litoral-bulgaria

litoral-romania

litoral-grecia

sejur-paris

sejur-elvetia

sejur-turcia

sejur-israel

NEWSLETTER


Curs Valutar

23-Oct-2019
Convertor valutar
in
Rezultat
Valoare:
TVA

Conversia EUR/RON se face automat la cursul BNR zilnic.

CRACIUN DE POVESTE, la VIENA Bilet concert Palatul Hofburg SLUJBA CRACIUN-Abatia Melk Plecare Galati: 22 decembrie

Pret : 295 euro/persoana
Plecare : 22 decembrie 2019
Durata : 6zile/5nopti cu mic dejun
Austria
Contact

PROGRAM 2019"MARCA MONTANA"                 28 ani de experienta in turism!

               

          CRACIUN DE POVESTE , in ritm de vals...

                       BUDAPESTA-VIENA-Abatia Melk


  NU RATA: Concert Extraordinar de Craciun la Palatul Imperial

     HOFBURG al celebrei orchestre   „Wiener Hofburg Orchester


  BONUS: Excursie Abatia Melk (pentru cei ce achita avansul , pana-n 01 noiembrie 2019)


Plecare din Galati/Braila : 22 decembrie 2019

Ziua 1 |22 decembrie|:La drum..Ziua I:La drum:
Plecare la ora 05:00 din fata Agentiei Montana.Deplasare pe traseul : Galati/Braila-Focsani-Brasov-Sibiu-Deva-Arad-Szeged/Hodmezovasarhely.. Cazare Hotel Ginkgo 4* - Hodmezovasarhely.
Ziua 2 |23 decembrie|::Budapesta-Viena, cele doua orase imperiale
Mic dejun.Plecare spre Budapesta. Tur panoramic oras (cu autocarul): Bastionul Pescarilor,Biserica Mattyas,Palatul Rega, Opera, Parlamentul, Catedrala, Podul cu Lanturi ,Podul Margareta,Podul Elisabeta,Insula Margareta.BONUS : Vom merge cu autocarul in Piata Eroilor, monument aflat in Patrimoniul UNESCO.Sosire in cursul serii la Viena.Cazare Hotel Eventhotel Pyramide 4* -Viena.
Ziua 3 |24 decembrie|:Viena, sub magia "Ajunului"
Mic dejun.Dimineata tur panoramic cu autocarul , de-a lungul celebrului Ring Vienez : Opera de Stat, Muzeul de Arte Frumoase , Muzeul National de Istorie,Ministerul de razboi , MAK- Muzeul de arta contemporana,Palatul Hofbourg –fosta resedinta de iarna a dinastiei Habsburgilor,Piata Maria Thereza,Parlamentul, Primaria si Burgtheater. Tur pietonal in centrul istoric : Palatul Hofbourg ,Scoala de Calarie , Monumentul Pestei , Domul Sf Stefan ; timp liber .Dupa-amiaza : timp liber pentru cumparaturi si Piata de Craciun ( deschisa zilnic intre orele 9 :00 -21 :00).Cazare Hotel Eventhotel Pyramide 4* - Viena.
Ziua 4 |25 decembrie|:Viena-Abatia Melk( cea mai frumoasa abatie in stil baroc, mentionata si in celebrul roman "In numele trandafirului" de Umberto Eco).
Mic dejun. OPTIONAL : Excursie la Melk, unde se afla celebra Abatie Melk, uluitor monument in stil baroc, cu o vechime de peste 900 ani si de o importanta culturala aparte ( biblioteca Abatiei Melk detine o impresionanta colectie de manuscrise medievale, de o valoare incomensurabila).Participare la slujba de Craciun in fastuoasa Abatie Melk (va fi o experienta unica ).Dupa-amiaza : se merge in Piata de Craciun din fata Primariei pentru a petrece Craciunul intr-o atmosfera de sarbatoare , inconjurati de brazi incarcati cu daruri ;aici puteti sa gustati si traditionalele castane.
OPTIONAL : Seara , sunteti invitati la Concertul de Craciun , la Palatul Imperial Hofbourg .Cazare Hotel Eventhotel Pyramide 4*-Viena.
Ziua 5 | 26decembrie|:Viena-Szeged/Hodmezovasarhely
Mic dejun.In cursul diminetii BONUS transport pentru vizita unul dintre cele mai importante monumente culturale din tara, Palatul Schonbrunn, fosta resedinta imperiala de vara a familiei Habsburg.Palatul si gradinile ilustreaza gusturile , interesele si asporatiile acestora. Cei ce aleg sa viziteze (nu este inclus biletul de intrare la obiectiv si nici ghidul pentru acesta) au posibilitatea de a admira minunatele camere mobilate in stil roccocco,impodobite cu boeme candelabre : biroul, camera de zi, dormitoarele, camerele de joaca, sala rotunda chinezeasca, Salonul Albastru ,Sala Oglinzilor etc.Cei ce nu doresc sa viziteze interiorul palatului, pot sa isi petreaca timpul in Piata de Craciun amplasata in apropierea intrarii. Dupa amiaza ,ne indreptam spre Szeged. Cazare Hotel Ginkgo 4* / Hodmezovasarhely.
Ziua 6 |27 decembrie|:Spre casa...Mic dejun.Plecam spre Romania.Sosire Galati aprox. Ora 23 :00,in functie de conditiile de trafic si de formalitatile vamale.
                                                                                                                                              Grup minim 40 persoane.

   Pret: 295 euro/persoana


PRETUL INCLUDE:
• Transport autocar clasificat international
• 2 nopti cazare cu mic dejun bufet suedez - Hotel Ginkgo 4* - Hodmezovasarhely.
• 3 nopti cazare cu mic dejun bufet suedez - Hotel Eventhotel Pyramide 4*
• Tur panoramic Budapesta (cu autocarul).
BONUS – Monumentul Eroilor din Budapesta.
• Tur oras Viena – panoramic (cu autocarul) si pietonal (centrul istoric).
BONUS- Transport vizita Schonbrunn ( biletul de intrare la obiectiv si ghidul local se achita la fata locului )
• Ghid insotitor din partea agentiei Montana

PRETUL NU INCLUDE:
• Biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice(muzee,asezaminte de cult, etc.) si nici ghizii pentru acestea
• Masa de Craciun , se poate organiza (la cerere - o masa cu specific vienez )
• Pachet : Bilet la Concertul Extraordinar de Craciun de la Viena,la Palatul Imperial Hofbourg + transport autocar hotel-Palatul Imperial Hofbourg – hotel. ( aprox.70 euro/persoana – categoria C.)
• Excursie la Abatia Melk – 20 euro/adult ;10 euro/copil ( 6-11,9 ani ) daca se achita in Ro.( 30euro/adult daca se achita in Viena).
• Aigurarea storno (optionala) si Asigurare medicala privata obligatorie. Recomandam Mondial Assistance = 43 lei/pers ( indiferent de varsta, NU se percepe supliment de seniori ).Nu ezitati sa solicitati brosura in lb. romana.

NOTA: pentru participarea la Concertul de Craciun - Palatul Imperial Hofbourg este necesara rezervarea prealabila, asadar optiunea pentru acest program trebuie exprimata cu cel putin 1 luna inaintea plecarii( plata bilet concert- pana-n 01 decembrie). Tinuta pentru concert este obligatorie – una festiva , eleganta ( rochie/costum sau bluza festiva, NU tinuta de strada – trening/adidasi).

Conditii de retragere:
25% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
50% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 39-20 zile inainte de plecare/intrare;
100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 19-0 zile inainte de plecare/intrare.
• Biletele emise sunt nerambursabile si nu pot fi modificate.In caz de anulare sau modificare penalizarea este de 100%.

ACTE NECESARE : CARTE DE IDENTITATE valabila minim 6 luni de la data sosirii in Romania; pentru copii minori neinsotiti de ambii parinti este necesar acordul legalizat al parintilor. Detalii la www.politiadefrontiera.ro

IMPORTANT :
1.Pentru cei care locuiesc pe traseul indicat la inceputul programului,pot achita un avans de 100 euro/pers la orice Banca Transilvania (se pierde in caz de neprezentare la plecare), fara costuri suplimentare, (detalii la telefon - 0722 243 240 )iar diferenta o puteti achita la plecare,
in momentul cand va luam din localitatea d-voastra.
2. Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single. Cei care doresc sa stea singuri in camera, suplimentul este de 160 euro/persoana.La inscriere se va achita un avans de 150 euro/persoana .Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii . In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.
3.Grup minim 40 persoane. Pentru grup 30-39 persoane, pretul creste cu 35 euro. Pentru grup mai mic de 30 persoane pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.
4.Ofertele Speciale sunt valabile DOAR in perioada invocata.

Concert Extraordinar de Craciun la Palatul Imperial HOFBURG al celebrei orchestre „Wiener Hofburg Orchester" .Peste 40 de muzicieni si 4 solisti de opera va vor fascina cu faimoasa muzica a lui Mozart si Strauss intr-o „atmosfera imperiala" la celebra sala de concerte si festivitati „FESTSAAL" a Palatului Imperial „Hofburg"
(Transferul la si de la concert este asigurat - cu autocarul, fiind inclus in pretul pachetului.)

OBSERVATII :
1. Va rugam sa va asigurati ca documentul de calatorie ( CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL) , sa nu prezinte urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabil minim 6 luni de la intoarcerea in Romania.
2. Conform noii legislații privind transportul de pasageri pe drumurile din țările Comunității Europene, timpul obligatoriu de staționare al autocarului este de 9-11 ore într-un interval de 24 ore și o zi întreagă la fiecare ciclu de 7 zile. Programul turistic în fiecare dintre zile va începe după consumarea timpului obligatoriu de odihnă al conducătorilor auto. Datorită restricțiilor de circulație în marile orașe, autocarele nu au voie să intre în incinta sau în apropierea anumitor obiective turistice.
3. Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuită de oficialitățile locale. Ca atare, facilitățile comune și cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale. Distribuția camerelor la hoteluri se face de către recepțiile acestora. Problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.
4. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
5. Deoarece Cardul European de Asigurări Sociale de Sănătate (CEASS) asigură numai accesul la tratamente medicale de urgență efectuate în sistemul public de sănătate din țările UE și Elveția trebuie încheiată asigurarea medicală (valabilă și în afara UE) deoarece:
a. permite accesul și la serviciile clinicilor și spitalelor private (majoritare în comparație cu sistemul public);
b. suportă cheltuielile de spitalizare, de repatriere medicală cu ambulanța terestră (aeriană) și de repatriere în caz de deces;
c. asistă și ține legatura (24 ore din 24) în străinătate cu asiguratul.
d. Asigurarile medicale private in cadrul programelor turistice sunt obligatorii incepand cu 01 martie 2016.
6. Agenția de turism organizatoare își rezervă dreptul de a efectua modificări programului, în anumite condiții obiective (efectuându-l în integralitatea lui) și a serviciilor (autocar, hotel, restaurant etc.), oferind servicii similare.
7. Grup minim 40 turisti. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de aproximativ 40 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional. Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure(pachetele cu avionul).Anularea excursiei datorită nerealizării grupului minim implică informarea turistului cu cel puțin 7 zile calendaristice înaintea plecării.
8. Camerele cu 3 paturi (triple) se asigură pentru 2 adulți și un copil sau pentru un adult și doi copii și sunt:
a. cu 3 paturi de același fel sau
b. cu 2 paturi de același fel și unul pliant sau
c. cu un pat matrimonial și unul normal sau pliant. Structura camerelor triple se știe numai la fața locului.
9. Agenția de turism nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu.
10. Copiii minori (sub 18 ani) pot ieși din țară dacă:
a. sunt însoțiți de ambii părinți;
b. sunt însoțiți de un părinte care are acordul notarial sau cerificatul de deces al celuilalt ori hotărâre judecatorească definitivă de încredințare a copilului etc.;
c. sunt însoțiți de un însoțitor care are asupra sa propriul certificat de cazier judiciar și declarațiile notariale ale celor doi părinți în care să fie menționată și perioada excursiei.
ATENTIE: nerespectarea celor de mai sus duce la oprirea în frontiera română a copiilor, caz în care agenția de turism nu răspunde de consecințe. Detalii pe www.politiadefrontiera.ro.
11. Agenția de turism nu este răspunzătoare în cazurile de forță majoră sau în unele împrejurări pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situațiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite etc., nu obligă agenția de turism la despăgubiri sau compensații pentru serviciile nerealizate.
12. Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regulă seara, putând aparea întârzieri datorită condițiilor de trafic, vreme etc. Orele de sosire la cazare variază de la o zi la alta, în funcție de programul turistic. Agenția nu se face răspunzătoare pentru nerespectarea sau întârzierea programului turistic datorită condițiilor de trafic (ambuteiaje, închiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a vămilor sau a indisciplinei anumitor turiști (întârzieri, atitudini ofensatoare sau ostile față de ghizi, conducătorii auto etc.).
13. În prețul excursiei nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate, dacă nu este precizat altfel. Se recomandă ca la înscrierea în excursie să se încheie și asigurarea facultativă storno, care presupune rambursarea de către asigurator a sumelor avansate în cazul retragerii din anumite motive specificate în polița de asigurare.
14. Conform legilor internaționale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor, așezămintelor de cult etc. Astfel, ghizii români vor oferi explicații turiștilor doar în afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizați locali, acolo unde nu sunt prevăzuți în program, putând fi posibil doar dacă grupul de turiști consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorită intereselor și gusturilor diferite ale turiștilor, se face individual, cu stabilirea în prealabil de către ghid a locului și orei de întâlnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse în program pot să-și modifice orarul de vizitare fără înștiințare prealabilă.
15. Este foarte important să purtați îmbrăcăminte decentă în timpul vizitelor la monumentele religioase, altfel veți fi opriți la intrare - pantaloni lungi, bluze cu mânecă lungă sau eșarfe care să acopere decolteurile și mâinile. Încălțămintea trebuie să fie foarte comodă pentru că veți merge mult pe jos.
16. Prezentul program și condițiile de participare la excursii, fac parte integrantă din Contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice. Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare

     Povestea targului de Craciun..

Targul de Craciun din Viena are o traditie veche de peste 700 de ani. In anul 1296, Imparatul Albrecht I si-a dat acordul pentru deschiderea unei piete speciale, care sa functioneze pe toata durata lunii decembrie.
Cel mai mare Targ de Craciun de la Viena se desfasoara in fiecare iarna in piata din fata Primariei, dar acesta mai are alti "frati" mai mici in diferite locuri spectaculoase din oras.
Prin traditionalul farmec vienez al Adventului, Piata Primariei Rathausplatz se transforma intr-un taram de poveste. Cele aproximativ 150 de standuri de vanzare ofera cadouri de Craciun, decoratiuni pentru brad, dulciuri si bauturi calde. Iar pomii din parcul ce inconjoara Primaria sunt impodobiti de sarbatoare si stralucesc intr-o mare de lumina. Aici gasiti multe lucruri pentru copii. Nu foarte departe de aici se afla Satul de Craciun din Maria-Theresien-Platz, intre Muzeul de istoria artei si Muzeul de stiintele naturii. In perioada Adventului, aici se gasesc peste 60 standuri cu articole de arta populara traditional si cu idei originale de cadouri. Si romanticul Sat de Craciun din Alten AKH este un loc de intalnire preferat pana la Craciun, in special pentru publicul mai tanar.
Piata de Craciun din vechea Viena, de pe Freyung, din centrul istoric, este o traditie in sine. Inca din 1772, in acest loc s-a organizat o piata de Craciun, astazi aici veti putea cumpara articole de arta populara, decoratiuni din sticla, iesle traditionale de Craciun si obiecte de ceramica. Incepand cu orele 16.30, in piata rasuna muzica festiva de Advent. Cativa pasi mai departe se afla Targul de Craciun din Piata Am Hof, de unde puteti cumpara de asemenea articole de artizanat de calitate superioara.
Piata culturala din curtea de onoare din fata Palatului Schönbrunn inspira romantism pe fundal imperial si, dupa Craciun, devine piata de Anul Nou. Aceasta piata animata prezinta mestesuguri traditionale, decoratiuni artizanale si multe lucruri pentru copii, cum ar fi atelierul de Craciun. Tot in ambianta imperiala se desfasoara in fata Palatului Belvedere piata din postul Craciunului. La piata de Craciun din Karlsplatz, printre numeroasele produse artizanale se gaseste sigur si cate un cadou.Si la piata de Craciun din Spittelberg descoperim multe lucruri frumoase pe stradute idilice. Targul de iarna din Riesenradplatz este plin de viata. Pana pe 6 ianuarie se organizeaza plimbari pentru copii, reprezentatii muzicale si spectacole distractive.
Pietele de Craciun din Viena sunt deschise in perioada 17 noiembrie- 24 decembrie 2016

       Intra in atmosfera de poveste a capitalei regale, imbracata in straie de sarbatoare. Participa la Concertul Extraordinar de Craciun la Palatul Imperial HOFBURG al celebrei orchestre "Wiener Horburg Orchestra " .
Simte magia Craciunului :sclipiri de argint,povesti cu printese si palate fastuoase care te vor fermeca in acest oras mirific !!


Eventhotel Pyramide 4* - Viena. ( Adresa: Parkallee 2, 2334 Vösendorf, Austria )

Localizare Hotel: Este situat in sudul Vienei, la doar cativa pasi de statia de metrou Vösendorf SCS.

Facilitati hotel: centru de congres de ultima generatie, restaurante, baruri, sauna, sala de fitness, spa, piscina, terasa, gradina, parcare privata, seif, room service, lift, aer conditionat, , lounge/camera cu tv comuna, se accepta animale de companie.
Alte facilitati:
Sauna: este deschisade lunipana vineri intre orele 2:00 pm si 10:00 pm, iar sambata si duminica intre 11:00 am si 10:00 pm
Sala de fitness: este deschisa de luni pana duminica intre orele 7:00 am si 10:00pm. Aceasta detine si o masa de tenis si teren de squash.
SPA: este deschisa de luni pana duminica intre orele 7:00 am si 10:00pm. Ofera o zona de ralaxare interioara cu apa, jacuzzi si alte facilitati wellness.

Situat chiar vizavi de SCS, cel mai mare centru comercial din Austria, Eventhotel Pyramide are o zonă mare de spa și de agrement, cu piscine interioare și în aer liber, accesibile gratuit pentru oaspeții. Accesul la internet WiFi este gratuit în zonele publice şi în unele camere.
Camerele au aer condiționat, seif, minibar, TV prin satelit și baie cu uscător de păr.
Fiind înconjurat de o zonă verde de 45.000 m², Eventhotel are un centru de evenimente cu o capacitate de până la 4000 de persoane, găzduit într-o piramidă de 42 m. Restaurantul are bar cu terasă și grădină.

Terenul de golf cu 18 găuri din Brunn am Gebirge este la doar 5 minute de mers cu maşina, iar oaspeţii de la Eventhotel Pyramide beneficiază de tarife reduse pentru taxa verde de la terenul de golf.
Linia de cale ferată Badener Bahn oprește chiar în fața Hotelului Pyramide și oferă acces la Opera de Stat din Viena și la centrul orașului Baden.


RELATII SAU REZERVARI: 0236 469833 / 0236 469834Inapoi