litoral-bulgaria

litoral-romania

litoral-grecia

sejur-paris

sejur-elvetia

sejur-turcia

sejur-israel

NEWSLETTER


Curs Valutar

16-Sep-2019
Convertor valutar
in
Rezultat
Valoare:
TVA

Conversia EUR/RON se face automat la cursul BNR zilnic.

MISTRELE GRECIEI 5/6/7zile Plecari Galati: 13iulie,09sept.

Pret : 595lei/persoana
Plecare : 13iulie,09septembrie
Durata : 5/6 nopti cazare
Grecia
Contact

                                                                                                               27 ani de experienta in turism!

                   MISTERELE GRECIEI (5/6/7 zile)

• Plecare din Galati/Braila: 26 mai // Pret : 550lei/pachet 4 nopti (transport autocar inclus)


• Plecare din Galati/Braila: 10 iunie// Pret : 595lei/pachet 5 nopti (transport autocar inclus)


• Plecare din Galati/Braila: 09 septembrie//Pret : 595lei/pachet 5 nopti (transport autocar inclus)


• Plecare din Galati/Braila: 13 iulie(sezon)//Pret : 875lei/pachet 6 nopti (transport autocar inclus)

Early Booking : GRATIS Excursie Salonic (pentru plata 50% , pana-n 15 martie 2019)
Early Booking: GRATIS Excursie Muntele Olimp (pentru plata 50% ,pana-n 15 martie 2019)

Ziua I (26mai/10iunie/13iulie/07septembrie) : Catre patria lui Homer...Plecare ora 05 :00 pe itinerariul : Galati/Braila-Buzau-Bucuresti-Giurgiu-Sofia-Salonic-Katerini-Paralia Katerini Cazare Hotel Astro 2*.Paralia –Katerini sau similar.
Ziua aIIa (27mai/11iunie/14iulie/08septembrie) : Meteora-paradis pe pamant...
Timp liber : shopping, plaja si baie in Marea Egee .Optional : Excursie manastirile de la Meteora.Plecare spre Kalambaka.Pe drum, in valea raului Tembi, oprim la schitul construit in stanca al Sf.Paraschevi,unde se afla ,Izvorul Tamaduirii'', loc sfant pentru alinarea durerilor(izvor cu apa tamaduitoare pentru cei cu probleme la ochi). Popas la Zindros-centru de confectionare si comercializare a icoanelor si altor obiecte de cult religios.Se viziteaza Complexul Monahal Meteora.Meteora, in traducere- suspendat intre cer si pamant, maret fenomen geografic unic in lume, unde suntem sedusi de privelistea de ,,paduri'' de stanci, cu forme ciudate, pe varful carora se afla manastiri.Vom vizita manastirile : Marele Meteor unde ne vom inchina la moastele celor doi sfinti intemeietori : Sf. Atanasie si Ioan Vresis Paleologul.Pelerinajul continua pe inaltimi,pana la a doua manastire inchinata Sfantului Intaiului Martir si Arhidiacon Stefan. Inchinare la capul Sf Ierarh Haralambie, un sfant iubit pretutindeni « grabnic ajutator « impotriva epidemiilor si protector al animalelor domestice.Cazare Hotel Astro 2* sau similar.
Ziua aIIIa (28mai/12iunie/15iulie/09septembrie):ATHOS,muntele sfant
Optional :Se pleaca spre statiunea Ouranopolis.Shopping si plaja in Ouranopolis.Croaziera in jurul Muntelui Athos. Pentru cei care raman in Paralia-Katerini,timp liber shopping, aici sunt magazine cu blanuri si bijuterii foarte ieftine. Cazare Hotel Astro 2* sau similar.
Ziua aIVa(29mai/13iunie/16iulie/10septembrie):Cascadele de la Edessa si Baile Termale de la Pozar
Pentru cei care raman in statiune - timp liber (plaja, plimbari, shopping). Optional :Excursie 1zi Edessa si Statiunea Pozar.Dimineata, plecam spre Edessa, unul dintre cele mai frumoase orase din Grecia .Aici vizitam cascadele Edessa. Pana la caderea in gol, apa este dirijata printr-o gradina incarcata cu flori si arbusti, strecuranduse pe sub podete , si formeaza apoi la cadere, minicascade,Cascada cea mai spectaculoasa este Karanos unde apa se pravaleste de la o inaltime de 70m.In timpul liber oferit, pe langa fotografii si plimbari , puteti explora, in spatele cascadei se afla o pestera. Ne continuam drumul spre Pozar, statiune renumita pentru apele sale termale ( temperaturi intre 37-60grade) inca din Antichitate, mentionate si de Herodot, inscrierile sale. Timp liber .
Acces bai cascada = aprox. 2euro/persoana. Access piscina exterioara = aprox. 3 euro/persoana.Cazare Hotel Astro 2*sau similar.
Ziua aVa (14 iunie,17iulie/11septembrie) : INSULA SKIATHOS
Timp liber in statiunea Paralia Katerini pentru plaja sau shopping. Optional : Plecare spre Insula Skiathos (dis de dimineata) Se parcurge cu autocarul traseul din zona Rivierei Olimpului spre portul Amaliapolis de unde pleaca vasele de croaziera,drumul dureaza aproximativ 2,5-3 ore. Vasul pleaca din port trecand pe langa muntele Pelion, vestitul taram al centaurilor si continua pe langa insula Evia in directia Insulei Skiathos. Drumul cu vasul de croazierea dureaz 2,5 ore, pline cu distractie si voie buna.Prima oprire se face la celebra plaja Koukounaries, pentru aproximativ 1 ora de plaja,iar apoi vasul se indreapta in directia orasului Skiathos,capitala insulei cu acelasi nume.In orasul Skiathos vasul acosteaza aproximativ 1,5 ore pentru un scurt traseu pietonal spre cel mai inalt punct al orasului, punctul de belvedere, unde se gaseste Biserica Agios Nicholaos si pentru timp liber sau masa de pranz.La intoarcere, turistii sunt preluati de autocar , pentru a fi adusi in Paralia Katerini.Sosire la hotel, in cursul serii. Cazare Hotel Astro 2* sau similar.
Ziua aVIa (18 iulie): Paralia Katerini
Timp liber in statiunea Paralia Katerini pentru plaja sau shopping. Cazare Hotel Astro 2* sau similar.
ULTIMA ZI : (30mai/15iunie/19iulie/12septembrie): TESSALONIKI,capitala regilor macedonieni
Dimineata se face o vizita la legendarul munte Olimp,considerat ,,Lacasul Zeilor''Ascensiunea spre muntele Olimp incepe din satul Litohoro,printr-un defileu magnific, iar punctul final este cascada Litohoro(cascada lui Zeus,cu cazanele lui Zeus), care se afla in inima muntelui Olimp.Continuam excursia la Manastirea Kontariotissa-inchinare la moastele sfantului Efrem Siru (mana dreapta a sfantului) .Se pleaca catre Salonic.Sosire la Salonic,oras inaltat de Kassandru,in cinstea sotiei sale Tessaloniki(sora lui Alexandru Macedon).Tur oras :Turnul Alb,Arcul lui Galeriu,Biserica Sf Gheorghe –Rotonda,cea mai veche biserica crestina din Grecia si Catedralei Sf Dimitrie, unde sunt moastele Sf M. Mc. Dimitrie Izvoratorul de Mir si Sf. Anisia. Plecare spre Romania aprox. ora 14:00.Sosire Galati in cursul diminetii, aprox. ora 08:00,in functie de trafic si de procedurile vamale.

PRETUL INCLUDE :
-5 /6nopti cazare (in functie de plecarea aleasa de dvoastra) in hotel 2*-camere 2/3 paturi,grup sanitar propriu ,TV,telefon,frigider,bucatarie complet echipata ; ( www.astro-apartments.gr )

*Hotel Astro - Paralia Katerini este un hotel tip self-service, acestia nu pun la dispozitie prosoape pentru bucatarie sau baie.
-asistenta turistica din partea agentiei .
-transport autocar clasificat international

PRETUL NU INCLUDE :
- Bilete de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice si nici ghizii .
- Excursii Optionale:Manastiri Meteora,Edesa,Insula Skiathos,excursie si croaziera Muntele Athos (minim 30 participanti).
-Asigurare medicala privata este obligatorie. Recomandam Mondial Assistance = 43lei/pers ( indiferent de varsta, NU se percepe supliment de seniori ). Nu ezitati sa solicitati brosura in lb. romana.

ACTE NECESARE : carte de identitate sau pasaport, valabil minim 6 luni de la sosirea in Romania.

Va propunem sa descoperiti "MISTERE GRECIEI" :

(GRATIS, pentru cei ce achita 50%) : Excursie Muntele Olimp ½ zi – 10euro/persoana
*Pachetul include : transport autocar si insotitor de grup.
Manastirea Sfantul Dionisie din Olimp este un asezamant monahal ortodox din Grecia, situat la o altitudine de peste 900 m, chiar in inima Muntelui Olimp. Manastirea a fost intemeiata in 1542 de catre Sfantul Dionisie din Olimp, un ieromonah isihast care s-a nevoit la Meteora si Sfantul Munte Athos (unde a fost staret al Manastirii Filoteu) dar care a ales Muntele Olimp drept loc de nevointa si misiune pentru tot restul vietii sale pamantesti. Intre odoarele de mare pret ale manastirii se numara mana dreapta a Sfantului Dionisie din Olimp.Manastirea Sfantul Efrem Sirul este o manastire relativ nou-infiintata din Grecia. Arhitectura acesteia este una tipic bizantina, atat biserica cea mare, cat si paraclisele, chiliile si celelalte cladiri fiind in intregime acoperite cu caramida rosie si arcade. In biserica mare a manastirii se pastreaza, cu mare evlavie, cea mai mare comoara a locului: mana dreapta a Sfantului Efrem Sirul, cea prin care harul lui Dumnezeu a daruit lumii nenumarate imne, rugaciuni si cuvinte de invatatura. Sfantul Efrem Sirul este praznuit de Biserica Ortodoxa in ziua de 28.o1

Excursie si croaziera Muntele Athos -30euro/persoana,daca se achita in Romania(40euro/persoana ,in Grecia).
*Pachetul include : transport autocar + bilet vaporas si insotitor de grup) .Muntele Athos este situat în partea de nord a Greciei (zona Halkidiki) și reprezintă o peninsulă cu o lungime de 60 km. Cea mai mare înălțime este atinsă pe Vârful Athonului, de 2030 m. Pe Muntele Athos se află aproximativ 20 mănăstiri, 12 schituri și multe chilii ale călugărilor, toate ortodoxe. Mai este denumit și „Grădina Maicii Domnului", aici aflându-se o mulțime de icoane ale Sfintei Fecioare Maria. În jurul peninsulei apa are o culoare incredibilă, un albastru închis, pătrunzător, aproape ireal, în aer domnește o liniște plăcută și o mulțime de rugăciuni par a se înălța deasupra acestui pământ sfânt. Pe Muntele Athos există și două așezări monastice românești: Schitul Prodromu ce aparține de mănăstirea Marea Lavră și Schitul Lacu.Cel mai înalt vârf se află chiar în capătul peninsulei. Este aproape mereu acoperit de nori.Va sugeram sa aduceti paine pentru a hrani pescarusii ce va vor acompania pe tot drumul, spectacolul va fi de neuitat!

Excursie Manastiri Meteora – 25 euro/pers , daca se achita in Romania ( 35 euro/persoana , daca se achita in Grecia)
*pachetul include transport autocar ,vizita Centrul de icoane bizantine –Zyndros, insotitor de grup.
**pretul nu include intrarile la manastirile suspendate – aprox. 3 euro/manastire.

Excursie 1zi INSULA SKIATHOS – 35 euro/pers , daca se achita in Romania ( 45 euro/persoana , daca se achita in Grecia)
*pachetul include transfer autocar Paralia Katerini-port-Paralia Katerini,croaziera spre Skiathos , insotitor de grup.

Excursie 1zi Edessa si Pozar – 25 euro/pers, daca se achita in Romania(35 euro/persoana, daca se achita in Grecia)
*pachetul include : transport autocar, program turistic si insotitor de grup
**pretul nu include : Acces bai cascada = aprox. 2euro/persoana. Access piscina exterioara = aprox. 3 euro/persoana.

Pentru excursiile optionale, copiii pana in 12 ani ,au o reducere de 5 euro/excursie.
Grup minim participanti la excursii optionale 30persoane.


IMPORTANT :
1.Pentru cei care locuiesc pe traseul indicat la inceputul programului,pot achita un avans la orice Banca Transilvania (se pierde in caz de neprezentare la plecare),fara costuri suplimentare,(detalii la telefon - 0722 243 240 )iar diferenta o puteti achita la plecare,in momentul cand va luam din localitatea d-voastra.
2. Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single. Cei care doresc sa stea singuri in camera, suplimentul este de 65 euro/persoana. La inscriere se va achita un avans minim .Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii .
3.Grup minim 40 persoane. Pentru grup 30-39 persoane, pretul creste cu 35 euro. Pentru grup mai mic de 30 persoane pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.
4.Ofertele Speciale sunt valabile DOAR in perioada invocata.

OBSERVATII :
• Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.
• Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita in mod oficial de Ministerul Turismului din Grecia, conform standardelor proprii;
• Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
• Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; • sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; • adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.
• Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de aproximativ 25 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional.
Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua.
• Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora mentionata in programul detaliat.
• Conform noii legislatii privind transportul de pasageri pe drumurile din tarile Comunitatii Europene, timpul obligatoriu de stationare al autocarului este de 8-11 ore intr-un interval de 24 ore si o zi intreaga la fiecare ciclu de 7 zile. Programul turistic in fiecare dintre zile va incepe dupa consumarea timpului obligatoriu de odihna al conducatorilor auto. Datorita restrictiilor de circulatie in marile orase, autocarele nu au voie sa intre in incinta sau in apropierea anumitor obiective turistice.Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Buzunarul de plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti. Va rugam sa nu pastrati aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Sticlele de plastic, bagajele de mana sau alte obiecte voluminoase se depoziteaza in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor. .Asigurarile medicale private in cadrul programelor turistice sunt obligatorii incepand cu 01 martie 2016.
• Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor, asezamintelor de cult etc. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizati locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, putand fi posibil doar daca grupul de turisti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorita intereselor si gusturilor diferite ale turistilor, se face individual, cu stabilirea in prealabil de catre ghid a locului si orei de intalnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse in program pot sa-si modifice orarul de vizitare fara instiintare prealabila. Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

  RELATII SAU REZERVARI: MIHAI SIMONA 0727974060 //0236469833Inapoi