litoral-bulgaria

litoral-romania

litoral-grecia

sejur-paris

sejur-elvetia

sejur-turcia

sejur-israel

NEWSLETTER


Curs Valutar

24-May-2019
Convertor valutar
in
Rezultat
Valoare:
TVA

Conversia EUR/RON se face automat la cursul BNR zilnic.

CIRCUIT TURCIA-CAPADOCIA 9zile Plecari Galati/Braila/Constanta: 11 mai si 12 octombri 2019

Pret : 430 euro/persoana
Plecare : 11 mai si 12 octombri 2019
Durata : 9zile/8nopti cu mic dejun + 5 cine
Turcia
Contact

                                                                                                                      27 ani de experienta in turism!

       

        CIRCUIT FABULOS : TURCIA-CAPADOCIA(9zile)
    

    Dardanele-Troia-Bisericile Apocalipsei-Efes-Drumul Matasii-Capadocia-Ankara-Istanbul


Plecari din Galati/Braila/Constanta: 11 mai si 12 octombrie 2019


Ziua I:. Catre Turcia,paradisul oriental.
Plecare din Galati ora 5:00 pe traseul:Galati -Braila-Constanta-Vama Veche-Varna -Edirne-Stramtoarea Dardanele (ferryboat)-Canakkale.Cazare Hotel 3* in Canakkale.
Ziua a-II-a: Incursiune in istorie : Troia, Pergamon si Smyrna
Mic Dejun. Daca timpul ne permite, deplasare pe faleza , pentru fotografie de grup la Calul Troian,donat de realizatorii filmului "Troia"cu Brad Pitt.Se viziteaza situl arheologic Troia, unde se afla legendara cetate a Troiei si Calul Troian. Se continua cu prima biserica a Apocalipsei-Pergam (Basilica Rosie).Trecem pe centura orasului Izmir (aici exista o alta biserica a Apocalipsei -Smyrna, nu se stie locatia exacta insa se spune ca pe ruinele acestei biserici s-a ridicat orasul Izmir de astazi).Cina si cazare Hotel Dabaklar 4* Kusadasi sau similar
Ziua a-III-a: Cetatea Efes si Templul Zeitei Artemis (una dintre cele 7 minuni ale lumii) .
Mic Dejun.Timp liber. OPTIONAL : Se viziteaza cetatea antica Efes,(cu Biblioteca lui Celsius,teatru unde a predicat Sf Apostol Pavel) cu Templul Artemisei (una din cele 7 minuni ale lumii).Cetatea Efes care a fost fondata in sec XI i.Hr. de catre ionieni.Aici a fost unul din primele centre ale crestinismului si a avut loc al III-lea Sinod Ecumenic, unde s-a stabilit ca Iisus este Fiul lui Dumnezeu,criticand dualitatea divina si umana. Se viziteaza Biserica Efes (alta biserica a Apocalipsei) , Mormantul Sf. Ioan Evanghelistul si Casa Fecioarei Maria de pe muntele Privighetorii (locul unde a trait si a murit Fecioara Maria, dupa surghiunul din Ierusalim).Cina si cazare Hotel Dabaklar 4* sau similar.
Ziua a-IV-a: Pamukkale ( Castelul de bumbac) si Piscina Cleopatrei.
Mic dejun.Se pleaca spre Pamukkale(Castelul de bumbac),avand ocazia sa vizitam renumitele cascade si izvoare termale bogate in minerale cu puteri miraculoase de vindecare inca din antichitate si totodata ruinele orasului antic Hierapolis,fondat in anul 190 I.Hr.( se observa cel mai bine zidul orasului dinspre partea cascadelor de calcar).Celor ce doresc sa faca o baie , le recomandam sa iti pregateasca o imbracaminte comoda, papuci si prosop). Cina si cazare Hotel 3* -Pamukkale.
Ziua a-V-a : Drumul matasii : Konya-Sultanhan-Aksaray-Goreme.
Mic dejun. Se pleaca spre Capadocia, prin Konya(orasul dervisilor zburatori ) -Sultanhan-Aksaray-Goreme,pe vechiul drum al matasii.Cappadocia este locul unde au trait unii dintre cei mai importanti preoti si teologi ai bisericii crestine:Sf. Vasile cel Mare,Sf Ioan Gura de Aur(Hrisostomul) sau Sf.Grigorie de Nazianz (Teologul), numiti si Sfintii Trei Ierarhi. Datorita izolarii sale,Capadocia a fost vreme indelungata loc de refugiu pentru crestinii persecutati de legiunile romane,iar intre secolele X si XV, a devenit loc de pusnicie pentru multi monahi. Asa au luat nastere peste 3000 de biserici sapate in spectaculoasele formatiuni, rezultate ca urmare a unor eruptii vulcanice. Cina, cazare Hotel 4*
Ziua a-VI-a: Goreme , parc national in aer liber si orasul subteran Kaymakly .
Mic dejun.Se viziteaza :Cavusin(Biserica imparatului Nikifor Fokas), Pasa Bagi (chilia Sf.Simeon Stalpnicul) si orasul subteran Kaymakly, asezamintele monahale din Valea Goreme. Incheiem ziua cu Parcul National Goreme ,sit arheologic rupestru faimos in special pentru frumusetea incomparabila a sanctuarelor crestine, ale caror caracteristici fac din Cappadocia unul din cele mai bune exemple ale artei bizantine post-iconoclastice.Turistii sunt rugati sa pastreze biletul de intrare deoarece vizitam si cea mai importanta biserica in stanca din Goreme:Biserica Sf.Vasile cel Mare, ce se afla inafara complexului. Tot aici au aparut si primele manastiri pentru care Sf.Vasile a scris ,,Reguli mari si mici",reguli ce sunt respectate si astazi in toate bisericile ortodoxe din lume. Cina si cazare Hotel 4*
Ziua a-VII-a: Istanbul , metropola intinsa pe 2 continente ( Europa si Asia ).
Mic dejun.Se pleaca spre Istanbul.OPTIONAL: excursie Ankara (capitala Turciei,fosta Ancyra,cetate increstinata de catre Sf Apostol Pavel) unde se viziteaza Mausoleul lui Attaturk(fondatorul Turciei Moderne).( conditia este sa participe tot grupul ). Se trece stramtoarea Bosfor pe pod. Cazare hotel Avlonya 3*sau similar.
Ziua a-VIII-a: Istanbul , "acasa la Suleyman Magnificul "
Mic dejun.Dimineata ,deplasare pietonala pentru vizitare( 3 ore ) : Catedrala Sf. Sofia, ,Moscheea Albastra, Hipodromul si Fantana Germana,Obeliscul Egiptean, Coloana Serpuita,Palatul Topkapi,unde se afla moastele Sf.Ioan Botezatorul(mana dreapta si o parte din capul sfantului,sabia Sf.Domnitor Stefan cel Mare,Sabia Regelui David,Turbanul lui Iosif,Toiagul lui Moise ,Sala tezaurului si Sala haremului sultanilor.Se viziteaza "Palatul care se scufunda" sau Biserica Cisterna, un impresionant oras subteran construit in timpul Imparatului Iustinian I. Dupa-amiaza patrundem in lumea fabuloasa a magazinelor din Marele Bazar ,,Baiazid Ildirim",intr-o revarsare de aur,marfuri orientale,haine de toate felurile, la preturi cu disccount ,un adevarat "corn al abundentei".
OPTIONAL :Seara,bazarul egiptean de mirodenii (face parte din grupul de stucturi al Moscheei Noi si este un obiectiv emblematic pentru oras) +croaziera pe Bosfor(cand ziua se ingana cu noaptea – se vad din plimbare, pe maluri : Fortareata Anatolia, Fortareata Rumelia, Podul si Turnul Galata, Podul Attaturk si Podul Fatih, Palatul Dolmabahce, Palatul Beylerbeyi, Cartierul Taksim cu zgarienori, Moscheea Ortakoy).Cazare Hotel Avlonya 3* sau similar.
Ziua a-IX-a: Istanbul,pe urmele Martirilor Brancoveni
Mic dejun.Dimineata se merge la Biserica Vlahernelor, unde s-a cantat intaia oara ,,Aparatoare Doamna" atunci cand Maica Domnului a salvat cetatea Bizantului. Aceasta este biserica Vesmantului Sfintei Fecioare Maria. In continuare se merge la Patriarhia Ecumenica a Constantinopolului (aici se afla moastele Sf.Ierarh Ioan Gura de Aur,Sf.Ierarh Grigorie Teologul si Sf. Ierarh Vasile cel Mare (Sfinti Capadocieni),moastele ,Sfintei Mucenite Eufimia,ale Sf.Cuvioasei Teofana si ale Sfintei Cuvioase Solomoni. Tot aici se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului ,,Ocrotirea Bizantului" si unul din cuiele care au fost batute in trupul Domnului Iisus.In drumul nostru, trecem de-a lungul Fortaretei Yedikule(Fortareata celor 7 turnuri, unde a fost inchis Brancoveanu si cei 4 fii ai sai) si piata unde a fost esafodul pregatit pentru decapitarea Brancovenilor, intre Moscheea Yeni Camii si Gara Orient Express. Dupa-amiaza ne indreptam spre Romania.
Ziua a-X-a:Spre casa.. Sosire in Galati in cursul diminetii, in functie de trafic si procedurile vamale. Grup minim 40persoane

Pret: 430 euro/persoana in camera dubla sau tripla (8nopti cazare hotel -camera cu 2/3paturi +transport autocar +pachet 5 cine- bufet suedez +Excursie Troia +Excursie Pergam + Excursie Valea Goreme , Cavusin si Orasul subteran Kaymakly + vizita Istanbul – centrul istoric + Ghizii locali escorta,obligatorii in Turcia )+Excursie Ankara (Mausoleul lui Attaturk Kemal si Muzeul Razboiului de Independenta)

SERVICII INCLUSE :
-Transport autocar clasificat international 3* ,cu toate facilitatile, Ferry-boat Dardanele si pod Bosfor ( Istanbul).
-1 noapte cazare + mic dejun Canakkale Hotel 3*
-2 nopti cazare + demipensiune (bufet suedez) Kusadasi Hotel Dabaklar 4*) sau similar.
-1 noapte cazare + demipensiune Pamukkale -Hotel 3*
-2 nopti cazare + demipensiune (bufet suedez) Capadocia –Hotel 4*
-2 nopti cazare + mic dejun (bufet suedez) hotel 3* Istanbul
- Pachet excursii : Troia, Pergam, Valea Goreme, Orasul subteran si vizita pietonala Istanbul (include insotitor de grup, transport si parcari, alte taxe de drum ; pretul NU include intrarea la obiectiv turistic sau de cult).
- Excursie Ankara :Mausoleul lui Attaturk Kemal + Muzeul Razboiului de Independenta (include vizita 1h , parcare, intrare libera).
-Asistenta turistica din partea agentiei.

SERVICII NEINCLUSE :
- Nu sunt incluse biletele de intrare in muzee,biserici,etc si nici ghizii locali pentru acestea (se achita individual, la fata locului- aprox. 70euro/persoana, in cazul in care doriti sa intrati la TOATE obiectivele turistice).
- OPTIONAL –Pachet Bazarul egiptean + Croaziera Bosfor = 25 euro/persoana (pretul include biletul la croaziera)
- OPTIONAL- Pachet excursii : Efes + Casa Fecioarei Maria + Mormantul Sf Ioan Evanghelistul = 20euro/persoana
• Pretul include ghid local , transfer autocar, licenta si placuta turistica turca si parcarile.
• Pretul nu include: bilet intrare la obiectivele turistice si de cult . acestea se achita individual, la fata locului.
-la cerere : - Plimbarea cu Balonul , in Capadocia, o experienta unica ! Pret = 140 euro/persoana ( pretul include si transferul)
-la cerere : Seara traditional turceasca , in Capadocia, intr-un restaurant-pestera = 25 euro/persoana (pretul include : transfer hotel-restaurant-hotel , program artistic , aperitive(covrigei/alune/naut),un pahar de suc/bautura alcoolica si program artistic traditional.
-Asigurare medicala privata este obligatorie. Recomandam Mondial Assistance = 66lei/pers ( indiferent de varsta, NU se percepe supliment de seniori ) .Nu ezitati sa solicitati brosura detaliata, in lb. romana.

Conditii de retragere:
25% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
50% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 39-20 zile inainte de plecare/intrare;
100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 19-0 zile inainte de plecare/intrare.
• Biletele emise sunt nerambursabile si nu pot fi modificate.In caz de anulare sau modificare penalizarea este de 100%.

ACTE NECESARE : pasaport valabil minim 6 luni de la data sosirii in Romania; pentru copii minori neinsotiti de ambii parinti este necesar acordul legalizat al parintilor. Detalii la www.politiadefrontiera.ro

IMPORTANT :
1.Pentru cei care locuiesc pe traseul indicat la inceputul programului,pot achita un avans de 100 euro/pers la orice Banca Transilvania (se pierde in caz de neprezentare la plecare), fara costuri suplimentare, (detalii la telefon - 0722 243 240 )iar diferenta o puteti achita la plecare,
in momentul cand va luam din localitatea d-voastra.
2. Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single. Cei care doresc sa stea singuri in camera, suplimentul este de 180 euro/persoana.La inscriere
se va achita un avans de 150 euro/persoana .Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii . In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.
3.Grup minim 40 persoane. Pentru grup 30-39 persoane, pretul creste cu 35 euro. Pentru grup mai mic de 30 persoane pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.
4.Ofertele Speciale sunt valabile DOAR in perioada invocata.

ATENTIE : Toate intrarile la obiectivele turistice se achita in moneda nationala : lira turceasca.

OBSERVATII :
• Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.Turcia este tara non-UE , pasaportul este obligatoriu, valabil MINIM 6 LUNI de la data intoarcerii in Romania ! Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita in mod oficial de Ministerul Turismului din tara respective conform standardelor proprii;Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei.
• Documente necesare calatoriei: pasaport. (trebuie sa fie valabil inca 6 luni de la data intrarii in tara.)
• Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
• Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
• Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
• Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; • sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; • adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de aproximativ 25 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional.Agentia nu obliga persoanele inscrise singure sa achite supliment de camera single.Acestea vor primi partaj in camera dubla sau tripla. Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua.
• Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora mentionata in programul detaliat.
• Conform noii legislatii privind transportul de pasageri pe drumurile din tarile Comunitatii Europene, timpul obligatoriu de stationare al autocarului este de 8-11 ore intr-un interval de 24 ore si o zi intreaga la fiecare ciclu de 7 zile. Programul turistic in fiecare dintre zile va incepe dupa consumarea timpului obligatoriu de odihna al conducatorilor auto. Datorita restrictiilor de circulatie in marile orase, autocarele nu au voie sa intre in incinta sau in apropierea anumitor obiective turistice. Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Buzunarul de plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti. Va rugam sa nu pastrati aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Sticlele de plastic, bagajele de mana sau alte obiecte voluminoase se depoziteaza in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor. Deoarece Cardul European de Asigurari Sociale de Sanatate (CEASS) asigura numai accesul la tratamente medicale de urgenta efectuate in sistemul public de sanatate din tarile UE si Elvetia ( 95% din sistemul de sanatate este privat),trebuie incheiata asigurarea medicala (valabila si in afara UE) deoarece: a) permite accesul si la serviciile clinicilor si spitalelor private (majoritare in comparatie cu sistemul public); b) suporta cheltuielile de spitalizare, de repatriere medicala cu ambulanta terestra (aeriana) si de repatriere in caz de deces; c) asista si tine legatura (24 ore din 24) in strainatate cu asiguratul.Asigurarile medicale private in cadrul programelor turistice sunt obligatorii incepand cu 01 martie 2016.
• Agentia de turism nu este raspunzatoare in cazurile de forta majora sau in unele imprejurari pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situatiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite, etc. nu obliga agentia de turism la despagubiri sau compensatii pentru serviciile nerealizate.
• Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor, asezamintelor de cult etc. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizati locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, putand fi posibil doar daca grupul de turisti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorita intereselor si gusturilor diferite ale turistilor, se face individual, cu stabilirea in prealabil de catre ghid a locului si orei de intalnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse in program pot sa-si modifice orarul de vizitare fara instiintare prealabila.
• Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare. Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.


       RELATII SAU REZERVARI: MIHAI CONSTANTIN 0722 243240  Inapoi