PROGRAM 2024 "MARCA MONTANA"                   

                    CIRCUIT  BELLA ITALIA  (8zile,avion)

                        FLORENTA-PISA-LUCCA-SIENA-INSULA ELBA- CINQUE TERRE-SAN GIMIGNANO-VOLTERRA

Plecare (grup organizat):  25 octombrie  2024 

Ziua 1 |:Spre frumoasa Toscana

Dupa aterizare va veti indrepta catre Montecatini Terme.Veti fi condusi la hotelul Le Cerbaie 3* sau similar pentru cazare si acomodare.

Ziua 2 |: EXCURSIE LA LUCCA si PISA 

Mic dejun la hotel si plecare spre Lucca, un oras cu 81.862 de locuitori din regiunea Toscana, Italia, fiind de asemenea capitala provinciei cu acelasi nume. Istoria orasului Lucca merge pana in timpurile Etruscilor si ale Romei Antice; perioada de aur a orasului a fost in era Gotica de dinaintea Renasterii, cand Lucca poseda inca multe monumente din acea perioada. Oraselul are 9 porti de intrare (Porta Santa Maria, Porta San Jacopo alla Tomba, Porta Elisa (dedicata Elisei Baciochi), Porta San Pietro, Porta Sant Anna, Portta Vitorria Emanuelo, Porto San Donato, Porto San Geriaso, Portone dei Borghi. Veti continua spre Pisa pentru a admira monumentele sale: Catedrala, Baptisteriul, Torre pendente, unele dintre monumentele italiene cele mai cunoscute din lume. Intoarcere la hotel pentru cazare.

Ziua 3 |: EXCURSIE LA  SIENA

Mic dejun la hotel si plecare spre Siena - considerat unul dintre cele mai frumoase orase italiene. Vizitati centrul istoric al Sienei, care este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO (Duomo, Catedrala, Piazza del Campo). Veti fi fermecati de atmosfera monumentelor medievale, gotice din Piazza del Campo, construite intre secolele 12 si 15. Catedrala Siena este in stil romanico-gotic si este considerata una dintre cele mai frumoase din Italia. Dupa-amiaza timp liber pentru cumparaturi si apoi intoarcere la hotel pentru cazare.

Ziua 4 |: FLORENTA

Mic dejun . OPTIONAL: Excursie Florenta (se achita la fata locului) pentru a vizita centrul istoric: Piazza del Duomo, Catedrala, Baptisteriul, Piazza Della Signoria, Palazzo Vecchio, Ponte Vecchio. Influenta culturala si istorica a Florentei este uluitoare. Perioada de glorie a Florentei in arta, cultura si comert international a inceput in secolul al XIII-lea si a culminat in secolul al XV-lea sub familia Medici, care a condus orasul pana la sfarsitul secolului al XVIII-lea. Florenta este considerata leaganul Renasterii, unde au trait si au creat maestrii precum Leonardo da Vinci, Giotto si Michelangelo. Datorita lor s-a imbogatit istoria si mostenirea culturala a acestui oras captivant. In 1982, acest minunat oras a fost declarat Patrimoniu Mondial UNESCO. Dupa amiaza veti avea timp liber la dispozitie. Intoarcere la hotel pentru cazare.

Ziua 5 |: EXCURSIE LA INSULA ELBA

Mic dejun la hotel, apoi plecare spre portul din Piombino. Excursie cu barca la Portoferraio, cel mai mare oras de pe insula. Veti vizita frumoasa insula, care este bogata in districte viticole. Pitorescul oras Portoferraio, ale carui cladiri sunt situate pe panta unui deal este inconjurat de mare din trei parti. De numele insulei Elba se leaga primul exil al lui Napoleon din perioada 1814 - 1815. Perioada in care Napoleon a guvernat Elba a fost infloritoare pentru insula, acesta punand bazele infrastructurii care sustinea industria exploatarii fierului si realizand o serie de reforme economice. Dupa-amiaza intoarcere la hotel pentru cazare.

Ziua 6 |: CINQUE TERRE

Mic-dejun. OPTIONAL: Excursie Cinque Terre  (se achita la fata locului) Astazi intram in patrimoniul cultural mondial Cinque Terre. Prima oprire va fi la Monterosso, cel mai mare orasel, singurul cu plaja cu nisip, un oras fermecator ascuns intr-un mic golf. Regiunea Cinque Terre este impartita in cinci orase: Riomaggiore (orasul via del Amore), Manarola (orasul cu Apusul Magic), Vernazza (orasul in forma de nava), Corniglia (orasul cel mai cocotat) si Monterosso al Mare (orasul cel mai mare). In continuare veti merge cu trenul de-a lungul Coastei pana la Portovenere, inainte de a va intoarce prin Golfo dei Poeti la hotel pentru cazare.

Ziua 7 |: EXCURSIE VOLTERRA  si SAN GIMIGNANO 

Mic-dejun la hotel si plecare spre Volterra. Stradutele de aici spun povesti pe care le poti descoperi in tihna. Cladirile pietruite, de culoarea untului si strazile in panta ascund numeroase magazine care mai de care mai cochete. In piatete, terasele par neincapatoare pentru turisti. Atmosfera este una placuta iar plimbarea pe stradutele in panta o sa va puna rezistenta la incercare. Volterra a devenit mult mai cunoscut odata cu lansarea filmului Twilight Saga, locatia de aici fiind cel mai sigur loc pentru vampiri. Locul este renumit si pentru obiectele realizate din material albastru (bijuterii, obiecte pentru decor, vase si suveniruri). Acestea sunt motivele pentru care Volterra este numit orasul vampirilor si al alabastrului. La sfarsit, turul continua spre San Gimignano, renumit pentru aspectul sau medieval, care incanta si atrage multi turisti cu numeroasele sale turnuri. Initial au fost 72, dar au mai ramas doar 14. Timp liber pentru pranz. Dupa-amiaza vizitati o crama pentru degustare de vinuri. Intoarcere la hotel pentru cazare.

Ziua 8 |: Spre casa …

Zborul de intoarcere spre casa Dupa servirea micului dejun la hotel veti fi transferati la aeroport pentru zborul de intoarcere catre Bucuresti.

*Numar minim de participanti 20 persoane.

*Programul circuitului poate suferi modificari in functie de ora de plecare, de evenimentele locale sau de orice alte circumstante externe.

   

   Pret: 595 euro/persoana   + 249 euro, pretul include:

  • Bilet avion dus-intors Bucuresti-Rom/Bologna + 1 bagaj cala pana-n 20 kg + 1 bagaj de mana 7kg
  • Taxe de aeroport = 150 euro/persoana
  • Transfer aeroport- hotel – aeroport
  • Cazare 7 nopti cu DEMIPENSIUNE ( mic dejun + cina)
  • EXCURSIE LUCCA si PISA
  • EXCURSIE SIENA
  • EXCURSIE INSULA ELBA
  • EXCURSIE VOLTERRA si SAN GIMIGNANO
  • Ghid vorbitor de limba romana
  • Transport autocar pe tot parcursul circuitului.

 

    SERVICII NEINCLUSE :

- OPTIONAL : Excursie Florenta (se achita la fata locului)

- OPTIONAL: Excursie Cinque Terre (se achita la fata locului)

- Bacsisurile pentru ghizi locali si soferi = aprox. 25 euro/persoana ( se achita la fata locului)

- Taxele de oras/statiune – aprox. 2-3 euro/zi , se achita individual,la receptive .

-Asigurare medicala privata si asigurare storno. ( nu sunt obligatorii, dar recomandate).

- la cerere – transfer autocar Galati/Braila si retur -aprox. 80 lei/persoana/per sens

           ACTE NECESARE : pasaport valabil minim 6 luni de la data sosirii in Romania sau CARTE DE IDENTITATE ; pentru copii minori neinsotiti de ambii parinti este necesar acordul legalizat al parintilor. Detalii la www.politiadefrontiera.ro

Conditii  de retragere: 

  • 40 % din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
  • 100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 39-0 zile inainte de plecare/intrare.

IMPORTANT :

1.Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single. Cei care doresc sa stea singuri in camera, suplimentul este de 395 euro/persoana.La inscriere se va achita un avans de 150 euro/persoana .Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii . In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.

2.Grup minim 40 persoane. Pentru grup 30-39 persoane, pretul creste cu 35 euro. Pentru grup mai mic de 30 persoane pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.


Tipărire   Email