CIRCUIT JAPONIA

 

 ATENTIE : Pachetul turistic se vinde DOAR per camera dubla sau in regim de camera single.

- DATORITA SCHIMBARILOR FRECVENTE DE ORAR, DATA DE PLECARE  POATE SUFERI MODIFICARI DE 1-2 ZILE .

- LA MOMENTUL SOLICITARII  D-VOASTRA , SE VA VERIFICA SISTEMUL ONLINE PENTRU A  STABILI DACA EXISTA SAU NU MODIFICARI PE ACEST PACHET.(pret/orar avion/data de plecare). RELATII SAU REZERVARI : 0236469833  sau via email : Aceast─â adres─â de email este protejat─â contra spambots. Trebuie s─â activa╚Ťi JavaScript pentru a o vedea.

 

Plecare:  01 iunie 2024 . Pret: de la 2559 euro/persoana 

Plecare:  01 aprilie si 08 aprilie 2024 . Pret: de la 2799 euro/persoana 

Plecare:  19 martie 2024 . Pret: de la 2899 euro/persoana 

 

Ziua 1. Bucure╚Öti ÔÇô Tokyo
Check-in ╚Öi ├«mbarcare pe aeroportul din Bucure╚Öti Otopeni cu destina╚Ťia Tokyo. 

Ziua 2. Tokyo

Sosire în Tokyo si transfer la hotel. Seara, cazare la Hotel Sunshine City Prince 4* sau similar în Tokyo.

Ziua 3. Tokyo ÔÇô Kamakura ÔÇô Toyohashi
Mic dejun. Plecare spre Kamakura, prima capitală a Shogunatului, unde se vizitează statuia Marele Buddha și Templul Hasedera. După-amiaza, se continuă călătoria de-a lungul coastei Pacificului. Seara, cazare la Hotel Loisir 3* sau similar în Toyohashi.

Ziua 4. Toyohashi ÔÇô Toba ÔÇô Nara ÔÇô Kyoto
Mic dejun. Plecare cu autocarul spre Irago, peninsula Atsumi, de unde se ia feribotul pentru a traversa Golful Ise spre Toba. Se viziteaz─â Insula Mikimoto, denumit─â simbolic ÔÇ×Insula PerlelorÔÇŁ, renumit─â pentru culturile sale de perle. De aici se continu─â c─âl─âtoria spre Nara, cea mai veche capital─â a Japoniei. Se viziteaz─â Templul T┼Źdai-ji, care g─âzduie╚Öte cea mai mare statuie din bronz a lui Buddha din lume, parcul de c─âprioare din Nara. Seara, cazare la Hotel Daiwa Roynet 3* sau similar ├«n Kyoto.

Ziua 5. Kyoto
Mic dejun. Timp liber la dispozi╚Ťie sau, op╚Ťional, tur de ora╚Ö* ├«n fostul ora╚Ö imperial, renumit pentru cele peste 1800 de temple ╚Öi gr─âdinile ├«n stil Zen. Se viziteaz─â: Templul Ry┼Źan-ji, renumit pentru cea mai mare gr─âdin─â cu pietre din Japonia, Templul Kinkaku-ji, cunoscut ╚Öi sub denumirea de ÔÇ×Pavilionul de AurÔÇŁ ╚Öi Castelul Nij┼Ź. Dup─â-amiaza, se viziteaz─â Altarul Fushimi Inaritaisha, faimos datorit─â miilor de por╚Ťi Torii ╚Öi str─âdu╚Ťa tradi╚Ťional─â Nishiki-dori, unde se poate degusta o varietate de preparate locale. Seara, cazare la Hotel Daiwa Roynet 3* sau similar ├«n Kyoto.

Ziua 6. Kyoto ÔÇô Takayama
Mic dejun. Plecare spre Takayama, unul dintre pu╚Ťinele ora╚Öe din Japonia care a p─âstrat vechile obiceiuri ╚Öi tradi╚Ťii. Tur pietonal cu ghidul pe renumita strada Kamisannomachi si cladirea Takayama Jinya. Seara, cazare la Hotel Wat Hida 4* sau similar ├«n Takayama.

Ziua 7. Takayama ÔÇô Matsumoto ÔÇô Nagano
Mic dejun. Plecare spre Matsumoto, unde se viziteaz─â unul dintre cele mai bine conservate castele din Japonia, Castelul Matsumoto. Denumit simbolic ╚Öi ÔÇ×Castelul CioriiÔÇŁ, din cauza zidurilor negre, acesta face parte din colec╚Ťia celor patru castele desemnate ÔÇ×Comorile Na╚Ťionale ale JaponieiÔÇŁ. Plecare spre Nagano, ora╚Ö care a g─âzduit Jocurile Olimpice de Iarn─â ├«n 1998, unde se viziteaz─â Templul Zenk┼Ź-ji. Seara, cazare la Hotel Kokusai 21 4* sau similar ├«n Nagano.

Ziua 8. Nagano ÔÇô Nikko ÔÇô Tokyo

Mic dejun. Plecare spre Parcul Na╚Ťional Nikko, inclus ├«n Patrimoniul UNESCO, o zon─â deosebit de pitoreasc─â, cu drumuri montane pres─ârate cu temple budiste. Se viziteaz─â Templul Taiy┼ź-in ╚Öi Altarul T┼Źsh┼Ź-g┼ź. Seara, cazare la Hotel Sunshine City Prince 4* sau similar ├«n Tokyo.

Ziua 9. Tokyo ÔÇô Bucure╚Öti
Mic dejun. Timp liber la dispozi╚Ťie sau, op╚Ťional, tur de ora╚Ö* ├«n impresionanta capital─â a Japoniei, ce include: Altarul Meiji, Asakusa, Templul Sensoji, Tokyo Sky Tree (exterior), cartierul Ginza. Plimbare in zonele Nakamise, Harajuku, Omotesando si celebra intersectie Shibuya. Dup─â-amiaza, transfer la aeroportul din Tokyo pentru check-in ╚Öi ├«mbarcare cu destina╚Ťia Bucure╚Öti Otopeni.


Servicii neincluse ├«n pre╚Ť:
ÔÇó Asigurare medical─â
ÔÇó Asigurare storno


*Servicii op╚Ťionale neincluse ├«n pre╚Ť:

ÔÇó Pachet 2 excursii Tokyo ╚Öi Kyoto: 229 Euro/ persoan─â (excursiile se pot rezerva doar in avans, in agentie)

 Grup minim pentru organizarea circuitului: 25 persoane.

Conditii de inscriere:
- Pentru efectuarea unei rezervari pe produsele MONTANA TRAVEL este nevoie de copie CI a titularului de contract, pe numele caruia urmeaza sa se emita toate documentele de calatorie.
- Asigurarea storno (optionala) se poate incheia doar in aceeasi zi cu contractul de prestari servicii.
- Pentru pachetele cu reducere de Early Booking, modificarile de nume nu sunt permise.
- Documentele de calatorie (vouchere, bilete de avion, etc) sunt transmise catre turisti dupa efectuarea platii integrale si nu mai tarziu de 3 zile inainte de data plecarii.
- Infantii platesc doar taxele de aeroport si nu beneficiaza de loc in avion.

Conditii de inscriere:
- La inscriere se achita un avans minim de 20% din valoarea totala a pachetului, nerambursabil in caz de anulare;
- Diferenta de 80% se achita cu pana la 30 de zile inainte de data inceperii excursiei.

Conditii de anulare:
- 20% penalizare pentru anularea cu mai mult de 30 de zile inainte de plecare;
- 100% penalizare pentru anularea cu 29 ÔÇô 0 zile inainte de plecare sau no-show.

 

                  INFORMARE DE CALATORIE JAPONIA


CONDITII DE INTRARE

Cet─â╚Ťenii rom├óni pot c─âl─âtori ├«n Japonia f─âr─â viz─â, pentru ╚Öederi de maxim 90 de zile.

Pentru c─âl─âtoria ├«n Japonia ave╚Ťi nevoie de pa╚Öaport valabil cel pu╚Ťin 6 luni ├«n momentul plec─ârii; pentru de╚Ťin─âtorii de pa╚Öapoarte provizorii este necesar─â ob╚Ťinerea de viz─â turistic─â.

 Aten┼úie! 

Str─âinii care se prezint─â la intrarea pe teritoriul japonez sunt obliga┼úi s─â accepte prelevarea de amprente digitale ┼či efectuarea unei fotografii, proceduri standard de control a trecerii frontierei.

Cu ocazia controlului la frontiera din Japonia, este posibil ca ofi╚Ťerul de imigra╚Ťie s─â v─â adreseze ├«ntreb─âri privind:

 • scopul intr─ârii ├«n Japonia;
 • durata ┼čederii;
 • locul de cazare;
 • posibilitatea de a v─â suporta cheltuielile de ┼čedere etc.

V─â recomand─âm s─â ave┼úi la dumneavoastr─â documente care s─â sus╚Ťin─â r─âspunsul la aceste ├«ntreb─âri.

Cetăţenii români care se află pe teritoriul acestui stat sunt sfătuiţi:

 • S─â respecte cu stricte┼úe anun┼úurile ┼či recomand─ârile autorit─â┼úilor locale;
 • S─â p─âstreze ├«n locuri sigure documentele ┼či valorile personale, biletele de c─âl─âtorie, banii, c─âr┼úile de credit pentru a evita pierderea acestora;
 • Cet─â┼úenii rom├óni trebuie s─â ┼úin─â cont de faptul c─â Japonia, ca ┼či majoritatea insulelor din zon─â, prezint─â un poten┼úial seismic ridicat.

Masuri COVID-19

├Äncep├ónd cu data de 29 aprilie 2023 au ├«ncetat toate m─âsurile dispuse anterior, la intrarea ├«n Japonia, legat  de pandemia de COVID-19. Persoanelor care c─âl─âtoresc ├«n Japonia nu li se mai solicit─â, la ├«mbarcare sau pe aeroportul de sosire, certificate de vaccinare sau certificate de testare COVID-19. Persoanele care la intrarea pe teritoriul Japoniei vor prezenta simtome specifice infect─ârii cu virusul Sarscov-II vor fi testate pe aeroport ╚Öi dac─â vor fi depistate ca fiind infectate, vor fi carantinate ├«n loca╚Ťii stabilite de c─âtre autorit─â╚Ťile sanitare locale.

Coordonatele Ambasadei României în Japonia

Cancelaria

Adresa: 3-16-19, Nishi-Azabu, Minato-ku, Tokyo-to, 106-0031

Telefon: +81 (0)3 3479 0311 (interior 2). La acest interior NU se furnizeaz─â informa╚Ťii consulare.

Numere de telefon utile

Pompieri ┼či serviciul de ambulan┼ú─â: 119 (limba englez─â)

Accidente ┼či infrac┼úiuni (poli┼úie): 110 (limba englez─â)

Accidente ┼či incidente maritime: 118

Observatii generale:

 • Companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii turistice pot aduce modificari pana la momentul plecarii si dupa momentul plecarii. In cazul unor modificari, agentia organizatoare va informa turistii.
 • Pasagerii sunt rugati ca inainte de predarea bagajelor la ghiseu sa-si asigure personal inchiderea (incuierea) acestora.
 • Eventualele lipsuri/furturi de obiecte personale din bagaje se vor reclama pe loc la ghiseul specializat din aeroport.
 • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
 • Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, inainte de a depune o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.
 • Nota referitoare la continutul bagajului de mana (valabil pentru orice calatorie cu avionul): sa NU contina nici un fel de pulverizatori, (spray- uri,parfumuri,deodorante),apa/sucuri/ lichide in recipiente mai mari de 100ml, obiecte ascutite (pile metalice sau/si unghiere, bricege, cutite, foarfeci de orice fel, arme etc) pt ca vor fi imediat confiscate inainte de imbarcare. Fac exceptie: medicametele pe care trebuie sa le luati in timpul zborului.

Bacsisul
ÔÇó Bacsisul pentru orice serviciu este o practica frecventa.
ÔÇó Bacsisul recomandat pentru ghizii si soferii locali este de 5 USD/zi

Informatii cazare:

 • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile locale.
 • Distributia si tipul camerelor la hoteluri se va face de catre receptiile acestora.
 • Problemele legate de amplasarea, aspectul camerei sau orice cerinta speciala a turistului se va rezolva direct la receptia hotelului in functie de disponibilitati.
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (seif, minibar, internet etc.). La receptia hotelurilor se achita taxele de oras ( acolo unde se percep), individual

Moneda nationala

Moneda oficiala este yen-ul japonez - JPY (1 USD = aprox 140 JPY) 

Majoritatea hotelurilor si restaurantelor mari accepta cartile de credit principale (Visa, Mastercard, Maestro, etc).

Puteti schimba relativ facil euro sau dolari la majoritatea caselor de schimb valutar sau banci.

Va recomandam sa aveti la dumneavoastra USD pentru schimburile valutare, fiind o valuta cunoscuta de majoritatea localnicilor.

In piete si bazaruri platile se fac in moneda locala. La magazine de suveniruri, unde costurile sunt mici (magneti, mici amintiri, etc), recomandam sa se evite platile cu bancnote mari, deoarece vanzatorii nu pot oferi intotdeauna rest pentru sume mari.

 Sistemul medical in Japonia

Av├ónd ├«n vedere costul foarte mare al serviciilor medicale, se recomand─â ├«ncheierea unei asigur─âri medicale ┼či de c─âl─âtorie pentru persoanele care c─âl─âtoresc ├«n Japonia. ├Äntruc├ót nu toate poli┼úele de asigurare emise ├«n Rom├ónia sunt acceptate de unit─â┼úile medicale nipone, este de preferat ├«ncheierea de contracte de asigurare cu acele companii care au o experien┼ú─â pe pia┼úa nipon─â pe care o pot dovedi ┼či parteneriate ├«ncheiate cu firme interna┼úionale. Se recomand─â evitarea companiilor care dau numai instruc┼úiuni vagi ├«n leg─âtur─â cu procedura de urmat ├«n cazul ├«mboln─âvirilor sau care nu pun la dispozi┼úia clien┼úilor o list─â a unit─â┼úilor medicale la care se poate apela ├«n caz de nevoie.

  

PRIZE & ELECTRICITATE

Curentul electric furnizat este de 220 V. In majoritatea hotelurilor, prizele sunt cu 3 pini plati. Insa din ce in ce mai multe hoteluri au prizele adaptate pentru aparatura electrica europeana (cu 2 pini rotunzi).

La receptia hotelurilor puteti gasi adaptoare, insa sunt destul de limitate. Astfel ca va recomandam sa aveti cu dumneavoastra adaptor de priza (tip englezesc).

Securitate:

 • Va recomandam sa lasati obiectele de valoare si documentele de calatorie in locuri special amenajate.
 • Persoanele care fac parte din grupuri turistice nu trebuie sa se desparta de grup si trebuie sa urmeze sfaturile conducatorului grupului.
 • Respectati obiceiurile si traditiile locale si manifestati intelegere si acceptare fata de acestea.
 • In cazul in care doriti sa calatoriti cu taxiul, va recomandam sa folositi numai firmele autorizate in domeniu si numai in baza unei comenzi telefonice.

TELEFONIE

Telefoanele: se pot cumpara cartele locale (cu mentiunea ca doriti sa sunati in Romania/ Europa) de la diversele chioscuri din zonele turistice.

Recomandam instalarea aplicatiilor Whatsapp si / sau Viber cu care puteti vorbi si trimite mesaje gratuit, oriunde in lume, in incintele cu internet wi-fi (hotel si alte obiective turistice).

Inainte de deplasare va recomandam sa va activati roaming-ul la telefoanele mobile. Pentru a apela un numar de telefon din Romania se formeaza mai intai codul national +40 urmat de numarul de telefon dorit (+407XXXXXXXX)

 


Tip─ârire   Email