PROGRAM 2021 "MARCA MONTANA" 

 

           PARADISUL ORIENTAL DIN ISTANBUL (5zile)

          si Insula Printului ( Bukuyada) sau "Acasa la Suleyman Magnificul"

 

 *Pentru confortul dvoastra, am adaugat 1 noapte, si NU calatorim noaptea Galati- Istanbul.

 

      Plecari din Galati/Braila/Constanta : 16 octombrie si 09 noiembrie 2021

 

Ziua 1 |: Catre Paradisul oriental :

Ora 05:00 plecare din Galati, din fata Agentiei de Turism MONTANA,  pe traseul: Galati –Braila- Constanta–Istanbul.Sosire Istanbul, in cursul serii, in functie de formalitatile vamale. Cazare Hotel 3*

Ziua 2 |: Acasa la Suleyman Magnificul “ :

Mic dejun. Dimineata se viziteaza Palatul Sultanilor ,Topkapi-Saray, unde se afla sfintele moaste ale lui Ioan Botezatorul (mana dreapta si o parte din capul sfantului), Sabia Sf. Domnitor Stefan cel Mare,Sabia Regelui David,Turbanul lui Iosif,Toiagul lui Moise,Sala Tezaurului si Sala haremului sultanilor.Se viziteaza Catedrala Sf.Sofia,Moscheea Albastra , Hipodromul cu:  Fantana Germana a lui Wihelm al2lea,Obeliscul Faraonului Thutmose, adus la initiativa imparatuuil Constantin cel Mare, din Egipt ,Coloana Serpuita .Se viziteaza” Palatul care se scufunda”  sau Biserica Cisterna. Timp liber(Shopping).Va recomandam sa patrundeti in lumea fabuloasa a magazinelor din Marele Bazar ,,Baiazid Ildirim”, intr-o revarsare de aur, marfuri orientale,haine de toate felurile, la preturi cu discount.  Cazare Hotel 3*

Ziua 3 |: ISTANBUL ,mirajul Bizantului

Mic dejun.Se trece  din Europa in Asia si retur, cu metroul,pe sub Bosfor,prin noul tunel Marmaray. Se viziteaza Moscheea lui Suleyman Magnificul,una din cele mai mari mochei din lume,construita de arhitectul turc,Sinan si mausoleul acestuia .Alaturi se afla Mausoleul Sultanei Hurrem (Roxelana). Sultanul Suleyman Magnificul, a domnit intre anii 1520-1566,iar imperiul Otoman in timpul lui,era una din marile puteri ale lumiiPlimbare pietonala si cumparaturi pe Bulevardul Baiazid si in Marele Bazar.(care dateaza din sec. XV si este cel mai mare si mai vechi bazar acoperit din lume, cu aproape 4000magazine aranjate intr-un labirint urias de aproape 60 strazi.Principala strada comerciala a bazarului este denumita “Strada de aur”.Cazare Hotel 3*.

Ziua 4 |: INSULA PRINTULUI, oaza de liniste in Marmara  :

 Mic dejun. OPTIONAL –Puteti fi printi si printese pentru o zi !! Excursie in Insula Printului (Buyukada), loc de refugiu pentru printi bizantini si dezidenti celebrii . Dimineata se ia vaporul de langa Palatul Dolmabahce(cei care nu merg, pot vizita individual gradinile si Palatul Dolmabahce- sau shopping).Pe insula nu circula automobile, deplasarea se face cu trasuri. Tur insula cu trasura, cu oprire la Manastirea Sf Gheorghe.(cei ce urca pana la manastire sunt rugati sa aiba incaltaminte corespunzatoare). Aici panorama asupra Marii Marmara si asupra Istanbulului iti taie rasuflarea.Intoarcere cu vaporul in Istanbul.Pentru cei care raman in Istanbul, timp liber ( program de shopping sau vizite individuale.) Cazare Hotel 3*

Ziua 5 |: Constantinopol , capitala ortodoxiei …

Mic dejun. Turul monumentelor Bizantine & Otomane si a Cornului de Aur, cu autocarul si pietonal .   Se merge la Patriarhia Ecumenica a Constantinopolului (aici se afla moastele Sf.Ierarhi Ioan Gura de Aur si Grigore Teologul(sfinti capadocieni) si o parte din moastele Sf Constantin cel Mare, intemeietorul Constantinopolului, aduse de la Roma.Tot aici se afla unul din cuiele care au fost batute in trupul Domnului Iisus Hristos. Ne inchinam la Biserica Vlahernelor si Izvorul Tamaduirii. Plecare spre Romania aprox. ora 14:00

Ziua 6 |: Spre Romania..

Sosire Galati in cursul diminetii(aprox. ora 04:00), in functie de trafic si formalitatile vamale.                                                Grup minim 40 persoane.

                                                                                                                                                            

    Pret: 180 euro / persoana in camera dubla/tripla Hotel 3* cu mic dejun+ transport autocar

                                                  

    PRETUL INCLUDE:

 • Transport autocar clasificat international 3*
 • Cazare 4nopti - hotel 3* cu mic dejun bufet.- Insotitor grup din partea agentiei .
 • Turul monumentelor Bizantine & Otomane si a Cornului de aur(prezentate in program) cu oprire pentru vizitare .
 • EXCURSIILE INCLUSE : Tur Istanbul cu autocarul, Fortareata Yadikule , Palatul Topkapi, Sfanta Sofia, Moscheea Albastra, Moscheea lui Suleyman Magnificul,Biserica Cisterna, Hipodromul , Turul Cornului de Aur,Cartierul Fanar, Patriarhia Ecumenica a Constantinopolului, Marele Bazar (nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice).

** Deoarece intrarea cu autocarul in centrul istoric este interzisa, Agentia de Turism Montana asigura transport cu metroul de suprafata FARA COSTURI SUPLIMENTARE!

 

     PRETUL NU INCLUDE:

 • Biletele de intrare la obiectivele turistice si nici ghizii pentru acestea.
 • PACHET: Croaziera pe Bosfor+Bazarul Egiptean +Marmaray=25 euro/persoana, daca se achita in Romania ( 40euro – in Istanbul )
 • Pretul include ghid insotitor, transfer , bilet vaporas ( Traseu Croaziera pe Bosfor : Podul si Turnul Galata, Cornul de Aur, Castelul Fecioarei, Moscheea si Palatul Dolmabahce,Palatul Topkapi, Podul Bosfor ,Palatul Cirigan(Palatul vizirului),Palatul Beylerbeyi,Podul  Fatih cu fortaretele Rumeli si Anatolia ) si trecerea in partea asiatica – transport metrou Marmaray.
 • Excursie Insula Printului = 35 euro/pers ( autocar +ferryboat+ trasuri in insula +tramvai) (40euro/persoana, daca se achita la Istanbul).
 • Cei ce urca la Manastirea Sf Gheorghe sunt rugati sa aiba incaltaminte corespunzatoare ( exclus papuci).
 • Asigurare storno (optionala) si Asigurare medicala privata obligatorie . Recomandam Mondial Assistance.

Conditii  de retragere: 

 • 40 % din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
 • 100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 39-0 zile inainte de plecare/intrare.
 • Biletele emise sunt nerambursabile si nu pot fi modificate.In caz de anulare sau modificare penalizarea este de 100%.

        

  ACTE NECESARE : pasaport valabil minim 6 luni de la data sosirii in Romania;pentru copii minori neinsotiti de ambii parinti este necesar acordul legalizat al parintilor. Detalii la www.politiadefrontiera.ro.

 

IMPORTANT :

1.Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single. Cei care doresc sa stea singuri in camera, suplimentul este de 100 euro/persoana.La inscriere se va achita un avans de 50 euro/persoana .Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii . In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.

2.Grup minim 40 persoane. Pentru grup 30-39 persoane, pretul creste cu 20 euro. Pentru grup mai mic de 30 persoane pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.

3.Toate intrarile la obiectivele turistice se achita in moneda nationala : lira turceasca, de catre turisti la fata locului.

 

OBSERVATII :

 • Documentele necesare calatoriei : intrarea in Turcia se face DOAR pe baza de pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara. Copiii au nevoie de pasaport individual. MAE recomanda cu insistenta cetatenilor romani sa nu plece la drum in afara granitelor Romaniei fara a avea incheiate asigurari medicale. Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita in mod official de Ministerul Turismului din Turcia, conform standardelor proprii.
 • Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua (prima banca este rezervata personalului de bord).
 • Distributia camerelor la hotel se face ce catre receptia acestuia.
 • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-I permite sa paraseasca teritoriul propriu.
 • Conducatorul de grup isi rezerva dreptul de a modifica ordinea obiectivelor din program, in functie de anumite situatii obiective.
 • Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii :

1.sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor. 2.sa aiba asupra lor acordul parintilor ambii . (sau a celui ce lipseste )  legalizat la notar. 3.adultul care-I insoteste , in cazul in care nu este unul dintre parinti , trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera. Informatii suplimentare : www.politiadefrontiera.ro

 • Pentru anumite facilitate din camera hotelului ( minibar , seif..) ,hotelierul poate solicita taxe suplimentare , cereti informatii suplimentare despre aceste servicii la receptie in momentul sosirii. Prezentul document constituie anexa de contract la prestari servicii .    

Tipărire   Email