PROGRAM 2022 "MARCA MONTANA"  

PRIMIM CARDURI DE VACANTA

                                          

       GEOAGIU BAI,cu incursiune in Tara Hategului, Tara Motilor si Domeniul Regal Savarsin ( 6zile)  

       

       Plecari din Galati/Braila: 02iunie si 06 septemrie 2022 

Ziua 1 |:Galati/Braila/Tecuci – Pasul Oituz– Tg Secuiesc – Fagaras – Sibiu(centrul istoric) – Geoagiu Bai

Plecare din fata Agentiei de Turism Montana, ora 06:00, Scurta oprire la Adjud (20min).Traversam Pasul Oituz si ne indreptam spre Fagaras. Popas

Tg Secuiesc, dupa care ne continuam drumul spre Sibiu. Popas aprox. 2ore  in CETATEA SIBIULUI ,vechiul Hermannstadt, un oras magic, unde “respirati aerul istoriei”. Incepem plimbarea in Piata Mare cu cel mai reprezentativ edificiu al orasului, construit in stil baroc,Palatul Brukenthal, continuam cu Biserica Romano-Catolica “Sfanta Treime” construita de calugarii iezuiti intre anii 1726-1733 in stilul barocului vienez timpuriu.Intram in Piata Mica prin Turnul Sfatului , simbolul orasului, si ne indreptam spre Podul Minciunilor.Odata ce pasesti pe el, acesta devine “ viu si simtitor”.Cand cineva spune o minciuna , podul trezit din amorteala incepe sa trosneasca din toate incheieturile, aruncand mincinosul peste balustrada.Intram in Piata Huet , prima incinta fortificata a Sibiului , in centrul acesteia aflandu-se Biserica Evanghelica “Sf Maria”, construia de sasii din Sibiu in 1320, un splendid  monument de arhitectura gotica din Transilvania.Turul se incheie in fata Primariei Sibiului.

Cina si cazare Hotel 3*- Geoagiu Bai.

Ziua 2 |: Geoagiu Bai – Deva (Cetatea Devei) – Domeniul Regal “Savarsin” – Geoagiu Bai.

Mic dejun. OPTIONAL: Cetatea Devei si Domeniul Regal “Savarsin”.

Plecam spre Deva. De departe , incoronata de ziduri medievale si avand infatisarea unui bastion impunator se zareste Cetatea Devei , impresionanta fortificatie ce se afla “la trecerea cea mai primejdioasa in Transilvania”, in locul unde Muresul formeaza un defileu intre Muntii Apuseni si Muntii Poiana Rusca. Monument istoric și de arhitectură laică, CETATEA MEDIEVALA A DEVEI a fost construită la mijlocul secolului al XIII-lea pe Dealul Cetății,pe un con vulcanic cu alt. de 378m.Dupa terminarea vizitei,ne indreptam spre Savarsin pentru a patrunde intr-o lume fascinanta ..”DOMENIUL REGAL SAVARSIN”.  Majestatea Sa , Principesa Margareta  transmite un mesaj turistilor care vor sa ajunga aici : “ Primul lucru care îmi vine în minte când vorbesc despre Săvârșin este armonia castelului și a parcului. Proporții frumoase, culori extraordinare, o lumină caldă și plină, spațiu și tihnă. Armonia a fost completată fără îndoială de mâna bunicii mele, Regina-Mamă Elena, care a transformat edificiul într-un cămin plăcut, cald și elegant.” Aici  există această amprentă istorică de neșters a întregului domeniu. Sute de ani din Evul Mediu și istoria modernă a Europei, într-un loc strâns legat de lumea puterii politice, economice și de efervescența culturală a celor cinci secole din urmă ale continentului.Putem vizita  Satul Regal : Muzeul Regal al Automobilului,Atelierul Auto al Regelui Mihai , Spalatoria si Calcatoria, Casa Musafirilor,Casa Ceaiului,Casa Intendentului, Casa Tehnica si Magazinul si Parcul Regal : Gradina Ascunsa, Micul Pavilion, Lacul si Insula , Terenul de tenis, Aleea Lunga si Bolta de Glicine.Cina si cazare Hotel 3*- Geoagiu Bai.

Ziua 3 |:Incursiune in Tara Hategului: “taramul mitic al dacilor”

Mic dejun. OPTIONAL: Ne asteapta o zi  fascinanta in Tara Hategului, considerata “leaganul formarii poporului roman”. Vizitam:

 • HUNEDOARACASTELUL CORVINESTILOR ,construit in sec. XIV,considerat cel mai important monument de arhitectura gotica din Transilvania. In 1409 a fost daruit de Sigismund de Luxemburg nobilului roman Voicu, tatal lui Iancu de Hunedoara.Iancu impreuna cu fiul sau,Matei Corvin (viitorul rege al Ungariei),au transformat castelul intr-o resedinta nobiliara.
 • PRISLOP , unde se afla MANASTIREA PRISLOP, ridicata in a doua jumatate a secolului XIV- de Sfantul Nicodim . Biserica actuala a Manastirii Prislop dateaza de la sfarsitul secolului al XIV-lea si a fost construita din piatra, in plan triconic, cu turla pe naos,arhitectura specifica bisericilor din Tara Romaneasca.Ne inchinam si ne rugam la Mormantul Parintelui Arsenie Boca,  locul unde florile nu se ofilesc niciodata.Suferinta Parintelui e rascumparata deplin de iubirea profunda pe care i-o arata pelerinii.
 • DENSUSMANASTIREA DENSUS (Biserica “Sfantul Nicolae”) lacas de cult de rit bizantin, construit in sec. 13, ridicat pe ruinele mausoleului generalului roman Longinus, care s-a sinucis cand a fost capturat de Decebal. Din 1991 este pe lista monumentelor UNESCO, fiind cea mai veche biserica romaneasca in care si astazi au loc slujbe religioase.Este o biserica bizara, facuta din blocuri de calcar,marmura si coloane aduse de la Sarmizegetusa si, probabil, de la ruinele altor asezari dacice si romane , din Tara Hategului.
 • ULPIA TRAIANA SARMIZEGETUSA , capitala romana a provinciei Dacia.Aceasta este o lectie de istorie, pe viu, la fata locului; colonia Ulpia Traiana a fost intemeiata dupa cucerirea ce catre imparatul Traian (108-110).Aici, simtim pulsul orasului antic , vizitam ramasitele amfiteatrului(cel mai impunator edificiu din complex, capacitate 5000persoane), Templul zeitei Nemesis, Palatul Augustalilor (in apropierea forului). Complexul arheologic mai cuprinde: Templul zeilor Domnus si Domna,Sanctuarul zeilor Aesculapius so Hydia,Templul Mare, Horreum, forul lui Traian ,Necropola estica etc. Ne intoarcem la hotel in cursul serii .Cina si cazare Hotel 3*- Geoagiu Bai.

Ziua 4 |: Incursiune in Tara Motilor :Alba Iulia – Tara Motilor –  Brad(Muzeul Aurului) – Tebea

Mic dejun. OPTIONAL : Incursiune in Tara Motilor.

Ne deplasam spre ALBA IULIA, numita in antichitate Apulum,fiind populata de tribul dac al apulilor.In timpul ocupatiei romane, aici a fost sediul Legiunii aXIIIa Gemina. Obiective turistice: Cetatea Medievala, Alba  Carolina cea mai mare din Transilvania , construita intre anii 1714-1741, prin truda a 20.000 de iobagi, este locul unde au fost inchisi Horea,Closca si Crisan, conducatorii rascoalei de la 1784.

 • Catedrala Romani-Catolica Sf. Mihail, considerat cel mai valorous monument de arhitectura medieval din Transilvania, construita in etape,intre sex XIII-XVII, adaposteste mormintele lui Iancu de Hunedoara si principelui Ioan Sigismund.
 • Catedrala Incoronarii , construita intre anii 1921-1922.

Urmatoarea oprire o vom face la BRAD, unde vom vizita Colectia mineralogica din Brad (cunoscuta sub numele de “ Muzeul Aurului”) Colectia începe prin prezentarea unor obiecte arheologice descoperite în zona Brad-Criscior care dovedesc existenta omului în urmã cu 5000 de ani si a unei activitãti de extragere a aurului de 2000 de ani. Sunt expuse unelte si obiecte vechi folosite la extragerea si prelucrarea minereului aurifer, specifice ultimelor douã secole, precum si imagini fotografice sugestive privind aceste activitãti.În sãlile muzeului vom avea prilejul de a cunoaste aurul într-o ipostazã ineditã, aceea de minereu, în care el apare sub diverse forme: fin dispersat, liber sua concrescent cu alte minerale, lamele, filamente, dendrite, granule si rarele combinatii chimice naturale ale aurului cu telurul, între care silvanitul si nagyagytul s-au identificat pentru prima datã în lume în zãcãminte din Muntii Apuseni.Incheiem ziua cu un  scurt popas la Tebea,in Cimitirul Eroilor (“PANTEONUL MOTILOR”) unde se afla “Gorunul lui Horea”, un stejar în vârstă de 400 de ani, cu circumferința de 9 metri. In apropiere , se află  si mormântul lui Avram Iancu (decedat la 13 septembrie 1872). Cina si cazare Hotel 3*- Geoagiu Bai.

Ziua 5|: Relaxare in Statiunea Geoagiu Bai.

Mic dejun.Timp liber  pentru drumetii si relaxare.Localitatea este cunoscută încă de pe timpul romanilor, când  purta numele de Germisara și mai apoi denumirea de „Termele Dodonei“. A fost atestată documentar în anul 1805. Staţiunea Geoagiu-Bai este bogată în ape termale, bicarbonate, mezotermale, calcice şi magneziene cu conținut redus de fier şi hidrogen sulfurat, carbogazoase şi cu o uşoară radioactivitate. Pentru cei ce doresc sa faca si putina miscare, recomandam o drumetie pana la Grota Haiducilor si Cascada Clocota ; aceasta adună toate izvoarele termominerale din zonă și datorită temperaturii cresc plante specifice apelor termale. Tot aici trăiesc animale din specia salamandrelor, care nu se mai găsesc în alte părți.Cina si cazare Hotel 3*- Geoagiu Bai.

Ziua 6|: Geoagiu Bai  – Fagaras – Brasov – Pasul Ojdula – Focsani – Braila/Galati.

Mic dejun.Ne indreptam spre casA.In drum, MUZEUL ASTRA (al2lea muzeu in aer liber, ca marime, din Europa)– Loc ideal pentru păstrarea spiritului românesc autentic, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului este aşezat într-un adevărat paradis, în rezervaţia naturală “Dumbrava Sibiului”. Dispunând de un lac şi de peste zece kilometri de alei, muzeul prilejuieşte plimbări de tot felul. O simplă plimbare prin cele 96 de hectare ale Muzeului Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA le descoperă vizitatorilor o imagine a vieţii rurale de pe întreg cuprinsul ţării noastre, manifestată material în peste 400 de case, anexe gospodăreşti şi instalaţii tehnice. Mai mult decât atât, imaginea este completată şi însufleţită de atelierele meşteşugăreşti, animaţiile muzeale, târgurile şi festivalurile de muzică şi dansuri tradiţionale organizate aici de-a lungul anului, prin care creaţia populară îşi păstrează autenticitatea, primind în acelaşi timp sensuri actuale pentru se încadra ritmului vieţii noastre de astăzi.( pret informativ bilet - 20 lei / adult, 12 lei / pensionar, 7 lei / elev, student).Ne continuam drumul spre casa, prin PASUL OJDULA , traversand Carpatii din Covasna in Vrancea.Sosire in Galati aprox. Ora 22:00, in functie de trafic.                                                                                Grup minim 40 persoane.           

                                      

            Pret: 1230lei/persoana ( 5nopti cazare cu DEMIPENSIUNE, transport).

  PRETUL INCLUDE:

 • transport autocar clasificat international.
 • 5 nopti cazare , cu DEMIPENSIUNE – Hotel 3* Geoagiu Bai.
 • taxa de statiune .
 • ghid insotitor din partea agentiei Montana.

 

  PRETUL NU INCLUDE:

 • biletele de intrare la obiectivele turistice(castele, cetati, parcuri tematice) si de cult (daca este cazul) si nici ghizii pentru acestea.
 • OPTIONAL: Cetatea Devei si Domeniul Regal “Savarsin” =  50 lei/persoana.
 • OPTIONAL: “ Incursiune in TARA HATEGULUI “ = 60  lei/persoana.
 • OPTIONA: “ Incursiune in TARA MOTILOR” = 70 lei/persoana

 ** Excursiile optionale se realizeaza cu un nr minim de 30 participanti.

     IMPORTANT :

1.Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single Cei care doresc in mod special sa stea singuri in camera, suplimentul este de 320 lei/persoana. Copiii sub 12 ani (neîmpliniti)in camera cu 2 adulti beneficiaza de o  reducere de 50 lei.La inscriere se va achita un avans de 250lei/persoana . Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii .  In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract. Sub 40 participanti, pretul se recalculeaza.

 

Conditii  de retragere: 

 • 30% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
 • 100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 40-0 zile inainte de plecare/intrare.

Tipărire   Email