litoral-bulgaria

litoral-romania

litoral-grecia

sejur-paris

sejur-elvetia

sejur-turcia

sejur-israel

NEWSLETTER


Curs Valutar

25-Jan-2020
Convertor valutar
in
Rezultat
Valoare:
TVA

Conversia EUR/RON se face automat la cursul BNR zilnic.

TARA MOTILOR 6zile Plecari:14iulie si 20 august 2020

Pret : 995lei/persoana
Plecare : 14iulie si 20 august 2020
Durata : 6zile/5nopti cu mic dejun + 3 cine
Romania
Contact

 PROGRAM 2020 "MARCA MONTANA"              28 ani de experienta in turism!

PRIMIM SI TICHETE DE VACANTA !!  

              TARA MOTILOR si Muntii Apuseni 6zile


Pentru lumea civilizata "viata la tara" este acum chiar un deziderat.O viata bucolica in fata fiecarui calator : vacile se mulg, inca, manual, gainile se urca pe prispa casei,gastele se leagana pe ulite, alaturi de cirezile ce se intorc seara de la pascut,femeile lucreaza inca in stravechiul razboi de tesut,mesterii lemnari fac porti monumentale,ciubere,butoaie. "Acasa " la Avram Iancu , satul sta la marginea padurii, aproape de caprioare, iepuri si alte jivine, unde basmul se transforma in realitatea veacului XXI , punand imaginatia calatorului la intrebari si infiorari misterioase. Tara Motilor este renumita pentru peisaje, legende si traditii stravechi.

Plecari din Galati/Braila: 14iulie si 20 august 2020

Ziua 1 |14iulie|20august| Sinca Veche -"Templul Ursitelor" – Fagaras-Hunedoara
Plecare din fata Agentiei de Turism Montana, ora 06:00,pe traseul Galati/Braila- Tecuci-Oituz (30min. Pauza)-Brasov-Sinca Veche(Templul Ursitelor) – Fagaras-Hunedoara.Oprire la Sinca Veche, "Templul Ursitelor",locul unde dorintele se implinesc,daca ai inima curata,locul unde se petrec fenomene paranormale,vise premonitorii si tot felul de viziuni. Controversatul lacas de cult se banuieste ca ar avea o vechime de peste 7000 de ani si origini dacice,iar prin turla fara acoperis patrund energiile din cer direct pe altarul templului,creind "stari deosebite" si "energii ciudate" persoanelor care il viziteaza.Tot aici, ne inchinam la moastele Sfantului Nectarie(in partea dreapta a altarului) ,gazduite in Schitul Sfantului Nectarie, lacas ce poarta hramul "Nasterea Maicii Domnului".Ne continuam drumul spre Fagaras, unde se viziteaza Cetatea Fagaras, constructie inceputa in sec al XIVlea, ce a fost pe rand resedinta nobiliara si princiara, garnizoana militara austriaca si romaneasca si inchisoare comunista intre anii 1948-1960.Intr-un top 10 al celor mai frumoase castele din lume , realizat de o publicatie americana, aceasta a fost situata pe locul 2.
Cazare Hotel Rusca 3* -Hunedoara sau similar.
Ziua 2 |15iulie|21august|":DRUMUL MOTILOR :Alba Iulia-Zlatna -Abrud -Rosia Montana- Albac -Arieseni/Vartop
Mic dejun. Se viziteaza Castelul Huniazilor care a apartinut familiei Corvinestilor. Ne deplasam spre Alba-Iulia, numita in antichitate Apulum,fiind populata de tribul dac al apulilor.In timpul ocupatiei romane, aici a fost sediul Legiunii aXIIIa Gemina. Obiective turistice: Cetatea Medievala, Alba Carolina cea mai mare din Transilvania , construita intre anii 1714-1741, prin truda a 20.000 de iobagi, este locul unde au fost inchisi Horea,Closca si Crisan, conducatorii rascoalei de la 1784.
Catedrala Romani-Catolica Sf. Mihail, considerat cel mai valorous monument de arhitectura medieval din Transilvania, construita in etape,intre sex XIII-XVII, adaposteste mormintele lui Iancu de Hunedoara si principelui Ioan Sigismund.
Catedrala Reintregirii , construita intre anii 1921-1922. Cina si cazare Hotel Aries 3* -Vartop sau similar.
Ziua 3 |16iulie|22august|: Optional: PESTERA URSILOR (200km)
Mic dejun. Se viziteaza cea mai frumoasa si spectaculoasa pestera din Muntii Apuseni –Pestera Ursilor, o capodopera a naturii, fiind unicat in Romania si Europa. Aceasta este structurata pe 3 valerii vizitabile si o "Rezervatie Stiintifica ".Cele 3 galerii : Galeria Oaselor(aflata la intrare, fiind denumita astfel datorita numeroaselor oase ale ursilor de canerva, gasite in acest loc), Galeria Emil Racovita (cea mai mare galerie din portiunea amenajata a pesterii, denumita dupa marele speolog si cercetator, de al carui nume se leaga numeroase descoperiri importante ; galeria contine formatiuni de calcar spectaculoase) si Galeria Lumanarilor (aceasta galerie duce spre iesire, si-a capatat numele datorita numeroaselor stalactite care seamana cu niste lumanari ). Cina si cazare Hotel Aries 3* -Vartop sau similar.
Ziua 4 |17iulie|23august|:"Acasa la Craisorul Muntilor", Avram Iancu -Dealul cu melci -Cascada Pisoaia -Pestera lui Ionele -PESTERA SCARISOARA - Arieseni/Vartop.
Mic dejun.Se pleaca spre Vidra de Sus(Avram Iancu) cu scurta oprire la Dealul cu melci (un deal cu melci pietrificati , de forme si marimi variate , zeci de specii de pietricele-melc cimentate impreuna in stanca cenusie) si Cascada Pisoaia, cunoscuta si sub numele de Cascada de la Vidra, o superba cadere de apa de peste 18 m inaltime .Apele din zona sunt bogate in calcar si dau nastele unor spendide formatiuni calcaroase, care maresc spectaculozitatea locului. Ne continuam drumul Pestera Scarisoara, cu o scurta oprire la Pestera lui Ionele (legenda spune ca denumirea pesterii provine de la un haiduc pe nume Ionel, care s-a ascuns in ea) . Vizita Pestera si ghetarul Scarisoara , cea mai mare pestera cu gheata din Romania, cu o varsta de peste 3000 ani , declarata monument al naturii , formata din calcare de varsta jurasica ( vechi de aprox. 150milioane de ani). Intrarea in pestera este una spectaculoasa – un aven cu diametrul de 50-60 m, cobori 48 m pana ajungi in Sala Mare a pesterii. ( se recomanda imbracaminte si incaltaminte adecvata – temperatura 2C ).Topografia este simpla, deoarece pestera reprezinta o incapere unica, cu o dezvoltare totala de 700m. In mijlocul acestei incaperi se afla un imens bloc de gheata , ce dainuie pestera. Fata superioara a blocului , formeaza podeaua Salii Mari.In partea din dreapta acest planseu se frange intr-un topogan abrupt de gheata, care da intr-o zona denumita Biserica. Aici apar primele formatiuni.In partea dreapta intrarii se afla Rezervatia Mica iar in partea stanga, Rezervatia Mare.Cina si cazare Pensiunea Aries 3* - Vartop sau similar.
Ziua 5|18iulie|24august|: SALINA TURDA,cel mai fascinant loc subteran din lume
Mic dejun.Plecare spre Salina Turda –cea mai frumoasa salina din Romania,modernizata cu fonduri europene, o adevarata oaza de liniste si agrement.Cazare zona Targu Mures – hotel 2/3*.
Ziua 6|19iulie|25august|: Tg Mures-SIGHISOARA- Intorsura Buzaului.
Mic dejun. Ne indreptam spre casa prin Intorsura Buzaului. Oprire la Sighisoara, oras medieval, unde vom vizita centrul istoric, inclus din 1999 in patrimoniul mondial UNESCO(aprox. 1ora ).Cetatea Sighisoara, inconjurata de un zid de 930m (din sec 15-17), este locuita si-n prezent.S-au pastrat 9 turnuri din cele 14, ce functionau ca sedii ale diferilor bresle mestesugaresti : macelarilor,cojocarilor,tabacarilor,cositorilor,pescarilor ,fierarilor etc.La doi pasi de turnul cu Ceas (fata in fata cu Casa Venetiana) se afla Casa Vlad Dracul(sau Casa cu Dragon) , una dintre cele mai vechi constructii civile din Cetatea Sighisoara.Sosire in Galati aprox. ora 21:00, un functie de trafic.
                                                                                                                             Grup minim 40 persoane

Pret: 995lei/persoana ( 5 nopti cazare hotel 3* cu mic dejun + 3 cine + transport autocar + ghid insotitor din partea agentiei + vizite turistice, dupa cum urmeaza:
 Vizita Sinca Veche ("Templul Ursitelor")
 Excursie Hunedoara – Castelul Corvinestilor
 Excursie Alba Iulia – tur pietonal al certatii si vizita Catedrala Medievala, Catedrala Romano-Catolica Sf Mihail si Catedrala Reintregirii,Dealul Furcilor,Castrul Legiunii aXIIIa Gemina, Sala Unirii.
 Excursie "Acasa la Craisorul Muntilor" : Dealul cu melci, Cascada Pisoaia, Pestera lui Ionele
 Excursie Pestera Scarisoara
 Excursie Salina Turda
** Toate excursiile includ transferul cu autocarul si insotitor de grup ; nu includ biletele de intrare la obiective.

PRETUL NU INCLUDE :
- Biletele de intrare la obiectivele turistice si de cult (daca este cazul) si nici ghizii pentru acestea.
-OPTIONAL : Excursie Pestera Ursilor (ziua a 3a) = 50lei/persoana
o pretul include transport autocar, ghid insotitor, taxe drumuri si parcare
o pretul nu include si biletul de intrare la obiectiv si nici ghizii pentru acesta.

IMPORTANT :
1.Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single.
Cei care doresc in mod special sa stea singuri in camera, suplimentul este de 320lei/persoana. Copiii sub 12 ani (neîmpliniti)in camera cu 2 adulti beneficiaza de o reducere de 50 lei.La inscriere se va achita un avans de minim 300lei/persoana . Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii . In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.
2.Locurile in autocar se atribuie in ordinea inscrierii.Inapoi