PROGRAM 2021 "MARCA MONTANA" 

 

          SPLENDORILE ELVETIEI SI Nordul Italiei 11 zile

 

    Austria(Viena-Salzburg)-Elvetia (Zurich-Cascada Rinului-Berna-Lausanne-Geneva-Statiunea Zermatt)- Germania(orasul Kostanz )- Italia(Milano-Verona-Padova)-Slovenia(Pestera Postojna)-Ungaria(Lacul Balaton-Budapesta).

  Plecare din Galati/Braila : 28 august 2021

 

Ziua 1 |28august|:Spre pusta maghiara..

Ora 5:00, plecare din fata Agentiei de Turism Montana ,pe traseul: Galati/Braila-Brasov-Sibiu-Deva-Arad-Szeged. Cazare Hotel 4* zona Szeged/Hodmezovasarhely.

Ziua 2 |29august|: Capitale Imperiale: Budapesta-Viena

Mic dejun.Deplasare spre Viena,tur oras cu autocarul pe Ringul Vienez:Palatul Albertina,Palatul Hofburg,Piata Maria  Tereza,Parlamentul,Primaria, Opera,Universitatea. Coboram in Piata Mariei Tereza si pornim intr-un tur pietonal al centrului istoric (aprox. 1 ora):  Palatul Hofburg (exterior)- trecem prin fata Scolii de Calarie- Portile lui Hercule- Coloana Pestei-Piata Sf Stefan , cu  Catedrala Sf Stefan,cel mai important edificiu religios din capitala Autriei , unul dintre simbolurile orasului.Ne continuam drumul spre ā€œorasul lui Mozartā€, Salzburg. Cazare in zona Linz/Salzburg.

Ziua 3 |30august|: De la ā€œSunetul Muziciiā€ la fascinatia Muntilor Alpi:Salzbourg-Innsbruck-Bregenz

Mic dejun.Popas  Salzbourg(aprox. 2ore). Orasul este dominat de impresionanta Fortareata Hohensalzburg,cea mai veche si mai   bine conservata fortareata din Europa ( sec.11).Vizita incepe de pe partea dreapta a raului Salzach, cu faimoasele gradini Mirabell in centrul carora se afla Fantana Pegasus. Se trece pe podul Startbrucke, pentru a face o plimbare in centrul istoric , pe itinerariul : strada Getreidegasse,cu buticuri ,restaurante, peisaje incantatoare,Casa Mozart, Mozart Platz, Primaria(Rathaus),Resedinta Printilor Arhiepiscopi,Piata Domului, Domul(Catedrala Arhiepiscopiei de Salzbourg). Vizitam  Domul,edificiu in stil baroc, cu hramul Sf Rupert si Sf Vicentiu , ce dateaza din secolul 8 (de-a lungul timpului a suferit numeroase modificari).Aceasta este impodobita cu 11 altare,7 clopote , aici fiind botezat si Wolfgang Amadeus Mozart.Ne continuam drumul spre  Innsbruck,oras imperial prin excelenta,preferat de Maria Thereza si Francisc I.Ne deplasam spre centrul istoric pentru a vizita: Domul Sf Iacob (proiectata de Johann Jacob Herkommer, cu un bogat interior baroc,intregit de pretioase piese :ā€Madona cu Prunculā€- pe marele altar, ā€œGlorificarea Sf Iacobā€-plafon),Casa cu Acoperis Auriu (Goldenes Dachl,simbolul orasului,un bivindou adaugat de Maximilian  I ,in anul 1500,la fosta resedinta a lui Friedrich al4lea,acoperit cu 2657 placut de cupru aurit.Acesta a servit ca punct de observatie,din care Imparatul Maximilian I putea urmari viata stradala din principal piata a orasului) si Columna Sf Ana ( Sf. Anne , columna construita in 1706 pentru a sarbatori retragerea trupelor bavarez cu 3 ani mai devreme, in ziua Sf Ana).Cazare  Hotel 3*  in zona Bregenz /Dornbirn.

Ziua 4|31august|SCHAFFHAUSEN,Cascada Rinului - ZURICH

Mic dejun.Plecare spre Schaffhausen, loc de poveste, la poalele Alpilor, pentru a admira spectaculoasa cascada a Rinului, a2a cascada ca marime din Europa, formata acum aprox. 15 000 de ani, cu o latime de 150m, ce ii asigura titlul de ā€œcea mai lata cascada formata din mai multe caderi successiveā€.  Ne continuam drumul spre Zurich, cel mai mare oras si inima comerciala a Elvetiei, cu centrul vechi asezat pe ambele maluri ale raului Limmat .Aici, vom face o plimbare pietonala : Biserica Fraumuster (Catedrala Maicii Domnului, fondata in anul 853 de catre Louis Germanul, pentru fiica lui Hildegard ā€“ aici se afla 5 mari vitralii, concepute de artistul Marc Chagall ) si Catedrala Grossmunster, construita intre secolele 11-13, pe locul unei biserici ridicate de Carol cel Mare ( conform legendei, Grossmunster a fost fondata de catre Charlemagne , al carui cal a cazut in genunchi in fata mormintelor lui Felix si Regula, sfintii patroni ai Zurich-ului). Cazare Hotel 3* Bregenz/Dornbirn.

 Ziua 5|01septembrie|:Splendorile Elvetiei: BERNA si GENEVA

Mic dejun. Plecare spre Geneva.Oprire Berna (capitala Elvetiei),pentru o frumoasa plimbare pietonala in centrul vechi:Piata Barenplatz cu Palatul Parlamentului Federal(exterior),Turnul cu ceas(Zeitglokernturn),Munstter Platform,cu cea mai importanta catedrala in stil gotic tarziu din Elvetia, Barengraben (Groapa Ursilor)- ursul fiind emblema orasului. Cazare Hotel 2* zona Geneva. ( partea franceza)

Ziua 6|02 septembrie |: Turul Lacului Leman: GENEVA-LAUSANNE-MONTREAUX-EVIAN.

Mic dejun. Ne indreptam spre centrul istoric al orasului Geneva de unde incepem vizita pietonala: traversam Gradina Englezeasca , admiram Ceasul Floral ( o capodopera tehnologica si de arta florala- alcatuit din 6500flori), ne indreptam spre inima orasului vechi pentru a vizita Catedrala St. Pierre (exterior), coboram spre lac si-l traversam pe celebrul Pod MontBlanc.Strabatem cheiul MontBlanc  unde a fost asasinata Imparateasa Sissi in 1892 , si incheiem turul cu Jet D`eau ( simbolul orasului Geneva)  . Ne indreptam  spre Laussane,oras elegant, istoric, cu vechi traditii, dar si un oras universitar , cu o bogata si foarte diversa mostenire culturala.Este situate in punctual cel mai nordic al Lacului Geneva si se mandreste cu o panorama incredibila asupra lacului si Alpilor. Vizita Catedrala Notre Dame, o adevarata fortareata spiritual , construita in mai multe etape ( incepand cu anul 1170), cu un interior auster la prima vedere , dar care impresioneaza prin inaltime, arcade ample, statui, vitralii de exceptie si cele 3 orgi.Ne continuam turul lacului , ajungand la Montreaux , statiune de lux ce satisface sic el mai pretentios turist ā€“ peisaje ce-ti taie rasuflarea, terminal pentru plimbari cu vaporasul, posibilitati de shopping, hoteluri  si restaurant de lux , case de vacanta toate fac din Montreaux destinatia concediului perfect. Timp liber (1ora) . Pe faleza, nu ratati in plimbarea dvoastra statuia lui Freddy Mercury , surprins in hainele cu care a aparut in deschiderea concertului de pe Wembley din 1986, ce aduna si astazi fani din lumea intreaga.  Parasim statiunea Montreaux si intram in partea franceza .Incheiem turul frumosului lac,traversand mica statiune Evian,renumita pentru apele sale minerale curative. Cazare Hotel 2* , zona Geneva( partea franceza)

Ziua 7|03 septembrie |:Spre inaltimi:Valea Rhonului-TASCH-ZERMATT-PASUL SIMPLON si MILANO.

Mic dejun.Plecam spre Milano, trecand pe langa Martigny ,de-a lungul vaii Rhonului, cantonul Valais. Autocarul se opreste in Tasch o micuta localitate situata la 1450m .Cei ce nu urca la Zermatt, asteapta aici. OPTIONAL : ne deplasam de la Tasch la Zermatt  si inapoi , cu trenul cu cremaliere (aprox. 21 euro/pers biletul).Statiunea Zermatt este situata la granita dintre Italia si Elvetia, in Alpii Pennini si este aflata in topul statiunilor de lux elvetiene, la poalele Materhornului, cel mai renumit varf din Tara Cantoanelor. Acest colt de eden european este ferit de poluare (accesul cu masina este interzis) iar casele vechi din barne, impodobite cu flori, resorturile de lux ce preiau turistii de la gara cu trasuri ,zecile de partii de ski ,  strazile inguste presarate cu magazine si restaurante fac din Zermatt  o statiune perfecta pentru orice anotimp.Timp liber (aprox. 1ora30min).Ne intoarcem in Tasch, de unde ne preia autocarul pentru a ne continua drumul spre Milano.Trecem din Elvetia in Italia prin  Pasul Simplon, traversand Alpii , la peste 2000m altitudine(peisajul deosebit iti taie rasuflarea: zeci de cascade mici, vai, varfuri acoperite cu zapada).Seara,cazare Hotel 3* ,zona Milano.

Ziua 8|04 septembrie |Perlele Lombardiei: MILANO, VERONA, PADOVA

 Mic dejun.Tur pietonal in Milano:Domul din Milano (podoaba cu totul unica a arhitecturii gotice, al3lea edificiu bisericesc romano-catolic ca marime din Italia, dupa Basilica San Pietro din Roma si Catedrala Sf Maria din Florenta, impodobita cu 135 turle si peste 2000 statui), Piata Domului(creata in sec14,In centrul careia se afla statuia ecvestra a lui Victor Emanuel, primul rege al Italiei unificate),Galeriile Vittorio Emanuelle II(cel mai vechi spatiu pentru cumparaturi din Italia, cu magazine de lux) si  Teatrul liric   ā€œScalaā€(exterior), cu piata unde se afla statuia lui Leonardo Da Vinci.Ne indreptam spre Verona , oras ce se intinde de-a lungul raului Adige pentru a vizita: casa Julietei si  balconul (1ora). Ne continuam drumul spre  Padova, unde vizitam Basilica Sf.Anton, unul dintre cele mai renumite si vizitate monumente sacre  din lume. Constructia sa a inceput in 1232, la 1 an dupa moartea Sfantului iar interiorul gazduieste numeroase capodopere artistice si comori: fresce de Giuso de`Menabuoi,numeroase monumente funerare,altarul mare proiectat si executat de Donatello (1443-1450),Crucifixul, candelabrul monumental, Capela del Tesoro (sec.17,stil baroc),Capela San Felice (fresce Legenda Sf Iacob si Rastignirea),Capela dei Conti , Capela Sfantului etc.Cazare  Hotel 3*  -zona Padova

Ziua 9|05 septembrie |: Padova-Pestera Postojna- BUDAPESTA

Mic dejun. Plecare spre Slovenia unde se viziteaza,  Pestera Postojna,unul din cele mai fascinante fenomene carstice din  Europa (o mirifica lume subterana lunga de 5km, care se parcurge pietonal si cu trenuletul- biletul de intrare la obiectiv nu este inclus ).Cei ce nu doresc sa intre la obiectiv : timp liber. Deplasare pe langa Lacul Balaton. Cazare Hotel 3* zona Balaton/ Budapesta

Ziua 10|06 septembrie | BUDAPESTA, oras imperial

Mic dejun.Tur panoramic Budapesta, cu autocarul: Bastionul Pescarilor, ,Parlamentul ,Podul cu Lanturi , Podul Elisabeta, Bulevardul  Andrashy , Piata si Monumentul Eroilor. Optional : ora 11:00 ā€“ timp de 1 ora  va propunem o croaziera pe Dunare, pe un traseu deosebit : Podurile peste Dunare,Insula Margareta, Parlamentul , Biserica Matyas, Muzeul de Istorie, Baile Gellert , Academia, Universitatea de Economie, Marketul , Dealul Gellert si Monumentul Libertatii.La pranz, plecare spre  Romania, sosire zona Hunedoara , in cursul serii , in functie de trafic si procedurile  vamale. Cazare Sebes Hotel 3*.

Ziua 11|07 septembrie |Spre casa .. (Sinca Veche ā€œTemplul Ursitelorā€, Schitul Sf Nectarie si Oituz).

Mic dejun. Plecam spre casa.  Vizita Sinca Veche,ā€Templul Ursitelorā€,locul unde dorintele se implinesc,daca ai inima curata,locul unde se  petrec fenomene paranormale,vise premonitorii si tot felul de viziuni. Controversatul lacas de cult se banuieste ca ar avea o vechime de  peste 7000 de ani si origini dacice,iar prin turla fara acoperis patrund energiile din cer direct pe altarul templului,creind ā€œstari deosebiteā€ si ā€œenergii ciudateā€ persoanelor care il viziteaza.Tot aici, ne inchinam la moastele Sfantului Nectarie(in partea dreapta a altarului) ,gazduite in Schitul Sfantului Nectarie, lacas ce poarta hramul ā€œNasterea Maicii Domnuluiā€. Spre casa trecem prin Oituz,bucurandu-ne  de un traseu  interesant cu peisaje deosebite Sosire in Galati,aprox. Ora 22:00, in functie de trafic.

      Pret : 595 euro/persoana (10nopti cazare in dubla/tripla + 9mic dejun + transport autocar)  + 95 euro

 (  Cascada Rinului , Turul Lacului Leman : Geneva- Lausanne ā€“Montreaux - Evian- Geneva, Excursie Postojna - se achita obligatoriu in Romania, si include transferuri, taxe autostrazi, parcari ;                        

  ** nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice sau de cult.

 • Pentru confortul turistilor nostri, am introdus 1 cazare suplimentara, in Romania.

 

PRETUL INCLUDE:

 • transport cu autocar clasificat international
 • 10 mic dejun continental la restaurante de categorie adecvata clasificarii hotelurilor;
 • 10 cazari in hoteluri de 3*/4*- camere cu 2 paturi (la cerere cu 1 sau 3 paturi) si grup sanitar propriu cu dus.
 • Excursii : Cascada Rinului, Turul Lacului Leman , Pestera Postojna si insotitor de grup , din partea Agentiei Montana.

PRETUL NU INCLUDE:

 • Biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, asezaminte de cult, etc.) si nici ghizii pentru acestea.
 • Taxele locale (de oras) = aprox. 35 euro/persoana/ ( obligatorii si impuse de primariile locale, incepand cu 1 ianuarie 2016).
 • OPTIONAL- Croaziera pe Dunare , in Budapesta = 20 euro/persoana (include transfer autocar si bilet vaporas croaziera. Nr minim = 20pers.).
 • Asigurare storno ( optionala ) si Asigurare medicala privata obligatorie. Recomandam Mondial Assistance ( indiferent de varsta, NU se percepe supliment de seniori) Nu ezitati sa solicitati brosura in limba romana.

Conditii  de retragere: 

 • 30 % din preÅ£ul pachetului, dacă renunÅ£area se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
 • 100% din preÅ£ul pachetului, dacă renunÅ£area se face in intervalul 39-0 zile inainte de plecare/intrare.
 • Biletele emise sunt nerambursabile si nu pot fi modificate.In caz de anulare sau modificare penalizarea este de 100%.

  ACTE NECESARE :  carte de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni de la data sosirii in Romania;

 ****  pentru copii minori neinsotiti de ambii parinti este necesar acordul legalizat al parintilor. Detalii la www.politiadefrontiera.ro

 

IMPORTANT :

1.Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single. Cei care doresc sa stea singuri in camera, suplimentul este de 295 euro/persoana.La inscriere se va achita un avans de 200 euro/persoana .Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii . In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.

2.Grup minim 40 persoane. Pentru grup 30-39 persoane, pretul creste cu 35 euro. Pentru grup mai mic de 30 persoane pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.

3.Ofertele Speciale sunt valabile DOAR in perioada invocata.

 OBSERVATII :

 • Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita in mod oficial de Ministerul Turismului din Elvetia conform standardelor proprii;
 • Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei.
 • Documente necesare calatoriei: pasaport sau carte de identitate. Ambele categorii de documente trebuie sa fie valabile inca 6 luni de la data intrarii pe teritoriul Elvetiei. Toti copiii ce nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual.
 • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
 • Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
 • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; ā€¢ sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; ā€¢ adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.
 • Pretul excursiilor este  calculat pentru un grup minim de aproximativ 25 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional.
 • Agentia nu obliga persoanele inscrise singure sa achite supliment de camera single.Acestea vor primi partaj in camera dubla sau tripla.
 • Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua.
 • Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora mentionata in programul detaliat.
 • Conform noii legislatii privind transportul de pasageri pe drumurile din tarile Comunitatii Europene, timpul obligatoriu de stationare al autocarului este de 8-11 ore intr-un interval de 24 ore si o zi intreaga la fiecare ciclu de 7 zile. Programul turistic in fiecare dintre zile va incepe dupa consumarea timpului obligatoriu de odihna al conducatorilor auto. Datorita restrictiilor de circulatie in marile orase, autocarele nu au voie sa intre in incinta sau in apropierea anumitor obiective turistice.
 • Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Buzunarul de plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti. Va rugam sa nu pastrati aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Sticlele de plastic, bagajele de mana sau alte obiecte voluminoase se depoziteaza in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.
 • Deoarece Cardul European de Asigurari Sociale de Sanatate (CEASS) asigura numai accesul la tratamente medicale de urgenta efectuate in sistemul public de sanatate din tarile UE si Elvetia ( 95% din sistemul de sanatate este privat),trebuie incheiata asigurarea medicala (valabila si in afara UE) deoarece: a) permite accesul si la serviciile clinicilor si spitalelor private (majoritare in comparatie cu sistemul public); b) suporta cheltuielile de spitalizare, de repatriere medicala cu ambulanta terestra (aeriana) si de repatriere in caz de deces; c) asista si tine legatura (24 ore din 24) in strainatate cu asiguratul.Asigurarile medicale private in cadrul programelor turistice sunt obligatorii incepand cu 01 martie 2016.
 • Agentia de turism nu este raspunzatoare in cazurile de forta majora sau in unele imprejurari pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situatiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite, etc. nu obliga agentia de turism la despagubiri sau compensatii pentru serviciile nerealizate.
 • Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor, asezamintelor de cult etc. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizati locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, putand fi posibil doar daca grupul de turisti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorita intereselor si gusturilor diferite ale turistilor, se face individual, cu stabilirea in prealabil de catre ghid a locului si orei de intalnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse in program pot sa-si modifice orarul de vizitare fara instiintare prealabila.
 • Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.
 • Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Tipărire   Email