroiosi- Colti-Alunis si retur ( aprox 500 km).Popas 1 ora la Manastirea Ciolanu .Aici se afla icoana care-l infatiseaza pe Sf Gheorghe , pictata pe Muntele Athos. Chiar langa manastire se afla si Tabara de Sculptura de la Magura. Urmatoarea oprire va fi la Vulcanii noroiosi – arie protejata , cu un peisaj spectaculos . Continuam traseul pe "Drumul ambrei", la Muzeul Chihlimbarului din Comuna Colti, gazduit de o cladire asemenatoare unei case taranesti cu trei nivele : demisol, parter si etaj. Aici se afla colectii de chihlimbar(peste 300 de piese), de flori de mica, roci, fosile , pietre semipretioase, documente privind exploatarea chihlimbarului, atestarea documentara a localitatii.
Tot aici se afla se afla si cateva obiecte speciale : o bucata de chihlimbar de 1,785kg, o alta bucata de chhlimbar de 1,5kg , obiecte din chihlimbar de diferite nuante si un cercel din chihlimbar care are conservat in el o furnica ( specialistii spun ca aceasta furnica a trait la Colti acum 30mil. de ani)
Ziua se incheie cu vizitarea Bisericii de la Alunis, un complex alcatuit din chilii sapate in stanca , considerat unul dintre cele mai vechi lacasuri de cult crestin de pe teritoriul Romaniei, ce dateaza din 1274. Sosire in Galati aprox. Ora 20:30.

                 RELATII SAU REZERVARI: MIHAI CONSTANTIN 0722 243240  Inapoi