PROGRAM 2021 "MARCA MONTANA" 

              FARMECUL BULGARIEI  (3zile)

CIRCUIT:BALCIK(Castelul Reginei Maria) - MANASTIREA ALADZHA - NESSEBAR- VELIKO TARNOVO

 

        Plecare din Galati/Braila:  7septembrie (Sf Maria-Nasterea) 2021 

Ziua 1 |07septembrie|: Galati/Braila– Balcik– Manastirea medievala Aladzha– Sunny Beach

Ora 05:00 plecare din Galati, din fata Agentiei de Turism Montana spre Balcik pentru a vizita Castelul, resedinta reginei Maria a Romaniei, in perioada in care Cadrilaterul a apartinut tarii noastre. Cladit pe malul marii , acesta cuprinde: Gradina Botanica, Fantana de argint, Paraclisul “Stella Maris”, un izvor cu o mica dar frumoasa cascada si un mic templu ( denumit “Templul Apei”), numeroase gradini secundare(“Gradina lui Allah”,Gradina Divina”, “Curtea Englezeasca” ,”Gradina labirint”) si alei (Aleea  vinului, Aleea secolelor ,“Puntea suspinelor”  si mai multe vile rezidentiale .(“Gutman”,“Moara”,”Salon”,restaurant “Coroana”,”Izbanda”,”Ciuperca”, casa Suitei ,).Punctul culminant al turului este  Castelul, numit si “Cuibul Linistit”,de fapt o vila cu pereti albi si acoperisuri de tigla rosie strajuite de un minaret.Este construit de‑a lungul a trei terase si combina elemente ale stilului maur, stilului mediteranean cu cel al caselor bulgaresti. Este foarte aproape de mare, fiind despartit de aceasta doar de faleza.A fost locul preferat al Reginei Maria, in care aceasta a locuit, tocmai de aceea ramanandu‑i denumirea de “Castel”.Interiorul Castelului este extrem de modest, peretivaruiti in alb, usi masive din lemn sculptat, pastrate din perioada Reginei. Au mai fost pastrate din acea perioada si cateva obiecte: dulapuri sculptate si pictate, oglinzi, scaune si un semineu. Urmatoarea oprire  este la Manastirea Aladzha,ceamaipopularădintre "mănăstirile de piatra" sau "bisericile săpate în stâncă" de pe țărmul bulgar al Marii Negre, întemeiate in perioada secolelor XII-XIV. Prima serie de cercetări științifice si sistematice asupra peșterilor de aici a fost inițiată abia  spre sfârșitul secolului al XIX-lea, sub conducerea arheologilor bulgari Karel  si Herminegild Skorpil.
       În anul 1927 Mănăstirea Aladzha este declarată monument istoric național, iarîn 1968 - un monument de arhitectură de importanță națională.
Încăperile mănăstirii au fost sculptate pe două niveluri, într-o faleza de calcar, înaltă aproape 40m .La primul nivel sunt situate:biserica mănăstirii, chiliile călugărilor, sala de mese și bucătăria, o mică biserică recviem, cripta (osuar) și alte încăperi gospodărești. Al doilea nivel reprezintă o nișă de piatra naturala, în partea de est a care este construită capela mănăstirii.Cina si cazare Hotel 4*- Sunny Beach.

Ziua 2 |08septembrie|: Nessebar ,”Dubrovnik al Bulgariei”

Mic dejun.Pornim spre Nessebar,unul din cele mai vechi orase din Bulgaria si din Europa, o adevarata bijuterie ce pastreaza peste veacuri dovezi culturale pretioase, datand din perioada greaca , romana si bizantina. Ruinele antice ale zidurilor fortificate, cu porți, care datează din secolele III-IV, bisericile din secolele V-VI, celepăstrate din secolele X-XI, din perioada Medieval și cele 60 de case din perioada renașterii dau orașului și în prezent o atmosferă cu totul specială. Legendele spun că în timpul existenței sale, în Nessebar au existat peste 40 de biserici. În prezent există însă date certe doar pentru 26 dintre ele.Moștenirea culturală a vechiului oraș poate fi observată de turiști în cele patru muzee existente:de arheologie, etnografic, Biserica Sf. Ștefan care conține fresce din perioada secolelor 11-17 și Biserica Sf. Spas care conține fresce din secolul 17. Din 1983, orașul vechi din Nessebar este înscris în patrimonial mondial UNESCO. Tur pietonal sit imp liber pentru masa, cumparaturi, vizite individuale.Cina si cazare Hotel 4*- Sunny Beach.

Ziua 3 |09 septembrie|: Veliko Tarnovo , “Sighisoara Bulgariei”– Ruse – Braila/Galati.

Mic dejun.Dimineata, plecam spre VelikoTarnovo , cel mai vechi oras medieval din Bulgaria, comparat deseori cu Sighisoara  Romaniei , numit si orasul tarilor ,datorita Cetatii Taravet ,unde isi avea resedinta familia regala a fratilor Asan, care au fondat Al DoileaImperiu Bulgar.  Orasul Tarilor Veliko Tarnovo, oras aflat pe malul raului Yantra,serpuieste intr-o imagine extrem de pitoreasca printre dealuri.Odata ajunsi in acest oras, ne va cuprinde sentimentul intoarcerii in timp, pasind pe stradutele inguste, privind casele suspendate pe stanci deasupra Canionului Yantra.

  PRANZ – INCLUS, in Veliko Tarnovo. Dupa masa,vizitam Cetatea Tsarevets, care in secolul al XII-lea, datorita grandorii sale, se compara cu Roma si Constantinopolul. Cetatea Tsarevets, cel mai important obiectiv turistic al zonei, se intinde pe trei coline: Tarevet, Trapezita si Sfeta Gora si este inconjurata de ziduri inalte de 12 metri si groase de pana la 3 metri. Este bine intretinuta, iar obiectivele principale au fost restaurate, pastrandu-se stilul original. Totul este un imens parc cu o mare incarcatura istorica. Dupa vizita, plecam spre Romania. Sosire Galati aprox. ora 23:00 , in functie de trafic si de procedurile vamale.

     In situatia in care turistii nu pot calatori din cauza unor situatii de forta majora: stare de urgent,carantina la  domiciliu/spitalizare,inchidere granite,rezervarile vor fi anulate FARA PENALIZARI, iar avansul VA FI RESTITUIT INTEGRAL.

   Pret: 175 euro/persoana (2nopti cazare Hotel 4*  Sunny Beach cu demipensiune+ 1 pranz+ transport autocar + ghid +vizite conform programului)

    PRETUL INCLUDE:

 • Transport cu autocar clasificat international.
 • 2 nopti cazare cu mic dejun + cina – Hotel 4* , Statiunea Sunny Beach.
 • 1 pranz – Veliko Tarnovo.
 • Tur pietonal Veliko Tarnovo (transport autocar, parcare, ghidinsotitor ;nu include biletul de intrare la obiectiv)
 • Tur pietonal Nessebar (transport autocar, parcare, ghidinsotitor ;nu include biletul de intrare la obiectiv)
 • Vizita Manastirea medievala Aladzha (transport autocar, parcare, ghidinsotitor ;nu include biletul de intrare la obiectiv)
 • Vizita Domeniul Reginei Maria, de la Balcik. (transport autocar, parcare, ghidinsotitor ;nu include biletul de intrare la obiectiv)
 • Taxele de oras si de statiune.
 • Ghid insotitor din partea agentiei Montana

PRETUL NU INCLUDE:

 • Biletele de intrare la obiectiveturistice: Cetatea Tsarevets ( VelikoTarnovo), Nessebar ( centrulistoric), Balcik
 • Asigurare storno si Asigurare medicala privata .Recomandam Mondial Assistance ( indiferent de varsta, NU se percepe supliment de seniori) .Nu ezitati sa solicitati brosura in limba romana.

Conditii deretragere: 

 • 30 % din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
 • 100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 39-0 zileinainte de plecare/intrare.
 • Biletele emise sunt nerambursabile si nu pot fi modificate.Incaz de anulare sau modificare penalizarea este de 100%.

ACTE NECESARE :CARTE DE IDENTITATE , valabila minim 6 luni de la intoarcerea in Romania.

 • Pentru copii minori neinsotiti de ambii parinti este necesar acordul legalizat al parintilor.Detalii la www.politiadefrontiera.ro

 

IMPORTANT :

1.Cei care doresc sa stea singuri in camera, suplimentul este de 80 euro/persoana.La inscriere se va achita un avans minim de 50 euro/persoana .Excursia se achita integral cu 25 zilei inaintea plecarii . In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anulare zervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.

2.Grup minim 40 persoane. Pentru grup 30-39 persoane, pretul creste cu 20 euro. Pentru grup mai mic de 30 persoane pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.

3.Ofertele Speciale sunt valabile DOAR in perioada invocata.

                    


Tipărire   Email