PROGRAM 2021 "MARCA MONTANA"                

            

                     CIRCUIT TURCIA-CAPADOCIA 9zile                              

                  Dardanele-Troia-Bisericile Apocalipsei-Efes-Drumul Matasii-Capadocia-Ankara-Istanbul 

    

Plecare din Galati/Braila :  12 octombrie 2021

 

Ziua 1 |12octombrie|:Catre Turcia , paradisul oriental  

Plecare din Galati ora 5:00 pe traseul:Galati -Braila-Constanta-Vama Veche-Varna -Edirne-Stramtoarea Dardanele (ferryboat)-Canakkale.Cazare Hotel   3* in Canakkale.

Ziua 2 |13octombrie|:Incursiune in istorie : Troia, Pergamon si Smyrna

Mic Dejun. Daca timpul ne permite, deplasare pe faleza , pentru fotografie de grup la Calul Troian,donat de realizatorii filmului  ÔÇťTroiaÔÇŁcu Brad Pitt.Se viziteaza situl arheologic Troia, unde se afla legendara  cetate a Troiei si Calul Troian. Se  continua cu prima biserica a Apocalipsei-Pergam (Basilica Rosie).Trecem pe centura orasului  Izmir (aici exista o alta biserica a Apocalipsei -Smyrna, nu se stie locatia exacta insa se spune ca pe ruinele acestei biserici s-a ridicat orasul Izmir de astazi).Cina si cazare Hotel Dabaklar 4* Kusadasi sau similar


Ziua 3 |14octombrie|:Cetatea Efes si Templul Zeitei Artemis (una dintre cele 7minuni ale lumii) .

Mic Dejun.Timp liber. OPTIONAL : Se viziteaza cetatea antica Efes,(cu Biblioteca lui Celsius,teatru unde a predicat Sf   Apostol  Pavel) cu Templul Artemisei (una din cele 7 minuni ale lumii).Cetatea Efes care a fost fondata in sec XI i.Hr. de catre ionieni.Aici a fost unul din primele  centre ale crestinismului si a avut loc al III-lea Sinod Ecumenic, unde s-a stabilit ca Iisus este Fiul lui Dumnezeu,criticand dualitatea divina si umana. Se viziteaza Biserica Efes (alta biserica a Apocalipsei) , Mormantul Sf. Ioan Evanghelistul si  Casa Fecioarei Maria de pe muntele Privighetorii (locul unde a trait si a murit Fecioara Maria, dupa surghiunul din Ierusalim).Cina si cazare  Hotel Dabaklar 4* sau similar.

Ziua 4 |15octombrie|:Pamukkale ( Castelul  de bumbac) si Piscina Cleopatrei.

 Mic dejun.Se pleaca spre Pamukkale(Castelul de bumbac),avand ocazia sa vizitam renumitele cascade si izvoare termale bogate in minerale cu puteri miraculoase de vindecare inca din antichitate si totodata ruinele orasului antic Hierapolis,fondat in anul 190 I.Hr.( se observa cel mai bine zidul orasului dinspre partea cascadelor de calcar).Celor ce doresc sa faca o baie , le recomandam sa iti pregateasca o imbracaminte comoda, papuci si prosop). Cina si cazare Hotel 3* -Pamukkale.


Ziua 5 |16octombrie|:Drumul matasii : Konya-Sultanhan-Aksaray-Goreme
.

 Mic dejun. Se pleaca spre Capadocia, prin Konya(orasul dervisilor zburatori ) -Sultanhan-Aksaray-Goreme,pe vechiul  drum al matasii.Cappadocia este locul unde au trait unii dintre cei mai importanti preoti si teologi ai bisericii crestine:Sf. Vasile cel Mare,Sf Ioan Gura de Aur(Hrisostomul) sau Sf.Grigorie de Nazianz (Teologul), numiti si Sfintii Trei Ierarhi. Datorita izolarii sale,Capadocia a fost vreme indelungata loc de refugiu pentru crestinii persecutati de legiunile romane,iar intre secolele X si XV, a devenit loc de pusnicie pentru multi monahi. Asa au luat nastere peste 3000 de biserici sapate in spectaculoasele formatiuni, rezultate ca urmare a unor eruptii  vulcanice. Cina si cazare Hotel 4*

Ziua 6 |17octombrie|:Goreme , parc national in aer liber si orasul subteran Kaymakly .

Mic dejun.Se viziteaza :Cavusin(Biserica imparatului Nikifor Fokas), Pasa Bagi (chilia Sf.Simeon Stalpnicul) si orasul subteran Kaymakly, asezamintele monahale din Valea Goreme. Incheiem ziua cu Parcul National  Goreme ,sit arheologic rupestru faimos in special pentru frumusetea incomparabila a sanctuarelor crestine, ale caror caracteristici fac din Cappadocia unul din cele mai bune exemple ale artei bizantine post-iconoclastice.Turistii sunt rugati sa pastreze biletul de intrare deoarece vizitam  si cea mai importanta biserica in stanca din Goreme:Biserica Sf.Vasile cel Mare, ce se afla inafara complexului. Tot aici au aparut si primele manastiri pentru care Sf.Vasile a scris ,,Reguli mari si miciÔÇŁ,reguli ce sunt respectate si astazi in toate bisericile ortodoxe din lume. Cina si cazare Hotel 4*

Ziua 7 |18octombrie|: Istanbul , metropola intinsa pe 2 continente ( Europa si Asia ).

Mic dejun.Se pleaca spre Istanbul.OPTIONAL: excursie Ankara (capitala Turciei,fosta Ancyra,cetate increstinata de catre Sf Apostol Pavel) unde se viziteaza Mausoleul lui Attaturk(fondatorul Turciei Moderne).( conditia este sa participe tot grupul ). Se trece stramtoarea Bosfor pe pod. Ajungem la cazare in cursul serii. Cazare Hotel 3* - Istanbul

Ziua 8 |19octombrie|:Istanbul, ÔÇťacasa la Suleyman Magnificul ÔÇť

Mic dejun.Dimineata ,deplasare pietonala pentru vizitare( 3 ore ) : Catedrala Sf. Sofia, ,Moscheea Albastra, Hipodromul si Fantana Germana,Obeliscul Egiptean, Coloana Serpuita,Palatul Topkapi,unde se afla moastele Sf.Ioan Botezatorul(mana dreapta si o parte din capul sfantului,sabia Sf.Domnitor Stefan cel Mare,Sabia Regelui David,Turbanul lui Iosif,Toiagul lui Moise ,Sala tezaurului si Sala haremului sultanilor.Se viziteaza ÔÇťPalatul care se scufundaÔÇŁ sau Biserica Cisterna, un impresionant oras subteran construit in timpul Imparatului Iustinian I. Dupa-amiaza patrundem in lumea fabuloasa a magazinelor din Marele Bazar ,,Baiazid IldirimÔÇŁ,intr-o revarsare de aur,marfuri orientale,haine de toate felurile, la preturi cu disccount ,un adevarat ÔÇťcorn al abundenteiÔÇŁ.

    OPTIONAL :Seara,bazarul egiptean de mirodenii (face parte din  grupul de stucturi al Moscheei Noi si este un obiectiv emblematic pentru oras)  +croaziera pe Bosfor(cand ziua se ingana cu noaptea ÔÇô se vad din plimbare, pe maluri : Fortareata Anatolia, Fortareata Rumelia, Podul si Turnul Galata, Podul Attaturk si Podul Fatih, Palatul Dolmabahce, Palatul Beylerbeyi, Cartierul Taksim cu zgarienori, Moscheea Ortakoy).Cazare Hotel  3*

Ziua 9 |20octombrie|:Istanbul,pe urmele Martirilor Brancoveni

Mic dejun.Dimineata se merge la Biserica Vlahernelor, unde s-a cantat intaia oara ,,Aparatoare DoamnaÔÇŁ atunci cand Maica Domnului a salvat cetatea Bizantului. Aceasta este biserica Vesmantului Sfintei Fecioare Maria. In continuare se merge la Patriarhia Ecumenica a Constantinopolului (aici se afla moastele Sf.Ierarh Ioan Gura de Aur,Sf.Ierarh Grigorie Teologul si Sf. Ierarh Vasile cel Mare (Sfinti Capadocieni),moastele ,Sfintei Mucenite Eufimia,ale Sf.Cuvioasei Teofana si ale Sfintei Cuvioase Solomoni. Tot aici se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului ,,Ocrotirea BizantuluiÔÇŁ si unul din cuiele care au fost batute in trupul Domnului Iisus.In drumul nostru, trecem de-a lungul Fortaretei  Yedikule(Fortareata celor 7 turnuri, unde a fost inchis Brancoveanu si cei 4 fii ai sai) si piata unde a fost esafodul pregatit pentru decapitarea Brancovenilor, intre Moscheea Yeni Camii si Gara Orient Express. Dupa-amiaza ne indreptam spre Romania.


Ziua 10 |21octombrie|:Spre casa.. Sosire in Galati in cursul diminetii, in functie de trafic si procedurile vamale.              Grup minim 40persoane

   

  Pret: 430 euro/persoana  in camera dubla sau tripla  (8nopti cazare hotel -camera cu 2/3paturi +transport autocar +pachet 5 cine- bufet suedez +Excursie Troia +Excursie Pergam + Excursie Valea Goreme , Cavusin si Orasul subteran Kaymakly + vizita Istanbul ÔÇô centrul istoric + Ghizii locali escorta,obligatorii in Turcia ) + Excursie Ankara (Mausoleul lui Attaturk Kemal si Muzeul Razboiului de Independenta si program turistic in Istanbul, conform programului detaliat )

 

  PRETUL INCLUDE:

-Transport autocar clasificat international 3* ,cu toate facilitatile, Ferry-boat Dardanele si pod Bosfor ( Istanbul).

-1 noapte cazare + mic dejun Canakkale Hotel 3*

-2 nopti cazare + demipensiune (bufet suedez) Kusadasi Hotel Dabaklar 4*) sau similar.

-1 noapte cazare + demipensiune Pamukkale -Hotel 3*

-2 nopti cazare + demipensiune (bufet suedez) Capadocia ÔÇôHotel 4*

-2 nopti cazare + mic dejun (bufet suedez) hotel 3* Istanbul

- Pachet excursii : Troia, Pergam, Valea Goreme, Orasul subteran si vizita pietonala  Istanbul (include insotitor de grup, transport si parcari, alte taxe de drum ; pretul NU include intrarea la obiectiv turistic sau de cult).

- Excursie Ankara :Mausoleul lui  Attaturk Kemal + Muzeul Razboiului de Independenta (include vizita  1h , parcare, intrare libera).

-Asistenta turistica din partea agentiei.

 

   PRETUL NU INCLUDE:

- Nu sunt incluse biletele de intrare in muzee,biserici,etc si nici ghizii locali pentru acestea (se achita individual, la fata locului- aprox. 70euro/persoana, in cazul in care doriti sa intrati la TOATE obiectivele turistice).

- OPTIONAL ÔÇôPachet Bazarul egiptean + Croaziera Bosfor = 25 euro/persoana (pretul include biletul la croaziera)

- OPTIONAL-  Pachet excursii : Efes +  Casa Fecioarei Maria + Mormantul Sf Ioan Evanghelistul = 20euro/persoana

 • Pretul include ghid local , transfer autocar, licenta si placuta turistica turca si parcarile.
 • Pretul nu include: bilet intrare la obiectivele turistice si de cult . acestea se achita individual, la fata locului.

-la cerere :  - Plimbarea cu Balonul , in Capadocia, o experienta unica ! Pret = aprox. 150 euro/persoana ( pretul include si transferul). Inscririle cu minim 5 saptamani inaintea plecarii.

-la cerere : Seara traditional turceasca , in Capadocia, intr-un restaurant-pestera = 30 euro/persoana (pretul include : transfer hotel-restaurant-hotel , program artistic , aperitive(covrigei/alune/naut),un pahar de suc/bautura alcoolica si program artistic traditional. ÔÇô SE ACHITA IN TIMPUL EXCURSIEI.

-Asigurare medicala privata este obligatorie. Recomandam  Mondial Assistance = 66lei/pers ( indiferent de varsta, NU se percepe supliment de seniori ) .Nu ezitati sa solicitati brosura detaliata, in lb. romana.

  ACTE NECESARE : PASAPORT valabil minim 6 luni de la data sosirii in Romania; pentru copii minori neinsotiti de ambii parinti este necesar acordul legalizat al parintilor. Detalii la www.politiadefrontiera.ro

Conditii  de retragere: 

 • 50 % din pre┼úul pachetului, dac─â renun┼úarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
 • 100% din pre┼úul pachetului, dac─â renun┼úarea se face in intervalul 39-0 zile inainte de plecare/intrare.
 • Biletele emise sunt nerambursabile si nu pot fi modificate.In caz de anulare sau modificare penalizarea este de 100%.

IMPORTANT :

1.Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single. Cei care doresc sa stea singuri in camera, suplimentul este de 195 euro/persoana.La inscriere se va achita un avans de 150 euro/persoana .Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii . In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.

2.Grup minim 40 persoane. Pentru grup 30-39 persoane, pretul creste cu 35 euro. Pentru grup mai mic de 30 persoane pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.

3.Ofertele Speciale sunt valabile DOAR in perioada invocata.

          ATENTIE : Toate intrarile la obiectivele turistice se achita in moneda nationala : lira turceasca.

 

OBSERVATII :

 1. Va rugam sa va asigurati ca documentul de calatorie ( PASAPORTUL) , sa nu prezinte urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabil minim 6 luni de la intoarcerea in Romania.
 2. Conform noii legisla╚Ťii privind transportul de pasageri pe drumurile din ╚Ť─ârile Comunit─â╚Ťii Europene, timpul obligatoriu de sta╚Ťionare al autocarului este de 9-11 ore ├«ntr-un interval de 24 ore ╚Öi o zi ├«ntreag─â la fiecare ciclu de 7 zile. Programul turistic ├«n fiecare dintre zile va ├«ncepe dup─â consumarea timpului obligatoriu de odihn─â al conduc─âtorilor auto. Datorit─â restric╚Ťiilor de circula╚Ťie ├«n marile ora╚Öe, autocarele nu au voie s─â intre ├«n incinta sau ├«n apropierea anumitor obiective turistice.
 3. Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuit─â de oficialit─â╚Ťile locale. Ca atare, facilit─â╚Ťile comune ╚Öi cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale. Distribu╚Ťia camerelor la hoteluri se face de c─âtre recep╚Ťiile acestora. Problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolv─â de c─âtre turist direct la recep╚Ťie, asistat de ├«nso╚Ťitorul de grup.
 4. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 5. Deoarece Cardul European de Asigur─âri Sociale de S─ân─âtate (CEASS) asigur─â numai accesul la tratamente medicale de urgen╚Ť─â efectuate ├«n sistemul public de s─ân─âtate din ╚Ť─ârile UE ╚Öi Elve╚Ťia trebuie ├«ncheiat─â asigurarea medical─â (valabil─â ╚Öi ├«n afara UE) deoarece:
  1. permite accesul ╚Öi la serviciile clinicilor ╚Öi spitalelor private (majoritare ├«n compara╚Ťie cu sistemul public);
  2. suport─â cheltuielile de spitalizare, de repatriere medical─â cu ambulan╚Ťa terestr─â (aerian─â) ╚Öi de repatriere ├«n caz de deces;
  3. asist─â ╚Öi ╚Ťine legatura (24 ore din 24) ├«n str─âin─âtate cu asiguratul.
  4. Asigurarile medicale private in cadrul programelor turistice sunt obligatorii incepand cu 01 martie 2016.
 6. Agen╚Ťia de turism organizatoare ├«╚Öi rezerv─â dreptul de a efectua modific─âri programului, ├«n anumite condi╚Ťii obiective (efectu├óndu-l ├«n integralitatea lui) ╚Öi a serviciilor (autocar, hotel, restaurant etc.), oferind servicii similare.
 7. Grup minim 40 turisti. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de aproximativ 40 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional. Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure(pachetele cu avionul).Anularea excursiei datorit─â nerealiz─ârii grupului minim implic─â informarea turistului cu cel pu╚Ťin 7 zile calendaristice ├«naintea plec─ârii.
 8. Camerele cu 3 paturi (triple) se asigur─â pentru 2 adul╚Ťi ╚Öi un copil sau pentru un adult ╚Öi doi copii ╚Öi sunt:
  1. cu 3 paturi de același fel sau // b. cu 2 paturi de același fel și unul pliant sau cu un pat matrimonial și unul normal sau pliant.
  2. Structura camerelor triple se ╚Ötie numai la fa╚Ťa locului.
 9. Agen╚Ťia de turism nu r─âspunde ├«n cazul refuzului autorit─â╚Ťilor de la punctele de frontier─â de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite s─â p─âr─âseasc─â teritoriul propriu.
 10. Copiii minori (sub 18 ani) pot ie╚Öi din ╚Ťar─â dac─â:
  1. sunt ├«nso╚Ťi╚Ťi de ambii p─ârin╚Ťi;
  2. sunt ├«nso╚Ťi╚Ťi de un p─ârinte care are acordul notarial sau cerificatul de deces al celuilalt ori hot─âr├óre judecatoreasc─â definitiv─â de ├«ncredin╚Ťare a copilului etc.;
  3. sunt ├«nso╚Ťi╚Ťi de un ├«nso╚Ťitor care are asupra sa propriul certificat de cazier judiciar ╚Öi declara╚Ťiile notariale ale celor doi p─ârin╚Ťi ├«n care s─â fie men╚Ťionat─â ╚Öi perioada excursiei.

ATENTIE: nerespectarea celor de mai  sus duce la oprirea ├«n frontiera rom├ón─â a copiilor, caz ├«n care agen╚Ťia de turism nu r─âspunde de consecin╚Ťe. Detalii pe www.politiadefrontiera.ro.

 1. Agen╚Ťia de turism nu este r─âspunz─âtoare ├«n cazurile de for╚Ť─â major─â sau ├«n unele ├«mprejur─âri pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situa╚Ťiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite etc., nu oblig─â agen╚Ťia de turism la desp─âgubiri sau compensa╚Ťii pentru serviciile nerealizate.
 2. Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regul─â seara, put├ónd aparea ├«nt├órzieri datorit─â condi╚Ťiilor de trafic, vreme etc. Orele de sosire la cazare variaz─â de la o zi la alta, ├«n func╚Ťie de programul turistic. Agen╚Ťia nu se face r─âspunz─âtoare pentru nerespectarea sau ├«nt├órzierea programului turistic datorit─â condi╚Ťiilor de trafic (ambuteiaje, ├«nchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a v─âmilor sau a indisciplinei anumitor turi╚Öti (├«nt├órzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fa╚Ť─â de ghizi, conduc─âtorii auto etc.).
 3. ├Än pre╚Ťul excursiei nu sunt incluse intr─ârile la obiectivele turistice vizitate, dac─â nu este precizat altfel. Se recomand─â ca la ├«nscrierea ├«n excursie s─â se ├«ncheie ╚Öi asigurarea facultativ─â storno, care presupune rambursarea de c─âtre asigurator a sumelor avansate ├«n cazul retragerii din anumite motive specificate ├«n poli╚Ťa de asigurare.
 4. Conform legilor interna╚Ťionale, doar ghizii locali au dreptul s─â ofere servicii ├«n interiorul muzeelor, monumentelor, a╚Öez─âmintelor de cult etc. Astfel, ghizii rom├óni vor oferi explica╚Ťii turi╚Ötilor doar ├«n afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autoriza╚Ťi locali, acolo unde nu sunt prev─âzu╚Ťi ├«n program, put├ónd fi posibil doar dac─â grupul de turi╚Öti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorit─â intereselor ╚Öi gusturilor diferite ale turi╚Ötilor, se face individual, cu stabilirea ├«n prealabil de c─âtre ghid a locului ╚Öi orei de ├«nt├ólnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse ├«n program pot s─â-╚Öi modifice orarul de vizitare f─âr─â ├«n╚Ötiin╚Ťare prealabil─â.
 5. Este foarte important s─â purta╚Ťi ├«mbr─âc─âminte decent─â ├«n timpul vizitelor la monumentele religioase, altfel ve╚Ťi fi opri╚Ťi la intrare - pantaloni lungi, bluze cu m├ónec─â lung─â sau e╚Öarfe care s─â acopere decolteurile ╚Öi m├óinile. ├Änc─âl╚Ť─âmintea trebuie s─â fie foarte comod─â pentru c─â ve╚Ťi merge mult pe jos.
 6. Prezentul program ╚Öi condi╚Ťiile de participare la excursii, fac parte integrant─â din Contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice. Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.

 

 


Tip─ârire   Email