litoral-bulgaria

litoral-romania

litoral-grecia

sejur-paris

sejur-elvetia

sejur-turcia

sejur-israel

NEWSLETTER


Curs Valutar

16-Sep-2019
Convertor valutar
in
Rezultat
Valoare:
TVA

Conversia EUR/RON se face automat la cursul BNR zilnic.

DRUMURILE CARE DUC SPRE CER: TRANSALPINA-TRANSFAGARASAN Plecari Galati: 19iulie,06august, 23august si 06septembrie 2019

Pret : 600 lei/persoana
Plecare : 19iulie,06august,23august,06septembrie
Durata : 3zile/2nopti cu demipensiune
Romania
Contact

PRIMIM SI TICHETE DE VACANTA !!                        27 ani de experienta in turism!


            DRUMURILE CARE DUC SPRE CER (3zile)


                     TRANSFAGARASAN si TRANSALPINA


Transfagarasanul , prin maretia si frumusetea sa, este cel mai spectaculos drum montan, atat in tara noastra cat si de pe mapamond.El reprezinta visul Mesterului Manole transformat in realitate de urmasii sai.
Transalpina, numit si "Drumul Regelui" (Regele Carol alI-lea a inaugurat acest drum in 1935) este unic prin peisajele insolite cu ecosisteme unice, relieful alpin cu sei, pasuni si depresiuni intramontane din care se desprind vai adanci care, in unele zone devin chei marginite de stanci inalte. Aceste doua drumuri fascineaza pe fiecare calator si pentru prima data in Romania sunt prinse intr-un singur program turistic.

Plecari din Galati/Braila: 19iulie,06august,23august,06septembrie 2019

10 MOTIVE PENTRU A ALEGE UN TRASEU UNIC, MARCA"MONTANA":
1.TRANSFAGARASANUL, cel mai frumos drum din lume (conform unor publicatii straine)
2. TRANSALPINA:"Drumul Regelui", cel mai spectaculos si mai inalt drum din Romania.
3. TROVANTII DE LA COSTESTI – misterul "pietrelor vii"(care cresc).
4. UNIC IN ROMANIA :Concentrarea celor 2 drumuri fascinante intr'un singur program turistic.
5.MANASTIREA CURTEA DE ARGES, perla manastirilor din Tara Romaneasca – necropola
regala (aici sunt ingropati regii Romaniei).
6. MANASTIREA HUREZI- ctitorie Constantin Brancoveanu (Patrimoniu UNESCO.)
7. TEMPLUL URSITELOR- locul unde se petrec fenomene paranormale,stari deosebite,unde
patrund "energii ciudate".
8. BALEA LAC (lac glaciar) si LACUL SI BARAJUL VIDRARU.
9. CASCADA BALEA , cea mai mare cascada in trepte din Romania.
10.ALBA IULIA , orasul care respira aerul istoriei.

Itinerar:Galati/Braila-Lepsa-Sinca Veche (Templul Ursitelor)-Transfagarasanull(Balea Cascada-Balea Lac ) - Curtea de Arges – Ramnicu Valcea- Horezu-Transalpina(Novaci- Ranca- Obarsia Lotrului)- Sebes-Alba Iulia- Sibiu- Oituz- Galati.(aprox. 1320km)

Ziua I :Galati/Braila-Tecuci-Focsani-Lepsa-Sinca Veche(Templul Ursitelor)-Fagaras -Transfagarasanul(Balea Cascada- Balea Lac ) -Lacul Vidraru-Curtea de Arges ( 550km)
Plecare din fata Agentiei de Turism Montana, ora 06:00.Oprire Lepsa.Urmatoarea oprire va fi la Sinca Veche,"Templul Ursitelor",locul unde dorintele se implinesc,daca ai inima curata,locul unde se petrec fenomene paranormale,vise premonitorii si tot felul de viziuni. Controversatul lacas de cult se banuieste ca ar avea o vechime de peste 7000 de ani si origini dacice,iar prin turla fara acoperis patrund energiile din cer direct pe altarul templului,creind "stari deosebite" si "energii ciudate" persoanelor care il viziteaza. Trecem din Transilvania in Tara Romaneasca pe Transfagarasan ,cel mai spectaculos drum montan din tara noastra si din lume ( dupa unele publicatii din strainatate ) Oprire 30 min la Cascada Balea , 30 min la Lacul glaciar Balea si 15min la Lacul Vidraru. Cina si cazare Pensiunea Belvedere 3* din Transfagarasan, sau similar.
Ziua aIIa: Curtea de Arges-Manastirea Horezu-Transalpina(Novaci-Ranca-Obarsia Lotrului)-Sebes (aprox. 290km).
Mic dejun. Se viziteaza Manastirea Curtea de Arges, ctitoria lui Neagoe Basarab o adevarata capodopera a arhitecturii romanesti, unica prin frumusete , maretie si valoare artistica.Calatorul Paul de Alep, in 1654 considera biserica lui Neagoe Basarab " una din minunile lumii". Construita intre anii 1512-1517 de " 9 mesteri mari,calfe si zidari si Manole – 10 ,care-i si intrece ",cum spune balada populara ,Mesterul Manole,din 1914 este si necropola regala, aici fiind inmormantati regii si reginele Romaniei:Carol I, si Elisabeta, Ferdinand si Maria , precum si Carol al-II-lea (nu si Regina Elena, care inmormantata la Laussane, Elvetia).Regele Mihai si Regina Ana sunt ingropati in noua catedrala. Scurta oprire la Fantana lui Manole,care poarta peste timp povestea mesterului, care terminand biserica a fost lasat pe acoperis (i s-a luat scara) pentru a nu contrui o alta manastire mai frumoasa.Ca un alt Icar, si-a facut aripi din sindrila, a sarit de pe acoperisul Sfantului Lacas , la temelia caruia se spune ca zidise sotia , iar pe locul prabusirii a aparut un izvor limpede ca lacrima, care reprezinta sufletul Mesterului Manole.Oprire 15min la Rezervatia Naturala a Trovantilor de la Costesti, un fenomen care fascineaza o lume intreaga, unde natura a creat unele din cele mai surprinzatoare sculpturi de piatra.Formele bizare de pana la 4-5m continua sa iasa la iveala pe masura ce oamenii exploateaza nisipul din cariera.(Datorita aspectului neobisnuit, trovantii erau considerati de oameni simpli, oua de dinozaur, altii considerau ca ar fi marturii ale existentei unor civilizatii extraterestre. Ne continuam drumul spre Manastirea Horezu sau Hurezi,cea mai de seama ctitorie a lui Constantin Brancoveanu.Urmatoarea oprire va fi in Transalpina ( Drumul regelui) in cel mai inalt punct Pasul Urdele ( 2.145m).Timp de 30 min. vom fi cu " capul in nori "si vom admira imagini coplesitoare.Cina si cazare Hotel Fan 3* - Sebes.
Ziua aIIIa : Sebes-Alba Iulia-Oituz-Galati.(aprox. 480km).
Mic dejun. Plecam spre Alba Iulia.Cetatea "Alba Carolina"este unica in Romania si a fost construita in stil Vauban(aspect stelar cu sapte colturi si sapte bastioane) de 20000iobagi din satele din imprejurimile orasului, la initiativa imparatului Carol al VI-lea de Habsbourg. Lucrarile au durat 23 ani, din 1775, pana-n 1738.Intram in cetate prin poarta aVIa, pe "Drumul Regelui ",traseul pe care regele Ferdinand I si regina Maria au intrat in Cetatea Marii Uniri si au fost incoronati in Catedrala Reintregirii Neamului.Scurt popas la Catedrala romano-catolica Sf Mihail, de aceeasi varsta cu Catedrala Notre-Damme din Paris (1247-1291).Aici este ingropat Iancu de Hunedoara.Continuam vizita cu o poza de grup la statuia ecvestra a lui Mihai Viteazul , cel care a unit pentru prima data cele 3 tari romane. Intram in Sala Unirii , unde la 1 Decembrie 1918, 1228 de delegati au semnat unirea Transilvaniei cu Romania. Scurta oprire la ruinele castrului roman unde era instalata Legiunea aXIII-a Gemina.Completam circuitul cu Dealul Furcilor unde este ridicat Obeliscul inchinat memoriei lui Horea,Closca si Crisan, ce si-au pierdut viata in timpul Rascoalei de la 1784.Ne continuam drumul spre casa,prin Pasul Oituz .Sosire in Galati aprox. Ora 21:00.
Grup minim 40 persoane.

   Pret: 600 lei/persoana cazare cu demipensiune(mic dejun+cina)+transport+ excursiile din program

PRETUL INCLUDE :
- transport autocar clasificat international sau microbuz (concept vip 8+1)
- 1 noapte cazare zona Transfagarasan cu demipensiune
- 1 noapte cazare zona Sebes cu demipensiune
- toate vizitele prevazute in program
- ghid insotitor din partea agentiei Montana.

PRETUL NU INCLUDE :
- biletele de intrare la obiectivele turistice si de cult (daca este cazul) si nici ghizii pentru acestea.

IMPORTANT :
-Locurile se atribuie in ordinea inscrierii.
-Cei care doresc in mod special sa stea singuri in camera, suplimentul este de 190 lei/persoana. Copiii sub 12 ani (neîmpliniti)in camera cu 2 adulti beneficiaza de o reducere de 50 lei.La inscriere se va achita un avans de 250lei/persoana . Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii .

  RELATII SAU REZERVARI: MIHAI CONSTANTIN 0722 243240 /0727974060Inapoi