PROGRAM 2023 "MARCA MONTANA" 

    

           "8 Martie" in PARADISUL ORIENTAL DIN ISTANBUL ( 5zile/3nopti )       

                                               

NOU:Turnul Galata (panorama 360,Istanbulul istoric)- NOU: Tur autocar partea asiatica - Seara incendiara,pe Bosfor (croaziera +cina)-NOU: Moscheea Camlica (6minarete) -Centrul istoric- Patriarhia Ecumenica a Constantinopolului si Cornul de Aur.

            Plecare din Galati/Braila: 06 martie 2024

 

Ziua 1 |06 martie |: Catre Paradisul oriental : Ora 05:00 plecare din Galati, din fata Agentiei de Turism MONTANA,  pe traseul: Galati ā€“Braila- Constantaā€“Istanbul.Sosire Istanbul, in cursul serii, in functie de formalitatile vamale. Cazare Hotel 3/4* Istanbul.

Ziua 2 |07 martie|: Acasa la Suleyman Magnificul ā€œ:

Mic dejun. Dimineata ,ne bucuram pret de o jumatate de ora, de o prezentare de moda ā€“ colectie haine de piele si de blana .Dupa momentul de destindere , ne deplasam  spre centrul istoric pentru vizita pietonala: TOPKAPI, PALATUL SULTANILOR, unde se afla sfintele moaste ale lui Ioan Botezatorul (mana dreapta si o parte din capul sfantului), Sabia Sf. Domnitor Stefan cel Mare,Sabia Regelui David,Turbanul lui Iosif,Toiagul lui Moise,Sala Tezaurului si Sala haremului sultanilor.Se viziteaza MOSCHEEA SF SOFIA,MOSCHEEA ALBASTRA,HIPODROMUL cu: Fantana Germana a lui Wihelm al2lea,Obeliscul Faraonului Thutmose, adus la initiativa imparatuuil Constantin cel Mare, din Egipt ,Coloana Serpuita . Timp liber(Shopping).Va recomandam sa patrundeti in lumea fabuloasa a magazinelor din Marele Bazar ,,Baiazid Ildirimā€ lumii. Puteti  face o plimbare pietonala si cumparaturi pe Bulevardul Baiazid si in Marele Bazar.(care dateaza din sec. XV si este cel mai mare si mai vechi bazar cu aproape 4000magazine aranjate intr-un labirint urias de aproape 60 strazi.Cazare Hotel 3/4* Istanbul

Ziua 3 |08 martie |: Piata Taksim si Turnul Galata-Seara incendiara,pe Bosfor.

Mic dejun. OPTIONAL : Piata Taksim   si TURNUL GALATA (inclus biletul /lift) = 50 euro/persoana.

     PIATA TAKSIM - situata in centrul orasului, in cartierul Beyoglu, este unul dintre locurile reprezentative si pline de viata din Istanbul. Monumentul Republicii ce se afla in mijlocul pietei Taksim a fost ridicat in 1928. O parte a monumentului prezinta Razboiul de Independenta a Turciei in timp ce partea opusa reprezinta Republica. 

    TURNUL GALATA - construit de genovezi Ć®n secolul al XIV-lea, se află Ć®n partea de nord a Cornului de Aur Č™i este una din cele mai mari atracții ale Istanbulului, datorită panoramei de 360 de grade asupra orașului. Urcarea se face cu liftul ( biletul este inclus). Ajunsi la ultimul nivel, avem posibilitatea sa descoperim Istanbulul istoric si sa punctam principalele obiective . La coborare ( coborarea se face pe scari), la fiecare etaj  ne putem bucura de : istoricul turnului , machete , istoricul orasului, galerii temporare , simulator  si un mic magazine cu suveniruri . Daca timpul ne permite , un moment de ragaz pe strazile inguste  si  pline de suveniruri traditionale si shop-uri handmade.Ne intoarcem la hotel. Timp liber pentru odihna,shopping  sau relaxare.Cazare Hotel 3/4*

Seara incendiara traditionala turceasca de 8 Martie , pe Bosfor cu cina , cu program artistic, croaziera  si transfer autocar inclus, hotel-vapor-hotel

    OPTIONAL : Seara incendiara traditionala turceasca, pe Bosfor cu cina , program artistic si transfer inclus  = 50 euro/pers.

Seara turceasca reprezinta o experienta unica pe care nu trebuie sa o ratati in calatoria dumneavoastra in Turcia.

TRASEU CROAZIERA  Podul si Turnul Galata, Cornul de Aur, Castelul Fecioarei, Moscheea si Palatul Dolmabahce,Palatul Topkapi, Podul Bosfor ,Palatul Cirigan(Palatul vizirului),Palatul Beylerbeyi,Podul  Fatih cu fortaretele Rumeli si Anatolia ).                               

 Ziua 4 |09 martie|: Constantinopol , capitala ortodoxiei ā€¦

      Mic dejun. Dimineata mergem la un magazin pentru ultimele cumparaturi ( mirodenii, ceai, cafea turceasca, suveniruri). Apoi, ne indreptam spre Cornul de Aur , pentru a  merge la Patriarhia Ecumenica a Constantinopolului (aici se afla moastele Celor 3 Sf. Parinti Capadocieni : Sf.Ierarhi Ioan Gura de Aur ,Grigore Teologul si Vasile cel Mare , precum si o parte din stalpul flagelarii de care a fost legat si biciuit Mantuitorul, inaintea Crucificarii .Tot aici se afla unul din cuiele care au fost batute in trupul Domnului Iisus Hristos. Plecare spre Romania aprox. ora 11:00.

Ziua 5 |10 martie|: Spre Romania..Sosire Galati in cursul diminetii(aprox. ora 04:00), in functie de trafic si formalitatile vamale.

                                                                                                                                                                                                                  Grup minim 40 persoane.

   PRETUL INCLUDE:

 • Transport autocar clasificat international
 • Ghid turc - 3euro/persoana/zi  X 3 zile = 9 euro/persoana.
 • Cazare 3 nopti - Hotel 3*, cu mic dejun bufet.- Insotitor grup din partea agentiei .
 • Turul monumentelor Bizantine & Otomane si a Cornului de aur(prezentate in program) cu oprire pentru vizitare .
 • EXCURSIILE INCLUSE : Tur Istanbul cu autocarul, Palatul Topkapi, Sfanta Sofia, Moscheea Albastra, Moscheea lui Suleyman Magnificul, Hipodromul , Turul Cornului de Aur,Cartierul Fanar, Patriarhia Ecumenica a Constantinopolului, Marele Bazar (nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice).

 

     PRETUL NU INCLUDE:

 • Biletele de intrare la obiectivele turistice si nici ghizii pentru acestea.
 • Seara incendiara traditionala turceasca, pe Bosfor Croaziera =50 euro/persoana

Pretul include:  ghid insotitor, transfer autocar -vapor-autocar , cina si program artistic  ( Traseu Croaziera  pe Bosfor : Podul si Turnul Galata, Cornul de Aur, Castelul Fecioarei, Moscheea si Palatul Dolmabahce,Palatul Topkapi, Podul Bosfor, Palatul Cirigan(Palatul vizirului),Palatul Beylerbeyi,Podul  Fatih cu fortaretele Rumeli si Anatolia ) .

 • Piata Taksim + Turnul Galata(cu bilet inclus)  =  50euro/persoana

Pretul include:  bilet Turnul Galata (panorama 360) , transport autocar , ghid local , ghid insotitor din partea agentiei, transport Taksim si bilet transport metrou /tramvai ( daca este cazul).

 • Asigurare storno (optionala) si Asigurare medicala private(optionala, dar recomandata).

Conditii  de retragere: 

 • 40 % din preÅ£ul pachetului, dacă renunÅ£area se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
 • 100% din preÅ£ul pachetului, dacă renunÅ£area se face in intervalul 39-0 zile inainte de plecare/intrare.

  ACTE NECESARE : pasaport valabil minim 6 luni de la data sosirii in Romania;pentru copii minori neinsotiti de ambii parinti este necesar acordul legalizat al parintilor. Detalii la www.politiadefrontiera.ro.

 

IMPORTANT : Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single. Cei care doresc sa stea singuri in camera, suplimentul este de 95 euro/persoana.La inscriere se va achita un avans de 50 euro/persoana .Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii . In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor  de 100%.   

*Pentru a descuraja deplasarea in alt scop decat cel turistic (comerciantii) si a evita neventualele situatii neplacute in vama , se va percepe taxa  pentru al2lea bagaj de 20 euro ; maxim 2 valize.


Tipărire   Email