PROGRAM 2024 "MARCA MONTANA" 

    

         PARADISUL ORIENTAL DIN ISTANBUL ( 6zile/4nopti )                  

NOU:Turnul Sapphire (panorama 360) - Seara incendiara,pe Bosfor (croaziera +cina)-NOU: Moscheea Camlica (6minarete) -Centrul istoric- Patriarhia Ecumenica a Constantinopolului si Cornul de Aur.

 

            Plecari din Galati/Braila: 21mai,25iunie,16iulie,10septembrie,22octombrie 2024

Ziua 1 |: Catre Paradisul oriental : Ora 05:00 plecare din Galati, din fata Agentiei de Turism MONTANA,  pe traseul: Galati ā€“Braila- Constantaā€“Istanbul.Sosire Istanbul, in cursul serii, in functie de formalitatile vamale. Cazare Hotel 3* ā€“ Istanbul

Ziua 2 |: Acasa la Suleyman Magnificul ā€œ :

       Mic dejun. Dimineata ,ne bucuram pret de o jumatate de ora, de o prezentare de moda ā€“ colectie haine de piele si de blana .Dupa momentul de destindere , ne deplasam  spre centrul istoric pentru vizita pietonala: TOPKAPI, PALATUL SULTANILOR, unde se afla sfintele moaste ale lui Ioan Botezatorul (mana dreapta si o parte din capul sfantului), Sabia Sf. Domnitor Stefan cel Mare,Sabia Regelui David,Turbanul lui Iosif,Toiagul lui Moise,Sala Tezaurului si Sala haremului sultanilor.Se viziteaza MOSCHEEA SF SOFIA,MOSCHEEA ALBASTRA,HIPODROMUL cu: Fantana Germana a lui Wihelm al2lea,Obeliscul Faraonului Thutmose, adus la initiativa imparatuuil Constantin cel Mare, din Egipt ,Coloana Serpuita . Timp liber(Shopping).Va recomandam sa patrundeti in lumea fabuloasa a magazinelor din Marele Bazar ,,Baiazid Ildirimā€ lumii. Puteti  face o plimbare pietonala si cumparaturi pe Bulevardul Baiazid si in Marele Bazar.(care dateaza din sec. XV si este cel mai mare si mai vechi bazar cu aproape 4000magazine aranjate intr-un labirint urias de aproape 60 strazi.Cazare Hotel 3/4* Istanbul.

Ziua 3 |: NOU:Turnul Sapphire,Tur partea asiatica si Moscheea Camlica (Moscheea Presedintelui Turciei).

Mic dejun. Dimineata, excursie optionala  Turnul Sapphire + Moscheea Camlica ( Moscheea Presedintelui) = 50euro/persoana (Pretul include:  ghid insotitor turc . ghid insotitor din partea agentiei  , transport autocar ,bilete,  lift Turnul Sapphire ,simulator 4D SkyRide.)   

        TURNUL SAPPHIRE este  cea mai inalta cladire din Istanbul, un zgarie nori de 238 m inaltime si 54 de etaje supraterane (mai sunt 10 subterane). Se urca rapid pana la etajul 54 prin intermediul liftului expres unde putem surprinde imagini la 360 de grade asupra vechiului si noului Istanbul extins peste Europa si Asia. Vom efectua o calatorie simulata 4D cu elicopterul SkyRide peste oras. Privelistea este superioara celei din turnul Galata, ai tot Istanbulul la picioare, se poate vedea pana departe, unde Marea Neagra se imbratiseaza cu stramtoarea Bosfor.

         MOSCHEEA Camlica ( cea mai noua moschee din Istanbul -inaugurata in 2019 in districtul Uskudar, cu participarea presedintelui Recep Tayyip Erdogan,ce depastete ca dimensiune pe cele din perioada clasica otomana , inclusive Moscheea Sf. Sofia. Construita in partea asiatica (cu 6 minarete)  , rivalizeaza cu Moscheea Suleymania din partea Europeana, sala de rugaciune avand capacitatea de 63.000 de persoane , zona de rugaciune destinata exclusive femeilor de aprox. 600 locuri, domul de 72 m simbolizand cele 72 de grupuri entice traditionale din Turcia.Cele 6 minarete simbolizeaza cele 6 articole de credinta islamice:credinta in Allah, in ingeri, in profeti, in cartile sfinte  , in Ziua Judecatii si in destin.) Ne intoarcem la hotel. Timp liber pentru odihna,shopping  sau relaxare. Cazare Hotel 3/4* Istanbul.

    OPTIONAL : Seara incendiara traditionala turceasca, pe Bosfor cu cina , program artistic si transfer inclus  = 50 euro/persoana.

 Seara turceasca reprezinta o experienta unica pe care nu trebuie sa o ratati, in calatoria dumneavoastra in Turcia.

TRASEU CROAZIERA  Podul si Turnul Galata, Cornul de Aur, Castelul Fecioarei, Moscheea si Palatul Dolmabahce,Palatul Topkapi, Podul Bosfor ,Palatul Cirigan(Palatul vizirului),Palatul Beylerbeyi,Podul  Fatih cu fortaretele Rumeli si Anatolia ).Seara turceasca reprezinta o experienta unica pe care nu trebuie sa o ratati in calatoria dumneavoastra in Turcia. Cazare Hotel Hotel 3/4* Istanbul

Ziua 4 |: INSULA PRINTULUI, oaza de liniste in Marmara  :

 Mic dejun.OPTIONAL: Excursie in Insula Printului (Buyukada)= 35 euro/persoana. Facem o croaziera pe Marea Marmara de aceasta data (Moscheea Eminonu , langa care se afla Bazarul Egiptean de mirodenii, Moscheea Suleymania(unde este inmormantat Suleyman si familia acestuia), Turnul si Podul Galata, Cartierul Uskudar (Asia) , Castelul Fecioarei, Turnul Radio (Asia), Universitatea Marmara si Palatul Topkapi (priveliste dinspre mare)  ,pana la Insula Printului Buyukada, loc de refugiu pentru printi bizantini si dezidenti celebrii ; acum un loc popular,cu plaje frumoase, case vechi de lemn , otomane. Insulele Printului sunt un arhipelag de 9 insule. Numele lor provine din povestile printilor si printeselor byzantine trimise in exil pe aceste insule.  Patru dintre aceste insule sunt populate : Heybeliada, Burgazda, Buyukada si Kinaliada. Insulele au reprezentat la finalul secolului 19 o oaza de liniste pentru elita Istanbulului, care au construit case in stil victorian.  Facem o plimbare pe strazile linistite, inguste ale insulei, presarate cu terase, magazine cu suveniruri si restaurant . Timp liber pentru plimbari si cumparaturi si pranz. Sunt incluse : transfer hotel-portul Kabatas- hotel , bilet ferryboat  Kabatas/Eminonu- Insula Buyukada ā€“ Kabatas/Eminonu , ghid local , ghid insotitor din partea Agentiei Montana.

** In cazul in care vremea nu permite realizarea acestei excursii (seriile toamna 2023), aceasta va fi inlocuita cu TURNUL GALATA   (bilet inclus) + MOSCHEEA SULEYMANYE,unde se afla ingropati : sultanul Suleyman Magnificul, sultana Hurrem , sultana Mihrimah , sultanul Ahmed al2lea si fiica sultanului Mustafa al2lea  = 50 euro/persoana.

         Pentru cei care raman in Istanbul, timp liber ( program de shopping sau vizite individuale.) Cazare Hotel 3/4* Istanbul sau similar.

Ziua 5 |: Constantinopol , capitala ortodoxiei ā€¦

      Mic dejun. Dimineata, , ne indreptam spre un magazin traditional turcesc,  pentru ultimele cumparaturi  (mirodenii,ceai,baclavale, suveniruri). Apoi poposim in Cornul de Aur , la PATRIARHIA ECUMENICA A CONSTANTINOPOLULUI (aici se afla moastele Sf.Ierarh Ioan Gura de Aur,Sf.Ierarh Grigorie Teologul si Sf. Ierarh Vasile cel Mare (Sfinti Capadocieni),moastele Sfintei Mucenite Eufimia,ale Sf.Cuvioasei Teofana si ale Sfintei Cuvioase Solomoni. Tot aici se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului ,,Ocrotirea Bizantuluiā€ si unul din cuiele care au fost batute in trupul Domnului Iisus. Plecare spre Romania aprox. Ora 12:00.

Ziua 6 |: Spre Romania.. Sosire Galati in cursul diminetii(aprox. ora 05:00), in functie de trafic si formalitatile vamale.

                                                                                                                                                                                                              Grup minim 40 persoane.

    PRETUL INCLUDE:

 • Transport autocar clasificat international
 • Ghid turc 3euro/persoana/zi  X 4zile = 12 euro/persoana.
 • Cazare 4nopti - Hotel  3/4* Istanbul, cu mic dejun bufet.- Insotitor grup din partea agentiei .
 • Turul monumentelor Bizantine & Otomane si a Cornului de Aur(prezentate in program) cu oprire pentru vizitare .
 • EXCURSIILE INCLUSE : Tur Istanbul cu autocarul, Palatul Topkapi, Sfanta Sofia, Moscheea Albastra, Hipodromul , Turul Cornului de Aur,Cartierul Fanar, Patriarhia Ecumenica a Constantinopolului, Marele Bazar (nu sunt incluse biletele de intrare).

 

     PRETUL NU INCLUDE:

 • Biletele de intrare la obiectivele turistice si nici ghizii pentru acestea. Asigurare storno (optionala).Asigurare medicala private(optionala).
 • Seara incendiara traditionala turceasca, pe Bosfor Croaziera =50 euro/persoana
 • Pretul include: ghid insotitor, transfer autocar -vapor-autocar , cina si program artistic  ( Traseu Croaziera  pe Bosfor : Podul si Turnul Galata, Cornul de Aur, Castelul Fecioarei, Moscheea si Palatul Dolmabahce,Palatul Topkapi, Podul Bosfor, Palatul Cirigan(Palatul vizirului),Palatul Beylerbeyi,Podul  Fatih cu fortaretele Rumeli si Anatolia ) .
 • Excursie BUYUKADA , Insula Printului = 35 euro/persoana
 • Pretul include: transfer hotel-portul Kabatas/Eminonu-hotel , bilet ferry catre - Insula Buyukada si retur , ghid local , ghid insotitor din partea Agentiei Montana.

** In cazul in care vremea nu permite realizarea acestei excursii (seriile toamna 2024), aceasta va fi inlocuita cu TURNU GALATA   (bilet lift inclus) + MOSCHEEA SULEYMANYE,unde se afla ingropati : sultanul Suleyman Magnificul, sultana Hurrem , sultana Mihrimah , sultanul Ahmed al2lea si fiica sultanului Mustafa al2lea  = 50 euro/persoana.

 • Excursie Turnul Sapphire , Tur autocar, parte asiatica si Moscheea Camlica = 50 euro/persoana .
 • Pretul include: ghid turc, ghid insotitor din partea agentiei, transport,bilete ,lift Turn Sapphire, simulator 4D SkyRide

**Excursiile optionale se realizeaza cu un nr minim de 35 platitori ( nr la care este calculate oferta de mai sus).

       ACTE NECESARE : PASAPORT, valabil minim 6 luni de la data sosirii in Romania;

IMPORTANT:Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single. Cei care doresc sa stea singuri in camera, suplimentul este de 110 euro/persoana.La inscriere se va achita un avans de 50 euro/persoana .Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii . In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, pierzand avansul.  Copil 5 ani- 10 ani in camera  cu 2 adulti fara pat = 100 euro

***Pentru a descuraja deplasarea in alt scop decat cel turistic (comerciantii) si a evita eventualele  situatii neplacute in vama , se va percepe taxa  pentru al2lea bagaj de 20 euro ; maxim 2 !!


Tipărire   Email