PROGRAM 2024 "TRAIESTE CLIPA! " MARCA MONTANA

  PRIMIM CARDURI DE VACANTA 

                                          

                             DELTA DUNARII  ( 3zile)  

            BONUS : PLIMBAREA CU BARCA, PE CANALE.

      Viziteaza  acest vast si complex mediu natural, alege sa te plimbi cu barca pe canale si lacuri, sa asculti freamatul stufului si zgomotele naturii si abia atunci iti vei da seama cat de bogati suntem cu un asemenea loc mirific supranumit Raiul pasarilor si a pestilor.  O poarta spre mirifica Delta, pensiunea Laguna Albastra din Murighiol este locul perfect pentru tine, fie ca esti pentru prima oara in  zona sau esti deja iremediabil indragostit de acest peisaj.

      Plecari din Galati/Braila: 14iunie,19iulie,09august , 30 august, 27 septembrie 2024 

Ziua 1 |: Galati- Cetatea Dinogetia – Manastirea Cocos – Tulcea- Murighiol.

Plecare din fata Agentiei de Turism Montana, ora 07:30 .Trecem cu bac-ul Dunarea, in Dobrogea, cunoscuta in timpul ocupatiei romane cu numele de Scitia Mica .Ajungem in Comuna Jijila ,la 4km in amonte de satul Garvan , unde pe partea stanga putem admira  Cetatea Dinogetia,asezare geto-dacica, apoi fortareata romana mentionata de Ptolemeu, ridicata  pe o fosta mica insula numita de localnici “Bisericuta” .  Ne continuam drumul spre Tulcea, cu oprire la  Manastirea Cocos,intemeiata la 1833 de catre calugari transilvaneni intorsi de la Muntele Athos , ce  ii adaposteste pe martirii descoperiti in cripa de la Niculitel(Zotikos,Attalos,Kamasis si Philippos).  Dupa-amiaza ajungem la “ POARTA DE INTRARE” in Delta Dunarii, Tulcea,oras situat pe 7 coline, pe o vatra populata continuu incepand din perioada culturii Gumelnita (2900-2200 i. Hr) . Aici vizitam  Centrul Muzeul Ecoturistic Delta Dunarii  - unde sunt prezentate aspecte reprezentative pentru Delta Dunarii : istoricul formarii si etapele de locuire, flora, fauna si peisajele care ii dau unicitate, traseele si zona locuita. Aici se afla si Acvariul, ce prezinta atat specii de nevertebrate si pesti din delta si din Marea Neagra. Seara, ajungem la Murighiol.Cina si cazare Pensiunea Laguna Albastra 4* - Murighiol.        

Ziua 2 |: Relaxare, plimbari cu barca.

Mic dejun.Dimineata, plimbare cu barca pe canale: Sf. Gheorghe ,Dunarea Veche, Uzlina  si lacurile Isac,Isacel si Uzlina.Pe acest traseu incredibil de frumos , veti avea ocazia sa vedeti nuferi albi si galbeni , lebede, lisite, rate si gaste salbatice , lopatari , sitari de mal, ibisi, colonia de pelicani din lacurile Uzlina si Isac ; sa ascultati  freamatul stufului, al salciilor ,zgomotele naturii si abia atunci iti vei da seama cat de bogati suntem cu asemenea loc mirific.Dupa-amiaza, timp liber  pentru relaxare plaja, baie in piscina pensiunii. Cina cu specific pescaresc.Cazare Pensiunea Laguna Albastra 4*

Ziua 3 |: Manastirea Saon – Galati.

Mic dejun.Dimineata timp liber. Plecam spre casa.Pe drum facem un popas pentru a vizita Manastirea  Saon (Manastire de maici, cu Hramul “Inaltarea Domnului”) ,ce a luat fiinta sub stapanire otomana in anul 1846, prin plecarea unor calugari de la Manastirea Celic-Dere.Complexul Manastirii Saon cuprinde vechea si noua biserica,chiliile si vechea clopotnita , iar cei ce doresc pot admira aici si paunii ,manastirea fiind renumita pentru acesti pauni. Intreaga zona fiind viticola,cei ce doresc pot cumpara de aici  si diferite soiuri de vin.Ne continuam drumul spre casa. Sosire in Galati aprox. Ora .18:00, in functie de trafic si aglomeratie, trecere bac.

                Pret:775lei/persoana (DEMIPENSIUNE)

   PRETUL INCLUDE :

  • Transport cu autocar clasificat ; 
  • Cazare 2 nopti - Pensiunea Laguna Albastra 4* ( cu piscina) - Murighiol.        
  • Masa cu specific pescaresc.– DEMIPENSIUNE (mic dejun + cina –gustare, fel principal, apa si vin);
  • Insotitor de grup din partea agentiei.

Tipărire   Email