PROGRAM 2021 "MARCA MONTANA"  

PRIMIM TICHETE DE VACANTA

             RUSALII , la poalele Carpatilor  (3zile)

Biserica Fortificata Prejmer- Bran (Castelul Bran)- Trecatoarea Bran Rucar - Manastirea Rupestra Namaiesti - Targoviste- Manastirea Dealu - Curtea de Arges ( Transfagarasan)-Barajul si Lacul Vidraru .

     IMPORTANT : Una dintre cine este CINA FESTIVA, de Rusalii

Plecare din Galati/Braila/Ianca/Faurei/Buzau : 19 iunie 2021

 

Ziua 1 |19 iunie|:Pensiunea Belvedere, poarta de intrare in Transfagarasan

Plecare din fata Agentiei de Turism Montana, ora 07:00.Scurta oprire (15min) la Marasesti.Se traverseaza Carpatii prin pasul Oituz .Popas Poiana Sarata 30minute. Oprire la Cetatea Taraneasca Prejmer, pentru a vizita Biserica Fortificata .Cetatea construită în sec. XV-XVI, în jurul bisericii din Prejmer (ale cărei începuturi sunt puse în legătură cu stăpânirea cavalerilor teutoni (1211-1225) în Țara Bârsei), este considerată cea mai puternică fortificație țărănească din Transilvania Medievală, fiind și cea mai bine conservată biserică-cetate medievală din Estul Europei.Cea mai valoroasă piesă care poate fi găsită în biserica din Prejmer este altarul poliptic ce datează din jurul anului 1450, acesta fiind cel mai vechi din Transilvania.  Pentru masa de pranz facem popas de 1ora la Bran(cei care doresc , pot vizita Castelul Bran ).Trecem in Muntenia prin Culoarul Bran- Rucar  , “ o poarta in Carpati”, una dintre cele mai importante atractii turistice din Carpatii Meridionali,cu peisaje fermecatoare, de un pitoresc inegalabil. Oprire la Biserica rupestra de la Namaiesti. Tradiția asociază începuturile mănăstirii cu descoperirea în peșteră a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului, despre care se zice că ar fi fost pictată de Sfântul Evanghelist Luca. Icoana a fost adusă aici de Sfântul Apostol Andrei, care a propovăduit în Dobrogea și a plecat apoi spre Dacia Superioară. Apostolul a coborât în grotă, a intrebat daca este cineva si neprimind niciun raspuns , a lasat icoana in acelasi loc in care se afla acum, biserica manastirilor si s-a adresat tovarsilor de drum cu “NEMO EST”(nu este nimeni).De aici , manastirea si localitatea si-a luat numele de Namaiesti.Cina si cazare la Pensiunea Belvedere 3* – Corbeni ,in Transfagarasan .

Ziua 2 |20iunie |: Rusalii, la Manastirea Curtea de Arges, perla manastirilor din Romania.

Mic dejun.Ora 10:00 , plecam spre Curtea de Arges .Vizita incepe cu  Manastirea Curtea de Arges, ctitoria lui Neagoe Basarab o adevarata capodopera a arhitecturii romanesti, unica prin frumusete , maretie si valoare artistica.Calatorul Paul de Alep, in 1654 considera biserica lui Neagoe Basarab “una din minunile lumii”. Construita intre anii 1512-1517 de “ 9 mesteri mari,calfe si zidari si Manole – 10 ,care-i si intrece “,cum spune balada populara ,Mesterul Manole,din 1914 este si necropola regala, aici fiind inmormantati regii si reginele Romaniei:Carol I, si Elisabeta, Ferdinand si Maria , precum si Carol al-II-lea si Regina Elena, care a fost adusa de la Laussane, Elvetia).Ei  sunt ingropati in noua catedrala.Scurta oprire la Fantana lui Manole,care poarta peste timp povestea mesterului, care terminand biserica a fost lasat pe acoperis (i s-a luat scara) pentru a nu contrui o alta manastire mai frumoasa.Ca un alt Icar, si-a facut aripi din sindrila, a sarit de pe acoperisul Sfantului Lacas , la temelia caruia se spune ca zidise sotia , iar pe locul prabusirii a aparut un izvor limpede ca lacrima, care reprezinta sufletul Mesterului Manole.OPTIONAL :  Excursie Barajul si Lacul Vidraru .Urcam pe Transfagarasan ,cel mai spectaculos drum montan  din tara noastra si din lume (dupa unele publicatii  din strainatate ) Oprire  30 min la Barajul si  Lacul Vidraru si scurt popas  , pentru fotografii , la baza muntelui unde se afla Castelul din Carpati, a lui Vlad Tepes.Incepand cu ora 18:00,cina festiva de Rusalii (inclusa)  si cazare Pensiunea Belvedere 3* din Transfagarasan(Corbeni), sau similar.

Ziua 3 |21iunie|: Targoviste,capitala Valahiei si Manastirea Dealu

Mic dejun.Ora 09:00 , plecare spre casa. Oprire la Manastirea Dealu ,ce impodobeste patrimoniul cultural romanesc, numarandu-se printre cele mai vechi ctitorii domnesti (important locas de rugaciune, puternic centru de arta si de cultura, ce a jucat un rol de seama pe scena istoriei Tarii Romanesti). Pronaosul bisericii adaposteste mormantul lui Radu cel Mare si racla cu capul lui Mihai Viteazul. Ne continuam drum catre casa. Urmatoarea oprire va fi la Targoviste .Se viziteaza  CURTEA DOMNEASCA , resedinta domnitorilor Tarii Romanesti , precum Mircea cel Batran,Vlad Tepes  sau Mihai Viteazul.Complexul cuprinde:  zidurile de aparare , case domnesti, Biserica Domneasca  si celebrul Turn al Chindiei , emblema orasului, construit in vremea lui Vlad Tepes.Sosire Galati aprox. Ora 21:00 in functie de trafic.    

                                                                                                                                                                             Grup minim 40 persoane.                         

  Pret: 475 lei/persoana ( 2nopti cazare cu demipensiune: mic dejun+ 2cine , transport , program turistic conform programului detaliat, insotitor de grup din partea agentiei).

     PRETUL INCLUDE:

  • transport autocar clasificat international .
  • 2noapte cazare Pensiunea Belvedere 3* cu demipensiune(mic dejun + 2 cine, din care 1 este Cina Festiva, de Rusalii)
  • toate vizitele prevazute in program
  • ghid insotitor din partea agentiei Montana.

 

   PRETUL NU INCLUDE:

  • biletele de intrare la obiectivele turistice si de cult (daca este cazul) si nici ghizii pentru acestea.
  • OPTIONAL : Excursie Barajul si Lacul Vidraru) =20lei/persoana (GRATUIT, pentru cei ce achita 50% pana-n 25.05)

 

  IMPORTANT :

1.Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single.  

Cei care doresc in mod special sa stea singuri in camera, suplimentul este de 110lei/persoana. Copiii sub 12 ani (neîmpliniti)in camera cu 2 adulti beneficiaza de o  reducere de 50 lei.(fara pat suplimentar)La inscriere se va achita un avans de minim 100lei/persoana . Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii . In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.     

2.Locurile in autocar se atribuie in ordinea inscrierii.

 

Conditii  de retragere: 

  • 30% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
  • 100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 40-0 zile inainte de plecare/intrare.

Tipărire   Email