PROGRAM 2024 "MARCA MONTANA"  

            PRIMIM CARDURI DE VACANTA    

                                          

                 SARBATORESTE ROMANESTE : PASTE IN BUCOVINA 

“Frumoasa Bucovina este un dar dumnezeiesc, dar frumusetea oamenilor este un dar al istoriei” (Nicolae Grigorescu)  Bucovina este tinutul unde natura si-a lasat amprentele faurind un loc mirific si binecuvantat. Aici, timpul parca nu are timp, iar traditiile manastirile sale, datate de cateva secole, care te vor fascina prin spiritualitate, cultura si istorie. Mestesugul incondeierii oualor, binecunocut aici, dateaza din perioada precrestina,fiind o arta impresionanta atat prin tehnicile de lucru folosite,cat si prin multitudinea de semne si simboluri cu diverse semnificatii. Vei pasi pe un meleag bogat in culoare si pictat cu straduinta,un meleag unde natura dainuie intr-un echilibru perfect cu omul si care te reincarca cu energia si sensibilitarea sa.Pastele in Bucovina e o rugaciune ascultata si primita.

                                                        HAI CU NOI in Bucovina, unde traditia este la ea acasa !!

      Plecare din Galati/Braila: 03 mai 2024

 

       “NEAMT, tinut de poveste”

Ziua 1 |03 mai|:Galati/Braila- Manastirea Neamt - Manastirea Agapia- Humulesti- Vatra Dornei

Plecare din fata Agentiei de Turism Montana, ora 07:00. Scurta oprire (20minute) la Adjud(Umbrarescu). Ne indreptam spre MANASTIREA NEAMT ,” Ierusalimul ortodoxiei romane”, ctitorie a lui Petru Musat unde ne inchinam la Icoana Maicii Domnului primita in dar, potrivit traditiei, de Domnitorul Alexandru cel Bun de la imparatul bizantin Ioan al VIII-lea Paleologul. Tot aici , in pronaos se afla mormantul Episcopului Pavel al Romanului (+1632) si ale unor schimonahi, iar in incaperea mormintelor, mormantul lui Stefan Voievod fiul lui Alexandru cel Bun (+1447) si al vestitului staret Paisie Velicicovschi (1794).Dupa terminarea vizitei,trecem pe langa “ Padurea  de Argint”,strabatem “ Codrii de arama” si ajungem la MANASTIREA AGAPIA , celebra prin icoanele dar si prin pictura murala realizata de Nicolae Grigorescu ( cand avea doar 20 de ani)  intre anii 1838-1907,intr-un stil laic, realist,inspirat din compozitiile vestitilor pictori ai Renasterii : Rembrandt,Murillo sau Leonardo da Vinci. Se viziteaza  CASA MEMORIALA “ION CREANGA”,din Humulesti.Seara, sosim in Vatra Dornei , supranumita si “Perla Bucovinei”, inima Tarii Dornelor. Cina si cazare Hotel Bradul 3* - Vatra Dornei.

    “PUTNA, Ierusalimul neamului romanesc”

Ziua 2 |04 mai| Vatra Dornei -Manastirea Sucevita -M. Putna-Chilia lui Daniel Sihastru-Marginea

Mic dejun.OPTIONAL : aprox. ora 09:00 plecare spre” TURUL BUCOVINEI ”.Prima oprire va fi la  MANASTIREA SUCEVITA. Urmatoarea oprire , poposim la  MANASTIREA PUTNA  “ Ierusalimul Neamului Romanesc “ cum o numea Mihai Eminescu.Ne inchinam la mormantul lui Stefan cel Mare si  Sfant”,altar al constiintei nationale ( M. Eminescu),apoi ne deplasam spre CHILIA LUI DANIEL SIHASTRU.La intoarcere ne oprim in comuna MARGINEA  pentru a admira si cumpara obiecte din ceramica neagra.Cina si cazare Hotel Bradul 3* - Vatra Dornei.Dupa cina , timp liber pentru plimbarea de seara si pregatiri pentru Inviere .

                                                                    VENITI DE LUATI LUMINA!”

          Participare la sarbatoarea Invierii Domnului la catedrala din Parcul Central (Parcul cu veverite)

Ziua 3 |05 mai|:Vatra Dornei

Mic dejun. Timp liber in statiune pentru plimbare si odihna. Hotelul este situat central , in fata acestuia se afla Parcul Central ( numit “Parcul Veveritelor”), ce contine obiective demne de toată atenţia: izvorul de apă minerală Parc, Pavilionul Japonez, Biserica Sfânta Treime. Tot aici, exact lângă parc, este şi Cazinoul - un monument istoric ridicat în 1896, care a îndeplinit de-a lungul timpului mai multe funcțiuni: sală de jocuri de noroc, sală de concerte și spectacole, precum și club muncitoresc. Din pacate, clădirea se află în prezent în stare de ruină.  Mai sus, în parc, găsim clădirea-monument a Izvorului Sentinela, construita în 1896.Pe aleea principală a parcului gasiti grupul statuar cu busturile lui Mihai Eminescu, Ion Luca Caragiale, Mihail Sadoveanu, George Enescu, Ciprian Porumbescu, Mihail Kogălniceanu, Costache Negri și Alecu Russo, monumente istorice realizate în perioada 1964-2000. CINA PASCALA ,cu meniu traditional. Cazare Hotel Bradul 3* - Vatra Dornei.     

  TRANSRARAUL “ Drumul Comorilor “

Ziua 4 |06 mai|: Vatra Dornei- Pojorata-Transrarau - Muzeul Oului,din Vama- Hanul Ancutei-Galati.

Mic dejun. Dimineata, plecam spre casa, pe un traseu de o rara frumusete .Un taram rupt parca din povesti , unde natura si omul, in decursul anilor “si-au facut de cap” si au creat peisaje spectaculoase.Drumul alpin Transrarau, a fost botezat “Drumul Comorilor” pentru ca acest traseu,cu un relief grandios ascunde  comorile Muntilor Rarau si Giumalau:Pietrele Doamnei , stancile Adam si Eva etc.Transraraul este al3lea drum (1560m), in topul celor mai frumoase drumuri alpine din Romania, dupa Transalpina si Transfagarasan.Continuam cu vizita  MUZEUL OULUI, DIN VAMA, cel mai mare muzeu de acest gen , din Romania, fiind unic prin modul de organizare dar si prin valoarea exponatelor( in colectie exista si oua rare, ca cele de emu, broasca testoasa, crocodil, flamingo etc)..In drum spre casa, oprire la Hanul Ancutei, loc de poveste si de voie buna, pentru o scurta pauza.Asemenea pasarii Pheonix, acest han a renascut, pastrand parfumul de odinioara.(Imaginea hanului a fost frumos surprinsa de catre Mihail Sadoveanu , in romanul “Hanul Ancutei” ).Ne continuam drumul catre casa. Sosire Braila/Galati aprox. Ora 21:00,  in functie de trafic.                                                                             Grup minim 40 persoane

                 Pret: 1695 lei/persoana 

     PRETUL INCLUDE:

-  transport autocar clasificat international

- 3nopti cu mic dejun (4,5,6mai) - Hotel Bradul 3* - Vatra Dornei.

- cine bufet suedez ( 3,4mai)

- primire la restaurant , dupa Slujba de Inviere ( 5 mai)

- Cina de Paste cu meniu traditional

- ACCESS PISCINA, SAUNA, SALA DE FITNESS.

- ghid insotitor din partea agentiei Montana.

- Taxa salvamont = 2 lei/persoana/sejur ( se achita la receptie , in ziua cazarii)

- Taxa de statiune = 1,5 lei/persoana/noapte ( se achita la receptie , in ziua cazarii)

 

         PRETUL NU INCLUDE:

-Biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, asezaminte de cult, etc.) si  nici ghizii pt. acestea

-OPTIONAL: Excursie “TURUL MARE AL BUCOVINEI” = 60 lei/persoana

        ** Excursiile optionale se realizeaza cu un minim de 25 de participanti.

     

  IMPORTANT:

1.Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single.Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii .

-Accesul la centrul SPA pe durata pachetelor turistice este considerat o facilitate gratuita a pachetului si prin urmare, daca vor exista restrictii de functionare a centrelor SPA interioare, nu vom putea oferi aceasta facilitate si nici nu se poate compensa cu alte servicii turistice.

-cina de Paste se va desfasura respectand restrictiile in vigoare.

- In cazul NEPREZENTARII turistilor la plecare, se anuleaza rezervarea si nu se restituie sumele platite.

In cazul nerespectarii termenelor de plata,Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.

- camera single = 1965lei,

- Copilul sub 6 ani(in camera cu 2 adulti, fara pat suplimentar) , achita 675lei ( masa + transport)

- Copilul 06-13,99 ani(in camera cu 2 adulti, fara pat suplimentar) , achita 880lei ( masa + transport)

- Copil peste 14 ani, plateste loc intreg.

Conditii  de retragere: 

  • 40% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
  • 100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 39-0 zile inainte de plecare/intrare.

Tipărire   Email