litoral-bulgaria

litoral-romania

litoral-grecia

sejur-paris

sejur-elvetia

sejur-turcia

sejur-israel

NEWSLETTER


Curs Valutar

23-Oct-2019
Convertor valutar
in
Rezultat
Valoare:
TVA

Conversia EUR/RON se face automat la cursul BNR zilnic.

TOATA GRECIA SI 3 INSULE: EVIA, EGHINA,CORFU 8zile (autocar) Plecare Galati: 23 septembrie

Pret : 395 euro/persoana
Plecare : 23 septembrie 2019
Durata : 8zile/7nopti cu mic dejun + 4 cine
Grecia
Contact

                                                                                                 27 ani de experienta in turism!

     TOATA GRECIA si 3 insule :Corfu,Eghina si Evia

In care este inclus :"Minunea din Arcadia: - vezi anexa! (Aceasta minune pe care o puteti vedea cu ochii d-voastra,a fost introdusa pentru prima data intr-un pelerinaj, in Romania (2001)de agentia noastra,in urma vizionarii unui documentar pe Discovery Channel.

Plecare din Galati/Braila:  23 septembrie 2019


Itinerar : Galati-Braila-Buzau-Bucuresti-Giurgiu-Sofia-Paralia Katerini-Almiros(Braul Maicii Domnului)-Insula Evia(Sf.Ioan Rusu)-Nea Makri (Sf Efrem cel Nou)-Atena-Insula Eghina-Sfantul Nectarie -Canalul Corint-Patras(Sf Andrei)-Mega Spileo(Sf Gherasim) -Insula Corfu(Sf Spiridon)-Kalambaka (Meteore)- Sf Efrem Siru -Salonic(Sf Dimitrie Izvoratorul de Mir) – Galati

Ziua I (23.09): Catre patria lui Homer
Plecare din Galati ora 05:00 pe traseul Galati-Braila-Buzau-Bucuresti-Giurgiu-Sofia-Paralia Katerini.Cazare Hotel Naysika 2*Paralia-Gritsa .
Ziua a II a (24.09): Braul Maicii Domnului (ALMIROS-INSULA EVIA-ATENA)
Mic dejun.Se pleaca spre Atena. In localitatea Almiros, in munti, popas la Manastirea Kato Xenia (aici se afla un fragment din Braul Maicii Domnului).La aceasta manastire sunt si 3 maicute romance.Tot aici se afla si o icoana facatoare de minuni « Maica Domnului Straina ».
A fost gasita intr-o barca, pe tarmul marii Egee, langa localitatea Almiros.Se presupune ca niste calugari din Constantinopol, in timpul unui asediu turcesc,pentru a salva icoana au pus-o intr-o barca si i-au dat drumul pe mare.Vantul a purtat-o in Grecia,in zona Volos.Se trece in insula Evia cu ferry-boat-ul in localitatea Glifa. Traversarea insulei de la nord la sud ,cu oprire in satul Prokopi, unde se afla biserica Sf Ioan Rusu.Inchinare la moastele sfinte.Revenire pe continent,pe podul de la Halkida. Ne inchinam la Manastirea Sf.Efrem cel Nou,din localitatea Nea Makri.Tur noapte oras Atena.Cazare zona Atena hotel Kavallari 3* sau similar.
Ziua a III a(25.09): Atena, orasul Zeilor (ATENA-INSULA EGHINA(SF NECTARIE)- PATRAS)
Mic dejun. Se pleaca in portul Pireu,imbarcare pe ferry-boat cu destinatia Eghina.Se viziteaza Manastirea Sf Treime,unde ne inchiam moastele Sf. Nectarie Taumaturgul.Tur insula,timp liber in port pentru cumparaturi.Intoarcere in Atena,aprox. ora 15:30.Tur de oras Atena cu autocarul,cu opriri la Palatul Parlamentului(schimbarea garzii la mormantul ostasului necunoscut),Complexul Acropole(Parthenonul,Templul Atenei Nike,Erechtionul,Karyatidele,Odeonul,Teatrul lui Dionysos,Stadionul Olimpic).Urcam pe Stanca Aeropagus , locul unde Sf. Apostol Pavel a rostit faimoasa predica catre atenieni.Turul se incheie cu parcurgerea Pietei Sintagma si Omonia.Ne continuam drumul spre Patras, cu oprire la Canalul Corint, lung de 6km (constructie inceputa de imparatul Nero,sec I d.Hr si terminata in 1893).Leaga Marea Ionica de Marea Egee.Cina si cazare Hotel Rodini 3* - Rodini Beach sau similar.
Ziua aIV a(26.09): MEGA SPILEO (Marea Pestera) si Minunea din Arcadia -1zi
Mic dejun.Dimineata se pleaca in Peloponez la Manastirea Mega Spileo(Marea Pestera).Putine agentii din Romania au in programele lor acest obiectiv spectaculos. Construita pe peretele salbatic si abrupt al unei stanci de 120m,pe locul pesterii unde a fost gasita cea mai veche icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul in brate, atribuita Sf.Ap.Luca.Tot aici se afla si mana Sf Haralambie (ce a iscat un mare scandal intre Grecia si Romania), aparator impotriva ciumei si foametei .Turistii care ajung aici se pot desfata,pe langa bucuriile duhovnicesti, cu o priveliste uluitoare spre Golful Corint si Marea Ionica, de la o altitudine de peste 1.000m.Ne continuam drumul spre zona Arcadia din Peloponez pentru a fi martorii Minunii din VASTA (Biserica Sf Teodora ,din acoperisul careia au crescut 17copaci inalti de 30m) Vezi explicatia din anexa! Cina si cazare Hotel Rodini Beach 3*sau similar.
Ziua aVa(27.09): PATRAS-INSULA CORFU(SF SPIRIDON)-KALAMBAKA.
Mic dejun. Coboram in Patras-Capitala Peloponezului, pentru a vizita Catedrala Sf Andrei (cea mai mare biserica din Balcani,cu interiorul imbracat cu frumoase icoane si picturi bizantine) si pentru a ne inchina la moastele Sfantului si la o parte din crucea pe care a fost rastignit Sf Andrei. Se pleaca spre insula Corfu, Se trece cu ferry-boat-ul in insula.Deplasare spre capitala insulei, Corfu Town. Aici se pot vizita : Esplanada, Palatul Regal,Vechea Fortareata ,Noua Fortareata ,Catedrala Sf Spiridon(adaposteste moastele intregi ale Sf Ierarh Spiridon), celebra pentru valoroasele sale icoane si gravuri in aur si argint,Biserica Sf Teodora (adaposteste moastele intregi ale Sf Imparatese Teodora).Cazare Statiunea Dassia – Hotel Telemachos 3* sau similar.
Ziua aVIa(28.09): Meteora, paradis intre cer si pamant (CORFU- KALAMBAKA- PARALIA GRITSA)
Mic dejun.Dimineata ne indreptam spre Kalambaka. Se viziteaza Complexul Monahal Meteora(Meteora, in traducere- suspendat intre cer si pamant) maret fenomen geografic unic in lume, unde suntem sedusi de privelistea de ,,paduri'' de stanci, cu forme ciudate, pe varful carora se afla manastir.Ne inchinam la manastirile : Marele Meteor sau Varlaam (manastiri de calugari)si Sf Stefan sau Rusanu(manastiri de maici), in functie de cum vor fi deschise. Popas la Zindros-centru de confectionare si comercializare a icoanelor si altor obiecte de cult religios. In drum spre Paralia Gritsa traversam Valea Tembi, unde oprim la schitul Sf. Paraschevi, (cu ,,Izvorul Tamaduirii'', loc sfant pentru alinarea durerilor – izvor cu apa tamaduitoare pentru cei cu probleme la ochi ).Cina si cazare Hotel Naysika 2* - Paralia Gritsa sau similar.
Ziua aVII a(29.09):Athos,Muntele Sfant
Mic dejun. Optional :Excursie si croaziera Muntele Athos.Se pleaca spre statiunea Ouranopolis.Croaziera in jurul Muntelui Athos. Muntele Athos este situat în partea de nord a Greciei (zona Halkidiki) și reprezintă o peninsulă cu o lungime de 60 km. Cea mai mare înălțime este atinsă pe Vârful Athonului, de 2030 m. Pe Muntele Athos se află aproximativ 20 mănăstiri, 12 schituri și multe chilii ale călugărilor, toate ortodoxe. Mai este denumit și „Grădina Maicii Domnului", aici aflându-se o mulțime de icoane ale Sfintei Fecioare Maria. În jurul peninsulei apa are o culoare incredibilă, un albastru închis, pătrunzător, aproape ireal, în aer domnește o liniște plăcută și o mulțime de rugăciuni par a se înălța deasupra acestui pământ sfânt. Pe Muntele Athos există și două așezări monastice românești: Schitul Prodromu ce aparține de mănăstirea Marea Lavră și Schitul Lacu.Cel mai înalt vârf se află chiar în capătul peninsulei. Este aproape mereu acoperit de nori.Va sugeram sa aduceti paine pentru a hrani pescarusii ce va vor acompania pe tot drumul, spectacolul va fi de neuitat! Cina si cazare Hotel Naysika 2* sau similar.
Ziua aVIII a(30.09): Salonic,capitala Macedoniei grecesti
Mic dejun. . Ne indreptam spre Salonic ,oras inaltat de Kassandru, in cinstea sotiei sale Tessaloniki (sora lui Alexandru Macedon), unde facem un tur de oras : Turnul Alb,Arcul lui Galeriu,Catedrala Sf.Dimitrie Izvoratorul de Mir, cu moastele,Catedrala Mitropolitana din Salonic ,Grigore Palama ,unde se afla moastele Sf Grigore Palama,,Bulevardul Egnatia.Plecam spre Romania.

Pret: 395 euro/persoana (transport autocar + 7 cazare + mic dejun + 4 cine + Excursie Manastirile suspendate de la Meteora, Excursie Mega Spileo si "Minunea din Arcadia", Excursie Sf Efrem Siru, Excursie Sf Efrem cel Nou, Excursie Corfu Town +vizita 3 Insule:Evia(Sf Ioan Rusu),Eghina(Sf Nectarie)
si Corfu(Sf Spiridon)
.
PRETUL INCLUDE :
• Transport autocar clasificat international;
• Cazare 7 nopti + mic dejun si 4 cine.
• Ferryboat : Insula Evia, Insula Eghina, Insula Corfu si Golful Corint sau Podul Rio.
• Excursie Salonic( evaluata la 20 euro/persoana, de catre alte agentii de turism)
• Excursie Manastirea Sf Efrem Siru , cu inchinare la moastele Sf Efrem Siru.
• Excursie Sf Efrem cel Nou , cu inghinare la moastele Sf Efrem cel Nou
• Excursie Corfu Town – plimbare pietonala , inchinare la Catedrala, la moastele Sf Spiridon
• Excursie Meteora ( evaluata la 25 euro/persoana, de catre alte agentii de turism)
 Pretul include transport autocar, taxe drumuri si parcari, ghid insotitor
 Pretul nu include – bilet de intrare – 3 euro/persoana/per manastire
• Tur panoramic cu autocarul si urcare pe Stanca Aeropagus , locul unde Sf. Apostol Pavel a rostit faimoasa predica catre atenieni
• Tur panoramic cu autocarul si vizita pietonala Turnul Alb, Catedrala Sf Dimitrie Izvoratorul de Mir , oras Salonic
• Insotitor de grup din partea agentiei.

PRETUL NU INCLUDE :
• Biletele la intrari obiective turistice si de cult si nici ghizii pentru acestea.
• Excursie si Croaziera Muntele Sf. Athos - -30euro/persoana,daca se achita in Romania(40euro/persoana ,in Grecia).
 Pachetul include : transport autocar Paralia- Katerini-Ouranolopis-Paralia Katerini, ghid insotitor si bilet vaporas)
 Conditie de realizare a excursiei , grup minim 30 persoane.
• Asigurare medicala privata obligatorie. Recomandam Mondial Assistance = 43 lei/pers ( indiferent de varsta, NU se percepe supliment de seniori ). Nu ezitati sa solicitati brosura in lb. romana.

Conditii de retragere:
25% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
50% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 39-20 zile inainte de plecare/intrare;
100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 19-0 zile inainte de plecare/intrare.

ACTE NECESARE : carte de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni de la sosirea in Romania.

IMPORTANT :
1.Pentru cei care locuiesc pe traseul: Galati-Braila- Buzau-Urziceni-Bucuresti( Gura de metrou Nicolae Teclu ,POLICOLOR)-Giurgiu ,pot achita un avans de 200 euro/pers la orice Banca Transilvania, fara costuri suplimentare,(detalii la tel- 0722 243 240) iar diferenta se poate achita la plecare, in momentul cand va luam din localitatea d-voastra. In caz de neprezentare, suma se pierde.
2. Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single. Cei care doresc sa stea singuri in camera, suplimentul este de 150euro/ persoana.La inscriere se va achita un avans de 200 euro/persoana .Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii .Copii sub 12 ani (neimpliniti) cazati in camera cu 2 adulti ,au o reducere de 30 euro. . In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.
3.Grup minim 40 persoane. Pentru grup 30-39 persoane, pretul creste cu 35 euro. Pentru grup mai mic de 30 persoane pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.
4.Ofertele Speciale sunt valabile DOAR in perioada invocata.

OBSERVATII :
• Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.
• Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita in mod oficial de Ministerul Turismului din Grecia, conform standardelor proprii; Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei. Documente necesare calatoriei: pasaport sau carte de identitate. Ambele categorii de documente trebuie sa fie valabile inca 6 luni de la data intrarii pe teritoriul Elvetiei. Toti copiii ce nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual.
• Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu. Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; • sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; • adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera. Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua.Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de aproximativ 25 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional. Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora mentionata in programul detaliat.
• Conform noii legislatii privind transportul de pasageri pe drumurile din tarile Comunitatii Europene, timpul obligatoriu de stationare al autocarului este de 8-11 ore intr-un interval de 24 ore si o zi intreaga la fiecare ciclu de 7 zile. Programul turistic in fiecare dintre zile va incepe dupa consumarea timpului obligatoriu de odihna al conducatorilor auto. Datorita restrictiilor de circulatie in marile orase, autocarele nu au voie sa intre in incinta sau in apropierea anumitor obiective turistice. Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Buzunarul de plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti. Va rugam sa nu pastrati aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Sticlele de plastic, bagajele de mana sau alte obiecte voluminoase se depoziteaza in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.
• Deoarece Cardul European de Asigurari Sociale de Sanatate (CEASS) asigura numai accesul la tratamente medicale de urgenta efectuate in sistemul public de sanatate din tarile UE si Elvetia ( 95% din sistemul de sanatate este privat),trebuie incheiata asigurarea medicala (valabila si in afara UE) deoarece: a) permite accesul si la serviciile clinicilor si spitalelor private (majoritare in comparatie cu sistemul public); b) suporta cheltuielile de spitalizare, de repatriere medicala cu ambulanta terestra (aeriana) si de repatriere in caz de deces; c) asista si tine legatura (24 ore din 24) in strainatate cu asiguratul.Asigurarile medicale private in cadrul programelor turistice sunt obligatorii incepand cu 01 martie 2016.
• Agentia de turism nu este raspunzatoare in cazurile de forta majora sau in unele imprejurari pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situatiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite, etc. nu obliga agentia de turism la despagubiri sau compensatii pentru serviciile nerealizate.
• Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor, asezamintelor de cult etc. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizati locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, putand fi posibil doar daca grupul de turisti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorita intereselor si gusturilor diferite ale turistilor, se face individual, cu stabilirea in prealabil de catre ghid a locului si orei de intalnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse in program pot sa-si modifice orarul de vizitare fara instiintare prealabila.
• Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.
• Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

ANEXA:

Biserica Sfanta Teodora din Vasta - Peloponez - biserica din care au crescut copaci

Biserica Sfanta Teodora din Peloponez, localizata in asezarea Vasta, este una dintre cele mai minunate bisericute din lume, fiind unica prin cele petrecute cu ea. Biserica este zidita pe un loc unde mai apoi au crescut copaci. Copacii au imbratisat-o si au strans-o la piept, insa fara a o deteriora. Vasta este o localitate din municipalitatea Megalopolis, in prefectura de Arcadia, Peloponez, Grecia. Vasta, micuta asezare din Arcadia, este cunoscuta lumii intregi pentru "miraculoasa bisericuta" a Sfintei Teodora de Peloponez.Aceasta sfanta a vietuit in secolul al XI-lea, in vremea maretului Bizant. Cand regiunea a fost asaltata de banditi, Sfanta Teodora a fost nevoita sa-si apere, dupa puteri, satul, insa, ca femeia, nu putea face prea multe. Pentru a nu fi respinsa din oaste, Teodora s-a deghizat in soldat si a intrat in randurile luptatorilor.
Din randuiala lui Dumnezeu, Teodora nu a supravietuit luptei. Se zice astfel ca, pe cand zacea intinsa la pamant, ea ar fi soptit cuvintele: "Fie ca trupul meu sa devina biserica, sangele meu sa devina rau de apa, iar parul meu sa devina padure de copaci."
Locuitorii din Vasta, miscati de eroismul acesteia si indurerati pentru pierderea ei, au construit o biserica pe locul unde a avut loc batalia si unde a si adormit in Domnul sfanta. Bisericuta din piatra a fost construita de localnici undeva intre secolele X-XII.

Legendele locului marturisesc cum ca un rau al zonei si-a schimbat traseul, ajungand astfel sa treaca chiar pe sub temelia bisericii construite de ei. Mai apoi, copaci au inceput sa creasca din acoperisul bisericii, ale caror radacini nu se vad nici in interiorul bisericii, nici sub tavan si nici pe lateralul cladirii. Sute de ani au trecut, insa radacinile tot nu se vad.Astazi, pe acoperisul bisericutei ridicate in cinstea Sfintei Teodora de Peloponez, se afla un numar de 17 copaci uriasi. Cea mai mare parte dintre ei sunt inalti de peste 30 de metri, unii dintre ei avand o grosime de peste un metru. Multi dintre copaci au o greutate de peste o tona. Totusi, desi acoperisul bisericutei este subtire, fara nici o intaritura speciala, rezista ca prin minune.Oamenii de stiinta care au cercetat cazul isi marturisesc neputinta de a explica cum cresc copacii pe un acoperis subtire fara sa se prabuseasca biserica.Sfanta Teodora din Vasta a ajuns, in foarte scurt timp, mult iubita de crestinii din zona. Minunile nu au incetat sa apara, multi gasindu-si alinare la mormantul sfintei. Biserica Ortodoxa a Greciei a canonizat-o, iar pelerinajele in Vasta nu inceteaza niciodata.
Ce spun oamenii de stiinta despre minunea din Vasta ?
In anul 2003, la cel de-al patrulea simpozion de "Archaeometrie" din Grecia s- a prezentat un raport geofizic asupra bisericutei din Vasta. Cercetatori de la Universitatea din Patras au venit special in Grecia pentru "a studia" minunea. Bisericuta se afla atat in purtarea de grija a Arhiepiscopiei locului, cat si sub ocrotirea Ministerului Culturii, ca monument bizantin de valoare nationala.
Minunea este evidenta: radacinile celor 17 copaci imensi nu se vad pe nici o parte. Acoperisul are o grosime de doar cativa centimetri, peretii sunt si ei din piatra, fara crapaturi sau gauri. Radacinile nu se vad nici in interior, nici in afara.
Datorita acestora, micuta cladire se afla sub o imensa presiune, in timp fiind necesare unele restaurari, dar minore, si mai ales din cauza curiozitatii unora lipsiti de experienta, care au incercat "sa inteleaga" misterul. Interventiile neprofesioniste au afectat arhitectura bisericii, insa mult prea putin. S-a hotarat sa se faca un test cu ultrasunete, peretii urmand a fi analizati bucatica cu bucatica. Rezultatul cercetarilor au oferit cercetatorilor raspunsurile necesare pentru a primi abrobarile necesare restaurarii in intregime a monumentului. S-a vazut cum radacinile se scurg prin firisoa- rele de spatiu ramas liber intre pietrele zidurilor, pana in pamant.Zidurile se afla intr-o permanenta tensiune, iar cladirea a devenit "un corp viu".
Marturiile arheologilor raman insa si ele la aceeasi concluzie: aceasta este o minune, unica in lume si inca inexplicabila, cum radacinile au putut urma aceasta cale si cum bisericuta si acoperisul sunt neatinse.
Sfântul Nectarie a fost de buna seama un carturar si un intelept ierarh, un teolog erudit si un dascal al Bisericii. Dumnezeu insa, daruindu-i harul tamaduirii, care aprinde mai ales evlavia poporului, a dorit ca el sa fie un sfânt popular potrivit cu vremea noastra, dar si un instrument al innoirii credintei secatuite din inimile multora. Dumnezeu a voit ca unora sa le dovedeasca prin el si prin semne exterioare ca exista, iar altora a voit sa le arate ca Sfântul este o lumina a Ortodoxiei, de vreme ce, cum am spus, " inima acestui popor s-a invârtosat " si in loc sa-L caute in inimile lor pe Dumnezeu, traind in traditia duhovniceasca, ei " cer semne". Si in nesfarsita Sa iubire de oameni Dumnezeu le da "semne". Poporul va fi intotdeauna popor. Pe Sfantul Nectarie il durea suferinta semenilor si de aceea a cerut de la Domnul Harul tamaduirii. Vindecandu-i insa pe cei ce sufereau de boli fara leac, atat Dumnezeu cat si Sfântul nostru Parinte doreau de la dansii ca dupa tamaduire sa se caiasca si sa-si schimbe viata si sa urmeze voia lui Dumnezeu; acelasi lucru il cereau si de la cei ce aflau ca exista Dumnezeu si ca El ii iubeste pe oameni. Sfântul Nectarie nu este doar un sfânt facator de minuni. Nu este doar un doctor fara de arginti. Este si un dascal al celor care vor sa fie izbaviti de necazuri. Este un dascal al rugaciunii, un frate mai mare care vrea sa mergem pe drumul batatorit pe care au mers si altii inaintea noastra. Si au ajuns la lumina...

Sfântul Nectarie a ramas in inimile crestinilor ca unul dintre marii eroi care au dus crucea suferintei. Prigonit ca episcop de catre alti slujitori ai altarului, el a ramas cu aceeasi inima tânara, cu aceeasi inima plina de nadejde in Dumnezeu: suferintele nu l-au ocolit pâna la sfârsitul vietii. Insa, cu rabdare le-a biruit pe toate. Si mucenicia nesângeroasa a suferintei l-a transformat intr-un stâlp al Bisericii, l-a transformat intr-un prieten si intr-un ajutor al tuturor credinciosilor care poartà crucea suferintei.

Manastirea Sfanta Treime din insula Eghina este cunoscuta mai ales pentru pastrarea in mareata ei biserica a Moastelor Sfantului Ierarh Nectarie Taumaturgul. Recent canonizat de catre Biserica Ortodoxa a Greciei, Sfantul Nectarie a fost episcop de Pentapole si ctitor al Manastirii "Sfanta Treime" din insula Eghina. Manastirea a fost ridicata pe ruinele unei manastiri bizantine mai vechi. Inceputul lucrarilor de ridicare a manastirii a fost rezultatul cerintelor cu credinta ale maicilor din zona.Sfantul Nectarie, protectorul insulei Eghina, a ajutat la ridicarea acestei manastiri intre anii 1904-1910. Cu toate ca in acel moment, Sfantul Nectarie era mitropolit de Eghina, el a lucrat si la ridicarea manastirii, carand pietre, aranjand gradinile si facand si alte asemenea munci. La acel moment, manastirea a fost inchinata Sfintei Treimi, insa dupa moartea Sfantului Nectarie, odata cu canonizarea acestuia, manastirea a primit si un al doilea hram - cel al ocrotitorului si binefacatorului ei, Sfantul Ierarh Nectarie Taumaturgul. Moastele acestuia se pastreaza astazi in interiorul manastirii, fiind puse spre inchinarea pelerinilor ce vin cu credinta la acestea.

Meteora este in totalitate pamant sfant, loc sfant zidit si pazit de Dumnezeu, pentru ca aici s-a sfintit fiecare stanca, fiecare pestera, fiecare piatra, pentru ca o multime de cuviosi ascetici si martiri s-au rugat si s-au indumnezeit pe stancile si vaile acestui loc. Pentru marturia ei crestina, istorica, arhitectonica, artistica si geografica, Meteora este recunoscuta si ocrotita de UNESCO si de alte organizatii internationale. Prin Legea nr. 2531/11.10.1995 si Hotararea Sfantului Sinod al Bisericii Greciei, teritoriul Sfintei Meteora a fost proclamat, din octombrie 1995, "loc sfant, imuabil si inviolabil", ceea ce-i asigura protectia si-i garanteaza autenticitatea. Simbol al puterii de rugaciune si jertfa al intregii Ortodoxii, Meteora este unul din acele locuri unde prezenta harului este vie si lucratoare, iar binecuvantarea divina se revarsa din plin in sufletele pelerinilor. In anul 1334, Sfantul Atanasie, alungat din

Sfantul Munte Athos, in urma invaziilor piratilor, strange cu sine 14 calugari si pleaca la Veria, in hotarele fostei Valahii Mari, prima mare asezare politica romaneasca din sudul Dunarii. In noua locatie, pe una dintre stancile cele mai mari, inalta de 613 metri fata de nivelul marii, incepe, cu o munca titanica, ridicarea unei manastiri. Aceasta manastire poarta si astazi denumirea de "Marea Meteora" (Megalo Meteora); ea parta hramul "Schimbarea la Fata".Cu timpul, mai toate stancile Meteore au fost cuprinse de manastiri. Dintre manastirile existente atunci, unele sunt astazi in stare de ruina: Sfantul Duh, Sfantul Dimitrie, Sfantul Nicolae Padova, Sfantul Antonie, Sfanta Manastire Pantocrator, Ipsilotera, Sfantul Gheorghe Mandilas, Intampinarea Domnului, Manastirea Maicii Domnului, Schitul Doumbiani, Manastirea Sfantul Grigorie, Manastirea Sfantul Ioan Botezatorul, Manastirea Sfantul Modest, Manastirea Caligrafilor (aflata pe cea mai inalta stanca). Altele se conserva bine si fiinteaza si in prezent constituind o puternica atractie atat pentru pelerini cat si pentru turistii din intreaga lume. Manastirile vietuite de la Meteora sunt urmatoarele: Manastirea Marea Meteora (Schimbarea la Fata), Manastirea Varlaam (1350), Manastirea Sfanta Treime (1458-1476), Manastirea Sfantul Stefan (1350), Manastirea de la Rusanu (1380) si Manastirea Sfantul Nicolae Anapafsa (1527).

  RELATII SAU REZERVARI: MIHAI SIMONA 0727974060 //0236469833Inapoi