litoral-bulgaria

litoral-romania

litoral-grecia

sejur-paris

sejur-elvetia

sejur-turcia

sejur-israel

NEWSLETTER


Curs Valutar

16-Sep-2019
Convertor valutar
in
Rezultat
Valoare:
TVA

Conversia EUR/RON se face automat la cursul BNR zilnic.

CLISURA DUNARII 6zile BONUS:FRUMUSETILE BANATULUI Plecare Galati/Braila:24august

Pret : 895lei +155lei
Plecare : 24 august 2019
Durata : 6zile/5nopti cu demipensiune
Romania
Contact

                                                                    27 ani de experienta in turism!

        

           CLISURA DUNARII si Banatul (6zile)

                     Calatorie de vis,intr-un colt de paradis romanesc

Plecare din Galati/Braila/Buzau/Ploiesti : 24 august 2019

          Clisura Dunarii este o destinatie turistica inedita care ofera vizitatorilor un peisaj fascinant.In zona clisurii,Dunarea strabate cea mai si sa retraiasca istoria locurilor. Intr-o plimbare prin Defileul Dunarii , la suprafata apei se vede efectul produs de curentii de adancime, fenomen inedit, care lasa impresia ca Dunarea fierbe. Aceasta excursie va ofera posibilitatea sa cunoasteti o zona fabuloasa,unica in Romania, cu peisaje de o maretie care te copleseste.
    De fapt clisura , ca termen geografic , este un sector de vale ingusta ,de tip defileu, sculptata in calcar si roci cristaline.Dunarea la Cazane, spaima navigatorilor secole la rand, atrage astazi , ca un miraj, turisti din toata lumea, dornici sa descopere natura

Itinerar:Galati-Braila-Buzau-Ploiesti-Sinaia-Parau Rece-Culoarul Bran-Rucar-Curtea de Arges-Ramnicu Valcea-Horezu-Tg Jiu-Valea Cernei- Baile Herculane –Orsova-Clisura Dunarii-Moldova Noua-Oravita-Anina-Cascada Bigar -Caransebes- Ulpia Traiana Sarmizegetusa-Hateg-Hunedoara-Alba Iulia- Galati.


Ziua I :Galati/Braila-Buzau-Ploiesti-Sinaia-Parau Rece- Bran- Rucar- Curtea de Ardes (465 km)
Plecare din fata Agentiei de Turism Montana, ora 06:00.Oprire 15min la Merei (zona Buzau).Urmatoarea oprire va fi la Manastirea Sinaia. Pentru masa de pranz facem popas de 1ora la Bran(cei care doresc , pot vizita Castelul Bran ).Trecem in Muntenia prin Culoarul Bran-Rucar , " o poarta in Carpati", una dintre cele mai importante atractii turistice din Carpatii Meridionali,cu peisaje fermecatoare, de un pitoresc inegalabil. Oprire la Biserica rupestra de la Namaiesti.Cina si cazare la Hotel/Pensiune 3* - zona Curtea de Arges
Ziua aIIa :Curtea de Arges-Horezu-Tg Jiu-Baile Herculane (330km)
Mic dejun . Se viziteaza Manastirea Curtea de Arges, ctitoria lui Neagoe Basarab o adevarata capodopera a arhitecturii romanesti, unica prin frumusete , maretie si valoare artistica.Calatorul Paul de Alep, in 1654 considera biserica lui Neagoe Basarab " una din minunile lumii". Construita intre anii 1512-1517 de " 9 mesteri mari,calfe si zidari si Manole – 10 ,care-i si intrece ",cum spune balada populara ,Mesterul Manole,din 1914 este si necropola regala, aici fiind inmormantati regii si reginele Romaniei:Carol I, si Elisabeta, Ferdinand si Maria , precum si Carol al-II-lea (nu si Regina Elena, care inmormantata la Laussane, Elvetia)si Regina Ana.Scurta oprire la Fantana lui Manole,care poarta peste timp povestea mesterului, care terminand biserica a fost lasat pe acoperis (i s-a luat scara) pentru a nu contrui o alta manastire mai frumoasa.Ca un alt Icar, si-a facut aripi din sindrila, a sarit de pe acoperisul Sfantului Lacas , la temelia caruia se spune ca zidise sotia , iar pe locul prabusirii a aparut un izvor limpede ca lacrima, care reprezinta sufletul Mesterului Manole. Scurta oprire la Muzeul Trovantilor de la Costesti. Ne continuam drumul spre Manastirea Horezu sau Hurezi,cea mai de seama ctitorie a lui Constantin Brancoveanu.Urmatoarea oprire va fi la Tg Jiu.Aici vom vizita trilogia, Ansamblu Monumental din Targu-Jiu:
- Coloana Infinita , numita initial "Coloana recunostintei fara sfarsit ", a fost dedicata soldatilor romani din Primul Razboi Mondial,cazuti in 1916 , in luptele de pe malul Jiului.
- Poarta Sarutului – simbolizeaza triumful vietii asupra mortii.
- Masa Tacerii – reprezinta masa dinaintea confruntarii in batalia in care urmeaza sa participe combatantii.
Scurt popas la Monumentul Proclamatiei de la Pades, ce rememoreaza si celebreaza inceputul Revolutiei lui Tudor Vladimirescu din 1821.Oprire la Podul lui Dumnezeu sau "Podul Uriasilor", singurul pot natural din Romania si singurul pod natural din lume, pe care se circula rutier.Cina si cazare Hotel Golden Spirit 3* sau similar- Baile Herculane.
Ziua aIIIa: Croaziera in Clisura Dunarii (Rezervatia Naturala" Cazanele Dunarii"): (aprox. 50 km)
Mic dejun.Dimineata ne indreptam spre Orsova pentru a ne imbarca in vaporul Flamingo,capacitate 70 locuri. Croaziera dureaza 4 ore in care pot fi observate atat malul romanesc cat si malul sarbesc. Aici natura a creat cel mai frumos muzeu in aer liber din Europa .
Ruta este urmatoarea: Orsova-Tabula Traiana-Capul lui Decebal (Decebalux Rex)- Manastirea Mraconia- Cazanele Mici(locul unde se infratesc Muntii Carpati si Balcani)- Cazanele Mari- Golful Dubova- Pestera Ponicova- Grota Veterani-Orsova.
Se pleaca cu autocarul spre Manastirea Sf.Ana,apoi ne indreptam prin Defileul Portile de Fier zona declarata: "SIT NATURA 2000". Vizitam Muzeul Hidrocentralei Portile de Fier I(4lei/adult, 2 lei/copil).Programul se incheie in mod spectaculos cu coborarea in sala turbinelor, unde se pot admira cele 6 turbine KAPLAN,cu o putere instalata fiecare de 195MW.
Cina si cazare Hotel Golden Spirit 3* sau similar- Baile Herculane.
Ziua aIVa :Baile Herculane-Morile de apa de la Rudaria (com. Eftimie Murgu)-Cascada Bigar- Anina-Oravita-Moldova Noua- Clisura Dunarii- Orsova- Baile Herculane. (aprox. 300km)
Mic dejun.Se pleaca spre o destinatie insolita in salbaticia Muntilor Almajului, unde se viziteaza cel mai mare complex de mori de apa din sudul Europei: Complexul Mulinologic Rudaria.Popasul urmator va fi la Izbucul Bigar si Cascada Bigar, o creatie spectaculoasa a naturii, o comoara bine pastrata a Romaniei, considerata de "The World Geography 2013", cea mai impresionanta cascada din lume.Incheiem aceasta zi spectaculoasa tot cu Clisura Dunarii, de aceasta data pe uscat. Cina si Cazare Hotel Golden Spirit 3* - Baile H.
Ziua aVa:Baile Herculane-Otelu Rosu-Tapae(Poarta de Fier a Transilvaniei)-Ulpia Traiana Sarmizegetusa-Hateg-Hunedoara. (250km)
Mic dejun.Se pleaca spre Hunedoara. Prima oprire va fi in localitatea Sarmizegetusa, capitala Daciei romane in,Ulpia Traiana Sarmizegetusa. Ne continuam drumul spre Hunedoara unde vizitam : Castelul Corvinestilor,construit in sec. XIV, considerat cel mai important monument de arhitectura gotica din Transilvania. In 1409 a fost daruit de Sigismund de Luxemburg nobilului roman Voicu, tatal lui Iancu de Hunedoara.Iancu impreuna cu Matei
Corvin(viitorul rege al Ungariei) au transformat castelul intr-o resedinta nobiliara.Cina si cazare Hotel Rusca 3*sau similar - Hunedoara.
Ziua aVIa: Hunedoara-Alba Iulia- Galati. (aprox.500km)
Mic dejun.Ora 07:30 Ne deplasam spre Alba-Iulia, numita in antichitate Apulum,fiind populata de tribul dac al apulilor.In timpul ocupatiei
romane, aici a fost sediul Legiunii aXIIIa Gemina. Obiective turistice:
Catedrala Medievala,cea mai mare din Transilvania , construita intre anii 1714-1741, prin truda a 20.000 de iobagi, este locul unde au fost inchisi Horea,Closca si Crisan, conducatorii rascoalei de la 1784.
Catedrala Romani-Catolica Sf. Mihail, considerat cel mai valorous monument de arhitectura medieval din Transilvania, construita in
etape,intre sec XIII-XVII, adaposteste mormintele lui Iancu de Hunedoara si principelui Ioan Sigismund.
Catedrala Reintregirii , construita intre anii 1921-1922.
Ne continuam drumul spre casa.Sosire in Galati aprox. Ora 21:00.
                                                                                                                                                                           Grup minim 40 persoane.

Pret: 895lei/persoana+155lei/persoana (pachet obligatoriu,5mic dejun+5 cine).

PRETUL INCLUDE :
- Transport autocar clasificat international
- 5 nopti cazare hotel 3* cu demipensiune ( mic dejun + cina)
- Toate excursiile din program
- Insotitor de grup din partea agentiei Montana.

PRETUL NU INCLUDE :
- Biletele de intrare la obiectivele turistice si de cult (daca este cazul) si nici ghizii pentru acestea.
- OPTIONAL – Pachet "Rezervatia Naturala Cazanele Dunarii" + Portile de Fier I = 55lei ( pretul include croaziera 4h cu vaporasul Flamingo , program turistic,transport autocar si ghid insotitor din partea agentiei pe toata durata excursiei).
-OPTIONAL- Pachet" Frumusetile Banatului" : Morile de apa de la Rudaria si Cascada Bigar = 60 lei/persoana (pretul include programul turistic + transport autocar si ghid insotitor din partea agentiei pe toata durata excursiei).

IMPORTANT :
1.Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single.
Cei care doresc in mod special sa stea singuri in camera, suplimentul este de 350 lei/persoana.
Copiii sub 12 ani (neîmpliniti)in camera cu 2 adulti beneficiaza de o reducere de 50 lei.(primesc pat suplimentar, loc in autocar si masa)
La inscriere se va achita un avans de minim 250lei/persoana . Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii . In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.
2.Locurile in autocar se atribuie in ordinea inscrierii.

Morile de apă de la Rudăria, un loc special în România şi cel mai mare complex de mori de apă din sudul Europei. Cele 22 mori de apă ce se întind de-a lugul firului apei, ascunzându-se de-o parte şi de alta a acestuia, sunt proprietatea oamenilor din sat, care le folosesc din generaţie în generaţie pentru măcinarea grânelor. Pe uşa de intrare de la fiecare moară este o listă cu numele familiilor şi zilele în care acestea macină. Fiecare moară are alt nume, fie numele celor care le-au construit, fie după imaginaţia acestora: Moara Roşoanea, Moara Trăiloanea, Moara Firiz... Ultima moară este Moara de la Tunel şi este poate cea mai interesantă, deoarece are un tunel care probabil a fost săpat pentru a asigura alimentarea cu apă.

Cascada Bigăr, care a fost nominalizată de publicaţia online "The World Geography" din SUA drept cea mai spectaculoasă cascadă din lume, se află la marginea unui drum, exact în locul pe unde trece Paralelă 45. Atât izbucul Bigar, cât şi grota, dar mai ales cascada Bigăr au legenda lor. Se spune că, în vremuri îndepărtate, în acest loc trăia o familie de ţărani muncitori. Necazul a făcut ca această familie să nu aibă copii. La un moment dat, o vrăjitoare i-a spus femeii că, dacă va bea apă din izvorul de sub stâncă, va naşte un copil, iar dacă acel copil va fi fată, să aibă grijă ca aceasta să nu se îndrăgostească, deoarece va muri. S-a întâmplat întocmai, iar fata, ajunsă o adevărată domnişoară, s-a îndrăgostit de flăcăul Bigăr. Ca să nu moară şi să uite de dragostea sa, tatăl fetei a închis-o pe aceasta în grota de pe munte. Strigătele disperate ale fetei au fost auzite de vrăjitoarea care îi prevestise naşterea. Vrăjitoarea s-a dus la fată şi i-a spus că îi va transforma părul într-o cascadă pe care vor aluneca propriile lacrimi, iar vuietul cascadei îl va aduce la ea pe flăcăul Bigăr, care se va îneca în lacrimile fetei. Cei doi îndrăgostiţi urmau să trăiască apoi veşnic pe Tărâmul Regăsirii Dorului. Şi în ziua de azi, apele izvorului Bigăr vin de sub stâncă şi se revarsă peste cascadă, în râul Miniş, care duce cu el mai departe povestea celor doi îndrăgostiţi.


  RELATII SAU REZERVARI: MIHAI CONSTANTIN 0722 243240 //0236469833Inapoi