grup RUSALII GRECIA: MARELE TUR AL GRECIEI si 3 INSULE: CORFU , EVIA , EGHINA 8zile Plecare Galati/Braila: 13 iunie 2021

 

PROGRAM 2021 "MARCA MONTANA" 

 

       MARELE TUR AL GRECIEI si 3 insule: Corfu,Evia,Eghina 8zile

Itinerar : Galati-Braila/Slobozia -Bucuresti-Giurgiu-Sofia-Paralia Katerini-Almiros-Insula Evia- Nea Makri -Atena-Insula Eghina -Canalul Corint-Patras-Mega Spileo  -Insula Corfu-Kalambaka (Meteore)-Salonic – Galati

Plecare din Galati/Braila/Slobozia : 13 iunie 2021

 

Ziua 1 |13iunie|:Catre patria lui Homer..

Plecare din Galati ora 05:00 pe traseul Galati-Braila-Buzau-Bucuresti-Giurgiu-Sofia-Paralia Katerini.Cazare Hotel 3* ,zona Paralia Katerini

Ziua 2 |14iunie|: Insula Evia

Mic dejun.Se pleaca spre Atena. In localitatea Almiros, in munti, popas la Manastirea Kato Xenia (aici se afla un fragment din Braul Maicii Domnului).La aceasta manastire  sunt si  3 maicute romance.Tot aici se afla si o icoana facatoare de minuni «  Maica Domnului Straina ». A fost gasita intr-o barca, pe tarmul marii Egee, langa localitatea Almiros.Se presupune ca niste calugari din Constantinopol, in timpul unui asediu turcesc,pentru a salva icoana au pus-o intr-o barca si i-au dat drumul pe mare.Vantul a purtat-o  in Grecia,in zona Volos.Se trece in insula Evia cu ferry-boat-ul in localitatea Glifa. Traversarea insulei de la nord la sud ,cu oprire in satul Prokopi, unde se afla biserica Sf Ioan Rusu.Inchinare la moastele sfinte.Revenire pe continent,pe podul de la  Halkida. Ne inchinam la Manastirea Sf.Efrem cel Nou,din localitatea Nea Makri.Tur noapte oras Atena.Cazare Hotel 2* zona Atena .

Ziua 3 |15iunie|: Atena, orasul Zeilor si Insula Eghina

Mic dejun. Se pleaca in  portul Pireu,imbarcare pe ferry-boat cu destinatia Eghina.Se viziteaza Manastirea Sf Treime,unde ne inchiam moastele Sf. Nectarie Taumaturgul.Tur insula,timp liber in  port pentru cumparaturi.Intoarcere in Atena,aprox. ora 15:30.Tur de oras Atena cu autocarul,cu opriri la Palatul Parlamentului(schimbarea garzii la mormantul ostasului necunoscut),Complexul Acropole (Parthenonul,Templul Atenei Nike, Erechtionul, Karyatidele,Odeonul,Teatrul lui Dionysos,Stadionul Olimpic).Urcam pe Stanca Aeropagus , locul unde Sf. Apostol Pavel a rostit faimoasa predica catre atenieni.Turul se incheie cu parcurgerea Pietei Sintagma  si Omonia.Ne continuam drumul spre Patras, cu oprire la Canalul Corint, lung de 6km (constructie inceputa de imparatul Nero,sec I d.Hr si terminata in 1893).Leaga Marea Ionica de Marea Egee.Cina si cazare Hotel Rodini 3* - Rodini

Ziua 4 |16iunie|: MEGA SPILEO (Marea Pestera)

Mic dejun.OPTIONAL :Dimineata  se pleaca in Peloponez la Manastirea Mega Spileo(Marea Pestera).Putine agentii din Romania au in programele lor acest obiectiv  spectaculos.Cei care nu merg in aceasta excursie optionala, timp liber si baie la Marea Ionica.Construita pe peretele salbatic si abrupt al unei stanci de 120m,pe locul pesterii unde a fost gasita cea mai veche icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul in brate, atribuita Sf.Ap.Luca.Tot aici se afla si mana Sf Haralambie (ce a iscat un mare scandal intre Grecia si Romania), aparator impotriva ciumei si foametei .Turistii care ajung aici se pot desfata,pe langa bucuriile duhovnicesti, cu o priveliste uluitoare spre Golful Corint si Marea Ionica, de la o altitudine de peste 1.000m. Cina si cazare Hotel Rodini Beach 3*sau similar zona Patras.

Ziua 5 |17iunie|: PATRAS si Insula Corfu

Mic dejun. Coboram in Patras-Capitala Peloponezului, pentru a vizita Catedrala Sf Andrei (cea mai mare biserica din Balcani,cu interiorul imbracat cu frumoase icoane si picturi bizantine) si pentru a ne inchina la moastele Sfantului si la o parte din crucea pe care a fost rastignit Sf Andrei. Se pleaca spre insula Corfu, Se trece cu ferry-boat-ul in insula.Deplasare spre capitala insulei, Corfu Town. Aici se pot  vizita : Esplanada, Palatul Regal,Vechea Fortareata ,Noua Fortareata ,Catedrala Sf Spiridon(adaposteste moastele intregi ale Sf Ierarh Spiridon), celebra pentru valoroasele sale icoane si gravuri in aur si argint,Biserica Sf Teodora (adaposteste moastele intregi ale Sf Imparatese Teodora).Cazare  Hotel 3*  Isula Corfu.

Ziua 6 |18iunie|: Meteora, paradis intre cer si pamant

Mic dejun.Dimineata ne indreptam spre Kalambaka. Se viziteaza Complexul Monahal Meteora(Meteora, in traducere- suspendat intre cer si pamant) maret fenomen geografic unic in lume, unde suntem sedusi de privelistea de ,,paduri’’ de stanci, cu forme ciudate, pe varful carora se afla manastir.Ne inchinam la manastirile : Marele Meteor sau Varlaam (manastiri de calugari)si Sf Stefan sau Rusanu(manastiri de maici), in functie de cum vor fi deschise. Popas la Zindros-centru de confectionare si comercializare a icoanelor si altor obiecte de cult religios. In drum spre Paralia Gritsa traversam Valea Tembi, unde oprim la schitul Sf. Paraschevi, (cu ,,Izvorul Tamaduirii’’, loc sfant pentru alinarea durerilor – izvor cu apa tamaduitoare pentru cei cu probleme la ochi ).Cina si cazare Hotel  3* - Paralia Katerini.

Ziua 7 |19iunie|: Athos,Muntele Sfant

Mic dejun. Plaja, o zi intreaga la Marea Egee, pentru cei care nu merg in Croaziera  Muntele Athos.OPTIONAL :Excursie si croaziera Muntele Athos.Se pleaca spre statiunea Ouranopolis.Croaziera in jurul Muntelui Athos. Muntele Athos este situat în partea de nord a Greciei (zona Halkidiki) și reprezintă o peninsulă cu o lungime de 60 km. Cea mai mare înălțime este atinsă pe Vârful Athonului, de 2030 m. Pe Muntele Athos se află aproximativ 20 mănăstiri, 12 schituri și multe chilii ale călugărilor, toate ortodoxe. Mai este denumit și „Grădina Maicii Domnului”, aici aflându-se o mulțime de icoane ale Sfintei Fecioare Maria. În jurul peninsulei apa are o culoare incredibilă, un albastru închis, pătrunzător, aproape ireal, în aer domnește o liniște plăcută și o mulțime de rugăciuni par a se înălța deasupra acestui pământ sfânt. Pe Muntele Athos există și două așezări monastice românești: Schitul Prodromu ce aparține de mănăstirea Marea Lavră și Schitul Lacu.Cel mai înalt vârf se află chiar în capătul peninsulei. Este aproape mereu acoperit de nori.Va sugeram sa aduceti paine pentru a hrani pescarusii ce va vor acompania pe tot drumul, spectacolul va fi de neuitat! Cina si cazare Hotel 3*  -Paralia Katerini.

Ziua 8 |20iunie|: Salonic,capitala Macedoniei grecesti

Mic dejun. Dimineata, se pleaca spre Salonic ,oras inaltat de Kassandru, in cinstea sotiei sale Tessaloniki (sora lui Alexandru Macedon). Facem un tur panoramic, cu autocarul :

 • Promenada , cu Piata Aristotel pe partea stanga.
 • Turnul Alb – monument bizantin impunator, fosta inchisoare turceasca si loc de executie , astazi este unul dintre simbolurile orasului si gazduieste Muzeul Bizantin.
 • Via Egnatia-
 • Arcul lui Galeriu – monument antic , chiar pe Via Egnatia, ridicat din 204 d. Hr, impodobit cu basoreliefuri ( scene de batalie, imparati si zei) ce au supravietuit timpului.
 • Rotonda – monument inclus in Patrimoniul Unesco , care a fost pe rand biserica in sec 5, catedrala in sec 15 si moschee in sec 16 ; constructie ridicata cu scopul de a fi mausoleul lui Galeriu.

     Poposim la Catedrala Sf Dimitrie Izvoratorul de Mir, patronul orasului Salonic.Ne inchinam la moastele acestuia si admiram interiorul catedralei, loc cu o incarcatura istorica  impresionanta si cu o arhitectura demna de toata admiratia (Catedrala este renumita  si pentru cele 6 panouri de mozaic ce dateaza inca din perioada politicii iconoclaste). Dupa terminarea vizitei, plecam spre Sandanski. Ajungem in cursul serii. Cazare Hotel 3* Sv. Nikola sau similar.

Ziua 9 |21iunie|: Spre casa..   Sosire in Galati, a2a zi aprox ora 06:00 , in functie de trafic si procedurile vamale. 

                                                                                                                                             .

  PRETUL INCLUDE:

 • Transport autocar clasificat international;
 • Cazare 7 nopti + mic dejun si 4 cine.
 • Ferryboat : Insula Evia, Insula Eghina, Insula Corfu si Golful Corint sau Podul Rio.
 • Excursie Salonic ( evaluata la 20 euro/persoana, de catre alte agentii de turism)
 • Excursie Manastirea Sf Efrem Siru , Excursie Sf Efrem cel Nou , Excursie Corfu Town .
 • Excursie Meteora ( evaluata la 25 euro/persoana,de catre alte agentii de turism).Pretul include transport autocar,taxe drumuri si parcari.
 • Tur panoramic cu autocarul si urcare pe Stanca Aeropagus , locul unde Sf. Apostol Pavel a rostit faimoasa predica catre atenieni
 • Tur panoramic cu autocarul si vizita pietonala Turnul Alb, Catedrala Sf Dimitrie Izvoratorul de Mir , oras Salonic
 • Insotitor de grup din partea agentiei.

  PRETUL INCLUDE:

 • Biletele la intrari obiective turistice si de cult si nici ghizii pentru acestea.
 • OPTIONAL: Excursie MegaSpileo = 20euro/persoana
 • OPTIONAL: Excursie si Croaziera Muntele Sf. Athos =35euro/persoana,daca se achita in Romania(45euro/persoana ,in Grecia).
 • Pachetul include : transport autocar Paralia- Katerini-Ouranolopis-Paralia Katerini, ghid insotitor si bilet vaporas)
 • Conditie de realizare a excursiei , grup minim 30 persoane.
 • Asigurare medicala privata obligatorie. Recomandam Mondial Assistance ( indiferent de varsta, NU se percepe supliment de seniori ). Nu ezitati sa solicitati brosura in lb. romana.

 

Conditii  de retragere: 

40% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;

100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 39-0 zile inainte de plecare/intrare.

 

ACTE NECESARE: carte de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni de la data sosirii in Romania;

pentru copii minori neinsotiti de ambii parinti este necesar acordul legalizat al parintilor. Detalii : www.politiadefrontiera.ro

 

IMPORTANT :

1.Cei care locuiesc in alte orase( pe traseul indicat la inceputul programului),pot achita un avans  de 200 euro/persoana la orice Banca Transilvania  (se pierde in caz de neprezentare la plecare),

fara  costuri suplimentare, (detalii la telefon - 0722 243 240 ) iar diferenta se poate achita la plecare(la imbarcare).Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single. Cei care doresc sa stea singuri in camera, suplimentul este de 210euro/ persoana.La inscriere se va achita un avans de 200 euro/persoana .Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii .Copii sub 12 ani (neimpliniti) cazati in camera cu 2 adulti ,au o reducere de 30 euro. In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.

2.Grup minim 40 persoane. Pentru grup 30-39 persoane, pretul creste cu 35 euro. Pentru grup mai mic de 30 persoane pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.

 3.Ofertele Speciale sunt valabile DOAR in perioada invocata.

 

 


Tipărire   Email