CIRCUIT: CROATIA-BOSNIA HERTEGOVINA-SERBIA-MUNTENEGRU (7zile) Plecare din Galati/Braila: 04 octombrie 2021

 PROGRAM 2021 "MARCA MONTANA" 

 

 CIRCUIT SERBIA-BOSNIA HERTEGOVINA- CROATIA-MUNTENEGRU,

             "Minunile din Medjugorje"- Split- Dubrovnik- Mostar (7zile)

   ***pentru confortul dvoastra am introdus in pret 4 cine in zona Medjugorje

 

      Plecare din Galati/Braila: 04 octombrie 2021

Ziua 1 |04octombrie|:Spre pusta maghiara..

Plecare din Galati, ora 05:00 din fata Agentiei Montana, pe traseul Galati/Braila-Tecuci-Oituz-Brasov-Sibiu-Arad-Szeged/Hodmezovasarhely.Cazare Hotel 4* - zona Szeged-Hodmezovasarhely

Ziua 2 |05octombrie |: Szeged/Hodmezovasarhely–Sarajevo–Medjugorje

Mic dejun.Aprox. ora 08:00 plecare spre Medjugorje.Scurt tur panoramic cu autocarul oras Sarajevo : Podul Suada Dilberović, Stadionul Olimpic, Zetra gym, Old Town( Orasul Vechi), Alifakovac,Podul Latin,Sinagoga,Catedrala ,Biserica Ortodoxa, Piata Porumbeilor si Moscheea. Ne continuam drumul spre Medjugorje,prin Cantonul Neretvei.Ajungem seara .Cina si cazare Hotel 4*Citluk/ Medjugorje

Ziua 3 |06octombrie |:Medjugorje–Minunea aparitiei Maicii Domnului  

Mic dejun. OPTIONAL: Excursie  MOSTAR,orasel ce este considerat capitala neoficiala a Bosniei  .Tur panoramic Mostar cu vizitarea Podului Vechi ( Stari Most ), pod din secolul 16 , ce se inalta semet deasupra raului Nertva, ce astazi este simbolul considerat orasului .Suleyman Magnificul este cel care a hotarat ridicarea acestui pod in anul 1557, fiind opera arhitectului Mimar Hayruddin. Drumul pana la acesta este presarat cu o multime de tabare cu suveniruri colorate, bijuterii orientale iar atmosfera otomana este prezenta la fiecare pas. Atat podul „Stari Most” , cat și centrul vechi istoric al orașului au fost înscrise pe lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO, în anul 2005.

Dupa amiaza : Ne indreptam spre Medjugorje, loc devenit notoriu  dupa anul 1981, cand sase tineri au inceput sa povesteasca despre viziunile lor, afirmand faptul ca o vad si o aud pe Fecioara Maria ( numita si “Regina Pacii”).Astazi a devenit unul dintre cele mai faimoase centre de pelerinaj din intreaga lume, iar oamenii vin aici fie cu o profunda credinta in suflet, sa se roage , fie ca simpli spectatori, din curiozitate,dornici sa afle cat mai multe .Vizita noastra incepe din fata Bisericii Sf Iacob , vom  discuta despre aparitiile si  minunile care au avut loc dupa 24 iunie 1981.Se vor citi ultimele mesaje de la Maica Domnului, primite prin intermediul vizionarilor locali.Ne indreptam spre Colina Aparitiilor,cei ce doresc pot urca (este locul unde Fecioara  a aparut pentru prima data).Aici pelerinii vin sa se roage, acestia trebuie sa urce colina (terenul este accidentat, iar cei ce doresc sa urce – se recomanda incaltaminte comoda ). Cina si cazare Hotel 4*Citluk/ Medjugorje

Ziua 4 |07octombrie |:Medjugorje–Dubrovnik–Medjugorje

Mic dejun. OPTIONAL: Deplasare pe Coasta Dalmatiei spre Dubrovnik,cel mai bine conservat oras medieval din Europa, considerat Perla Adriaticii .Acesta ofera un complex perfect conservat de cladiri publice si private, sacrale si seculare,reprezentand toate perioadele din istoria orasului, incepand cu fondarea sa , in secolul 7. Timp liber pentru plimbare, vizite individuale, shopping.

       Va propunem o plimbare pietonala :Intram in inima orasului antic prin Poarta Pile ( construita in 1537, prevazuta cu statuia Sf Blaise – patronul orasului)si incepem plimbarea de la Fantana lui Onofriu (prevazuta cu o cupola centrala uriasa si 16 robinete de apa ; tot de aici cei ce doresc, pot incepe un tur al orasului vechi, pe ziduri) , intrand pe Stradun (strada principala a orasului )de-a lungul careia, pe stanga si dreapta se afla principalele  obiective turistice ale orasului : Manastirea Franciscana(complex architectural construit in sec XV ,Turnul cu Ceas (sec.15),Palatul Sponza(ce gazduieste Arhivele Statului, fondate in 1278 si care contin o colectie nepretuita de manuscrise datand de aprox. 1000 ani ;reprezinta una dintre cele mai importante surse istorice pentru perioada medieval si moderna a Marii Mediteraneene si a Balcanilor),Biserica Sf Blaise ( ridicata in cinstea patronului spiritual al orasului), Columna lui Orlando , Catedrala Adormirii Maicii Domnului(ridicata in sec XVIII,gazduieste tabloul Fecioarei Maria ,atribuit lui Rafael),Palatul Rectorilor .Cina si cazare Hotel 4*Citluk/ Medjugorje

Ziua 5 |08octombrie  |:Medjugorje–Split–Medjugorje

Mic dejun.OPTIONAL: Plecare spre Split prin frumoasa Riviera Makarska.Traseul ofera privelisti deosebite , cu plaje aurii , golfulete ascunse , paduri de pini. Ajunsi in Split, Timp liber pentru plimbare, vizite individuale, shopping.Va propunem un tur pietonal al centrului istoric,foarte bine conservat datorita zidurilor fortificate ce-l inconjoara.Intram pe poarta dinspre mare in Palatul lui Diocletian , un palat antic roman, construit intre anii 295-305 ; cel mai bun exemplu de arhitectura romana, construit din calcar alb si marmura de buna calitate. Complexul a inclus: Peristilul- spatial deschis incadrat de coloane in central Palatului lui Diocletian,Mausoleul lui Diocletian (la est, in present Catedrala Sf.Domnius) si trei temple la vest (doua nu mai exista,al treilea devenind Baptisteriul, initial fiind numit Templul lui Jupiter ). Intregul complex face parte din Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO. Iesim din complex prin Poarta de Aur (Zlata Vrata, o poarta mult mai mare de aceasta data, construita special asa pentru a putea intra pe ea un transport tras de cai) pentru a admira statuia Episcopului Grigore de Nin,realizata de Ivan Mestrivic (acesta a introdus dupa Marea Adunare din 926 limba nationala in cadrul serviciilor religioase, pana in acel moment, acestea se desfasurau in limba latina). Se spune ca persoanele care ating degetul statuii vor avea noroc.Cina si cazare Hotel 4*Citluk/ Medjugorje

Ziua 6 |09octombrie|:Medjugorje–Szeged/Hodmezovasarhely-Timisoara.

Mic Dejun. Plecam spre Romania(Timisoara), unde ajungem in cursul serii,in functie de trafic si formalitatile vamale. Cazare Hotel 3* - Timisoara

Ziua 7 |10octombrie |:Spre casa...

Mic dejun. Dimineata, luam pulsul orasului printr-o frumoasa plimbare pe Corso(promenada) in Piata Victoriei, locul in care Timisoara a fost proclamata in 20 decembrie 1989 primul oras liber din Romania.. Aici admiram:

 • Catedrala Metropolitana (proiect ambitios , cu un stil architectural ce imbina traditia religioasa bizantina cu cea moldoveneasca, ce adaposteste o bogata colectie de arta bisericeasca banateana veche si o valoroasa colectie de icoane ; aici se gaseste Noul Testament de la “ Balgrad”(1648) , Cazania lui Varlaam (1643) si moastele Sf Ioan cel Nou de la Partos, protectorul ortodocsilor romani din Banat).
 • Palatul Szechenyi (construit intre anii 1900-1914),Palatul Hilt-Vogel (construit intre anii 1912-1913,stil art-nouveau)
 • Palatul Dauerbach (construit intre anii 1912-1913), Palatul Herbl, Palatul Neuhausz
 • Palatul Lloyd ( cladire monumentala,construita in stil eclectic,aici a functionat la etajul I Bursa Agricola, iar din 1948 adaposteste sediul Rectoratului Univ. Politehnica din Timisoara).
 • Palatul Culturii (construit intre anii 1971-1875, dupa planurile renumitilor arhitecti de teatre vieneze, Helmer si Fellner).
 • Palatul Loffer (construit intre anii 1912-1913)

 Incheiem turul cu o fotografie de grup la “Fantana cu pesti”, ce din 1957 impodobeste Piata Victoriei. Ne indreptam spre casa.

  

       Pret:  285 euro/persoana (6nopti cazare Hotel 3/4* cu mic dejun + 4 cine + transport autocar)

 

     PRETUL INCLUDE:

-Transport autocar clasificat international

-1 noapte cazare cu mic dejun Hotel 4* - zona Szeged/Hodmezovasarhely

- 4nopti cazare Hotel 4* –Citluk/Medjugorje  cu mic dejun +  4 cine –Citluk/Medjugorje

- 1 noapte cazare cu mic dejun – Hotel 3* - Timisoara.

- Taxele de oras =  20 euro/persoana (impuse de primariile locale, incepand cu 1 ianuarie 2016)

- Tur pietonal Timisoara.

- Insotitor de grup din partea agentiei.

 

     PRETUL NU INCLUDE:

- Taxele Biletele de intrare la obiectivele turistice si de cult ( muzee, parcuri, croaziere, pesteri) si nici ghizii pentru acestea.

-Asigurare storno si Asigurare medicala private ( obligatorie). Recomandam Mondial Assistance , nu ezita sa soliciti brosura detaliata, in lb. romana)

- Excursie MOSTAR = 10 euro/persoana

 - OPTIONAL – Excursie DUBROVNIK = 30euro/persoana, daca se achita in Romania ( 40euro/persoana, daca se achita in timpul excursiei).

 • Pretul include: transport autocar ,program turistic ,taxe drumuri,parcari,ghid insotitor .
 • Pretul nu include: intrarile la obiectivele turistice si de cult

 - OPTIONAL – Excursie SPLIT = 30euro/persoana, daca se achita in Romania ( 40euro/persoana, daca se achita in timpul excursiei).

 • Pretul include: transport autocar ,program turistic ,taxe drumuri,parcari,ghid insotitor .
 • Pretul nu include: intrarile la obiectivele turistice si de cult ( Mausoleul lui Diocletian si Templul lui Jupiter)

                                                     ATENTIE: Excursiile optionale se realizeaza cu un numar minim de  30 de participant.

 

Conditii  de retragere: 

50% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;

100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 39-20 zile inainte de plecare/intrare;

 • Biletele emise sunt nerambursabile si nu pot fi modificate.In caz de anulare sau modificare penalizarea este de 100%.

    

  ACTE NECESARE : C.I sau pasaport valabil minim 6 luni de la data sosirii in Romania; pentru copii minori neinsotiti de ambii parinti este necesar acordul legalizat al parintilor. Detalii la www.politiadefrontiera.ro

 

IMPORTANT :

1.Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single. Cei care doresc sa stea singuri in camera, suplimentul este de 130 euro/persoana.La inscriere se va achita un avans de 100 euro/persoana .Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii . In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.

 2.Grup minim 40 persoane.Pentru grup 30-39persoane, pretul creste cu 20euro. Pentru grup mai mic de 30 persoane pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.

 3.VACCIN + Certificat Verde Electronic ( https://vaccinare-covid.gov.ro/ )

                                                                                                                                       

OBSERVATII :

 • Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita in mod oficial de Ministerul Turismului din tara respective, conform standardelor proprii; Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei.Ambele categorii de documente trebuie sa fie valabile inca 6 luni de la data intrarii pe teritoriul tarii respective. Toti copiii ce nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual.Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
 • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; • sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; • adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.
 • Pretul excursiilor este  calculat pentru un grup minim de aproximativ 25 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional.Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua.Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora mentionata in programul detaliat.
 • Conform noii legislatii privind transportul de pasageri pe drumurile din tarile Comunitatii Europene, timpul obligatoriu de stationare al autocarului este de 8-11 ore intr-un interval de 24 ore si o zi intreaga la fiecare ciclu de 7 zile. Programul turistic in fiecare dintre zile va incepe dupa consumarea timpului obligatoriu de odihna al conducatorilor auto. Datorita restrictiilor de circulatie in marile orase, autocarele nu au voie sa intre in incinta sau in apropierea anumitor obiective turistice.Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Buzunarul de plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti. Va rugam sa nu pastrati aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Sticlele de plastic, bagajele de mana sau alte obiecte voluminoase se depoziteaza in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor. Deoarece Cardul European de Asigurari Sociale de Sanatate (CEASS) asigura numai accesul la tratamente medicale de urgenta efectuate in sistemul public de sanatate din tarile UE si Elvetia ( 95% din sistemul de sanatate este privat),trebuie incheiata asigurarea medicala (valabila si in afara UE) deoarece: a) permite accesul si la serviciile clinicilor si spitalelor private (majoritare in comparatie cu sistemul public); b) suporta cheltuielile de spitalizare, de repatriere medicala cu ambulanta terestra (aeriana) si de repatriere in caz de deces; c) asista si tine legatura (24 ore din 24) in strainatate cu asiguratul.Asigurarile medicale private in cadrul programelor turistice sunt obligatorii incepand cu 01 martie 2016.
 • Agentia de turism nu este raspunzatoare in cazurile de forta majora sau in unele imprejurari pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea , situatiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite, etc. nu obliga agentia de turism la despagubiri sau compensatii pentru serviciile nerealizate.
 • Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor, asezamintelor de cult etc. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizati locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, putand fi posibil doar daca grupul de turisti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorita intereselor si gusturilor diferite ale turistilor, se face individual, cu stabilirea in prealabil de catre ghid a locului si orei de intalnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse in program pot sa-si modifice orarul de vizitare fara instiintare prealabila.
 • Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Tipărire   Email