litoral-bulgaria

litoral-romania

litoral-grecia

sejur-paris

sejur-elvetia

sejur-turcia

sejur-israel

NEWSLETTER


Curs Valutar

16-Sep-2019
Convertor valutar
in
Rezultat
Valoare:
TVA

Conversia EUR/RON se face automat la cursul BNR zilnic.

VULCANII NOROIOSI- MUZEUL CHIHLIMBARULUI - MANASTIREA CIOLANU - TABARA MAGURA 1zi Plecari Galati/Braila:29iunie, 03august,07septembrie 2019

Pret : 95 lei /persoana
Plecare : 29iunie,03august,07septembrie 2019
Durata : 1zi
Romania
Contact

                                                                                       27 ani de experienta in turism!

   

      Frumusetile stranii din Muntii Buzaului:

1. Vulcanii noroiosi, un peisaj selenar
2. Comoara din Muntii Buzaului – Chihlimbarul de la Colti
3. Manastirea Ciolanu
4. Tabara de sculptura de la MaguraPlecari din Galati/Braila : 29iunie,03august,07septembrie 2019

Itinerar: Galati-Braila-Buzau-Paclele Mici-Vulcanii Noroiosi-Colti -Magura-M.Ciolanu-retur (aprox. 500km)

1.Vulcanii noroiosi sunt , de fapt, doua platouri unice, cu aspect selenar , extrem de spectaculoase , care se intind pe cateva zeci de hectare. Ei reprezinta formatiuni create de gazele naturale, provenind de la peste 3000m adancime, care trec printr-un sol argilos, in combinatie cu apa din panza freatica. Gazele imping spre suprafata apa amestecata cu argila, iar namolul format de acestea iese , formand aceste structuri conice, de culoare gri-pamantii. Acest fenomen rar este intalnit in putine locuri din lume si a devenit obiectiv turistic vizitat intens,Romania avand privilegiul sa se enumere printre acestea.
Zona extraordinar de spectaculoasa este situatata intre Paclele Mari si Paclele Mici fiind considerata arie protejata, de interes national.
2. Chihlimbarul este o piatra formata prin fosilizarea rasinii unor anumite specii de pin.Ambra, cum i se spune, se gaseste in multe variante in Tarile Baltice , Sicilia etc , dar cea de la Colti este unica prin culoarea sa neagra-verde .Dintre cele 162 de nuante existente in lume, cea de la Colti este cea mai valoroasa datorita varstei de peste 1 milion de ani. Din ambra de la Colti s-a facut o pipa pentru Stalin si bijuterii pentru Elena Ceausescu.Amuleta de chihlimbar are proprietati terapeutice , dar se spune ca protejeaza si atrage norocul.

Pret: 95lei/persoana( transport + program turistic si ghid insotitor)


PRETUL INCLUDE :
- Transportul cu autocar sau microbuz nou. (Locurile se atribuie in ordinea inscrierii)
- vizita conform programului si insotitor de grup din partea agentiei.
( nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice si de cult si nici ghizii pentru acestea).

    PROGRAM:
Plecare din fata Agentiei de Turism Montana , ora 07:00 , pe traseul : Galati-Braila-Buzau-Manastirea Ciolanu-Tabara de Sculptura Magura – Vulcanii noroiosi- Colti si retur ( aprox 500 km).
Popas 1 ora la Manastirea Ciolanu .Aici se afla icoana care-l infatiseaza pe Sf Gheorghe , pictata pe Muntele Athos. Chiar langa manastire se afla si Tabara de Sculptura de la Magura. Urmatoarea oprire va fi la Vulcanii noroiosi – arie protejata , cu un peisaj spectaculos .Continuam traseul pe "Drumul ambrei", la Muzeul Chihlimbarului din Comuna Colti, gazduit de o cladire asemenatoare unei case taranesti cu trei nivele : demisol, parter si etaj. Aici se afla colectii de chihlimbar(peste 300 de piese), de flori de mica, roci, fosile , pietre semipretioase, documente privind exploatarea chihlimbarului, atestarea documentara a localitatii.
Tot aici se afla se afla si cateva obiecte speciale : o bucata de chihlimbar de 1,785kg, o alta bucata de chhlimbar de 1,5kg , obiecte din chihlimbar de diferite nuante si un cercel din chihlimbar care are conservat in el o furnica ( specialistii spun ca aceasta furnica a trait la Colti acum 30mil. de ani)
Sosire in Galati aprox. Ora 20:30.

  RELATII SAU REZERVARI: MIHAI CONSTANTIN 0722 243240 /0727974060Inapoi