PROGRAM 2024 "MARCA MONTANA"                   

                                 CIRCUIT TURCIA-CAPADOCIA  (9zile)

             Dardanele-Troia-Bisericile Apocalipsei-Efes-Drumul Matasii-Capadocia-Ankara-Istanbul

Plecari din Galati/Braila: 10 mai si 11octombrie 2024 

 

Ziua 1 |:Catre Turcia , paradisul oriental  

Plecare din Galati ora 5:00 pe traseul:Galati -Braila-Constanta-Vama Veche-Varna -Stramtoarea Dardanele.Cazare Hotel 3*  Kesan/Canakkale.

Ziua 2 |:Incursiune in istorie : Troia, Pergamon(Bergama,una dintre cele 7 Biserici Ale Apocalipsei)

Mic Dejun.Se viziteaza  TROIA (aprox. 1h), locul orasului legendar ,unde s-a desfasurat Razboiul Troian, descris in Iliada.Situl arheologic Troia a fost inscris in anul 1998 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Ne continuam drumul spre Pergam , de-a lungul tarmului Marii Egee, trecand printr-o salba de statiuni turistice de interes local si livezi de maslin. Sosim in PERGAMON (Bergama), vechi oras antic grecesc, capitala Regatului Pergam in timpul perioadei elenistice (sub conducerea dinastiei Attalide 281-133 i.Hr), cunoscut ca un oras cultural (fiindca aici a functionat o mare biblioteca in care au fost adunate peste 200 000 volume),renumit pentru inventarea pergamentului ,renumit centru commercial ( s-a numarat printer orasele importante de pe tarmul Marii Egee, prin care treceau caravanele postale si comerciale) , vestit centru medical (aici functiona Asclepionul, un sanatoriu in care bolnavii erau tratati cu ape vindecatoare) si un puternic centru religios ( aici se afla una dintre cele 7 Biserici ale Apocalipsei, Basilica Rosie). Vizitam Basilica Rosie ( aprox. 1h), initial un templu pagan ; in anul 92 d.Hr aici a fost martirizat Sf Antipa, primul arhiepiscop al Pergamului.  Dupa vizita ,ne continuam drumul spre Statiunea Kusadasi , traversand centura orasului  Izmir (aici a existat o alta biserica a Apocalipsei -Smyrna, nu se stie locatia exacta insa se spune ca pe ruinele acestei biserici s-a ridicat orasul Izmir de astazi).Cina si cazare Hotel  4* Statiunea Kusadasi .

Ziua 3 |:Orasul antic Efes, Casa Fecioarei Maria si Biserica din Efes(una dintre cele 7 Bis. Ale Apocalipsei)

Mic Dejun.OPTIONAL:  EXCURSIE : Casa Fecioarei Maria ÔÇôOrasul Antic Efes ÔÇô Biserica din Efes (Mormantul Sf Ioan Evanghelistul).Incepem ziua cu vizita CASA FECIOAREI MARIA (aprox. 1h), de pe muntele Privighetorii .Conform traditiei crestine, Maica Domnului a fost adusa in Efes de catre Sfantul Apostol Ioan Evanghelistul, la scurt timp dupa Inviere ; aici urmand a locui pana la Adormirea ei. Sf.Ap. Ioan este cel caruia Hristos, aflat pe Cruce ii zice sa aiba grija de Maica Sa. In aceasta privinta, Sfanta Scriptura marturiseste urmatoarele: "Iar Iisus, vazand pe mama Sa si pe ucenicul pe care Il iubea stand alaturi, a zis mamei Sale: Femeie, iata fiul tau! Apoi a zis ucenicului: Iata mama ta! Si din ceasul acela ucenicul a luat-o la sine." (Ioan 19, 26-27).Izvorul care curge pe sub podeauna acestei case se crede ca este vindecator, multime de vizitatori sustinand ca au fost vindecati de anumite suferinte, doar venind aici, cu credinta in suflet.Continuam cu EFES , oras antic fondat in sec XI i.Hr. de catre ionieni.Aici a fost unul din primele  centre ale crestinismului si a avut loc al III-lea Sinod Ecumenic, unde s-a stabilit ca Iisus este Fiul lui Dumnezeu,criticand dualitatea divina si umana. Timp de aprox. 2h strabatem acest obiectiv turistic coplesitor, unul dintre cele mai bine conservate orase antice : Odeonul, Baile Romane, Fantana lui Traian, Biblioteca lui Celsius, Templul lui Hadrian, Pryntaneionul,Templul lui Domitian, Latrinele, Casa Amorului ,Agora comerciala si Poarta Mazeus- Mithridates , Teatrul Mare.Dupa aceasta  experienta inedita, incheiem ziua intr-un mod deosebit, vizitam ruinele impresionantei biserici bizantine, inchinate Sf. Ioan Teologul , BISERICA DIN EFES, una dintre cele 7 Biserici ale Apocalipsei. Intram pe ÔÇťPoarta PersecutieiÔÇŁ, vizitam curtea interioara, biserica in forma de cruce realizata din piatra si caramida, baptisteriul octagonal ,ÔÇŁcamera comoriiÔÇŁ ( folosita sa adaposteasca obiecte de valoare ale bisericii precum si pe cele liturgice),naosul si mormantul Sf. Ap. Ioan aflat sub marmura si mozaicul pavimentar al altarului bisericii.Pe coloanele din cadrul ansamblului inca se mai pastreaza monogramele Imparatului Iustinian si ale sotiei sale Teodora.Ne intoarcem in Statiunea Kusadasi . Timp liber pentru relaxare, plimbari pe malul marii , shopping. Cina si cazare  Hotel 4* Kusadasi.

Ziua 4 |:Pamukkale ( Castelul  de bumbac) si Piscina Cleopatrei.

 Mic dejun.Se pleaca spre PAMUKKALE (Castelul de bumbac),avand ocazia sa vizitam renumitele cascade si izvoare termale bogate in minerale cu puteri miraculoase de vindecare inca din antichitate si totodata ruinele orasului antic Hierapolis,fondat in anul 190 I.Hr.( se observa cel mai bine zidul orasului dinspre partea cascadelor de calcar).Celor ce doresc sa faca o baie , le recomandam sa iti pregateasca o imbracaminte comoda, papuci si prosop). Cina si cazare Hotel 4* -Pamukkale.

Ziua 5 |:Drumul matasii : Konya-Sultanhan-Aksaray-Capadocia

 Mic dejun. Se pleaca spre Capadocia, prin KONYA (orasul dervisilor zburatori ) -Sultanhan-AKSARAY- CAPADOCIA, pe vechiul  ÔÇťDrum al MatasiiÔÇŁ.Capadocia (ÔÇťTinutul cailor frumosi ÔÇť) este impanzit de minuni create de natura si de om, in milenii: vai adanci cu pereti abrupti, in care au fost sapate cu migala biserici, impodobite cu coloane si bolti sculptate direct in stanca; cetati intregi subterane; dealuri strapunse, ca niste furnicare, de locuinte rupestre, unele folosite pana in zilele noastre. Ca niste degete ridicate spre cer strajuiesc ace de stanca nenumarate, cu forme si mai ciudate in varf, ca niste degete mai mici (numite de localnici "hornurile zanelor", aceste din urma minunatii naturale s-au format, de-a lungul mileniilor, datorita eruptilor vulcanilor din regiune - muntii Hasan, Gollu si Erciyes. Cenusile vulcanice au dat nastere unui strat gros de tuf, deasupra caruia s-a intins o crusta subtire bazaltica dura. Cina si cazare Hotel 4* Capadocia.

Ziua 6 |: Capadocia 1 zi : Pasa Bagi,Rezervatia Goreme , orasul subteran.

OPTIONAL: dimineata, devreme - zbor cu balonul, deasupra Capadociei.  Mic dejun. EXCURSIE 1zi ÔÇô Capadocia.CAPADOCIA este  si locul unde au trait unii dintre cei mai importanti preoti si teologi ai bisericii crestine: Sf. Vasile cel Mare,Sf Ioan Gura de Aur (Hrisostomul) sau Sf.Grigorie de Nazianz (Teologul), numiti si Sfintii Trei Ierarhi. Datorita izolarii sale,aceasta regiune a fost vreme indelungata loc de refugiu pentru crestinii persecutati de legiunile romane,iar intre secolele X si XV, a devenit loc de pusnicie pentru multi monahi. Asa au luat nastere peste 3000 de biserici sapate in spectaculoasele formatiuni, rezultate ca urmare a unor eruptii  vulcanice. Incepem vizita cu PASA BAGI (chilia Sf.Simeon Stalpnicul) , apoi continuam cu o experienta  inedita, coboram intr-un un oras subteran(orasele subterane din Cappadocia si-au atins apogeul in epoca bizantina, secolele VI - VII, cand crestinii din regiune au fost nevoiti sa se ascunda in subteran perioade lungi de timp pentru a scapa de arabi si invadatorii persani ), asezamintele monahale din Valea Goreme. Incheiem ziua cu REZERVATIA  GOREME  ,sit arheologic rupestru faimos in special pentru frumusetea incomparabila a sanctuarelor crestine, ale caror caracteristici fac din Cappadocia unul din cele mai bune exemple ale artei bizantine post-iconoclastice.Turistii sunt rugati sa pastreze biletul de intrare deoarece vizitam  si cea mai importanta biserica in stanca din Goreme:Biserica Sf.Vasile cel Mare, ce se afla inafara complexului. Tot aici au aparut si primele manastiri pentru care Sf.Vasile a scris ,,Reguli mari si miciÔÇŁ,reguli ce sunt respectate si astazi in toate bisericile ortodoxe din lume.Cina si cazare Hotel 4* Capadocia

   OPTIONAL: Seara traditional turceasca , in Capadocia, intr-un restaurant-pestera = 40 euro/persoana (pretul include : transfer hotel-restaurant-hotel ,aperitive(covrigei/alune/naut),un pahar de suc/bautura alcoolica locala si program artistic traditionalÔÇô bellydance,dansuri traditionale din diferite regiuni ale Turciei .Nu rata o experienta inedita !! Traditii, distractie, muzica si dans.

Ziua 7 |: Istanbul , metropola intinsa pe 2 continente ( Europa si Asia ).

Mic dejun.Se pleaca spre Istanbul. Oprire in  ANKARA aprox. 1h(capitala Turciei,fosta Ancyra,cetate increstinata de catre Sf Apostol Pavel) unde se viziteaza Mausoleul lui Attaturk (fondatorul Turciei Moderne). Sub Mausoleu se afla si Muzeul Razboiului de Independenta .Cei ce doresc, il pot vizita, intrarea este gratuita.Se trece stramtoarea Bosfor pe pod.Ajungem la cazare in cursul serii.Cazare Hotel 3*-Istanbul

Ziua 8 |:Istanbul, ÔÇťacasa la Suleyman Magnificul ÔÇť

Mic dejun.Dimineata ,ne bucuram pret de o jumatate de ora, de o prezentare de moda ÔÇô colectie haine de piele si de blana .Dupa momentul de destindere , ne deplasam  spre centrul istoric pentru vizita pietonala  ( aprox3 ore ) : MOSCHEEA SF. SOFIA , MOSCHEEA ALBASTRA, HIPODROMUL si FANTANA GERMANA , OBELISCUL EGIPTEAN , COLOANA SERPUITA ,PALATUL TOPKAPI ,unde se afla moastele Sf.Ioan Botezatorul (mana dreapta si o parte din capul sfantului,sabia Sf.Domnitor Stefan cel Mare,Sabia Regelui David,Turbanul lui Iosif,Toiagul lui Moise ,Sala tezaurului si Sala haremului sultanilor.Se viziteaza ÔÇťPalatul care se scufundaÔÇŁ sau Biserica Cisterna, un impresionant oras subteran construit in timpul Imparatului Iustinian I. Dupa-amiaza patrundem in lumea fabuloasa a magazinelor din MARELE BAZAR ,,Baiazid IldirimÔÇŁ,intr-o revarsare de aur,marfuri orientale,haine de toate felurile, la preturi cu disccount ,un adevarat ÔÇťcorn al abundenteiÔÇŁ.

    Seara , OPTIONAL : Moscheea Camlica + plimbare pe Bosfor , cu transfer inclus + Tur de Istanbul = 35 euro/persoana

┬Ě        MOSCHEEA Camlica ( cea mai noua moschee din Istanbul -inaugurata in 2019 in districtul Uskudar, cu participarea presedintelui Recep Tayyip Erdogan,ce depastete ca dimensiune pe cele din perioada clasica otomana , inclusive Moscheea Sf. Sofia. Construita in partea asiatica , rivalizeaza cu Moscheea Suleymania din partea Europeana, sala de rugaciune avand capacitatea de 63.000 de persoane , zona de rugaciune destinata exclusive femeilor de aprox. 600 locuri, domul de 72 m simbolizand cele 72 de grupuri entice traditionale din Turcia.Cele 6 minarete simbolizeaza cele 6 articole de credinta islamice:credinta in Allah, in ingeri, in profeti, in cartile sfinte  , in Ziua Judecatii si in destin.)

┬Ě        plimbare pe Bosfor, cu transfer inclus . TRASEU CROAZIERA :Podul si Turnul Galata, Cornul de Aur, Castelul Fecioarei, Moscheea si Palatul Dolmabahce,Palatul Topkapi,Podul Bosfor,Palatul Cirigan ,Palatul Beylerbeyi,Podul  Fatih, fortaretele Rumeli si Anatolia ).

┬Ě        TUR  PANORAMIC de ISTANBUL, cu autocarul :   Partea Asiatica (districtul Uskudar) ÔÇô Turnul si Podul Galata ÔÇô Podurile peste Bosfor ÔÇô Cornul de Aur ÔÇô Gara Orient Expres ÔÇô Locul decapitarii martirilor Brancoveni etc.                                                                                                                                                                  Cazare Hotel  3* Istanbul.

Ziua 9 |:Istanbul,pe urmele Martirilor Brancoveni.

Mic dejun.Dimineata, facem un popas la un magazin din lantul BabaOgul, pentru  a face ultimele cumparaturi si a cheltui lirele turcesti ramase (mirodenii,ceai,baclavale, rahat,suveniruri, cafea, condiment si produse cosmetic bio). Dupa aceasta oprire, mergem la PATRIARHIA ECUMENICA A CONSTANTINOPOLULUI (aici se afla moastele Sf.Ierarh Ioan Gura de Aur,Sf.Ierarh Grigorie Teologul si Sf. Ierarh Vasile cel Mare (Sfinti Capadocieni),moastele Sfintei Mucenite Eufimia,ale Sf.Cuvioasei Teofana si ale Sfintei Cuvioase Solomoni. Tot aici se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului ,,Ocrotirea BizantuluiÔÇŁ si unul din cuiele care au fost batute in trupul Domnului Iisus. Plecam spre  spre Romania.
Ziua 10 |:Spre casa.. Sosire in Braila/Galati in cursul diminetii, in functie de trafic si procedurile vamale.          

                                                                                                                                                               Grup minim 40persoane

   

      Pret: 495 euro/persoana 

 

 SERVICII INCLUSE :

-Transport autocar clasificat international  ,cu toate facilitatile

- Taxa trecere  pod  Canakkale (peste Stramtoarea Dardanele, dat in folosinta in 2022) si  taxa trecere pod peste Stramtoarea Bosfor ( Istanbul).

-Ghid escorta  turc  (obligatoriu pe teritoriul Turciei) si TURSAB ÔÇô 2,5euro/persoana/zi  X 4 zile = 10 euro/persoana. (Zilele 2,6,8,9)

-1 noapte cazare + mic dejun -Hotel 3*- Canakkale.

-2 nopti cazare + DEMIPENSIUNE (mic dejun+cina)  ÔÇô Hotel 4* - Kusadasi .

-1 noapte cazare + DEMIPENSIUNE (mic dejun+cina)   -Hotel 4*- zona  Pamukkalle.

-2 nopti cazare + DEMIPENSIUNE (mic dejun+cina)  -Hotel 4* - Capadocia.

-2 nopti cazare + mic dejun -Hotel 3*/4* -Istanbul.

 -VIZITE : Troia , Pergam ( Bergama, una dintre cele 7 Biserici ale Apocalipsei),Kusadasi, Istanbul ( centrul istoric) si Patriarhia Ecumenica .

( nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice, acolo unde acestea exista).

-EXCURSIE 1 zi ÔÇô CAPADOCIA : Valea Goreme , Valea Imaginatiei, Orasul subteran, Valea cu Porumbei , Pasa Bagi .

-Vizita ANKARA -  :Mausoleul lui  Attaturk Kemal . (include vizita  1h , parcare, intrarea este  libera).

- ghid insotitor din partea agentiei.

 

    SERVICII NEINCLUSE :

- Nu sunt incluse biletele de intrare in muzee/orase subterane etc si nici ghizii locali pentru acestea (se achita individual, la fata locului- aprox. 110euro/persoana, in cazul in care doriti sa intrati la TOATE obiectivele turistice si religioase).

- Seara traditional turceasca , in Capadocia, intr-un restaurant-pestera = 40 euro/persoana (pretul include : transfer hotel-restaurant-hotel , program artistic , aperitive(alune/porumb/pepene/naut) sucuri   si bauturi alcoolice  locale ( vin rosu, vin alb, vodka, raki) NELIMITAT  si program artistic traditional. ÔÇô SE ACHITA IN TIMPUL EXCURSIEI.

- EXCURSIE : Orasul Antic Efes ÔÇô Casa Fecioarei Maria ÔÇô Biserica din Efes (Mormantul Sf Ioan Evanghelistul). = 20 euro/persoana

 • Pretul include ghid local turc ( obligatoriu in Turcia) , transfer autocar, licenta -si placuta turistica turca  ( TURSAB) si parcarile. 
 • Pretul nu include: bilet intrare la obiectivele turistice si de cult . acestea se achita individual, la fata locului.

 -EXCURSIE : Moscheea Camlica  + plimbare pe Bosfor , cu transfer inclus + Tur de Istanbul = 35 euro/persoana

-Plimbarea cu Balonul , in Capadocia, o experienta unica ! ! Pret = aprox. 150-280 euro/persoana ( pretul include si transferul). Inscririle cu minim 5 saptamani inaintea plecarii; pretul poate suferi modificari, in functie de festivaluri,congrese/concursuri internationale/nr mare de solicitari.

** Excursiile optionale se achita DOAR in timpul excursiei.

-Asigurare medicala privata ( nu este obligatorie, dar este recomandata).

 ACTE NECESARE: pasaport valabil minim 6 luni de la data sosirii in Romania; pentru copii minori neinsotiti de ambii parinti este necesar acordul legalizat al parintilor. Detalii la www.politiadefrontiera.ro

Conditii  de retragere: 

 • 40 % din pre┼úul pachetului, dac─â renun┼úarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
 • 100% din pre┼úul pachetului, dac─â renun┼úarea se face in intervalul 39-0 zile inainte de plecare/intrare.

In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile determinate de pandemia Covid, in caz de retragere/renuntare, se aplica penalizari de 100% din valoarea achitata conform pragurilor din contract.In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un voucher pentru intreaga suma achitata. Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni, integral/partial la efectuarea unei noi rezervari pentru un produs similar al organizatorului. Turistul nu poate primi contravaloarea in bani a voucherului.

 

IMPORTANT : Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single. Cei care doresc sa stea singuri in camera, suplimentul este de 295 euro/persoana.La inscrierese va achita un avans de 150 euro/persoana .Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii . In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.

2.Grup minim 40 persoane. Pentru grup 30-39 persoane, pretul creste cu 35 euro. Pentru grup mai mic de 30 persoane pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.

3.Ofertele Speciale sunt valabile DOAR in perioada invocata.

 

          ATENTIE : Toate intrarile la obiectivele turistice se achita in moneda nationala : lira turceasca.

 

*Pentru a descuraja deplasarea in alt scop decat cel turistic (comerciantii) si a evita eventualele  situatii neplacute in vama , se va percepe taxa  pentru al2lea bagaj de 20 euro ; maxim 2 !!

OBSERVATII :

 1. Va rugam sa va asigurati ca documentul de calatorie ( PASAPORTUL) , sa nu prezinte urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabil minim 6 luni de la intoarcerea in Romania.
 2. Conform noii legisla╚Ťii privind transportul de pasageri pe drumurile din ╚Ť─ârile Comunit─â╚Ťii Europene, timpul obligatoriu de sta╚Ťionare al autocarului este de 9-11 ore ├«ntr-un interval de 24 ore ╚Öi o zi ├«ntreag─â la fiecare ciclu de 7 zile. Programul turistic ├«n fiecare dintre zile va ├«ncepe dup─â consumarea timpului obligatoriu de odihn─â al conduc─âtorilor auto. Datorit─â restric╚Ťiilor de circula╚Ťie ├«n marile ora╚Öe, autocarele nu au voie s─â intre ├«n incinta sau ├«n apropierea anumitor obiective turistice.
 3. Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuit─â de oficialit─â╚Ťile locale. Ca atare, facilit─â╚Ťile comune ╚Öi cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale. Distribu╚Ťia camerelor la hoteluri se face de c─âtre recep╚Ťiile acestora. Problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolv─â de c─âtre turist direct la recep╚Ťie, asistat de ├«nso╚Ťitorul de grup.
 4. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 5. Deoarece Cardul European de Asigur─âri Sociale de S─ân─âtate (CEASS) asigur─â numai accesul la tratamente medicale de urgen╚Ť─â efectuate ├«n sistemul public de s─ân─âtate din ╚Ť─ârile UE ╚Öi Elve╚Ťia trebuie ├«ncheiat─â asigurarea medical─â (valabil─â ╚Öi ├«n afara UE) deoarece:
  1. permite accesul ╚Öi la serviciile clinicilor ╚Öi spitalelor private (majoritare ├«n compara╚Ťie cu sistemul public);
  2. suport─â cheltuielile de spitalizare, de repatriere medical─â cu ambulan╚Ťa terestr─â (aerian─â) ╚Öi de repatriere ├«n caz de deces;
  3. asist─â ╚Öi ╚Ťine legatura (24 ore din 24) ├«n str─âin─âtate cu asiguratul.
  4. Asigurarile medicale private in cadrul programelor turistice sunt obligatorii incepand cu 01 martie 2016.
 6. Agen╚Ťia de turism organizatoare ├«╚Öi rezerv─â dreptul de a efectua modific─âri programului, ├«n anumite condi╚Ťii obiective (efectu├óndu-l ├«n integralitatea lui) ╚Öi a serviciilor (autocar, hotel, restaurant etc.), oferind servicii similare.
 7. Grup minim 40 turisti. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de aproximativ 40 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional. Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure(pachetele cu avionul).Anularea excursiei datorit─â nerealiz─ârii grupului minim implic─â informarea turistului cu cel pu╚Ťin 7 zile calendaristice ├«naintea plec─ârii.
 8. Camerele cu 3 paturi (triple) se asigur─â pentru 2 adul╚Ťi ╚Öi un copil sau pentru un adult ╚Öi doi copii ╚Öi sunt:
  1. cu 3 paturi de același fel sau // b. cu 2 paturi de același fel și unul pliant sau cu un pat matrimonial și unul normal sau pliant.
  2. Structura camerelor triple se ╚Ötie numai la fa╚Ťa locului.
 9. Agen╚Ťia de turism nu r─âspunde ├«n cazul refuzului autorit─â╚Ťilor de la punctele de frontier─â de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite s─â p─âr─âseasc─â teritoriul propriu.
 10. Copiii minori (sub 18 ani) pot ie╚Öi din ╚Ťar─â dac─â:
  1. sunt ├«nso╚Ťi╚Ťi de ambii p─ârin╚Ťi;
  2. sunt ├«nso╚Ťi╚Ťi de un p─ârinte care are acordul notarial sau cerificatul de deces al celuilalt ori hot─âr├óre judecatoreasc─â definitiv─â de ├«ncredin╚Ťare a copilului etc.;
  3. sunt ├«nso╚Ťi╚Ťi de un ├«nso╚Ťitor care are asupra sa propriul certificat de cazier judiciar ╚Öi declara╚Ťiile notariale ale celor doi p─ârin╚Ťi ├«n care s─â fie men╚Ťionat─â ╚Öi perioada excursiei. ATENTIE: nerespectarea celor de mai  sus duce la oprirea ├«n frontiera rom├ón─â a copiilor, caz ├«n care agen╚Ťia de turism nu r─âspunde de consecin╚Ťe. Detalii pe politiadefrontiera.ro.
 11. Agen╚Ťia de turism nu este r─âspunz─âtoare ├«n cazurile de for╚Ť─â major─â sau ├«n unele ├«mprejur─âri pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situa╚Ťiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite etc., nu oblig─â agen╚Ťia de turism la desp─âgubiri sau compensa╚Ťii pentru serviciile nerealizate.
 12. Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regul─â seara, put├ónd aparea ├«nt├órzieri datorit─â condi╚Ťiilor de trafic, vreme etc. Orele de sosire la cazare variaz─â de la o zi la alta, ├«n func╚Ťie de programul turistic. Agen╚Ťia nu se face r─âspunz─âtoare pentru nerespectarea sau ├«nt├órzierea programului turistic datorit─â condi╚Ťiilor de trafic (ambuteiaje, ├«nchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a v─âmilor sau a indisciplinei anumitor turi╚Öti (├«nt├órzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fa╚Ť─â de ghizi, conduc─âtorii auto etc.).
 13. ├Än pre╚Ťul excursiei nu sunt incluse intr─ârile la obiectivele turistice vizitate, dac─â nu este precizat altfel. Se recomand─â ca la ├«nscrierea ├«n excursie s─â se ├«ncheie ╚Öi asigurarea facultativ─â storno, care presupune rambursarea de c─âtre asigurator a sumelor avansate ├«n cazul retragerii din anumite motive specificate ├«n poli╚Ťa de asigurare.
 14. Conform legilor interna╚Ťionale, doar ghizii locali au dreptul s─â ofere servicii ├«n interiorul muzeelor, monumentelor, a╚Öez─âmintelor de cult etc. Astfel, ghizii rom├óni vor oferi explica╚Ťii turi╚Ötilor doar ├«n afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autoriza╚Ťi locali, acolo unde nu sunt prev─âzu╚Ťi ├«n program, put├ónd fi posibil doar dac─â grupul de turi╚Öti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorit─â intereselor ╚Öi gusturilor diferite ale turi╚Ötilor, se face individual, cu stabilirea ├«n prealabil de c─âtre ghid a locului ╚Öi orei de ├«nt├ólnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse ├«n program pot s─â-╚Öi modifice orarul de vizitare f─âr─â ├«n╚Ötiin╚Ťare prealabil─â.
 15. Este foarte important s─â purta╚Ťi ├«mbr─âc─âminte decent─â ├«n timpul vizitelor la monumentele religioase, altfel ve╚Ťi fi opri╚Ťi la intrare - pantaloni lungi, bluze cu m├ónec─â lung─â sau e╚Öarfe care s─â acopere decolteurile ╚Öi m├óinile. ├Änc─âl╚Ť─âmintea trebuie s─â fie foarte comod─â pentru c─â ve╚Ťi merge mult pe jos.
 16. Prezentul program ╚Öi condi╚Ťiile de participare la excursii, fac parte integrant─â din Contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice. Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.

Tip─ârire   Email