litoral-bulgaria

litoral-romania

litoral-grecia

sejur-paris

sejur-elvetia

sejur-turcia

sejur-israel

NEWSLETTER


Curs Valutar

16-Sep-2019
Convertor valutar
in
Rezultat
Valoare:
TVA

Conversia EUR/RON se face automat la cursul BNR zilnic.

NOU:CLISURA DUNARII 7zile Clisura Romaneasca si Sarbeasca BONUS:FRUMUSETILE BANATULUI Plecari Galati:19august si 02sept

Pret : 1250 lei/persoana
Plecare : 19 august si 02septembrie 2019
Durata : 7nopti cu demipensiune
Romania
Contact

LOCURI EPUIZATE !                          27 ani de experienta in turism!

     

      CLISURA DUNARII si Banatul (7zile)

              (Clisura Romaneasca si Clisura Sarbeasca)

**IMPORTANT: la acest program am mai adaugat 1 zi cu demipensiune

(mic dejun+cina),pentru a vedea Clisura Sarbeasca si orasul Kladovo(Serbia).


GRATIS: Pachet" Frumusetile Banatului" : Morile de apa de la Rudaria si Cascada Bigar
    (pentru cei ce achita achita 50%din valoarea excursiei , pana-n 15 martie 2019)

Plecari din Galati/Braila/Buzau/Ploiesti 19 august si 02septembrie 2019


Clisura Dunarii este o destinatie turistica inedita care ofera vizitatorilor un peisaj fascinant.In zona clisurii,Dunarea strabate cea mai ingusta si grandioasa vale , cu punctul culminant in Cazanele Dunarii. De fapt clisura , ca termen geografic , este un sector de vale ingusta ,de tip defileu, sculptata in calcar si roci cristaline.Dunarea la Cazane, spaima navigatorilor secole la rand, atrage astazi , ca un miraj, turisti din toata lumea, dornici sa descopere natura si sa retraiasca istoria locurilor. Intr-o plimbare prin Defileul Dunarii , la suprafata apei se vede efectul produs de curentii de adancime, fenomen inedit, care lasa impresia ca Dunarea fierbe. Aceasta excursie va ofera posibilitatea sa cunoasteti o zona fabuloasa,unica in Romania, cu peisaje de o maretie care te copleseste.

Itinerar:Galati-Braila-Buzau-Ploiesti-Sinaia-Parau Rece-Culoarul Bran-Rucar-Curtea de Arges -Horezu-Tg Jiu-Valea Cernei- Baile Herculane –Orsova-Clisura Dunarii-Moldova Noua-Oravita-Anina-Cascada Bigar – Clisura Sarbeasca- Kladovo –Manastirea Mraconia- Caransebes- Ulpia Traiana Sarmizegetusa-Hateg-Hunedoara-Alba Iulia - Galati.

Ziua 1 |Galati/Braila-Buzau-Ploiesti-Sinaia-Paraul Rece- Bran-Rucar -Curtea de Arges
Plecare din fata Agentiei de Turism Montana, ora 06:00.Oprire 15min la Merei (zona Buzau).Urmatoarea oprire va fi la Manastirea Sinaia. Pentru masa de pranz facem popas de 1ora la Bran(cei care doresc , pot vizita Castelul Bran ).Trecem in Muntenia prin Culoarul Bran-Rucar , " o poarta in Carpati", una dintre cele mai importante atractii turistice din Carpatii Meridionali,cu peisaje fermecatoare, de un pitoresc inegalabil. Oprire la Biserica rupestra de la Namaiesti.Cina si cazare la Pensiunea Belvedere – Corbeni ,Transfagarasan sau similar
Ziua 2 |Curtea de Arges-Horezu-Targu Jiu- Baile Herculane
Mic dejun . Se viziteaza Manastirea Curtea de Arges, ctitoria lui Neagoe Basarab o adevarata capodopera a arhitecturii romanesti, unica prin frumusete , maretie si valoare artistica.Calatorul Paul de Alep, in 1654 considera biserica lui Neagoe Basarab " una din minunile lumii". Construita intre anii 1512-1517 de " 9 mesteri mari,calfe si zidari si Manole – 10 ,care-i si intrece ",cum spune balada populara ,Mesterul Manole,din 1914 este si necropola regala, aici fiind inmormantati regii si reginele Romaniei:Carol I, si Elisabeta, Ferdinand si Maria , precum si Carol al-II-lea (nu si Regina Elena, care inmormantata la Laussane, Elvetia)si Regina Ana.Scurta oprire la Fantana lui Manole,care poarta peste timp povestea mesterului, care terminand biserica a fost lasat pe acoperis (i s-a luat scara) pentru a nu contrui o alta manastire mai frumoasa.Ca un alt Icar, si-a facut aripi din sindrila, a sarit de pe acoperisul Sfantului Lacas , la temelia caruia se spune ca zidise sotia , iar pe locul prabusirii a aparut un izvor limpede ca lacrima, care reprezinta sufletul Mesterului Manole. Scurta oprire la Muzeul Trovantilor de la Costesti. Ne continuam drumul spre Manastirea Horezu sau Hurezi,cea mai de seama ctitorie a lui Constantin Brancoveanu.Urmatoarea oprire va fi la Tg Jiu.Aici vom vizita trilogia, Ansamblu Monumental din Targu-Jiu:
- Coloana Infinita , numita initial "Coloana recunostintei fara sfarsit ", a fost dedicata soldatilor romani din Primul Razboi Mondial,cazuti in 1916 , in luptele de pe malul Jiului.
- Poarta Sarutului – simbolizeaza triumful vietii asupra mortii.
- Masa Tacerii – reprezinta masa dinaintea confruntarii in batalia in care urmeaza sa participe combatantii.
Scurt popas la Monumentul Proclamatiei de la Pades, ce rememoreaza si celebreaza inceputul Revolutiei lui Tudor Vladimirescu din 1821.Oprire la Podul lui Dumnezeu sau "Podul Uriasilor", singurul pot natural din Romania si singurul pod natural din lume, pe care se circula rutier.Cina si cazare Hotel Golden Spirit 3* - Baile Herculane.
Ziua 3 |CLISURA DUNARII, partea romaneasca : Croaziera in Rezervatia Naturala "Cazanele Dunarii"
Mic dejun.Dimineata ne indreptam spre Orsova pentru a ne imbarca in vaporul Flamingo,capacitate 70 locuri. Croaziera dureaza 4 ore in care pot fi observate atat malul romanesc cat si malul sarbesc. Aici natura a creat cel mai frumos muzeu in aer liber din Europa .Ruta este urmatoarea: Orsova-Tabula Traiana-Capul lui Decebal (Decebalux Rex)- Manastirea Mraconia- Cazanele Mici(locul unde se infratesc Muntii Carpati si Balcani)- Cazanele Mari- Golful Dubova- Pestera Ponicova- Grota Veterani-Orsova.Se pleaca cu autocarul spre Manastirea Sf.Ana,apoi ne indreptam prin Defileul Portile de Fier zona declarata: "SIT NATURA 2000". Vizitam Muzeul Hidrocentralei Portile de Fier I(4lei/adult, 2 lei/copil).Programul se incheie in mod spectaculos cu coborarea in sala turbinelor, unde se pot admira cele 6 turbine KAPLAN,cu o putere instalata fiecare de 195MW.Cina si cazare Hotel Golden Spirit 3* - Baile Herculane.
Ziua 4 | Baile Herculane -Morile de apa de la Rudaria(com. Eftimie Murgu) - CASCADA BIGAR - Anina -Oravita -Moldova Noua –CLISURA DUNARII – Orsova- Manastirea Mraconia - Baile Herculane
Mic dejun.Se pleaca spre o destinatie insolita in salbaticia Muntilor Almajului, unde se viziteaza cel mai mare complex de mori de apa din sudul Europei: Complexul Mulinologic Rudaria.Popasul urmator va fi la Izbucul Bigar si Cascada Bigar, o creatie spectaculoasa a naturii, o comoara bine pastrata a Romaniei, considerata de "The World Geography 2013", cea mai impresionanta cascada din lume.Incheiem aceasta zi spectaculoasa tot cu Clisura Dunarii, de aceasta data pe uscat. Oprire la Manastirea Mraconia si la Capul lui Decebal.Cina si Cazare Hotel Golden Spirit 3* - Baile Herculane.
Ziua 5 | CLISURA SARBEASCA , Cetatea Diana, "Podul lui Traian" si orasul Kladovo
Mic dejun. Se pleaca spre Clisura Dunarii, partea sarbeasca.Se trece frontiera pe la vama Portile de Fier I ( trecerea in Serbia se face pe baza cartii de identitate).Privirea ne este atrasa pe malul sarbesc , de placa memoriala romana " Tabula Traiana" ( 4m inaltime si 1,75m latime , care comemoreaza finalizarea drumului militar roman a lui Traian) si a podului construit de Apollodor din Damasc , ce traversa Dunarea de la Kladovo la Drobeta Turnu Severin , avand o lungime de 1130m. Oprire pe malul fluviului, unde se afla ramasitele Cetatii Diana , una dintre cele mai importante fortificatii romane de la Dunare, construita de asemenea, in timpul Imparatului Traian. Se viziteaza apoi ramasitele "Podului lui Traian" (piciorul podului ,de piatra si caramida ), mareata constructie de acum doua mii de ani. Timp liber in orasul Kladovo , cu plimbare pe faleza Dunarii, care-ti permite sa vezi malul romanesc si orasul Drobeta Turnu Severin.Dupa-amiaza, ne intoarcem in Romania.In drum spre Baile Herculane, vizitam Manastirea Vodita, cea mai veche ctitorie voievodala ridicata de calugarul Nicodim cel Sfintit. Cazare Hotel Golden Spirit 3* - Baile Herculane.
Ziua 6|Baile Herculane –Otelu Rosu –Tapae (Poarta de Fier a Transilvaniei) –Ulpia Traiana Sarmizegetusa –Hateg –Hunedoara (Castelul Corvinestilor)
Mic dejun.Se pleaca spre Hunedoara. Prima oprire va fi in localitatea Sarmizegetusa, capitala Daciei romane in,Ulpia Traiana Sarmizegetusa. Ne continuam drumul spre Hunedoara unde vizitam : Castelul Corvinestilor,construit in sec. XIV, considerat cel mai important monument de arhitectura gotica din Transilvania.In 1409 a fost daruit de Sigismund de Luxemburg nobilului roman Voicu, tatal lui Iancu de Hunedoara.Iancu impreuna cu Matei Corvin(viitorul rege al Ungariei) au transformat castelul intr-o resedinta nobiliara.Cina si cazare Hotel Rusca 3*sau similar - Hunedoara.
Ziua 7|Hunedoara– ALBA IULIA – Galati .
Mic dejun.Ora 07:30 Ne deplasam spre Alba-Iulia, numita in antichitate Apulum,fiind populata de tribul dac al apulilor.In timpul ocupatiei romane, aici a fost sediul Legiunii aXIIIa Gemina. Obiective turistice:
Catedrala Medievala,cea mai mare din Transilvania , construita intre anii 1714-1741, prin truda a 20.000 de iobagi, este locul unde au fost inchisi Horea,Closca si Crisan, conducatorii rascoalei de la 1784.
Catedrala Romani-Catolica Sf. Mihail, considerat cel mai valorous monument de arhitectura medieval din Transilvania, construita in etape,intre sec XIII-XVII, adaposteste mormintele lui Iancu de Hunedoara si principelui Ioan Sigismund.
Catedrala Reintregirii , construita intre anii 1921-1922.
Ne continuam drumul spre casa.Sosire in Galati aprox. Ora 21:00, in functie de trafic.
                                                                                                                                                                 Grup minim 40 persoane.

Pret: 1250 lei ( 6 nopti cazare hotel 3* cu mic dejun + 6 cine + transport autocar +ghid insotitor din partea agentiei + vizite turistice, dupa cum urmeaza:
Vizita Manastirea Sinaia
 Vizita Biserica rupestra de la Namaiesti
 Excursie Curtea de Arges , ctitoria lui Neagoe Basarab
 Vizita Manastirea Horezu , ctitoria lui Constantin Brancoveanu
 Excursie Tj Jiu: Coloana Infinitului, Poarta Sarutului si Masa Tacerii
 Vizita Manastirea Sf Ana
 Vizita "Podul lui Dumnezeu"
 Excursie "Defileul Portilor de Fier " cu vizita Muzeul Hidrocentralei Portile de Fier I
 Vizita Ulpia Traiana Sarmizegetusa , capitala Daciei romane.
 Excursie Hunedoara – Castelul Corvinestilor
 Excursie Alba Iulia –schimbarea garzii in Cetatea Alba Carolina, tur pietonal al certatii : Catedrala Medievala, Catedrala Romano-Catolica Sf Mihail si Catedrala Reintregirii,Sala Unirii, Dealul Furcilor si Statuia Ecvestra a lui Mihai Viteazul.

** Toate vizitele includ transferul cu autocarul si insotitor de grup ; nu includ biletele de intrare la obiective.

     Cazarea in Statiunea Baile Herculane este intr-un cadru minunat, la Hotel Golden Spirit , amplasat in centrul statiunii Baile Herculane, chiar pe malul raului Cerna, atat barul cat si cele 2 terase ce apartin hotelului , beneficiind de o priveliste minunata.
De la receptie,turistii au posibilitatea sa achizitioneze si pachete pentru refacere si remodelare : masaj relaxant/anticelulitic, impachetari corporale ( strugure, ciocolata), masaj facial, masca facial, gomaj, sauna si masaj pe pat cu pietre de jad.

PRETUL NU INCLUDE :
- Biletele de intrare la obiectivele turistice si de cult (daca este cazul) si nici ghizii pentru acestea.
- OPTIONAL – Pachet "Rezervatia Naturala Cazanele Dunarii" + Portile de Fier I = 55lei ( pretul include croaziera 4h cu vaporasul Flamingo , program turistic,transport autocar si ghid insotitor din partea agentiei pe toata durata excursiei).
-OPTIONAL- Pachet" Frumusetile Banatului" : Morile de apa de la Rudaria si Cascada Bigar = 60 lei/persoana (pretul include programul turistic + transport autocar si ghid insotitor din partea agentiei pe toata durata excursiei). – GRATIS , daca se achita 50% , pana-n 15 martie 2019
- OPTIONAL –Trecem in Serbia (carte de identitate) - NOU!! Pachet "Clisura Sarbeasca si orasul Kladovo " si Manastirea Vodita = 60lei/ persoana (pretul include programul turistic + transport autocar si ghid insotitor din partea agentiei pe toata durata excursiei).

IMPORTANT :
1.Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single.
Cei care doresc in mod special sa stea singuri in camera, suplimentul este de 350 lei/persoana.Copiii sub 12 ani (neîmpliniti)in camera cu 2 adulti beneficiaza de o reducere de 50 lei.(primesc pat suplimentar, loc in autocar si masa)
La inscriere se va achita un avans de minim 250lei/persoana . Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii . In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.
2.Locurile in autocar se atribuie in ordinea inscrierii.

  RELATII SAU REZERVARI: 0236 469833 / 0236 469834Inapoi